Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
válasz
csababacsi #137 üzenetére
Szerintem gyere át ide [link], mert élénkebb a forgalom.
-
csababacsi
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a miniPC-s témakörben, előre is elnézést ha kérdést ismételnék. Ha tudtok, akkor léci segítsetek iránymutatásban, megoldásban.
Szóval nagyszülők TV-jét szeretném felokosítani skype-ra. Minden más funkció (film, játék) másodlagos. HDMI-s TV, wifi (vagy RJ45) csatlakozás adott. Igény lenne egy nagyon egyszerűen kezelhető eszköz, ami egy gombbal bekapcsol, másik gommbbal hívást fogad, majd kikapcsol funkciót kiszolgálja. Semmi billentyűzet, egér.
A fórumos eszköz okosítható bármilyen USB-s webkamerával? Valaki használ ilyen konfigot? Mennyire egyszerű a kezelhetősege?
Köszi
-
Csezi
tag
válasz
kavicska1968 #134 üzenetére
Próbáld az RKandroidTool-lal...
-
Flinter
tag
válasz
kavicska1968 #134 üzenetére
Esetleg ez itt?
[link] -
kavicska1968
csendes tag
Van nekem egy T-R42 Android TV Boxom . Irja le légyszíves valaki részletesen ,hogy tudok rá új kernelt varázsolni.
-
Flinter
tag
Hali/ottnak tűnik ez a topic - de ugye (először a lepényhal úszott ki,) a reményhal meg utoljára...
Na szóval az lenne a tiszteletteljes kérdésem a nagyérdemű topiclakók felé, hogy valaki esetleg tudja-e, hogy a gyári távirányítón lévő 1...0 számbillentyűzeten látható betűkbe hogyan lehetne életet lehelni - azaz hogyan lehetne váltani a billentyűzeten szám/betű között?
Nem gondolnám hogy olyan ostobák/genyák lennének a tervezők, hogy ezt ne lehetne megtenni sehogy - hiszen oda van írva...(tudom, air mouse - de engem most ez érdekel - és sehol sem találtam rá választ eddig)
Kösz,
-
válasz
botond187 #131 üzenetére
A TV BOX előnye, hogy android fut rajta és így sok egyéb program is. A programokat rengeteg külső fejlesztő írja, mindig van újabb és javított.
HD playert általában egy cég fejleszti, csak a firmware fejlesztésselkerül bele új funkció (így egy kicsit sarkítot, mert sokszok alakulnak csapatok és készítenek módosított fw-t )
De a HD player pont filmlejátszásra lett fejlesztve, abban az egy funkciójában verhetetlem. lejátszás közben nem töltődnek le a leveleid stb, de nem is döccen meg a lejátszás. A HD lejátszójának firmware a lejátszásra van kifejlesztve és abban nagyon jó, TV Boxé meg telefonra és mellesleg videot is lejátszik úgy-ahogy. -
botond187
csendes tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy mi a különbség egy HD multimédia lejátszó és a Tv-Box között?
Milyen előnye a Tv-Boxnak a HD lejátszóhoz képest?Üdv
-
Ha android box kell, főleg film nézésre inkább érdemes a Geniatech (Mygica) ATV1200-at vásárolni.
Ugyan csak 2 magos, de bekapcsolás után minden megy, nem kell buherálni. menü gördülékeny. XBMC megy simán, 5.1-es DTS és Dolby Digital is megy passtroughban az erősítőre. Filmek nem szaggatnak.
Van coaxiális és optikai digitlis audio kimenet is (VGA nincs csak , HDMI, és componens YpbPr van) Bár ha buherált 4.2-es adroidra frissítesz az utóbbi nem lesz.Ha nem kell android akkor WD TV live remek választás...
-
namilegyen
tag
Rk game control apkt hol lehet letölteni? A szerver oldalában kellene. A kliens már megvan.
-
kescash
csendes tag
Üdv.Én is egy B351_BT tulajdonosa lettem és majd szét vetett az ideg mikor filmet indítottam vele (mert lényegében erre használnék egy media box-ot ) és minden mozdulatban észrevettem a (ghost frames) szellemképes szaggatást és sajnos nem csak mkv-nál hanem sima mezei avi-nál i...
Végigmentem minden lejátszón és codec-en és sajnos nem volt olyan hogy tökéletesen futott volna még szoftveres dekódolással se...
Antutu-tól kaptam egy GOD JOB érdemet, hát király csak filmet nem tudok nézni rajta...
Van pár ROM de melyiket? Aki videózásra használja és stabilan fut neki azt kérem ossza már meg velem... -
slice14
veterán
Lehet a cuccra valamijem progival streemelni? Első körben root nélkül.
videó stb
-
Csezi
tag
Kb 5m egy fallal...wifi analyzerrel meg tudod nézni,h milyen erős jelet lát a wifi...de ha kanóccal is gyengusz,akkor passz...
Ilyen tapasztalatom nincs,nekem,szerencsére egy szobában van minden...na meg a netem se villám
inviteles 4m/1m...ez gyakorlatilag annyi,h a letöltés kb 500kbs,a feltöltés meg 60,80
Ha a kütyü és a pc között másolok,arra a sebességre már nem emlékszem,de holnap megnézem... -
dandadude
csendes tag
Szia!
Koszi a valaszt!
Szamitogepen sem? :-) Az mondjuk fura, nekem minden bongeszobol jo Winfos alol.
Van valami tipp online app-ra, ami hozza majd ezeket (mediaklikk)?Amugy linux meg eselyes lehet, nem?
Meg egyaltalan hogy lehet, hogy nem viszi, mi kene hozza, mi hianyzik hozza?Thx,
Dan -
slice14
veterán
Véleményt szeretnék kérni...
A upc-nél van egy 60/6 os netem, és valamiért a T-R42 csak 2/6-ot lát speedtest-el. Tegnap még rendben volt, bár akkor nem mértem, mert minek ha minden oké vele. Mielőtt megkérdeznétek, nem tölt le semmi a gépen, hogy fogná a netet. A telóval az eszköz mellet mértem 15/6-ot, így kicsit fura az egész.
Az a vicc hogy a feltöltés sávszélesség megvan.
-
dandadude
csendes tag
Sziasztok!
Nemreg lett egy K-R42-m (TN-BX09_V2.1 1347 2013/05/31).
A dobozzal az egyik focelom az, hogy tudjam nezni az online TV-ket, mint pl. a www.mediaklikk.hu -s musorokat, mert nincs tv-elofizetesem, s nem is akarok ;-)
Minden szep es jo, probaltam hekkelt firmware-eket stb, minden felment, de sehogysem tudok a www.mediaklikk.hu -rol lejatszani semmit sem. Megjelenik a kis box, de aztan nem jatsza le a play gombra, pedig millio bongeszovel probaltam (play store-rol telepitve).Kerdeseim:
1. Van, akinek megy a www.mediaklikk.hu -n barmi? Illetve konkretan az "Élő" menupontra gondolok, ahol elo adasokat lehet nezni.
2. Hogy tudom elerni, hogy menjen?
3. Lattam, hogy linuxot is lehet varazsolni a keszulekre. Azzal gondolom meg lehetne oldani, nem?
4. Mi a legjobb android firmware a fent emlitett kutyure, amivel a legtobbet lehet kihozni a keszulekbol?
5. Mi a legjobb linux firmware a fent emlitett kutyure, amivel a legtobbet lehet kihozni a keszulekbol?Nagyon thx elore is a valaszokat!
Bye,
Dan -
Csezi
tag
Ne szarakodj a légegérrel,próbáld ki egy rendes usb-s egérrel,ha úgy se megy akkor más gond lehet....nem minden romban ugyanúgy van megoldva...ha már nem gyári romod van,akkor a launcher-beállításoknál kéne szétnézni,lehet,h ott kell valamit engedélyezni....
Telefonnál találkoztam már olyannal,h a google-keresés widgetre húzva lehetett törölni...!
Ha esetleg leírod,h milyen rom van fent,talán pontosabban tudok segíteni.... -
slice14
veterán
Lehet hogy amatőr kérdés de hogy tudok widget-et ill app parancsikont eltávolítani a home felületről? Valamint ikont hozzáadni? RKRemoteControl....
-
slice14
veterán
Előbb kérdeztem, mint hogy megnéztem volna a beállításokat.
Az mxplayer-nél default-ba nem volt bekapcsolva, se az sw, se a hw dekódolás. Aztán én is az sw-t állítottam be.
Amúgy mi a különbség az mxplayer és a pro között a reklámmentességen kívül? Bár a free se dob reklámot film nézés közbe.
-
Csezi
tag
Szoftver dekóderrel próbáld ki,hardver nekem se mindig megy...
-
slice14
veterán
Valakinek van valami ötlete az mxplayer beállításával kapcsolatba, mert a hálózatihely videó tartalmak akadoznak?
Körábban olvastam itt vagy a 808 topikban hogy némi álitgatás után tökéletesen müxik.
-
slice14
veterán
Tudtok valami távirányító appot amihez nem kel root, mert ez a távirányító használhatatlan. Vagy csak én vagyok béna....
Csak addig kéne, míg megjön a fly mouse. Én hülye nem rendeltem be a T-R42-vel együtt.
-
slice14
veterán
Bocs én vagyok agyilag zokni. Le volt a tv halkítva és nem láttam a lépegetést a dpad nyomkodásánál.
Ez így nagyából oké, de nem lehet az aír flight-ot valahogy beállítani ezzel a távirányítóval?
------------------------------
Összedugdostam hdmi + táp de se kép se hsng nem volt. A kék led világított de kép az nem volt. Kb. fél órát izzadtam mire eszembejutott hogy miért van egy usb kábel is a csomagban. Rádugom és láss csodát, van kép.
-
slice14
veterán
Na üdv...
Hogy lehet feltámasztani a a távirányítót (csak dpados), mert villog mikor nyomkodom, de nem reagál semmire az android.
-
RudY
addikt
válasz
muchacoado #79 üzenetére
Még szép...plusz ha ehhez még hozzájön sok-sok szomszéd is
A Cisco és egy másik router (repeater módban) szórja az áldást, a droid box mikor éppen hogy van rá szükség. Wifi analyzer segítségével van szétosztva mindhárom gyönyörűen, a box kb. 20-25%-kal erősebb ezeknél mindenhol. Ennek ellenére minden be van kábelezveCsaládi ház, szomszéd sem zavaró tényező, így aztán nincs okom panaszra.
-
slice14
veterán
válasz
muchacoado #77 üzenetére
Igazából az a 6-8 méter, inkább 4-5 méter légvonalban. Csak ott a fal az útjába.
Jelzem hogy volt egy Chromecast tesztelésre nálam, az nem panaszkodott a lefedettség miatt.
-
slice14
veterán
válasz
muchacoado #70 üzenetére
A wifije 6-8 méteren mennyire stabil? Egy fal van a jel útjában.
Wifi-n keresztül használnám.
-
slice14
veterán
A K-R42 és a T-R42 wifije között csak sebességbeli különbség van, vagy a K-R42-nek erősebb a wifije is?
-
Csezi
tag
válasz
muchacoado #65 üzenetére
Ez érdekes,ahonnan én töltöttem,ott csak egy rom volt ...
http://www.freaktab.com/showthread.php?7952-K-R42-wasser-firmware
amúgy nem tudom,h az enyém milyen lapos,erröl a linkről letöltött rom működik,az old revision kernellel,az újjal nem is indult el!
a filmeket sd-ről tolom,de elfelejtettem kikapcsolni a torrentet a múltkor,lehet,az miatt lassult be néha...
Letöltés nem volt,attól látványosan berottyan hd film közbe,de lehet,h a seed is lassít..ha két proginak kell egyszerre olvasnia az sd-t.
Esetleg javaslat egy mx-nél jobb lejátszóra?Gyanús,h itt már nem lejátszó gond van(hd film),hanem a hardver vége... -
Milka 78
nagyúr
válasz
muchacoado #65 üzenetére
Köszönöm!
-
muchacoado
aktív tag
Hát igen, kicsit hiányos a leírása wassernek
Énis napokg kínlódtam mire valaki kisegített hogy kell feltenni. Nekem b352 v1.1-van . MIről nézed a filmet hdd vagy dlna esetleg memkártya?
Link Wasser romjához. Külön vannak a v2 és v1x alaplapokhoz!
Milka 78 Kicsit elfeledkeztem rólad sorry holnap tesztelem a filmeket!
-
Csezi
tag
Meguntam a stock romot...Wasser 1.2.5 lett az új...kicsit nehézkes volt a telepítés(valószinűleg mert b.lf.sz vagyok
)Eddig jónak tünik...még nem indult újra,gyors...ami feltünt,de lehet,h a filmben volt a hiba,h a Battle of the year 3.25Gigás,720p verziójába néhányszor kicsit beszaggatott....Ha esetleg valakinek van véleménye,tapasztalata,tanácsa,szívesen meghallgatom,megfogadom...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
muchacoado #61 üzenetére
Ez lenne az.Elméletileg szoftveres dekodal viszi a tabom MXplayer alatt.Hardveresen villogó pixelek és széteső kép fogad,mint azt minden sima asztali médialejátszón is megszokhattam.
Aztán van még egy másik nyögvenyelős formátum a 10Hi ami szintén 10 bites+még tömörítette is: 720p,1080p.(ez utóbbiakat nem próbáltam én sem)
Ha időd engedi néz rá egy pillantást,hogy mit is kezd a 3 fenti formátummal.Sietni nem kell vele,mert annyi melóm van mint égen a csillag...
Előre is köszöntem a segítséget! -
Milka 78
nagyúr
válasz
muchacoado #61 üzenetére
Estére intézem(meló ezerrel) és köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
Tiszteletem!
Ha a wayteq 79qci-m viszi a 10bit/Hi10-es 720p videókat(szoftveres dekód) MXplayer alatt akkor valószínű ez is fogja(elvileg tök ugyan az a bele)?
A másik kérdés,hogy a távirányítóval tudom vezérelni az MXplayert ugyan úgy mintha médialejátszó lenne(gondolok itt a pause és az előre/hátra léptetés-re)?
Kiegészítő médialejátszónak lenne használva(játék net nem érdekel),mert az asztali médialejátszóim(Extremer Elvira/Hyundai L110)kifekszenek bizonyos anime cuccok alatt(10bites mkv) és a pixelháborúra nem vagyok kíváncsi.
Előre is köszönöm! -
muchacoado
aktív tag
válasz
Deadzone41 #57 üzenetére
50 K ból kijön egy i3 as rendszer, ez nem kérdés. Monitor meg ráér.
-
Deadzone41
őstag
válasz
muchacoado #56 üzenetére
miért nem helyettesít? böngészésre kell, meg youtube, meg videó és zene lejátszás. mit értesz az alatt, hogy szoftverfüggő a pppoe? nem mindegyik revízió támogatja? vagy mókolt rom kell hozzá?
egy olyan gépük van most, ami baromi lassú, xp-t futtat csak, a youtube meg a legutóbbi frissítés óta 240p-be is akad mint a rossebb. egy 1280x1024-es monitor van hozzá. most vagy lesz egy komplett pc csere vmi használtra, és marad a monitor, vagy egy ilyen kütyü, és nézek hozzá egy hdmi-s monitort használtan.
nem tudom mi lenne a jobb döntés. 50k a keret. -
muchacoado
aktív tag
válasz
Deadzone41 #55 üzenetére
A legkisebb mértékben sem helyettesít számítógépet, szívás lesz a nagyszülőknek. Nem alkalmas kapcsolattartásra, receptböngészésre.De hogy válaszoljak a ppope támogatás szoftverfüggő, usb hub+egér bill oké, (angol bill van), a hdmi kimenet felbomtása szintén szoftverfüggő, de legtöbb esetben 720 pixel max.
-
Deadzone41
őstag
Sziasztok!
Nagyszülőknek vennék egy ilyet pc helyett. Kérdésem: a lan porton keresztül pppoe működik az internet? usb hubbal próbálta már valaki az egér+bill kombót? hdmi out milyen felbontások választhatóak? -
Csezi
tag
válasz
muchacoado #51 üzenetére
http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-TSM-01-Air-Mouse---Keyboard-for-TV-Box---PC---Motion-Sensing-Games-317283.html
A memória kártyát pedig:
http://dx.com/p/toshiba-sd-c032gr7ar30-micro-sdhc-card-black-white-32gb-class10-227453#.UwSU66jH-aw
Most mindkettő egy kicsit drágább ahogy nézem...
Túl nagy légegér tapasztalatom nincs,de ez tetszik ahogy működik!
Nem kell hadonászni,szinte csuklóból lehet irányítani... -
Quatorka
újonc
Szisztok
ezt venném én is
K-R42 Quad Core Google Android 4.2.2 RK3188 28nm Cortex-A9 1.6Ghz Mini TV BOX HDMI HDD Player 2G/8G External Wifi Antenna Ethernet Port with IR Remote Controller-Black
kérdés nekem van egy régebbi (képcsöves ) nagy tv stereo de ott nincs usb port csak scart + audio(jack dugos) ha jól olvasom azzal is csatlakozik?
van valakinek tapasztalata?
-
Csezi
tag
válasz
muchacoado #49 üzenetére
Én 4000-ért vettem billentyűzetes Tronsmart légegeret,de elég lett volna a billentyűzet nélküli is...
A sötét szobába ha megfordítod,úgyse látod a betűket,gyorsabb az egérrel gépelni a képernyőn!
A billentyűzet nélküli olcsóbb...
Akkor még inkább hozzá egy 32-es SDkártya...
Én azzal torrentezek de a külső vinyó is jó megoldás.. -
csursan
csendes tag
válasz
muchacoado #47 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nekem az miatt kellene,hogy van egy LG 42LM3400 típusú 3D tv-m de nem smart,és hogy lehessen netezni rajta.Amúgy a TV kezel minden formátumot ,csak jó volna néha a reklámok alatt elböngészgetni,ránézni facebookra,yuetube,stb.esetleg skype,pár játék a gyereknek.
Max.20 000 körüli árban.Tudtok jobbat ajánlani?
-
muchacoado
aktív tag
Amire ki van találva nem mindíg jó, kis szaggatás kis fgyás előfordul de persze lehet őket orvosolni külömböző romokkal programokkal mókolással.
Nekem be van téve a tv alá, rákötve egy noti hdd, megy róla a torrent, a filmeket meg a TV-játsza le DLNA-n keresztül. Nekem nincsenek nagy elvárásaim. Az egyetlen szívfájdalmam hogy nem tudja kihasználni a 100 Mbites netemet, kábelen van bekötve de max 60-at bír.
-
Csezi
tag
Van még ezen a fórumon valaki?
Kíváncsi lennék mások tapasztalatára is a kütyüvel kapcsolatban...!
Nekem eddig teljesen vegyesek a tapasztalataim...
Mindent tud,csak semmit se úgy,ahogy egy "ilyen"hardverű cucctól az ember elvárná...! -
mumifika2
újonc
Nekem a webkamera volt a fő problémám, mert sokat használom , főleg skype-olni szoktam! A Logitech stx-el akármit csináltam nem működött android alatt, ami faszán működik Logitech C170, C270 és a Logitech C 310, ennek kiváló a képminősége, bár az ára tíz ezer körül van!
-
Csezi
tag
Valaki próbált mostanában valami újabb romot?
-
Csezi
tag
A 3.5-ös külső hdd-m,aminek külső tápja van,az istennek se akart menni,percenként újramountolta....
Számítógéppel hibátlanul működött....!Egy aktív hub oldotta meg a problémát...!érdekes jelenség... -
muchacoado
aktív tag
3 hét után meghalt a gagyi tápegysége, igaz nálam 24/7-be ment.
-
muchacoado
aktív tag
Az ethernet portot nem lehet valahogy gyorsítani? 56 Mb/s a max amit ki lehet hozni belőle???
-
Csezi
tag
Ha valakinek segítség,a droidmote server okozta,miután letöröltem,újra lehetett bármit telepíteni...!A rom nem sokáig maradt,most újra a rootolt stock rom van fent,ez tünik a legstabilabbnak.Mx player beállítás hd videóhoz(720mkv)?
Hardver dekóderrel nekem simábbnak tünik... -
Csezi
tag
Sziasztok!Nem tudom mit szóltok a problémámhoz!
Felraktam az 1.2.0-ás hybrid firmware-t,majd a szokásos cuccaim feltelepítése után,megint,néhány factory reset után oda lyukadtam ki,hogy ha telepíteni akarok valami külső apk-t,akkor a telepítés "gomb" nem aktív,nem tudok továbblépni...!ha valakinek lenne valami tippje,megköszönném... -
Karlitosz
tag
Szóval én magam indítottam a témát de végül nem ezt vettem meg, és nem bántam meg!
Aki torrent+filmre venné (mint ahogy én akartam) annak figyelmébe ajánlom inkább egy HTPC összerakását, 12eFttal többért mint ez a kütyü de viszont akkor az tényleg ütős, mivel androidra nincs (szerintem) normális torrent kliens amin például ütemezőt lehetne használni meg egyéb nyalánkságokat, amit egy utorrent tud. Sőt még a fullHD filmek lejátszása is nehézkes ezen az andoridos kütyün, még nincs rendes gyári 1080p-s kernel sem. Tehát szerintem egy HTPC jobb megoldás.
Egy alaplap 16,6eFt
Hozzá 2Gb RAM 5eFt (windows+xbmc+torrent simán elég 2Gb ebből GPU-nak adunk 256-ot)
Egy HTPC ház táppal (75W) 10eFt
És akkor kész az egész 32eFt-ból durván postával. És szépen megy a torrent illetve az XBMC windowsos változata nekem ezzel a konfiggal 25%os proci használat mellet viszi az 1080p-s mkv-kat mivel az integrált GPU hardveresen támogatja a HD dekódolást. Rezzenéstelen arccal lejátsza még a killa sample-t is! M2TS sem adja fel neki. Minden HD cuccot megeszik 25%os proci terheléssel. Fogyasztása 18-30W filmezéskor 25W körül. Ne felejtsük el hogy a konfigban nincs winyó na de az andoridos kütyüben sincs, aki torrentre akarta az gondolom ahhoz is kapcsolt volna valahogy winyót. -
RudY
addikt
További jó hír. Az otthoni hálón a nagy kedvenc [Serviio] osztja a médiafájlokat. Ahogy már írtam (TV, BD lejátszók, telefonok stb.) tökéletesen élvezik a szolgáltatást, így a box is. A nemrég megjelent "hordozható" kiegészítője [ServiiGo] természetesen minden droidos eszközre telepítve is lett. Ennek használatával - és némi router konfigolás után - gyakorlatilag ugyebár a világ bármely pontján könnyedén lejátszhatom az otthoni hálón megosztott médiafájlokat...persze Wif-Fi vagy mobilnet azért nem árt hozzá
Természetesen a box is megkapta, itt ért a legnagyobb meglepetést, ugyanis tökéletesen viszi az 1080p filmeket (még mindig nincs root beavatkozás)! Némi finomított beállítás ugyan szükséges volt, de gyakorlatilag hibátlan megoldás. -
RudY
addikt
Majd elfelejtettem, hogy a wi-fi is hibátlan, mindössze egy klassz app telepítése kellett segítségként, erősen ajánlott [Wifi Fixer]
-
RudY
addikt
válasz
Karlitosz #28 üzenetére
A viszonylag sok telepítgetés és egyebek után alapos takarítás következett, Antutu 18424...nem tudom mennyi a Neo, és amúgy se mondanak túl sokat nekem ezek az értékek.
Az [eHomeMediaCenter] egész tűrhetően viszi a hálón megosztott 1080p filmeket -
Karlitosz
tag
Lehet hülye kérdés lesz DE USB-n keresztül vajon mekkora winyót ismer fel az Android?
Van erre valami korlát?
Meg nem tudom eldönteni hogy a témaindító kütyüt vásároljam vagy ezt: Minix NEO X7
Ugyanaz a vas mindkettőben, de akkor mire fel a 30$ különbség? Csak a márka? vagy van mögötte egy jobban optimalizált kernel? Mert egyébként az antutu szerint 2000pontal többet ér el a NEO. -
Teasüti
nagyúr
Úgy tudom XBMC Android-os verziója hivatalosan nem tudja az 1080p-t.
Talán ezért "zűrös".
De ha maga a hardver tudja dekódolni szépen akadás mentesen (kandencia helyesen), akkor nem lehet ok panaszra.
XBMC meg előbb utóbb csak támogatni fogja gyárilag is a nagyobb felbontást!
Nekem most ez tetszett meg nagyon és egész olcsó is:
[link] -
RudY
addikt
Nos, nem volt túl sok időm, de legalább az alapokat teszteltem hétvégén. A hozzá kapott infra távirányítóval is el lehet boldogulni, de inkább ezt használom hozzá: [Measy RC12 2.4GHz USB Wireless Air Mouse Touchpad Keyboard]
Megerősítem [mugencivic] tapasztalatát, az MXPlayer korrektül viszi az 1080p filmeket is, XBMC viszont zűrös?!?!
[Prohardver tesztcsomag] sima ügy, [killa sample] "némileg" szaggat, de a kütyü nem adta fel és nem omlott össze, így több képkocka is látható belőle
Egyetlen komoly gondom van vele, ez pedig a Wi-Fi. 2 router is szórja az áldást a házikóban, mindkettő okosan beállított, eltérő sávon. A laptopok, droidos telefonok hibátlanul élvezkednek is, de ez a box nem képes csatlakozni. Ahogy megkapja a jelszót és a csatlakozási lehetőséget...püff...a használni kívánt eszköz hatókörön kívülinek látja
Egyébként nem igazán a médialejátszó képességei miatt érdekelt, a Samu TV és a BD lejátszók abszolút visznek mindent, de azért tovább is lesz nyúzva. -
Teasüti
nagyúr
válasz
mugencivic #23 üzenetére
Szívesen használnám az Android funkciókat úgy általában, mint egy tablet esetében is hétköznapi használatra (napi rutin, kis netezés, youtube és videó streaming, nagyon max pár primitív játék), de a legfontosabb, hogy a média lejátszó része legyen jó.
Játsszon le mindent, ami megfordul a PC-n, vagy a NAS-on!
Persze nem ilyen exotikus szarokra gondolok, mint az Apple formátuma, hanem a legnépszerűbb formátumokra:
dvd, mkv, avi, mpeg, blueray. (Azt hittem erre manapság már képesek a sokmagos ICS+ kütyük.)
És csak a harmadik dolog a sorban az egyéb lehetőségek, mint hdd csatlakoztathatóság, torrentezés, szerver üzemeltetés, stb. -
Teasüti
nagyúr
válasz
mugencivic #19 üzenetére
Csinálnál róla teszteket?
Feljebb találsz linket a videó csokorhoz. -
Teasüti
nagyúr
válasz
mugencivic #18 üzenetére
Szóval out-of-the-box 1080p lejátszás kompromisszummentesen nem megy?
Akkor felejtős nekem. -
mugencivic
tag
Majd ha lesz elérhető helyről Tegra 4-es cucc, az érdekelne, bár ez se olyan rossz. Kb, mint egy Galaxy S3, csak 2x annyi RAM, nomeg rengeteg port.
-
mugencivic
tag
Vettem egy ilyet én is, kíváncsiságból. Netezni, levelezni, szórakozni tökéletes. (Egérrel, billentyűzettel monitoron). Ráraktam egy jobbfajta 1080p-s firmwaret (www.apkfreak.com-on elérhető).
XBMC-vel (legújabb nightly build + stagefright video gyorsítás engedélyezve) a 720p-s videók még egész jók, de az 1080p-sek akadoznak, talán majd 1x jó lesz az is. Sima ES File Explorer + MXPlayer az 1080p-s MKV-k is mennek. Kötöttem rá egy Logitech webkamerát is, azt is vitte..
Ha vkit érdekel amúgy eladó, Apróban megtalálja, már kijátszadoztam vele magam. -
RudY
addikt
Megérkezett végre a box, az OTG egy Micro USB-B aljzat, ez legalább már biztos.
Tehát ha egy USB - Micro USB-B kábellel csatlakoztatom mondjuk egy laptophoz, akkor - elvileg - ugyanúgy mókolható, mint pl. egy androidos telefon? Sajnos csak hétvégén lesz időm időm kipróbálni és beüzemelni, pedig már kíváncsi vagyok jó néhány dologra -
RudY
addikt
Van ilyen is, ráadásul elég elfogadható árban, pl. [Bluetimes 3548M3 Android 1080p XBMC WiFi Media Player Mini PC TV Box AML8726-M3], médialejátszáshoz jó választás lehet.
-
Karlitosz
tag
Aham, néztem amit vettél, itt kiírták hogy GPU Quad core Mali 400, tehát a 4magos Mali400 van benne, míg azon a [linken] amit én a felvezetőben írtam, ott nem írják ki hogy négymagos lenne benne a GPU márpedig MKV-hez nagyon nem mind1, sztem. Elvileg a Mali 400 GPU-ból létezik 1-2-4 magos. Na most nem tudom hogy az általam linkeltbe melyik lehet, de már rákérdeztem a boltnál csak még nem jött válasz. Egyébként ha jól tévedek, amit Te rendeltél az az én kiszemeltemnek a klónja
mert nem pontosan ua. a két típus. Amit én linkeltem ott "gyártanak" hozzá firmware-t is. a terméklapjáról vezet át link. És ott írogatni szokták, hogy ők original-t árulnak és csak ahhoz jó a firmware (az eltérő chipek miatt) és ha jól emlékszem, még láttam is ott hozzászólást hogy valaki felhúzta a CS918-asára és nem működött valami. A Wifi és a bluetooth esetleg LAN chipek szokat eltérni és a firmware amiket ők csinálnak azokba csak az original verziókban lévő chipekhez teszik a "driver"t.
Szerintem. -
RudY
addikt
Ezt rendeltem. Augusztus 24-én sikerült ennyiért elcsípni: US $83.69. Általában sokkal hamarabb megérkeznek nekem is a kütyük, de volt némi torlódás vagy fennakadás arrafelé, és most jönnek be tömegesen, ahogy látom a kollégáknak is.
Természetesen alapos teszt lesz és beszámoló is
Én is pont az alapvető tudása miatt választottam, nem fogom mókolni. Kevés már a családban az egy emberre eső laptopok aránya, így nekem bőven elég lenne, a tv előtt kényelmesen heverészve. -
Karlitosz
tag
USB-n rágyógyítható HDD sztem, torrentezésben meg az a gáz, hogy nekem csicska netre van csak lehetőségem (3Mbit/728kbit), emiatt nekem olyan kliens kell (mint pl a mikrotorrent PC-n), amiben van ütemező, hogy éjjel menjen a letöltés és még androidra nem találtam olyan klienst amiben van ütemező. Úgy tűnik hogy akkor mi ugyanarra akarjuk használni
Film+torrent kis fogyasztással
-
Teasüti
nagyúr
USB OTG nem ismeretlen számomra, de az az aljzat eltér a többi usb porttól így képről.
HDD-ért kár, jó lenne egy hasonló cucc vinyóval...
