Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv
Nekem februárban volt ilyen gondom, ugyan ilyen típusú DVD-RW-vel. Mikor bettettem a CD-t és elkezdte olvasni mintha a fogaskerék darálta volna a tálcát, DVD-nél semmi gond nem volt. akkor én egyből visszavittem gariztatni, 2 hét múlva kellet visszamennem a csere készülékért. Szvsz kár volt megbontani a cuccot, ha még garis volt. -
Bubu79
addikt
A CD-ROM lézere nem az íráshoz lett tervezve, az írókban nagyobb terhelhetőségű/teljesítményű lézert használnak - nem igazán lenne jó bele.
Ez sajna kuka
De nézd a pozitív ooldalát, ha veszel másik írót, ezt még megtarthatod DVD olvasónak
Őszinte részvétem egyébként
Jut eszembe, elképzelhető, hogy az íródban amúgy is közös tokban helyezkedik el a két lézer, tehát akármit amúgy sem lehetne berakni.
[Szerkesztve] -
Bubu79
addikt
Hali!
Csak azért, mert a DVD-hez másik lézert használ. Két különböző hullámhosszú lézerdióda leledzik a masinákban, de az optika közös. Nálad valszeg a CD-é nem bírta tovább.
A kattogást az okozza, hogy a gyenge lézerrel megpróbál fókuszálni - lökdösi fel/le a lencsét, miközben fel-fel pörgeti a lemezt.
Azért molyol vele esetleg sokáig, mert még nem teljesen halott - valamennyire látja a lemezt, de a fénye már kevés ahoz, hogy megfelelő intenzitásváltozást hozzon létre a lemezről való visszaérkezéskor, ez pedig nem elég az elektronikának.
A javításról - csakúgy, mint Liksoft - én is lebeszélnélek - nem gazdaságos, mert újat már valamivel több mint 10k-ért kapsz.
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Akkor vegyük sorra a javítást ha javítható (van alkatrész):
- Optika 6.800.-
- Munkadíj 6.200.-
---------------------------
Összesen: 13.000.-
És máris magadénak mondhatsz egy javított (csak optikára garanciás - 3-6 hónap) DVD-t.
Megéri(Aki olcsóbban kihozza, az valószínűleg nem számlaképes - gari az ablakban.)
-
jagada
addikt
lemez nélkül is kattog bekapcsolásnál, esetleg nem tudja valaki mi okozhatja ezt???
mit kéne megolajozni a mechanikában???
senki nem buherál optikai meghajtókat?? -
jagada
addikt
upp!
-
jagada
addikt
IDE kábel lett cserélve nemrég ez lehet az oka?
-
jagada
addikt
már nincs gar, a fej tiszta DVD-t ír/olvas..
semmi előzménye nem volt a dolognak, mintha egy beépített időkorlátozó lenne benne, mint a shareware progiknál: lejárt az idő most mán mennyél oszt vásárolj másikat.....
agyon se lett gyílkolva, írtam vagy 80 lemezt vele össz.
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
Hy!
Van egy NEC ND2500A DVD íróm. Sose volt egy olvasó bajnok, de elboldogultam vele.
Mostanában azonban nem hajlandó CDR/RW olvasására. DVDR/RW-t ír szépen, vissza is olvassa de CD-t nem hajlandó. Ha beteszem a lemezt csak pörgeti és kattog majd kíirja, hogy üres a lemez, pedig Verbatim és TDK lemezekkel is próbálkoztam. Van hogy üresen behúzza a tálcát és akkor is kattog lemez nélkül, keres valamit. Firm-et is kipróbáltam többet, gyárit- hekkeltet de nem javult a helyzet. szétszedtem, megtisztítottam kicsit, de maradt a probléma.
Valaki tapasztalt már hasonlót?? van valai softver amivel lehetne diagnosztikát csinálni? vagy esetleg valamit meg kéne olajozni??? vagy a fejjel van a gond? de akkor DVD-vel mér nem vacakol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest