Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
UsersRolesLoginModule az egy fapad login module, property fájl alapú, nem tud db-ből authentikálni.
Amit én linkeltem, az direktben a datasource-on keresztül jdbc-zik, de simán lehet írni JPA alapú login module-t, írtam is már wildflyra, weblogicra.. Nem triviális, de nem is ördöngősség.
Pl. csinálsz egy EJB szolgáltatást ami JPA-n keresztül elvégzi az authentikációhoz szükséges ellenőrzést. A loginmodule-ból pedig JNDI-n keresztül lookupolod az EJB-det. A loginmodule-t csomagolhatod az alkalmazásodhoz is, nem muszáj külön modulként telepíteni.
Belépés után httpservletrequestből (JSF-ben facescontexten keresztül) elérhető a felhasználó a getUserPrincipal metódussal (getName normálisan a felhasználó nevét adja vissza), ezzel bekérdezhetsz az adatbázisodba. Van még isUserInRole is ugyanitt.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Call of Duty: Warzone
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest