Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
drachos #1661 üzenetére
"Szóval arra gondoltam, létrehozni egy objektumot a kigyűjtött adatok tárolására, egy boltnak egy objektum, és mondjuk ArrayList-ben tárolom őket, majd egy for ciklussal végigmegyek az objektumokon, és megkeresem a kért eredményt."
ezt irtam en is, csak nem ArrayList, hanem TreeMap (vagy HashTable). amiben a bolt_id a kulcs es (nyitas,feltet,paprika) harmast tarolsz. ez elvileg gyorsabb mintha ArrayListben tarolnad
tehat beolvasod soronkent a dat-ot. mindig megnezed, hogy ilyen boltrol van e mar infod a Mapban, ha igen akkor tudod a nyitvatartast, es nezed a pizzat (ha nem akkor letrehozol egy uj objektumot a Mapban), hozzaadod amit kell es mesz tovabb. vegen egy iteratorral vegignezed. -
Gyuri16
senior tag
válasz
drachos #1659 üzenetére
ez az egesz feladat? nem vilagos, hogy honnan tudod mikor nyitott a bolt, ill. a fajlokrol jo lenne tudni, hogy valahogy sorba vannak e rendezve az adatok, vagy nem?
a feladatban ott van, hogy nem olvashatod be az egeszet, szoval amit te mondasz nem jo
egyelore ez a legjobb (igazabol egyetlen) otletem:
mesz sorban a .dat fajlodon, megnezed az idopontot, ha benne van az elso ket oraban akkor megnezed pizza_id-t a masik fajlban, onnan megtudod a feltetek szamat es ha a masodik oraban vagy akkor a paprikat is. Amit megtudtal hozzaadod a mar meglevo adatokhoz amit mondjuk egy Mapban tarolhatsz (bold_id, feltet, paprika). vegen atfutod a Mapot, es megnezed hol a legkevesebb a feltet es kiirod a paprikat
ha a .dat fajlod bolt_id szerint sorba van rendezve akkor nem kell az egesz Map, hanem eleg ha megjegyzes az eddig legjobbat, es mindig ahhoz viszonyitasz
ezzel az a gond, hogy ha a txt fajlod nincs valahogy sorbarendezve akkor minden egyes kereses benne akar az egesz fajl atnezeset jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Lexus, Toyota topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- iOS alkalmazások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged