Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapvetően az őrlemény mennyiségének és a végeredmény mennyiségének aránya határozza meg, hogy milyen kávét készítettünk
ezek nyilván nem kőbe vésett számok, de egy espresso az nagyjából 1:2-1:2.5 aránnyal készül (10g őrlemény -> 20-25g kávé).
A hosszú kávé ilyen 1:3-1:4-es arány lehet (nem googleztam ki sry), de a lényeg, hogy nem csak forróvízzel felöntött espresso (az talán az americano), hanem egy hosszabban főzött espresso.
Így nem felvizezve van a kávé, hanem tovább kivonatolva, magasabb koffein tartalommal.Válaszolva a kérdésedre: megmérném mennyi fér a kosárba (kb 15-17g), megmérném mennyi folyik ki az 1-es és 2-es programmal, majd ha még mindig nem jött le a kívánt arány, akkor fent hagyva a kart megnyomnám mégegyszer a megfelelő gombot
de van egy olyan érzésem, hogy alapból hosszúkávét fogsz kapni 
-
cSuwwi
senior tag
Ha espressohoz extra vizet adsz a végén, akkor abból americano lesz (a víz mennyiségétől függően)
Én úgy szoktam "hosszú" kávét csinálni, hogy az 1 adagos kosárhoz a 2 csészés megoldást választom, akkor több vizet tol át az őrleményen, bár nálam állítható az átfolyás hossza illetve kézi mód is van.De majd az okosok megmondják a tutit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen monitort vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ezek nyilván nem kőbe vésett számok, de egy espresso az nagyjából 1:2-1:2.5 aránnyal készül (10g őrlemény -> 20-25g kávé).
Mr.Csizmás