Hirdetés

Aktív témák

• Superman

nagyúr

Karib!! Remélem lesz valami hasznos tanácsod a számomra. Az utóbbi időben eltűntem a fórumról, aminek az volt az oka, hogy először tönkrement a vincsestrem. Utána nem indult a gépem, tehát tápcsere következett. Egy 250 (vagy 235) Wattos Acorp táp hajtotta eddig és a prockót is vígan lehetett 1305Mhz - ig tuningolni (900 -as). Most azonban a 40 gigás Maxtor vinyó, az LG CD - író, a Sony CD - Rom, meg egyebek betett neki, már nem bírta a strapát. Sajnos nm én tettem bele időhiány miatt a gépbe, hanem egy ismerős szerelő barátom, egy 300 Wattos Codegen tápot. Na most, bárki is istenítette ezeket, én egyáltalán nem vagyok vele megelégedve. Először is az Acorp - ot hallani lehetett, hogy dolgozik és fújja kifelé a meleg levegőt, itt alig hallok valamit, ami nem baj, de amikor a kezem odateszem a tápventi elé, nem is érzem, hogy dolgozna, alig lengedezik valami szellőcske. Ennek megfelelően a 900 -as processzor hőmérséklete egy Globalwin WBK 68 -as hűtővel 38 fokról indul ugyan, de alapjáraton 56 fok (!!!!!), terhelésnél pedig akár a 74 fokot is eléri!!!!! Hát ilyen az Acorp táp korában nem volt és a ház is ugyanaz egy Acorp ATX -es midi torony.
    Amikor a WinXP -t telepítettem, előzőleg formattáltam a 40 gigás vinyót NTFS fájlrendszert létrehozva. Ekkor 89 fokig (!!!)ment fel a hőmérséklete a procinak és az Asus TUSL2 - C mérsékelte is a frekvenciát 600Mhz - ig. Hangsúlyozom, hogy alapjáraton ment telepítés, nem volt húzva ekkor még a processzor. Egy olyan alkalmazást nem is lehet futtatni így, ami megizzasztja a prockót, mert leég. Így kell viselkedni egy Codegen tápnak? Gondolok itt a harmatgyenge levegőkifújásra. Vagy egy vacak ócskavasat tett bele és vigyem vissza neki? Karib help me!

Aktív témák