- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
akos_ur #1441 üzenetére
A fizikai kulcsok többféle szabványt támogathatnak.
Van olyan szabvány ami tényleg olyan, hogy az adott kapott kódot tárolja a kulcs. (Pl TOTP [qr-kódeolvasós, 6számjegyet generálós), így az csak a biztosabb tárolásában előrelépés, de nem a kezelésben, míg mondjuk bonyolultabb dolgok (pl FIDO valamelyik), az ténylegesen a kulcson, a ráküldött és rajta módosíthatatlanul de egyedileg rajta lévő adatokból, a magán lévő chipen végzett matek eredményét visszaküldve ad olyat amit a szerver vár.
Tényleg, mert ez a legegyszerűbb: https://www.yubico.com/hu/store/compare/ -oldalán bal oldalon fel vannak sorolva (nem is biztos, hogy mind ami létezik) a különböző szabványnevek, nézz utánuk, hogy mi hogyan működik, miben bonyolultabb, mint egy kb jelszó (van kódom, tárolom, megadom, ha kell.... az alap).
Van olyan, ami tényleg csak "chip-matek", és mivel egyedi a chip (hozzáadott része), egyedi a matek (végeredménye), de mivel a szolgáltatás tudja, hogy az adott végeredmény az enyém, így én vagyok, beenged. Ilyenből végtelen fiók zárható ilyennel, mert csak élő matek. Van olyan, ami meg így- úgy tárol ilyen-olyan adatot, na ahhoz tárhely kell, az meg limitált.Tényleg megéri utánanézni, picit megérteni... Árnyalni tudja az egész képet!
Hogy melyik app hogy van védve: Ha bejutnak a vírusírtós fiókodba már rossz, de jó, hogy van külön jelszó. Ha annak megadása nélkül le tudják menteni az állományt, akkor csak GPU idő kérédése feltörni otthon. Ha nem tudják anélkül menteni akkor az üzemeltető beállításain múlik mi történik (mennyire limitálja a próbálkozásokat). Ha tudnak olyat csinálni, hogy te örökre, vagy hosszú távra ne férj hozzá a külön jelszavazott állományhoz, az nem feltétlenül jöbb állapot....
Azzal is számolj, hogy kulcsból a fentiek miatt ajánlott "kettőt vagy többet" venni, és fiókonként beállítani, mert vannak olyan egyedi adatok, amik nem kinyerhetőek belőlük, így az adott fiók veszhet, ha ezzel lévén védve, az adott kulcs elveszne.
Biztos nem teljes, de iránymutató márkalista, amit gyűjtöttem: Yubikey, OnlyKey, solokey, nitrokey, Feitian, thetis, Token2
Nézd meg, hogy mi ,melyik tipus mit támogat, mint szabvány, mert -már nem tudom melyik márka melyik kulcsa pl passkeyből 100-at vagy 200-at támogat, míg pl a régebbi yubi csak 15-25, míg a frissebb 50-et talán. Ilyesmi eltérések lehetnek akár generációnként is! -
Tails111
aktív tag
válasz
akos_ur #1441 üzenetére
Több változata van más tudás szinttel.
Yubikey Security Key a legegyszerűbb változat. Viszont egy átlag felhasználónak tökéletes. 100db fiók beállítását említi a honlapja.
Nem minden fiók támogatja. Viszont minden fontos személyes fiók igen.
Emailfiókok (Gmail, Outlook, Proton, Tutanota) és még nagyon sok.
Személyes fiókok (Facebook, X, ) stb.
PayPal , Biztonsági szoftverek.
Vannak fiókok ahol kizárólagos is lehet a beállításuk van ahol bekér mellé pl egy Authentikator beállítást. Gondolom legyen kiút egy sérülés kulcsvesztés esetén. Több fiók kéri hogy két kulcsot használj az előbbiek kivédése miatt.
A hardverkulcsokra is érvényes a fiókokból letölthető 2fa helyreállítási kód.
Nem tűnik sérülékenynek , hordozni nem szoktam nincs rá szükségem. Inkább asztali gépnél használom. Telefonon csak az emailfiókokat szoktam használni azok meg be vannak jelentkezve és ha kellene Authentikator is aktív bennük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Külpolitika
- Okos Otthon / Smart Home
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest