Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
. Akkor nekem szerencsém volt! Fa fogantyú, teljesen minőségi kinézetre - és igazából ez is majdnem 10ezer volt (leértékelve bár ki tudja ez mennyit jelent) - tehát ennek is volt azért ára. ("rendes" thermo meg kerámia kávéscsészéket sem szórják párszáz forintokért - azok sem töredékárasak csak olcsóbbak mint itthon - áruk közelebb van az önköltséghez mint itt)
-
tuzpenge
őstag
-
RetepNyaraB
veterán
Tapasztalattal és nem támadásnak szánom 🤷
Pl elolvasod az összetevőket; itt etióp-guatemala. Viszonylag sötétre pörkölve. Presszó blend. Ezekből már rögvest következik a durvább őrlőállás. Ideális kosártöltet próba jó dolog, főleg ha valami nem tetszik a végterméken. A savanyú íz nagyon sok tényezős, kezdve a személyes ízléssel. Először jöjjön le egy jól beállított töltet presszó (max. 1:2, 30mp körül), aztán visszatérünk. -
donat_sz
senior tag
Allegros kávé lehet változó minőségű is. Én alapból kerülök mindenféle fantázianevű verziót és inkább 1-1 ország nevével fémjelzett kávé esetén szerintem kisebb a kockázat. Ez nyilván nem SO kávé lesz és érdemesebb előbb kisebb kiszereléssel próbálkozni, de így azért lehet kávéházi élményt is hozni.
Specialty kávézó szinthez, specialty kávé kell, azt én nem találtam érdemben jobb áron, mint a hazai kis pörköldék.
Ez egy lehetőség egy normális árszínvonal/ minőség arányra.
Ha szereted és megengedheted magadnak, akkor nyilván menjen a specialty vonal, de annak ára is van. -
H74Bo
újonc
Nyugodtan vehetsz jó kávét az allegróról, nem kell más után menni. Én többször rendeltem már onnan különböző árkategóriában vannak és vettem 8e+, majd legutóbb 5600/kg. Teljesen rendben van vigyázz, itt azt írják sokszor, hogy 12e/kg-alatt nincs jó kávé. Hartározottan elutasítom, de vannak itt is tárgyilagos, nem a fellegekben járó kávézó posztolók.
-
kmarci25
veterán
Na ezért érzed erősnek. A 65% robusta brutál... Pedig ha igazán jót akarsz, akkor az ilyen 10 ezer/kiló körül kell nézegetni. Sajnos nagyon megdrágult a kávé. Kapucziner, röast, warda, avx. Ezeknél a pörkölőknél találsz ilyen árban olyan kávét, amiben kevesebb a robusta, és világosabbrav pörkölnek.
-
kmarci25
veterán
Lehet, hogy más fajta kávét kellene választanod. Kevésbé sötét pörkölés, 100% arabica, vagy nagyon alacsony (<20%) robusta arány. Találsz ilyet elfogadható áron. Apropó: most miből készíted a kávét?
Én pl. americanot iszom, de csak nagyon kevés vízzel, azaz egy 40 g-os duplaoresszóhoz öntök 50-60 g forró vizet. Így lesz egy kb 1 decis italom, nekem így pont jó az íze. Ha gondolod próbáld ki -
kchris78
veterán
Ilyen arány mellett sosem lesz igazán intenzív. Én 18-19gr-ból lehúzok 30-45mp alatt kb 28-32g-t ha általánosítanom kell. NA AZ más kategória! Én 1.5 arányt szoktam megcélozni. Az szirupos és ha tartja az ember az időt az őrlő finomabbra állításával akkor kijön belőle minden aminek kell
. Aminek meg nem - az benne marad - mert nem 40gr főzet jön le. Világosabb pörkölésnél magában is fogyasztható - nekem tejjel jön be igazán.. (és 30g főzethez akár 100gr tejet adva is átjön az aroma, nem lesz "kakaó" fíling)
-
kmarci25
veterán
Mit értesz erős alatt? Keserű? Mert akkor az őrlési finomságon kell állítani. Töltsd meg rendesen és úgy állítsd az őrlőt, hogy kb 30 mp alatt jöjjön le 2-2.5szer annyi kávé, amennyi a kosárban van. Azaz ha 16 grammal töltöd, akkor 30 mp alatt 35-40 gramm kávé. Ha ez megvan, így kóstold meg. Aztán írd meg, milyennek érzed.
-
lallern
csendes tag
Használtnál, ha kést kell cserélnek, akkor majdnem kidobott pénz.
AVX fan vagyok, CG301-et bántam, hogy nem vettem meg anno az DB1-es géphez, csak kicsit később.
Káves vlogger is tesztelte és egy jó alapnak tekinti, az árát pedig nem érti, mert ennyiért 64mm kést lehet kapni..
https://www.youtube.com/watch?v=iVasyqoZ1Y8&ab_channel=LanceHedrick -
kmarci25
veterán
A nyitott kar csak fancy, meg nézheted hogy csatornásodik-e a pogácsa, de igazából nem fontos. A kosár már sokkal inkább. Én hagynám a szimplát, dupla kosarat nézz, 15-18 g-osat szerintem, ha lehet IMS-et. Plusz egy jó tamper, meg egy funnel (betöltő a kosárhoz, amitől nem szórod szét az őrleményt) és megvagy. Igen, ez még kiadás, de jópár évre megvagy egy ilyen szettel.
-
cziczas
csendes tag
Használt piac abszolút ajánlott, nyílván állapot függő, kések kopását fontos megnézni mennyire élesek, ha már csak így össze nyomja “malomkő üzemmód” van akkor kopottak, látszik hogy töri és élesek a kávé darabok akkor még ok. De jellemzően minden örlőnek cserélhető a kése, ha kúpos, ha lapos. Azon kívűl a ház kopottsága, funkciók működése lehet fontos szempont.
a konkrét örlőt ha kérdezed, ha jól értem ez a Sage nek a bcg820 néven is menő terméke, itt a fórumon nagyon nagy pozitívat nem fogsz rá kapni, de kezdő otthoni szettnek egy alap jó kávét inni szerintem jó lesz! Egyik rokonomnak iylen van, ő szereti megvan vele elégedve, jó kávékat iszok nála . Szerintem pl a cg8011 től jobb vétel, maga a kávé minőség ugyan az lehet, de a funkciók miatt jobb választás. [teszt is van róla]
-
cziczas
csendes tag
Minőségbe egyértelmű, hogy a kézi. De nekem se az van, kényelmi okokból. Nem sokkal többért ajánlott vételnek számít az avx cg301 plasma 64mm. Abban nem fogsz csalódni.
De ebből a konkrét 3 ból a cg501 et felejtsd el. A CG8011 pedig egy graef gyakorlatilag. Kezdésnek nem rosz, de azt a 28e ft többletet megéri az avx cg301 és az már egy jó kezdő véte lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3274, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest