- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple asztali gépek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapvetően az őrlemény mennyiségének és a végeredmény mennyiségének aránya határozza meg, hogy milyen kávét készítettünk
ezek nyilván nem kőbe vésett számok, de egy espresso az nagyjából 1:2-1:2.5 aránnyal készül (10g őrlemény -> 20-25g kávé).
A hosszú kávé ilyen 1:3-1:4-es arány lehet (nem googleztam ki sry), de a lényeg, hogy nem csak forróvízzel felöntött espresso (az talán az americano), hanem egy hosszabban főzött espresso.
Így nem felvizezve van a kávé, hanem tovább kivonatolva, magasabb koffein tartalommal.Válaszolva a kérdésedre: megmérném mennyi fér a kosárba (kb 15-17g), megmérném mennyi folyik ki az 1-es és 2-es programmal, majd ha még mindig nem jött le a kívánt arány, akkor fent hagyva a kart megnyomnám mégegyszer a megfelelő gombot
de van egy olyan érzésem, hogy alapból hosszúkávét fogsz kapni
-
cSuwwi
senior tag
Ha espressohoz extra vizet adsz a végén, akkor abból americano lesz (a víz mennyiségétől függően)
Én úgy szoktam "hosszú" kávét csinálni, hogy az 1 adagos kosárhoz a 2 csészés megoldást választom, akkor több vizet tol át az őrleményen, bár nálam állítható az átfolyás hossza illetve kézi mód is van.De majd az okosok megmondják a tutit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest