- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- Közel 100 maggal érkezik a kínai szerverprocesszor
- Félkörpanorámás ASUS ház érkezett a nem túlságosan drága halmazba
- Rejtett csatlakozós VGA MSI módra
- Powerbank választás okosan: mAh, Wattóra, PD... mit jelentenek valójában?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Rejtett csatlakozós VGA MSI módra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
1 hónapja szembejött velünk egy kávéfőző, ami nekünk óriási ugrás volt a meglévő kapszuláshoz képest, méghozzá egy Ufesa CE7255.
Bagóért vettük újan, fogalmam sincs milyen kategóriát képvisel, de már laikusként is érződik, hogy még az eddigi french press-hez képest is sokkal finomabb, krémesebb kávét főz. Kb. 0 infót találtam róla, teljes áron meg se vettem volna, de így féláron elfogadható szvsz.
Látom, hogy sokan kérdezik az őrlőt, hogy mihez milyet érdemes. Amerre tudtam a környékben szétnéztem, és siralmas volt a felhozatal. Ami a legjobbnak tűnt az egy DeLonghi őrlő volt 20k körül, ami már legalább külön tartályba darál. Graef 702 az etalon a nagy többség szerint, de nem biztos, hogy ehhez a géphez megérné, illetve ha jól gondolom az elég nagy helyet is foglal, ami szintén sarkalatos pont nálunk. Mi az ilyen általánosan leginkább ajánlott belépő szintű őrlő mostanság? Figyelembe véve a gépet nyilván.
Ahogy eddig tapasztaltam, a gép nagyon érzékeny arra hogy milyen finomra van őrölve a kávé. Kb. mindegy hogy tömörítem, bizonyos fajtánál egyszerűen mindig marad "pangó víz" a karban. Gondoltam arra is, hogy venni egy alap tömörítőt (51mm-es jó lenne) mert a gyári műanyag kanál/tömörítő kombó ezek szerint nem valami fényes. Aztán simán lehet, hogy én csinálok valamit rosszul, dehát valahol el kell kezdeni.
Kávé kérdésbe már bele se kapok, mindenképp szeretném a saját őrléssel kezdeni, aztán marad a trial and error.
Bármilyen tanácsot szívesen fogadok, elnézést ha a sokadik mafla vagyok a sorban.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3332
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest