Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RetepNyaraB

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Taltos0711 #5102 üzenetére

    Pedig a nyomásfokozóssal is lehet időre menni, kevésbé kényes őrlésre/tömörítésre, mint egy sima kosár.
    Kinyitott kv sajna szobában 2 hét alatt kuka, még oxigén elől elzárva is (hiszen bőven cserélődik benne, mikor nyitogatod, plusz ami benne van a zacsiban).
    Igazából kérdés mennyire szeretnél elmerülni a témában (veszélyes lejtő :) ).
    Ha semennyire, akkor is tartsd a kv-t sima hűtőben, levegő kinyomva, lezárva es lehetőleg egy extra simítózáras zacsiban (pl. Dm, rossmann mélyhűtő zacskó). Ezzel megóvod egy darabig a megdögléstől, mert döglött babot mindegy hova és mivel darálsz, főzöl, nem lesz jó. A 20k Ft/kg árú menő kv se, nemhogy a bolti dallmayr.
    De 3 hónapot semmi nem bír ki, legfeljebb adagonként fagyasztva, ami erősen hardkór téma.

    Ha meg érdekel az egész, az nagyon messzire vezet, de első körben érdemes kipróbálni egy kispörkölő 25 dekás termékét, óva a dögléstől. A gépedbe kár a drága anyag (nem leszólás, hanem tény), de egy tetszőleges kisüzemi klasszik presszó blend is köröket fog verni bármilyen nagyüzemi termékre. Vagy pl. Egy Alza kaffé, itt asszem többen isszák és állítják árában nincs jobb a piacon.

Új hozzászólás Aktív témák