Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711 #5126 üzenetére
Szerintem kávénál a gramm és a milliliter az nem annyira van pariban egymással, devmegfogom nézni este ha otthon leszek. Minden esetre g-ban “illik” mérni, ha már mérünk, de ez már lassan HC téma lesz
. Az én videóimon amúgy 16 g kávéból csapolok 30, illetve 17 g kávéból 34 g italt.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711 #5124 üzenetére
Vsz. normális (nem döglött) kávéval össze kellene jönnie.
Friss alatt azt értem, hogy 1-2 hónapnál nem régebbi pörkölés . -
sz.zs.
senior tag
válasz
Taltos0711 #5121 üzenetére
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5079 üzenetére
A háromjáratú az nem azonos az opv-vel
Az opv az a biztonsági szelep, a solenoid a háromjáratú
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Tothgera30 #4977 üzenetére
Ilyen márpedig nincs…. ennyiért nincs.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #4809 üzenetére
Alza caffe?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #4797 üzenetére
Én már a felénél drukkoltam, hogy állítsd már le!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #4787 üzenetére
Mindennel együtt és nem ml, hanem gramm.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #4767 üzenetére
Először tanulj meg jó duplát készíteni. A szimpla egy külön “művészet”
-
sz.zs.
senior tag
válasz
Viiktor1989 #4763 üzenetére
Teljesen normális, kéri a pofonokat
-
sz.zs.
senior tag
válasz
hyperspace #4597 üzenetére
Egyik őrlőnek sem tesz jót bármilyen eszközzel történő pumpálás. Olyan helyekre is befújod az őrleményt ahová egyébként nem jutna be! Előbb, utóbb tönkre teszi.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
body007 #4549 üzenetére
Igen, szűkíti. Egy nem nyomásfokozós kávéfőzőnél a kávé őrlésének a finomságával állítod be hogy megfelelő legyen a rendszerben a nyomás, tehát ne zubogjon át a víz a kávé pogácsán. A nyomásfokozós szűrőnél pedig maga a nyomásfokozó rész látja ezt a feladatot, ebbe rakhatsz akár bolti őrölt kávét is.
nyomásfokozós szűrő vs. sima szűrő.
De van olyan kávéfőző ahol a karban van a nyomásfokozó és sima szűrő van benne. -
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #4354 üzenetére
Azért ezek a bolti etiópok nem úgy vannak pörkölve, hogy annyira háklisak legyenek ( szerintem ).
-
sz.zs.
senior tag
válasz
SunMount3r #4183 üzenetére
Nem tudom, hogy melyik jobb, vagy rosszabb, de én az “állandóba” is tennék papírt.
-
-
sz.zs.
senior tag
-
-
sz.zs.
senior tag
-
sz.zs.
senior tag
válasz
sesshou #3892 üzenetére
Pid nélkül is jó kávét fog készíteni, de piddel sokkal jobbat! A gyári termosztát ~98 fokos kazánhőt produkál. A legtöbb kávénak ~90 fok körüli hőfok a jó. Lehet még olyannal is játszani, hogy közvetlen kávékészítés előtt kiengedsz egy kis vizet a bojlerből ( hűtőcsapolás ) és akkor nem fogja megégetni a kávét.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
sesshou #3874 üzenetére
Ha nekem van akkor 40-50e között szoktam eladni felújítva.
Classicból a 2015 előtti és 2018 utáni évjárat a jó.
Nincs! Bolti őrölttel nem lesz jó az eredmény .... egyikkel sem!
Ha bolti őröltet akarsz inni akkor nyomásfokozós gépet, vagy kotyogót kell venned. Classic-kal, Baby-vel mosogatólé lesz belőle. -
sz.zs.
senior tag
válasz
ServerWorks #3848 üzenetére
Nem NaCl kell bele, hanem szódabikarbóna és epsom só ( keserűsó), ezek kellenek az ízek kioldódásához. A sima ioncserélt víztől, desztilált víztől nincs íze = szar íze van a kávénak.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB #3554 üzenetére
Bezonyám! A kapszula töltögetés egyenlő az önszivatással! Én is űztem egy időben, amikor még fogalmam sem volt arról, hogy ha ezt az időt másra fordítom, fényévekkel jobb kávét ihatok!
-
sz.zs.
senior tag
válasz
ServerWorks #3537 üzenetére
Én még nem találtam bio, fairtrade megjelölésű kávéból ihatót.
Mondjuk DM-esből sem... -
sz.zs.
senior tag
válasz
ServerWorks #3507 üzenetére
ese podos gép [link]
-
sz.zs.
senior tag
válasz
ServerWorks #3502 üzenetére
Van egy rossz hírem! Nem fogod érezni sajnos. Ha az ESE POD-ot nem kimondottan podos géppel készíted, igen gyatra lesz a végeredmény . Ráadásul nagyobb üzletekben ha kapsz is, az nem lesz friss.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest