- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- Gaming notebook topik
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Napokon belül váratlan versenyzővel bővül a VGA-piac
- Bluetooth hangszórók
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Van nektek egy igazi fejtörőm :
var a1 = 'aa'; a2 = 'aa'; a3 = 'a';alert(a1.replace(new RegExp(a2,'g'),a3)) ;var a1 = '||'; a2 = '||'; a3 = '|';alert(a1.replace(new RegExp(a2,'g'),a3)) ;
Az első alert() szépen megy, és 1 db 'a' stringet ad vissza, de a második alert() nem így csinál, mert 5 db-os '|||||' ad vissza . Nyilván azért mert regionális jel részeként értelmezi . Hogyan kellene átírni ezt a **.replacet(), hogy ne regionális karrakterként értelmezze a '||' stringet és 1db '|' stringet adjon vissza, de a g kapcsoló is feltétlenül kell, a változók is kellenek-maradjanak, mert egy meglehetősen nagyméretű funkció monolit kicsi részei, megkeserítve az életemet ? Már ezt a hibát megtalálni benne is nehéz volt . A JS-nek elég bonyolult a regionális karakterezés módszere, hátha van valami kiskapu rá ? Vagy esetleg csak a böngészőm a régi ?Nem
RegExp-es, de hátha segít:var a1 = '||'; a2 = '||'; a3 = '|';
a1.split(a2).join(a3); -
törölt tag
Webfejlesztés során eddig különböző böngészők kapcsán csak a CSS okozott fennakadást számomra.
JS-ben egy ilyesi jött szembe, az pedig a String.contains() fv amit valamiért csak a mozilla motorja támogat. Persze egy sima indexOf használható bárhol helyette.A V8 beteg gyors, okkal használja a Node is motorként, de amúgy míg ezt a kommentet nem írtam meg nagyon eszembe sem jutott volna azon gondolkodni, hogy más js motoron vajon jó-e a kódom, szerintem neked sem kell.
A
String.contains()-et ne használd, mert nem szabványos és deprecated, de nem kizárt, hogy eltávolíták már.Helyette a
String.prototype.includes(), vagy az általad ajánlottString.prototype.indexOf()a jó megoldás. -
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ilyen string-em:var str = 'ID=123456&stb'
Ebből szeretném a számsort kiszedni, viszont a számjegyek száma változó (lehet csak 123 is) és az ID szám után vagy & karakter következik vagy ott van a sor vége. Hogy tudnám kiszedni a számsort a szövegből feltétel kezelés nélkül?
var ID = str.substring(str.indexOf('ID='), str.indexOf(???))Próbáld ki ezt:
str.substring(str.indexOf('=')+1, str.length) -
törölt tag
Pedig azzal kell.
Jobb a rekurzív kódot kerülni és csak akkor használni, ha feltétlenül szükséges.
Írtam már slidert, nem annyira nehéz, csak az időzítést kell érteni.Pszeudókodban leírom (js-hez hasonló lesz), hogy miként nézett nekem:
var tömb_képek = ["kép1.jpg", "kép2.jpg", "kép3.jpg"];
var index = 0;
function beallit() {
elem_háttérképe = tömb_képek[index];
// ennek jön a te beállításod
index++;
if ( index === tömb_képek.length ) { index = 0; }
}
var siVar = setInterval(beallit,2000);A
clearInterval(siVar);állítja le a cserélődést, ha az is kell neked. -
törölt tag
Köszönöm!
Egy másik kérdésem az lenne, hogy ez egy kép slider script kódja lenne és azt akarom elérni, hogy magától váltson 2 másodpercenként,de valamiért csak egy helyben van.
var slideIndex = 1;
showSlides(slideIndex);
function plusSlides(n) {
showSlides(slideIndex += n);
}
function currentSlide(n) {
showSlides(slideIndex = n);
}
function showSlides(n) {
var i;
var slides = document.getElementsByClassName("mySlides");
var dots = document.getElementsByClassName("dot");
if (n > slides.length) {slideIndex = 1}
if (n < 1) {slideIndex = slides.length}
for (i = 0; i < slides.length; i++) {
slides[i].style.display = "none";
}
for (i = 0; i < dots.length; i++) {
dots[i].className = dots[i].className.replace(" active", "");
}
slides[slideIndex-1].style.display = "block";
dots[slideIndex-1].className += " active";
setTimeout(showSlides(n), 2000);
}Ami neked kéne, az a
setInterval(), nem asetTimeout(). -
törölt tag
-
törölt tag
Blocked by Content Security Policy
An error occurred during a connection to www.schneider-electric.hu.
Firefox prevented this page from loading in this way because the page has a content security policy that disallows it.
Kipróbáltam és valahogy nekem blockolják, hogy megcsináld. A főoldal nekem is megy.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mióta utoljára itt jártam, fejlődtem egy kicsit - sajnos nem sokat, de amúgy sem emlékszik rám senki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lenne itt ez az egyszerű kis kód Pen (console-t alul lehet elérni), benne ezzel a functionnel:
function decodeEntities(html){
var foo=document.createElement("textarea");
foo.innerHTML=html;
return foo.value;
}Tökéletesen teszi a dolgát, még nem ismert semmilyen sérülékenysége, nem eszik sokat, egyszerű és nem kell neki semmilyen lib. (Amúgy SO-ról loptam
)A kérdés: a készített textarea element foglalja a helyet a memóriában, miután meghívtam ezt a functiont és le is futott, vagy a
return foo.value;után törlődik?
B kérdés: Tudtok-e valami "jobb" elementet a textarea helyett (miért)?Bármilyen egyéb észrevétel is jöhet természetesen.
A codepenben próbálkoztam pár változattal, de ennél egyszerűbbet nem találtam.
Ha más elementet használsz (lehet egy div is), akkor innerText irányba el lehet indulni, de szerintem nem lesz jobb.Tényleg hasznos kis függvény.

-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Hidd, hogy egyesek tényleg ilyet használnak és nem hajlandóak az IE-t lecserélni. Hiába mondod nekik, hogy van FF/Chrome is. Ami jó volt 15 éve, az most is jó és ez igaz a P3-ra is. Amíg szét nem esik, addig használják...
Illetve az IE még sokáig kap támogatást, mert amíg az MS kiad olyan OS-t, amiben van IE (Win10 ugye), addig azt támogatják is biztonsági frissítésekkel. Szóval még egy darabig velünk marad az őskövület browser.
Amúgy tesztelő vagyok és ugyanúgy tesztelnem kell mindent IE11-en is, szóval nem csak nálunk ez a helyzet. Hiába egyre alacsonyabb a százaléka, ha ez sok felhasználó esetén még igen magas számot jelent és nem lehet lemondani róluk.
-
törölt tag
Jártál te már hivatalban, vagy orvosi rendelőben? Ott még IE9-10 is akad.
Illetve van olyan családtagom, akit nem tudok a nem frissített XP-ről ("csak lelassítják a gépet") és az azon futó IE-ről lebeszélni. Neki elmondása szerint működik, de hogy mik lehetnek azon a gépen, azt el sem tudom képzelni. Szerencsére magának telepíti, nem az én dolgom...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- World of Tanks - MMO
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- Temu
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone Air - Black - 512GB - Újszerű - ALZA Jótállás: 2028.09.28-ig
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol extrával garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)