-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #5632 üzenetére
"Adsz egy id-t 0-48-ig az űrlapmezőknek, majd ezt for-al kiolvasod"
He? Ezt most tényleg leírtad?
Az id-k aztán pont nem segítik az elemek bizonyos jellemzők szerinti általános, közös kezelését, hiszen azok egyedi azonosítók, azt az EGY bizonyos elemet találod meg a felhasználásukkal, pont az a lényegük.
Ilyesmire az osztályok valók, vagy egyéb közös tulajdonságok felhasználásával (pl. a tag neve, attribútumok, ilyesmik) is lehet azonosítani a közös viselkedéssel felruházni kívánt elemeket.(#5636) PumpkinSeed:
"Amúgy ez így szerintem undorító, már megbocsáss (nem szoktam így fogalmazni). Sokkal szebb lenne, ha az inputokat is JS-el generálnád. appendChild vagy valami hasonló függvény az ami neked kell ehhez."
A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy hogyan készülnek el az elemek, egyáltalán nem lesz attól "undorító", hogy a HTML-kimenetben egyből ott van a táblázat összes eleme, egyrészt úgy nem JavaScript-kóddal kell minden elemet elkészíttetni (ez erőforrás-spórolást jelent), másrészt elkészítheti az elemeket a szerveroldal is, és bele is pakolhatja egyből adott esetben az input-elemek értékeit is (amiket pl. adatbázisból szed). Nem láttam az eredeti kódot, de az önmagában biztosan nem jelent problémát, és nem is csúnya, ha a HTML-kódba "égette bele" az elemeket, amiket viszont kliensoldalon kellene manipulálni/ellenőrizni.(#5640) martonx:
"Azért nem moccant meg a js-ed, mert ha onload-ot használsz a js kódod wrapperének, akkor az inline js eventnél nincs scope-on belül."
Tetszett ez a mondat, szerintem ebből a kolléga egy büdös árva szót nem értett.Nekem is kétszer kellett elolvasnom, hogy felfogjam.
Amúgy a kódban az a displayDate callback csak valami elírás (a check helyett).
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Könyvajánló
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3264, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest