Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter
    nagyúr

Hello!

for (var key in JSON) {
    if(parseFloat(JSON[key][3])>0 && parseFloat(JSON[key][4])>0) {

if (parseInt(key) === 1){

}
    else if(parseInt(key) === Object.size(JSON)) {

}
    else { }
    }
    }

Itt három dologra kell figyelni:
    1. ha a key értéke az első elem
    2. ha a key értéke az utolsó elem
    3. ha a key értéke más, tehát köztes szám

A 2. és 3. rész készen van, viszont az 1.-re nem nagyon jut eszembe semmi. Az a lényeg, hogy nem biztos, hogy az 1. vagy 2., vagy akár 3. lesz az első ami átmegy az első elágazáson. Tehát nekem az az elem kell, ami először megy át a fenti if()-en.

Hogyan kellene ezt? :F

Biztos velem van a baj, de én ezeken a kódokon nem tudok kiigazodni, meg nem vágom, hogy készülnek ezek, és miért így. Semmit nem fejez ki a kód az elvárt struktúráról, nincs benne megkötés, normális hibaellenőrzés, és igazából a kódból nem értem meg, mi a cél.
    Igazából ha egy rövid jó leírást kaphatnánk magáról a feladatról, meg a kapott adatstruktúra konkrét felépítéséről, akkor lehet, hogy tudnánk javasolni alternatív megoldást, ami szebb kódot eredményezne. (Azt is kéne tudni, tudsz-e változtatni a kapott adatstuktúrán, vagy arra nincs lehetőséged, mert nem te rakod össze.) Ebben a formában eléggé tákolás feelingje van a dolognak.

• Jim-Y
    veterán

Hello!

for (var key in JSON) {

}

}
    else { }
    }
    }

A 2. és 3. rész készen van, viszont az 1.-re nem nagyon jut eszembe semmi. Az a lényeg, hogy nem biztos, hogy az 1. vagy 2., vagy akár 3. lesz az első ami átmegy az első elágazáson. Tehát nekem az az elem kell, ami először megy át a fenti if()-en.

Hát, ha nem for in -nel csinálnád, akkor az indextől függően kimenthetnéd az első elemet, vagy használhatsz egy flaget is erre a célra.

• martonx
    veterán

Hello!

for (var key in JSON) {

}

}
    else { }
    }
    }

Esetleg valami normális jsfiddle példával szemléltetnéd, hogy mit is szeretnél?

Új hozzászólás Aktív témák