- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
killboy007
csendes tag
Igen, nem tudod félre tamperelni, vagyis marad szintben a kávé mindenhol, homogénabb lesz a pogácsa, egyenletesebb kivonatolás, kellemesebb ízek. Feltéve, hogy tamperelés előtt is nagyjából egyenletes volt a kosárban az őrlemény.
(Nem, a peremnek nincs jelentősége, azt úgyis a beletett kávé határozza meg, hogy mennyire tudod lenyomni.) -
killboy007
csendes tag
Leveling tamperből nekem ilyen van, tökéletes:
https://www.printables.com/model/178197-tamper-guide-for-cafelat-robot-espresso-machineDe van hozzá többféle. Az elején kínlódtam enélkül, szerintem sokkal rosszabb ez a gyári robotos tamper megoldás, mint a hagyományos portafilteres, azzal nekem könnyebb volt szintben tamperelni. Lényeg, hogy nekem megváltás volt, jelentősen felgyorsította a folyamatot. Így már tényleg tudok 3 perc alatt főzni egy kávét
-
killboy007
csendes tag
Hello,
pl. AVX-en találsz olyan mérleget, ami befér alá.
Az alacsonyabb nyomás nem olyan nagy probléma, mint amilyennek tűnik a konvenciók alapján.WDT ugyanúgy érdemes, mint bármi másnál, orrba-szájba tud spriccelni ez is nem megfelelő előkészítés után, de itt megvan az a lehetőség, hogy ha spriccel, akkor visszaveszel a nyomásból, így sokkal tágabb határok között lehet OK kategóriás kávét csinálni, mint a fix 9(10-13) báros gépekkel. Ugyanígy a durvára sikerült őrlés esetén is, a folyásra figyelsz és nem nyomásra, teljesen okés kávét lehet kinyerni.
Tamperelés is ugyanúgy, mint bármi másnál. Annyi, hogy itt szerintem nagyon érdemes egy 3D nyomtatott leveling tamper kiegészítés, vagy méregdrágán a gyári.
Kávéból meg szerintem olyannal gyakorolj, amit egyébként is iszol, kevesebb meglepetés fog érni. Olcsó olasz kommersz kávén lehet, hogy átesik a víz, míg a csokis kuglóf meg úgy viselkedik, ahogy kell egy rendes kávénak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Bittorrent topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hálózati / IP kamera
- Temu
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Garmin inReach Mini 2 újszerű állapotban eladó.
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest