Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• trisztan94
    őstag

Szerintem a videódon is teljesen jól látszik az a minimális "röcögés" a slidernél, amiről beszéltem.

A hibaüzenetekkel kapcsolatban: igazából ilyenkor szerintem mindig csak az a pár (másod)percnyi Guglizás marad ki az életedből, amivel megkönnyítenéd a dolgodat. :DDD

"azt hittem valamiért egy illuminált pillanatomban, hogy nincsenek globális metódusok"
    Hát gondold végig, hogy működhet. Ha include-olsz valamit, és az nincs körbeburkolva valamivel, ami "gátolja" az elérést, akkor annak a scope-jában eléred az adott függvényt/metódust (utóbbit az objektumon keresztül!).

"amúgy JS-ben is metódusnak hívják magyarul a function-öket, vagy funkciónak? - Mondjuk a funkció szó szerintem ilyen kontextusban nagyon ronda"
    Function = függvény (matematikai és programozási kontextusban mindig ezt jelenti, nem pedig "funkció"!!).
    Ezek szerint ott vannak fogalmi zavaraid, hogy egyáltalán mi az a function (FÜGGVÉNY) és mi az a method (metódus). Azért ez is eléggé alapvető kérdés, érdemes kérdezés előtt ismét Guglizni. :)
    Alapvetően eléggé hasonló fogalmat jelentenek, mind a függvény, mind a metódus kb. egy adott programkód egységbe zárt részlete, mindkettőnek lehet visszatérési értéke, mindkettőnek lehetnek paraméterei, de legalább egy igen fontos különbség van, hogy a metódusok mindig objektumokhoz kötődnek, tehát utóbbi fogalom elsősorban objektumorientált programozás kontextusában jön elő. Még egy fontos különbség, hogy a metódus eléri az adott objektum adatait (változók, egyéb metódusok, stb.; nyilván egyébként pl. öröklésnél csak azt, amihez van hozzáférése!), egy függvény nem biztos, hogy kívülről hozzáfér egy objektum adataihoz.

Remélem, tiszta.

Ezek szerint ott vannak fogalmi zavaraid, hogy egyáltalán mi az a function (FÜGGVÉNY) és mi az a method (metódus).

Nyilván ezekkel tisztában vagyok, csak azt nem tudtam, hogy magyarul hogy van helyes a function szó.

A hibaüzenetekkel kapcsolatban: igazából ilyenkor szerintem mindig csak az a pár (másod)percnyi Guglizás marad ki az életedből, amivel megkönnyítenéd a dolgodat. :DDD

Na igen, ezt megpróbálom a jövőben pótolni :DDD

Új hozzászólás Aktív témák