Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
őstag
El kell szomorítsalak, a jófogás évek óta hulladék és szerintem egyre rosszabb. Én is vaterán árultam sok mindent, most már csak ad-hoc hirdetek ott, a legtöbb cuccot itt a hardveraprón adom el, persze ami a IT és hasonló cucc.
Most 1 db cuccot hirdetek a jófogáson, konkrétan minden reggel már vár egy mail, hogy levelem jött a jófogáson, ahogy írod ugyanazzal a szöveggel, általában du-ra vagy másnapra már tiltva van a user.
A vaterának a nagy előnye az értékelési rendszer volt, amit a jófogás nem volt képes átvenni, bármilyen csalás van felteszik a kezüket. A vaterán elvileg volt-van vevővédelem, habár ott szerencsére egyszer se vertek át vagy húztak le.
Az a baj, hogy a sok csalás miatt mindenki szekptikus, még akár egy tök rendes eladóval szemben is. Az meg a plusz mellé, hogy sok olyan van aki úgy ad el vmit, hogy fogalma nincs sem a futárok sem a csomagautomaták működéséről, sem az átutalásos fizetésről.
(Kedvencem amikor csalónak titulált vki, mert kértem h adja meg a számlaszámát, ahova utalhatom a pénzt
).
Ott van még a FB marketpalce, ahol szintén csalók, botok tömkelege. Ott ha személyen adsz el vmit, talán az a legegyszerűbb, persze semmire nincs garancia. -
garga pista
őstag
válasz
z123456z
üzenetére
Passz, fogalmam sincs a Viber működéséről, simán lehet, nem használom csak FB messengert, de ott mindenhol el van rejtve/tiltva a számom és mailcímem, hogy senki ne találjon az alapján meg, meg a rendes nevem sincs kiírva
Kérdezz be, biztos van topikja. Mondjuk ha FB marketpalce-en rendes névvel hirdeted, elképzelhető ez a kereséses logika.
Elég fura számok amúgy
37-NDK, 38-Jugoszláva... gondolom full csalók. -
garga pista
őstag
válasz
fecke78
üzenetére
Ez kb. standard már lassan.
Családnak én is feltettem pár hirdetést, csodálkoztam is h egyből nem jöttek ilyen kamu üzenetek, aztán éjjel meg is jött, meg másnap is
De FB marketplace se jobb... de ott legalább sikerült eladni, csak néha nehéz eldönteni robot ír-e vagy ennyire nem tud írni/gépelni vki
-
garga pista
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Hát én annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy jófogáson már minimálisan merek venni, de sajnos a vatera színvonala is lesüllyedt borzasztan. És sajnos nem feltétlen átverésről van szó, hanem egyszerűen rengetegen teljesen "életképtelenek" csúnya szóval mondva, arra h online eladjanak. Pár személyes tapasztalat, pl. a tipikus "nem adom meg a számlaszámom, mert meglopnak" és csak utánvéttel küldi.
Nyilván fogalma nincs a banki csalások működéséről, gondolom ha telón hívná egy anydeskes tényleges csaló arra persze egyből bedőlne. A másik amit (én személy szerint) rühellek, hogy felteszek pár kérdést üzenetben és egyből egy telószámot kapok, hogy hívjam fel úgy egyszerűbb. Nyilván neki, mert én meg nem érek rá telefonálgatni. De a legutolsó élményem, ami felteszi az i-re a pontot a vaterán volt. Licitáltam 1-2 alkatrészre viszonylag olcsón, nem 'must have', de jól jön alapon párszáz Ft-ot megértek. Majd a Foxpost árra az eladó megír majd 600 Ft-al drágább összeget. Írom neki, hogy vaterán amúgy van kedvezmény, ha a vaterafutáron megrendelve 600 Ft-al olcsóbb. Erre visszaírt, h ő letöltött 250eFt hitelt. Itt már éreztem h baj van, majdnem vissza is írtam hévből de vártam egy napot, 2 mondta leírtam 2 sorban h olvassa el a vatera meg a futár odalát semmiféle átverés nincs, én is azon keresztül küldök mindent. Majd erre visszakaptam, h köszöni szépen de nem lopják meg. Hát erre visszaírtam, h köszi én meg párszáz Ft-os cuccokra nem vagyok hajlandó ráfizetni 
Szívem szerint negatív értékelést adnék neki, csak persze bennem van a félelem h ő is egy büntető negatívot adna nekem, de én nem tudok és akarok mit kezdeni az ilyen szintű emberi hülyeséggel.
Inkább maradok a "safe zone"-ban, kap semlegest hátha nem b@szik ki velem. 2008 óta vaterázok, eddig kemény 1 db negatívot gyűjtöttem be, azt is azért mert a vevő nem bírt várni és kb. tegnapra kellett volna neki (úgy h nem is utalt el előre pénzt sem..). Biztos ez vmi karma, mindig meg is fogadom egy ilyennél h többet meg se nyitom az oldalt, aztán pár hónap és csak felnézek.
Bocs a hosszú hsz-ért.
-
garga pista
őstag
válasz
macskasg
üzenetére
Megnézted a feladó adtait, a mailcím valid jófogás cím, vagy vmi gyanús dominről jött, esetleg 1 karakter elírva benne stb. ?
Ez a valid cím elvielg: Jófogás Kft. noreplyfinance@jofogas.huDe amúgy ha jófogáson rendelsz szállítással, akkor küldenek számlát, te vagy a megrendelő a jófogás meg a szállító (csatolt PDF-ben). Fizetni nem kell, mert alapból már fizetted, csak kiállítanak számlát is róla.
-
garga pista
őstag
"Fontos információ! 03.10-én 21:00 órától technikai rendszerfejlesztést végzünk, ez idő alatt a Jófogás nem lesz elérhető. A karbantartás előreláthatólag két órát vesz igénybe. Köszönjük a türelmedet!"
-
garga pista
őstag
Hoppá, sikerült megjavítani az e-mail értesítőt.
Üzenetem jött és kaptam róla mailt!!!
-
garga pista
őstag
válasz
Wanderlust
üzenetére
Nem, mindenhol látható a hirdetésed a fox nélkül is.
(Nyilván ha vki megyére/településre szűr keresésnél, akkor a tiédet nem adja fel.)
Csak nyilván akkor lesz postára érdklődő inkább, ha látszik h engedélyezed a hirdetésnél. -
garga pista
őstag
Lehet, de alapvetően júl műxik. És nincs tele olyan idióta hibákkal/szolgáltatásokkal mint a jófogás. 2006 óta vagyok fent rajta, ott azért jól kiforrott az értékelés meg az egész működés.
A jófogáson meg csak visszalépés van általában, mint a lenti e-mail küldéses macera is. -
garga pista
őstag
Ne is akarj, a markatplace nagyobb trágyadomb mint a jófogás
Hirdetni egy rémálom, minimm 10 robot ír rád, de néha meg olyan (nem létező) helyesírással, hogy a google fordítóval előbb megértem egy elhalt nyelv fordítását mint amit ott akar.
Én nagyrészt már csak hardverapró és vatera. Itt is van 1-2 fura eset, de sokkal élhetőbb mint a marketpalce és a jófogás. -
garga pista
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Hónapok óta nem jön e-mail egyetlen üzenetről sem (igaz én appot nem használok, de ez mindegy szerintem), csak akkor látom ha belépek az oldalra.
Jó nagy szívás, mert pl. volt olyan ahol érdeklődtem egy termékért, az eladó meg hónapokig nem lépett be, törlődött is a hirdetés is addigra, szerintem az én üzenetem is, mert nem is írt vissza (telószám meg nem volt megadva). -
garga pista
őstag
Ebbe (vásárló) oldalon rengetegszer belefutok, aztán még az eladó b.sz le, hogy mit akarok szállítással.
A jófogással 2 gond van, az oldal is egy vacak lett minden fejlesztéssel, mellé még sok a láma eladó is. A botok hadáról meg ne is beszéljünk. Én már csak a hardveraprón és a vaterán hirdetek, jófogáson max veszek. De az is olyan, hogy 2-szer meggondolom... -
garga pista
őstag
válasz
andrisbandi
üzenetére
Utána olvasok majd, de azért ez erős hogy egy QR kódot beolvasol és mindent elloptak. Azért 99%-ban kell user engedélyezése (figyelmetlensége) is, hogy vmi letöltődjön vagy egy app települjön.
-
garga pista
őstag
válasz
Muszakishop
üzenetére
Igen, valami újítás, és persze alapból ki van kapcsolva
Én is épp pár napja vettem észre. Menj a fiókod beállításaiba és az "Hírlevél és értesítések beállítása" alatt van egy "Értesítésre feliratkozás" én ezt kapcsoltam vissza, talán ez az. Amióta visszakapcsoltam persze senki sem írt, így nem teszteltem még.
-
garga pista
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Sajnos nincs ilyen, én is kerestem.
Felraktam pár dolgot, de gyakorlatilag csak botok írtak eddig.
FB marketplace ugyanez.
Én meg vennék vmit, de gyakorlatilag senki sem válaszol az üzenetemre, mert postával kérném és az összes átverés is így próbálkozik. Hiába fogalmazom meg normálisan az üzentet és írom alá
-
garga pista
őstag
Tiszta vicc, tele van baromsággal amivel sz.patják a usert. Én is minimálisan használom, eladni csak Hardverapró vagy Vatera. De venni se nagyon merek már én se ezen.
Amúgy is full baromság némelyik kategória csoportosítása. Érdekes mód amikor keresek, így is bekerülnek totál nem oda való dolgok 1-1 csoportba. -
garga pista
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Nézőpont kérdése, én 2008 óta vaterázok (nagyobbrészt eladok, de veszek is), de még soha nem vertek át. Jófogásól ez nem mondható el...
Az a gagyi kevés értékelés a jófogáson meg semmitértő, a vatera rendszere ezerszer jobb.
Nem azt mondom, hogy hibátlan, de a sok idióta miatt már jófogáson meg facebookon se hirdetek. Nálam csak a vatara és a hardverapró maradt, vétel terén még a másik kettő is lehet, de nagyon körültekintőnek kell lenni. -
garga pista
őstag
Sziasztok!
Elnézést ha már előjött a kérdés..
Szóval levelezek egy eladóval, viszont pár napja "eltűnt", nem írt vissza, de az utolsó üzenetnél azt írja ha megnyitom, hogy "Látta", de ha megnyitom az eladó profilját ott 12.30 az utolsó belépés ideje. (Én az üzentet 01.02-án küldtem), hogy van ez? Vagy ez a "látta" funkció hibásan működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Fejhallgatós találkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).