Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jolida
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Ebéd után a nagy gépészkedésben sikerült egy 15-ös IMS-be 18.5-öt begyömöszölni (+papír+puck).
Most valahogy nem bírom eltalálni a fagyasztóban levő Choco Madness-hez az őrlőbeállítást (a gyereknek szobameleg szegedi Malabar megy, ahhoz képest 3-4 ricnivel kell mindig durvábbra állítani SJ-t ehhez a kv-hoz).
Kar melegítés, mérés, őrlő beállító visszatekerés, magasító, őrlés, WDT .... bakker a tamper alig akar lemenni .... ez a másik kar, nem a nyitott a 18-as VST-vel!
Késő.
Ittam egy 1 perces rettenetet. -
Jolida
tag
https://support.wholelattelove.com/hc/en-us/article_attachments/1500018961921
"3 seconds after the pressing of the last key, the data is stored and the display
will show the current temperature."
Ha ezt nem várod ki, nincs értelme nyomkodni.Szerintem állítsd vissza alaphelyzetbe (Factory parameters preset) és kezd elölről.
-
Jolida
tag
Egyébként ezekkel a kosarakkal fogod kapni:
1 cup
https://espressodolce.ca/products/ac0970fi12 cup 14-18g
https://espressodolce.ca/products/ac0970fi2Blind
https://espressodolce.ca/products/blind-basket-insert-for-backflush-58mm-ac0970fc -
Jolida
tag
válasz
Topuka
üzenetére
"Össze se lehet hasonlítani a gyárit egy Vst/Ims-el?"
De, össze lehet -kell is-.
Aztán vagy használod a gyárit, vagy nem.
A magasító mindenképpen kell. Lehetőleg olyat vegyél, ami kívülről ül fel a kosár szélére.
Ha olyan boltban veszed, ahova be is tudsz menni, vidd magaddal a kart, kosarat, hogy ne érjen meglepetés.Egyébként milyen őrlőd van?
-
Jolida
tag
válasz
Topuka
üzenetére
"de 18 gramm nem nagyon fér bele a duplába."
"A 20grammos kosárba kényelmesen beleférhet a 18 gramm?"Nem nagyon értelek ...
QM Pippával 18-as VST kosárral 18..19 -> 42g-okat csinálok, úgy, hogy a tetején még ül PA papír + 1.7mm-es Normcore puckscreen is.
Két adagos karban, 16-os IMS-el is simán lejön két szimpla.A 20-as gyári QM kosarat egy próbán kívül sose használtam, felesleges.
Szerintem a 25-ös kosár csak feneketlen karba fog elférni a magassága miatt.
-
Jolida
tag
"667 eur a Victoria"
Nálatok .... M.o-ra 782-ért jönne be szállítással, az -éppen most- kb. 296e HUF. -
Jolida
tag
válasz
qvik27
üzenetére
Még keresem benne a szilvalekvárt.
Tegnap délben főztem egy kétszemélyest ... csak elfelejtettem, hogy a másik karban egy IMS van és rutinból 19g-ot őröltem bele.... nem kicsit túltömtem.
Lecsöpögött a két pohárba úgy 50s alatt a KV, még fél óra múlva is cuppogtunk utána, olyan tömény csokiíze volt. -
Jolida
tag
válasz
hyperspace
üzenetére
Sweet7 "antik" kávés pohárban.
A Brazil-India tényleg nagyon jó az Impresso-nál ... mondjuk én eleve malabar fan vagyok.
-
Jolida
tag
válasz
b.kov
üzenetére
Vakszűrővel próbáld ki.
Ha azzal nem csak csöpög, hanem folyik/spriccel is, könnyebb megtalálni a törött vízcsövet/cső rögzítést (valószínűleg a pumpa és fej között).Ha termoblock valamelyik tömítése folyik, valószínűleg az egész blokkot cserélni kell, mert külön -állítólag- nem kaphatók a tömítések:
[link] -
Jolida
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Próbálj rá a Sweet7-re, három hetesen már nagyon szép tud lenni. Most érlelek pár zacskó hétfői pörkölést.
-
Jolida
tag
válasz
Mortein
üzenetére
Ha gondod van a savval, próbálj egy monsoon/ed/ malabart, talán a legkevésbé savas kávé (amit én eddig ittam).
Van AVX (kissé hektikus pörköléssel), Impresso (Brazil-India blend), Kapucziner, PalYotz ... amiket én mostanában kóstoltam...Mondjuk nálam is volt már olyan etióp Yirgacheffe amiből 96 fokon is csak ecetet sikerül főznöm. :-)
-
Jolida
tag
Érdekes ez a Sweet7 [link] .
07.31-es pörkölés mostanra kezdett "kinyílni".
Reggel elfelejtetem átállítani az őrlőt (PY Malabarról) és 18.5g-45g jó 50sec alatt csöpögött le. Na így jött tömény szilvás csoki brutálisan. -
Jolida
tag
A Mazzer-eket Ducati (fémezett polipropilén) kondenzátorokkal szerelik.
425V AC-n +/- 5% tűréssel 30 000 óra élettartamra 3% a megengedett meghibásodási ráta, ami azt jelenti, hogy vagy nem tudja a tűrést, vagy tönkremegy.
Ha nincs túlhajtva (sokkal nagyobb terhelés, mint a gyári számított -másik kés, keményebb darálni való-, huzamosan túlmelegített motor -85C a kondenzátor max. üzemi hőfoka-), évtizedig is elmegy.
Kapacitás csökkenés csak akkor fordulhat elő, ha a "self healing" miatt (többször átütött belül és az "öngyógyítás" az átütés helyén elpárologtatja a fémezés egy részét) pár százalékot veszít. Egyébként 3kV-al 2s-ot kell kibírnia átütés nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- Cyberpunk 2077 Johnny Silverhand's Samurai bőrkabát! Nagyon jó minőségű bőr!
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- Bontatlan Oriflame Love Potion parfüm eladó
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Késő.