Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy érzem a különbséget, amikor néha egy jó kávézóban olyan igazi mély telt ízű kávét kapok, ahol minden a helyén van - az ember, a gép, az alapanyag, és el is ismerem, hogy jaj de jó kávét ittam.
De ennél sokkal többször kapok "semmilyen" kávét, ami a célnak megfelel, de élvezeti értéke nincsen.
Itthonra pedig nem célom a tökéletes kávé megalkotása, de a sima de longhi kávéfőzővel az általános "semmilyen kávénál" sokkal jobb eredményt kaptam, és ahhoz a géphez meg tökéletesen elég volt a Krupps kávéőrlő, most pedig elégedett vagyok azzal, amit az automata produkál itthon.
És nem engedem el azt a részt, hogy az olaszok 50 centből kihozzák a finom presszókávét, abba pedig ott sem sok kézműveskedés férhet bele.
Szerintem simán el kell fogadni, hogy a tökéletességre törekvés nélkül is lehet korrekt kávét inni, és hogy valószínű, hogy egy automata géppel nem az ipari kávé lesz a szűk keresztmetszet, sőt, a nagyüzemi gyártástechnológia megismételhetősége miatt a gépnek még jobban is be lehet lőni ipari kávéval, hogy miből lesz a megismételhetően elfogadható eredmény, mert ott nincs mozgástér a manuális kézműveskedésre.
Ettől még nyugodtan próbálkozhat más a tökéletes otthoni kávé megalkotásával (ami nekem egészen biztosan nem a kotyogós lesz, de nyilván másnak attól még lehet finom), ezeknek a dolgoknak meg simán el kell férniük egymás mellett egy kezdő topicban (viszont nyilván viccesek lennének a profi topicban).
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Battlefield 6
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Házimozi belépő szinten
- Hardcore café
- Elektromos autók - motorok
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- További aktív témák...
- DJI Neo 2 Digital Transceiver/ Új, Garanciás Eladó
- Dji Goggles 3 garanciával/ Neo2, Neo, Avata2, Mini 4 Pro, Air3 / Dji Beszámitás lehetséges
- JBL Partybox 320, GARANCIÁLIS
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- DJI MINI 3 PRO DRONE ELADÓ/ DJI BESZÁMÍTÁS
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Mr.Csizmás