(#6) Karlitosz
Nekem is csak ez miatt érdekes, mert kicsi kompakt, halk és nem fogyaszt sokat.
Ideális torrentezésre, NAS-ra és multimédia lejátszó helyett - de ezekhez kellene egy hdd. -
Karlitosz
tag
Na de jó, lesz egy tulajdonos aki be tud számolni az élményekről!
1 hónapja? onnan rendelted amit linkeltem a témaindítóban?
Mert ott szingapúri posta van 2 hét alatt nekem megjön, ha onnan veszek valamit.
Lennél olyan kedves majd, hogy beszámolsz, hogy a 720-as MKV-k mennek-e
röccenés mentesen, meg úgy általában mi a benyomásod a készülékről?
Köszi Szépen!Nekem már volt egy MK808B, semmi gond nem volt vele csak ahogy a témaindítóban írtam,
nem volt valami atomstabil az MKV lejátszása, egyébként netezgetni, játszani, tökéletes
lett volna akármire, csak pont amiért venné az ember, hogy azon filmezzen azt nem szerette.
Egyébként, aki a PCjét csak netezés, face, youtube-ra használja sztem annak bőven elég
lenne egy ilyen kütyü. Már nekem is megfordult a fejemben ha épp nem komoly melót végzek
a PC-men felesleges, hogy 2-300W itt búgjon egy Google Chrome miatt, vagy éppen azért mert filmet nézek. -
RudY
addikt
1 hónapja rendeltem kb. - jelenleg vámkezelés alatt -, elvileg még a héten megkapom...remélem.
HDD nem rakható bele, az egész biztos.
Bluetooth nincs, így csak wi-fi vagy kábel, de ezen keresztül bármilyen más droidos kütyü kezeli.
1080...elvileg, de majd kiderül hamarosan. -
Karlitosz
tag
Szia! Végre valaki! Nem vettem még meg nem tudok róla így semmi konkrétumot. De hasonló kérdések foglalkoztatnak engem is, bár úgy tűnik nem nagy népszerűsége van a kütyünek, mert nem írt még senki. Mondjuk ez azt is jelentheti hogy annyira jól müxik hogy mindenki megveszi és boldogan használja nincs miért fórumon írogatni.
-
Teasüti
nagyúr
Megvetted azóta?
Lenne pár kérdésem ez esetben:
HDD a címben arra utal, hogy lehet bele rakni vinyót talán?
Távirányítás lehetséges másik Android eszközről esetleg?
OTG csatlakozó az mi akar lenni?
Kompromisszummentes lejátszást garantál 1080p-ben bármilyen forrásból, vagy még mindig nem tartunk itt?
Köszi! -
Karlitosz
tag
K-R42 Quad Core Google Android 4.2.2 RK3188 28nm Cortex-A9 1.6Ghz Mini TV BOX HDMI HDD Player 2G/8G External Wifi Antenna Ethernet Port with IR Remote Controller-Black
Hardware Spec:
Operation System: Android 4.2.2
Language: Multi-Language support
Chipset: RK3188 28nm Cortex-A9 Quad core.
GPU: Embedded 3D GPU Mali 400, High frequency 500Mhz, Support OpenGL ES 1.1/2.0
SDRAM: DDR3 2GB
Nand Flash: 8GB Nand Flash.
Storage Extension: Support MicroSD(TF) ,Up to 32GB
Network: 2.4GHZ WiFi 802.11 b/g/n, LAN 10/100M Base-T
Power Supply: DC 5V/2A
Interface:
HDMI Out 1xHDMI(A type Male),HDMI1.3 Full HD 1920x1080P
USB Port 2XUSB Host
Data Output 1xSPDIF
AV Out 1x3.5mm Headphone Jack
Network 1xRJ45 LAN Port
Power Supply 1xDC Jack(2.1mm)
Antenna External WiFi antennaRészletes infók: [link]
Erősen szemezek egy ilyen készülék megvásárlásával, csak félek mivel már volt egy hasonló kütyüm, az MK808B, ami a 720p MKV videók lejátszását nem tudta tökéletesen (például amikor fordult a kamera akkor akadozott és az egész videó valahogy nem volt kellően dinamikus)
Esetleg valaki vásárolt már ilyet?
Főleg 720p MKV lejátszás terén mik a tapasztalatai?Egyébként szerintem egész barátságos kütyü lenne, a stick változatokkal szemben.
Ennek van saját RJ45-ös LAN protja (nem kell még USB LAN protot is vásárolni hozzá),
korrektnek néz ki a wifi antennája és nem utolsó sorban van saját távirányítója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest