Hirdetés
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kickass
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
- nem nincs messze, max aki lusta utazni, én simán elviszem a gyereket a Margit szigetre a dél budai agglóból ha ahhoz van kedvünk, 1 órán belül ott a Pilis, Duna kanyar, Budai hegység vagy a Vértes. 2 óra alatt a nyugati a déli vagy a keleti orszárészbe is elérsz akár vonattal is (keletre, nyugatra tuti)
- jó suliba nem csak pesten nehéz bekerülni, szintén Debrecen: TÁG, Fazekas, stb.. szerencse vagy protekció kell, de ahol anno én tanultam is protekcióval jutottam be, ellenben a fővárosban pl. egyetemek szintjén kb minden is vanDiósd-13ker 45/60 perc sokmindentől függően, kibírható, de pl infopark 35 perc
D1rect:
Debrecen
Normális burger 1600-1800
Vezérlés csere Bosch(!) szervízben 140k vízpumpával
1 elem fényezése 30-45k attól függ hol csináltatodUgyanez Diósd/Dél-Buda
Burger kb 2300-tól (hasonló kézműves mint debiben)
Vezérlés csere kb 200k-tól vízpumpa nélkül
1 elem fényezése 80kLakhatást talán írtam is, hogy ott van ami kb már pesttel pariban van.
Félreértések elkerülések érdekében, nem azt mondom, hogy vidéken rossz, de bizonyos körülmények együtt állása esetén Bp. sokkal racionálisabb és élhető is tud lenni. Ennek az ellentétjét a szeméyles tapasztalom alapján azok szokták a leghangosabban világgá kürtölni akiknek a, nem jött be az elképzelésük mikor a fővárosba jöttek b, eleve muszájból és prekoncepcióval költöztek.
-
Qtya123
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
"Az aglo meg egy marhasag
a 90%a hosszutavon maga a halál
"
Nem laktam aggloban és gyerek sincs, akit logisztikázni kell. Annyi az agglo tapasztalatom, hogy heti, kétheti szinten különböző időpontokban megfordulok a Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Tököl, Halásztelek, Szigethalom alkotta környéken. És amikor arra járok, mindig megkérdezem magamtól, hogy vajon hogyan lehet bírni azt, hogy naponta beingáznak autóval Budapestre és vissza?Reggel 06:30-kor már áll sokszor a dugó, az igazi móka meg mikor délután 16:00-tól 18:00-ig visszafelé áll a dugó és a műút feléig áll a sor, mert a körforgókon annyi autó megy át, hogy belassul az egész. Mondjuk az a durva, hogy egy random kisebb dugó ezen a részen ki tud alakulni simán mondjuk délelőtt 11-kor is...
Vagy ahogy tegnap is jöttem az M0-án a Deák Ferenc hídon és 18 órakor a Halásztelek felé vezető lehajtón a híd végéig volt az araszoló sor.Ilyenkor mindig elgondolom, hogy biztosan van egy csomó ember, akiknek az a napja, hogy reggel 05:30-kor felkel, 06:30-kor autóba ül, hogy beérjen 8-ra a fővárosi munkahelyére, majd 17:30-18 órakor még ott áll a dugóban, tehát lesz simán 18:30, mire hazaér. Mondja már meg valaki, aki esetleg érintett ebben, hogy ezt miképp lehet kibírni idegösszeomlás nélkül?
Bakker, hozzávetőlegesen 06:30-18:30-ig nincs otthon az ember. Nyilván máshogy vagyunk bekötve, de nekem ilyen etapok után aztán lehetne akármilyen csilli-villi a ház+kert kombó, egyszerűen nem tudnám élvezni. Lehet mondani, hogy hú hétvégén a feltöltődés a kertben, de nekem ez olyan, hogy pont az a dolog, amely adja a feltöltődést, egyben az okozza a stresszfaktorom 3/4 részét, mert olyan lokáción van, hogy szénné szívat a dugókkal. -
axioma
veterán
válasz
sakal83
üzenetére
jo oktatas elso 4 evben csak a tanito szemelye szamit, utana meg 8 osztalyos gimi, csak fel kell keszulni a felvetelire - persze ahhoz nem art legyen elerheto helyen olyan, ahol nem azon mulik ki milyen ajanlast hoz az atyatol (azert merem felemlegetni mert ez mar Szentendren van, nem Bp)
Revolit gondolom nem kell gyereket vinned ide-oda... -
Revolit
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Hát igen, nem kell kocsival menni mindenhova Budapesten... Nem tudom a konkrét esetet, lehet azon nagyon ritka alkalmak egyike amikor neked tényleg kellett, de ez a kocsi buzulás megőrjít. Pesten születtem és éltem világ életemben. Van kocsim. Akkor kerül elő, ha családdal megyünk valahova. És nem BKV-zom, részemről mikomobilitás. De persze Budapesten MINDENKI azonnal tönkre megy ha nem használhatja az autóját, mert mindenkinek munkaeszköz, mindenkinek a Lánchíd kell, különben egy órával később ér haza, és sehogy máshogy nem lehet megoldani semmit.
Városon belül dugóbán bárhová hamarabb elérek mint kocsival, és élvezem is. De legtöbb helyre ha nincs dugó, akkor is gyorsabb. Munkahelyem kocsival 20-40+ perc kb (igazából még egyszer nem mentem be kocsival, csak ismerem a közlekedést), BKV-val 35-40 perc, elektromos bizbasszal 18-22 perc

Új hozzászólás Aktív témák
- Plazma TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- MIUI / HyperOS topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Byintek Love U14 Projektor
- Használt Samsung C24F390FH ívelt monitor / 12 hónap jótállás
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- AKCIÓ! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
a 90%a hosszutavon maga a halál