Hirdetés
- Visszafogott, vékony és vezetékmentes ProArt billentyűzet jött az ASUS-tól
- Nem tiltották be a Teslát Kaliforniában, Robotaxival ünnepelt a márka
- Az ARM részvényeinek eladásában csúcsosodott ki az NVIDIA felvásárlási kísérlete
- Jobb tömörítő algoritmussal kínálja meg a DirectStorage API-t a Microsoft
- Mi történik, ha minden PCIe slot tele van?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Tuning kezdőknek
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Madwe
nagyúr
Mire elkezdtem összeszedni a gondolataim te már leírtad
najó, késő van s hulla vagyok szóval valószínű így is zagyvaság lesz a következőeknek a zöme: kb olyasmit akartam volna még ehhez fűzni, h az nem egyértelmű teljesen, h mi dev s mi ops sokszor. Én is hasonló pozícióban vagyok mint te (devops csapat, cloud migráció stb) s itt is jellemzően ugye infrát szolgáltatunk, ami jellemzően valamennyire fejlesztés - legyen az terraform/ansible akármi vagy egy ci/cd template - de ugyanakkor üzemeltetés is (pl k8s update, linux update stb, ami valahol üzemeltetés, még ha automatizáltan s iac alapú is).
s devops csapatokon belül is, még akár egy adott csapaton belül is lehet olyan pozi, aki inkább a cgéen belüli devekhez van közelebb, van aki inkább fejleszti az infrát s van aki inkább csak üzemelteti, ezeknek végtelen variációjában (én pl egy devops csapatban vagyok devekhez közelebbi pozicíóban, de csomó csapattársam tőlük tük messze helyezkedik el, van amelyik főleg üzemeltet, van aki csak fejleszt, én valamilyen vegyesvágott vagyok
). S akkor még a dev teameken belüli, devopsosabb tudással rendelkező ember is valahol végülis devopsosabb dev aki az adott team igényeihez igazodva birizgálja a devops team által adott teszem azt ci template-eket, akinek értenie kell a konténerizációhoz, ci/cdhez ugyanúgy, s valamennyire az infrához is nagyvonalakban. Rosszabb esetben ez csak a team lead a csapaton belül, jobb esetben az egész team ért már ehhez 
s igen, nekem is azért tetszik mert iszonyat sokrétű s sokfelé lehet mozgolódni, kit épp mi érdekel, s gyk. napról napra, sőt percről percre lehet ugrálni a teendők tipusa között

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apró változásokkal, elődjénél jobb áron kezd a Google Pixel 10a
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Packeta
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro 256 GB 100% akku 2,5 év GARANCIA
- Eladó HP ProLiant Microserver Gen8 16 Gb RAM Xeon E3-1265L v2
- TP-LINK TL-SG105-M2 5-Port 2.5G asztali switch - Gar.: 2028.05.09
- Patriot Viper Venom RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, bontatlan, 5 év garancia - Eladó!
- ZOTAC RTX 5070 12GB GDDR7 Twin Edge - Új, Bontatlan - Eladó!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPad Pro 12,9 (3. generáció) 64GB Wi-Fi + Cellular használt, karcmentes
- Új Dell G15 Gamer FHD IPS 165Hz i7-13650HX 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Palit Gaming Pro RTX 3070 Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Android Streaming / Média Boxot keresek
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
najó, késő van s hulla vagyok szóval valószínű így is zagyvaság lesz a következőeknek a zöme: kb olyasmit akartam volna még ehhez fűzni, h az nem egyértelmű teljesen, h mi dev s mi ops sokszor. Én is hasonló pozícióban vagyok mint te (devops csapat, cloud migráció stb) s itt is jellemzően ugye infrát szolgáltatunk, ami jellemzően valamennyire fejlesztés - legyen az terraform/ansible akármi vagy egy ci/cd template - de ugyanakkor üzemeltetés is (pl k8s update, linux update stb, ami valahol üzemeltetés, még ha automatizáltan s iac alapú is).