Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz PumpkinSeed #5632 üzenetére

"Adsz egy id-t 0-48-ig az űrlapmezőknek, majd ezt for-al kiolvasod"
    He? Ezt most tényleg leírtad? :D
    Az id-k aztán pont nem segítik az elemek bizonyos jellemzők szerinti általános, közös kezelését, hiszen azok egyedi azonosítók, azt az EGY bizonyos elemet találod meg a felhasználásukkal, pont az a lényegük.
    Ilyesmire az osztályok valók, vagy egyéb közös tulajdonságok felhasználásával (pl. a tag neve, attribútumok, ilyesmik) is lehet azonosítani a közös viselkedéssel felruházni kívánt elemeket.

(#5636) PumpkinSeed:
    "Amúgy ez így szerintem undorító, már megbocsáss (nem szoktam így fogalmazni). Sokkal szebb lenne, ha az inputokat is JS-el generálnád. appendChild vagy valami hasonló függvény az ami neked kell ehhez."
    A lényeg szempontjából teljesen mindegy, hogy hogyan készülnek el az elemek, egyáltalán nem lesz attól "undorító", hogy a HTML-kimenetben egyből ott van a táblázat összes eleme, egyrészt úgy nem JavaScript-kóddal kell minden elemet elkészíttetni (ez erőforrás-spórolást jelent), másrészt elkészítheti az elemeket a szerveroldal is, és bele is pakolhatja egyből adott esetben az input-elemek értékeit is (amiket pl. adatbázisból szed). Nem láttam az eredeti kódot, de az önmagában biztosan nem jelent problémát, és nem is csúnya, ha a HTML-kódba "égette bele" az elemeket, amiket viszont kliensoldalon kellene manipulálni/ellenőrizni.

(#5640) martonx:
    "Azért nem moccant meg a js-ed, mert ha onload-ot használsz a js kódod wrapperének, akkor az inline js eventnél nincs scope-on belül."
    Tetszett ez a mondat, szerintem ebből a kolléga egy büdös árva szót nem értett. :DDD ;] Nekem is kétszer kellett elolvasnom, hogy felfogjam. :DD

Amúgy a kódban az a displayDate callback csak valami elírás (a check helyett). :)

Új hozzászólás Aktív témák