- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- 3D nyomtatás
- Notebook hibák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gaming notebook topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
(i)
lelkes újonc
válasz
body007 #11446 üzenetére
Hadd kérdezzem meg, hogy van-e jelentősége annak, hogy ennek a szűrőnek melyik oldala van lefelé, s melyik felfelé? Az egyik oldal erősebben mintázott, négyzetrácsosabb már ránézésre is, s kicsit bordázottabb.
Mint két állapotban teszteltem mindkét vastagságút egyszer-egyszer, de a lenyomaton kívül nem láttam különbséget. Pontosabban egyet igen, ha a bordázottabb van lefelé, akkor nehezebb kiszedni a szűrőkosárból. -
(i)
lelkes újonc
válasz
body007 #11446 üzenetére
@body007
Ma érdekes napom volt. Egyfelől du. végre megjöttek az Alis szűrők, már szerda óta a településünk postáján hentergett.
Másfelől elugrottam hajnalban Szarvasra, otthagytam a CM4677-et, kb. 10e ft-ból javítható volt, nyilván az is kell, hogy a Szarvasi Gép Kft nem húzza le az embert.
A hibának vsz. semmi köze sem volt a gőzkörrel történő hőfok tuningolásomhoz, a váltókapcsolót és a váltó forgatógombot cserélték ki, valamelyikük elkopott. Fura, hogy a működésben, kapcsolásban ez nem okozott gondot, a kopásból csak vízszivárgás adódott.
Még nem teszteltem a régi-új gépet sem, s a plusz szűrőket sem.
-
(i)
lelkes újonc
válasz
body007 #11446 üzenetére
1) Rendeltem innen ma én is. Annyira olcsó, hogy 1mm-est is, s 1,7 mm-st is.
2) Megjött az új CM-4677-es, úgy látom, valamit változtattak rajta, ugyanis ha eléri a hőfokot, s a zöld led kigyullad, akkor a billenőkapcsoló kikapcsolása után is ég a zöld és egy kicsit a piros led is.
3) Megjött vele a felső tömítőgyűrű, de nem segített. Anno egy Krups-ot szétszedtem, ott a csövet dobta le, mert a bilincs nem fogta már. Itt sajnos nem fértem egyelőre a csöveknek az összes végéhez, pont azt az egyet nem tudtam megnézni. Amúgy a komolyabb készülékek tulajdonosai zokognának: a három látott helyből csak egy helyen van egy fémbilincs a műanyag csővégen, kettő helyen gyorskötöző elcsípett véggel.
-
válasz
body007 #11446 üzenetére
Gondolom ez több tényezős... Még nem érkezett meg az örlő, de ha finomra darálom, közepesen(?) tamperelem, akkor egyenletes a teteje, a pogácsa is egy darabban esik ki. Dedica, nyitott szűrőkkel.
Ezesetben ha jól sejtem nem feltétlen érdemes a puck screen-el foglalkozni? Nejem főként podozik, ott a gyári karral alig tudom elfordítani, a nyitottba rakva a podos szűrőt könnyebb, ott néha szép sima a teteje, néha viszont kicsit meggyűrődött, de erre nem találtam megoldást - de most is feszül, ehhez a szűrő nem játszik. Próbáltam tamperelni, de nem változik.
Nem ez az elsődleges felhasználás, de ha van rá megoldás/technika, érdekelne.Más: Kicsi, tűrhető (alis) mérleget tudtok ajánlani ami akár a Dedicára is fel tudok dobni?
Előny ha kicsi, a mostani konyhai mérleggel melós a mérés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman N5 MF ADATA 600W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest