- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
viktorhu #2942 üzenetére
15 bar soha nem is kellett a jó eszpresszó elkészítéséhez, az csak a parasztvakításos marketing szöveg a gépek gyártójától. ~9 bar a megfelelő nyomás a jó kávéhoz. [link]
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy a kotyogós képes ezt előállítani, de egy 9 barra beállított karos gép produktumától, amibe nem döglött kávét teszünk, a Nespresso is fényévekre el van maradva... de a Brikkától is! És igen, ahogy Koxx is írja, a Brikka súlyszelepes, így még crema is van a kávén. [link] -
sz.zs.
senior tag
válasz
Petyuska111 #2788 üzenetére
Az aluminiumnak biztosan árt, a nikkelezett, krómozott fejnek sem tesz jót, a réznek és a rozsdamentes dolgoknak elvileg (talán) nem árt.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Petyuska111 #2739 üzenetére
Mokaflort most rendeltem, nemrég jött meg, de még nem próbáltam, teszek majd egy próbát vele.
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Polarstar #2349 üzenetére
Hézagoló alátét, a daráló finomhangolására szolgál. Ha gyári beállításában nem darál elég finomra a daráló, akkor az alsó kúpos kés alá beraksz egy, kettő, vagy három db alátétet. Ezzel közelebb kerülnek egymáshoz a kések, kvázi finomabbra tudsz darálni. 1 db ilyen alátét hét osztással állítja finomabbra a darálót.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #2212 üzenetére
Én még arra sem, hogy a Get up!-ot őrlik!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #1890 üzenetére
Befőttesüvegben, színültig töltve hogy minél kevesebb oxigén legyen benne. Én így csinálom…
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #1520 üzenetére
A Kolumbia annyira rossz volt. Inkább meg sem bontom, nem hinném, hogy nagy csoda lehet a többi. Hátha valakinek segítek vele.
-
sz.zs.
senior tag
Ha valaki igényt tart 500g Santos és 250g Honduras SHG bontatlan kávéra a Coffee66-tól, ingyen elviheti tőlem. Nem postázom, nem viszem sehova, hétvégén Érden, hétköznaponként de. a XIII. ker.-ben átvehető.
-
sz.zs.
senior tag
Egyébként nem tudom hogy a podos gépek között ez a la Lollina milyen minőséget képvisel, és assem tudom, hogy podos és podos gép között készített kávéban van-e különbség?! Nekem La Piccola Sara Vapore van, az szerintem jó kávét készít. Gaggia Classic podos szűrővel kb. mosogatólé ehhez képest.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
#72961024 #1213 üzenetére
Minél több idő telik el a pörköléstől számítva, annál jobban „le döglik” egy kávé. Ezt egy automata gépben, vagy nyomásfokozós karral rendelkező presszógépben nem igazán érzed meg, viszont ahol az őrlés finomságával Te állítod be a kávé pogácsa ellenállását a vízzel szemben, tehát a lefolyási időt, ott sokat számít.
Nemtom mennyibe kerültek ezek a kávék, de érdemesebb hazai pörköltök olcsóbb kávéi közül válogatni, ezek garantáltan frissek. 4-5e / kg áron vannak. Én két hónapnál idősebb pörkölést soha nem veszek meg pl. olaszosból, világosból pedig max. két-három hetest -
sz.zs.
senior tag
válasz
#72961024 #1209 üzenetére
Meg kell alátétezni, mint ahogy azt FPSTunker fórumtársunk is írta. Ezt kalibrálásnak hívják és nem a kopás ellenttételezésére szolgál. Eleve ha ennyire alsó tartományban dolgozik, már rég meg kellett volna csinálni. 1 alátét 7 fokozatot jelent pluszba.
A másik, meg hogy valóban, ez a kávé a sok döglött közül a legdöglöttebb. -
sz.zs.
senior tag
válasz
ServerWorks #1005 üzenetére
Mindjárt gondoltam, hogy aki kérdőre vont engem, hogy vajon szelektíven dobtam-e ki a szemétbe a számomra szénnépörkölt kávét és csomagolását, illetve hogy miért kellett pazarlóan kidobnom, az a leginkább a pazarló és a legjobban szemetet gyártó kávékészítési módszert alkalmazza. Még ha újra is hasznosítják, a gyártó és az Újrahasznosító folyamat is biztos hogy szennyezi a környezetet.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #979 üzenetére
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #930 üzenetére
Kóstold meg egyszer ezt! Picit fűszeres, szerintem nagyon finom kávé: Jingle blend
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #923 üzenetére
Hát ezt így konkrétan nem akartam leírni, de az biztos, hogy sokkal nagyobb a különbség az élvezeti értékében, mint az árában, a Gondolásokhoz képest.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Peterhappy #909 üzenetére
Háát pedig a Sega a Gondolások után...hogyismondjam...
-
sz.zs.
senior tag
Nem biztos ám, hogy a produktuma miatt szározták le ezt a gépet. Egyszerűen a sok műanyag alkatrész és a beleépített fölösleges elektronika miatt nem feltétlenül megbízható, Leginkább annyi évre tervezik őket amennyi rá a garancia, nagy általánosságban utána el is romlanak. Nekem is volt régen hasonló kaliberű gépem, szerettem, de mai fejjel – főleg így ~ két év kávégép felújítás után – már azt mondom, hogy sokkal inkább megéri megvenni 10 - 15 - 20 000 Ft-ért egy hasonló tudású, régi használt - esetleg aki szereti őket - retro gépet, mert gyakorlatilag elnyűhetetlen alkatrészekből vannak, de igazából nincs is ami elromoljon bennük.
Mostanában kíváncsiságból vettem is pár ilyen gépet kintről, gyakorlatilag majd mindegyik ugyanarra a belsőre épül, mint a Saeco Aroma. Ha lesz időm majd szépen lassan felújítgatom őket… -
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
Lenne 2 kg Mocambo Gran Bar kávém amit eladnék. 2019 07 havi pörkölés, még teljesen rendben van. Az ára 5000.- Ft / kg.
Korzó teszt: [link]
Részletek privátban. -
sz.zs.
senior tag
Csak az ára miatt ajánlottam a Rome-ot, nyilván minél magasabb az A tartalom, annál drágább. Szintén a Pacific-tól a La Piazza [link] viszont szerintem egy nagyon finom, krémes, 85/15-ös keverék. S ha jól tudom a Velencei Gondolások is 80/20. Ezeket én szeretem, de ennél magasabb robuszta tartalmúakat már pl. nem tudok meginni.
koxx: ott én még csak döglött kávét kaptam
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #426 üzenetére
Ilyen robuszta tartalommal szerintem drága.
Tudom, hogy ez nem a másik topik és nem is hittéríteni jöttem, sőt anyagi érdekek sem hajtanak, de frissenpörkölt kávéból is van szerintem elfogadható árú termék és az a tapasztalatom, hogy minden kávékészítési módszerrel fényévekkel jobb minőséget kap az ember belőlük. Pl. itt és itt . Nyilván ezt úgy érdemes, hogy többen összeállni és akkor a postaköltség elenyésző. -
sz.zs.
senior tag
Igen, a vele járó szemétre gondoltam, nem az elkészült ital minőségére. Ha valakinek megfelel ami kijön a gépből, igya nyugodtan, engem nem zavar.
A sörös dobozról és a pille palackról meg annyit, hogy üveges sört iszom és szódagép van otthon, amihez ha úgy van kedvünk szörpöt keverünk.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #426 üzenetére
-
sz.zs.
senior tag
És hogy építőjellegű hozzászólásom is legyen: pár hete vásároltam egy Saeco Aroma típusú készüléket mert az olaszpresszo.hu weboldalon igen jókat olvastam róla [link] és hajtott a kíváncsiság. Hibásként árulták, 14e Ft-ért sikerült hozzájutnom, de végül nem volt baja, csak a nyomásfokozós kart szét kellett szedni, ki kellett tisztítani hogy jól működjön. Mivel gépek felújításával foglalkozom, azért szétszedtem és kapott egy új tömítés szettet, illetve a kazánt vízkőmentesítettem. Jómagam egy full tuning Gaggia Classicot használok és azt kell mondanom, hogy ez a kis gép egy eszpresszó képes darálóval megtámogatva (és odafigyelve a hőfokra), de meghagyva a nyomásfokozós kart is, nagyon jó kávét csinál. Egyszerű mint a szög, semmi elektronika nincs benne, gyakorlatilag nincs ami elromoljon, tényleg örök élet szemben a ma a kereskedelemben kapható gépekkel. Annyira megtetszett, hogy meg is tartottam “utazós” gépnek a kotyogós helyett. Szóval bátran merem ajánlani azoknak, akik minőségi kávét szeretnének kicsi befektetéssel és képesek feladni a kapszulás gép kényelmét.
Egy videó a vele készített kávéról: [link] -
sz.zs.
senior tag
Mingyá gondoltam, hogy ez lesz a válasz.
Mondatom első fele arra akart irányulni, hogy ezeken a helyeken direkt sz@r kávét adnak azért, hogy ne abból akard a reggeli presszódat meginni, hanem utána menj a bárba horror áron kávézni. Mondatom második felét sem sznobságból írtam, de ez az igazság. Amúgy meg a kapszulás kávé fogyasztása nem más, mint szemétgyártás nem mellesleg horror áron...
Ja és igen, valóban a másik topikból jöttem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen program, ami...?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Wii U
- Microsoft Excel topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Exkluzív órák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest