Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
válasz
drachos
üzenetére
"Szóval arra gondoltam, létrehozni egy objektumot a kigyűjtött adatok tárolására, egy boltnak egy objektum, és mondjuk ArrayList-ben tárolom őket, majd egy for ciklussal végigmegyek az objektumokon, és megkeresem a kért eredményt."
ezt irtam en is, csak nem ArrayList, hanem TreeMap (vagy HashTable). amiben a bolt_id a kulcs es (nyitas,feltet,paprika) harmast tarolsz. ez elvileg gyorsabb mintha ArrayListben tarolnad
tehat beolvasod soronkent a dat-ot. mindig megnezed, hogy ilyen boltrol van e mar infod a Mapban, ha igen akkor tudod a nyitvatartast, es nezed a pizzat (ha nem akkor letrehozol egy uj objektumot a Mapban), hozzaadod amit kell es mesz tovabb. vegen egy iteratorral vegignezed. -
Gyuri16
senior tag
válasz
drachos
üzenetére
ez az egesz feladat? nem vilagos, hogy honnan tudod mikor nyitott a bolt, ill. a fajlokrol jo lenne tudni, hogy valahogy sorba vannak e rendezve az adatok, vagy nem?
a feladatban ott van, hogy nem olvashatod be az egeszet, szoval amit te mondasz nem jo
egyelore ez a legjobb (igazabol egyetlen) otletem:
mesz sorban a .dat fajlodon, megnezed az idopontot, ha benne van az elso ket oraban akkor megnezed pizza_id-t a masik fajlban, onnan megtudod a feltetek szamat es ha a masodik oraban vagy akkor a paprikat is. Amit megtudtal hozzaadod a mar meglevo adatokhoz amit mondjuk egy Mapban tarolhatsz (bold_id, feltet, paprika). vegen atfutod a Mapot, es megnezed hol a legkevesebb a feltet es kiirod a paprikat
ha a .dat fajlod bolt_id szerint sorba van rendezve akkor nem kell az egesz Map, hanem eleg ha megjegyzes az eddig legjobbat, es mindig ahhoz viszonyitasz
ezzel az a gond, hogy ha a txt fajlod nincs valahogy sorbarendezve akkor minden egyes kereses benne akar az egesz fajl atnezeset jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Üzletből, garanciával, DeLL Inspiron 16 5630 -i5-1340P-16 szál/16RAM/512SSD/16,1"FULLHD IPS
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Thrustmaster T-GT II bázis - Thrustmaster Sparco P310 - Thrustmaster T3PM pedál - Playseat Evolution
- Asus H110M2 D3 LGA 1151 alaplap
- Sony STR GX 590
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 100% Akkumulátor
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad WUXGA Touch i5-1145G7 vPro 16GB 256GB 4G LTE GPS Win11 Pro Garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G / 12/ 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő