Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Lortech
    addikt

Találtam egy ilyet [link]
    Így tetszene, talán így nem lenne olyan szívás JAAS-t beállítani. De ez még jbossra van írva de itt nem írja hogy lenne ilyen "[domain_name]-jboss-beans.xml" a wildfly-ban.

Na meg nekem adatbázisból dolgozó login modul kéne, de ha rákeresek wildflynál mindenhol azt írják, hogy code="Database" a jboss doc-ban meg egy ronda org.jboss.security.auth.spi.UsersRolesLoginModule-van, akkor gondolom wildflyban is hasonló kéne legyen nem?

Az kéne, hogy a jsf oldalakhoz JAAS belépés után lehessen hozzáférni, valamelyikhez adminként, valamelyikhez nem adminként, és a belépés után a belépett userről tudjak valamit (legjobb egy user entity lenne, de ha van egy username már az alapján is lekérdezhető az entity).
    A JPA háttér a user entityket használja más táblákhoz kapcsolódva is, és a user entityből azonosítani is lehet mindent, de úgy látom jpa-s JAAS azonosítás nincs, csak sima jdbc, de az is jó lenne, csak hogy?

Mert mindenféle összefüggéstelen egymásnak ellentmondó, ősrégi "tutorial" van erről...

UsersRolesLoginModule az egy fapad login module, property fájl alapú, nem tud db-ből authentikálni.
    Amit én linkeltem, az direktben a datasource-on keresztül jdbc-zik, de simán lehet írni JPA alapú login module-t, írtam is már wildflyra, weblogicra.. Nem triviális, de nem is ördöngősség.
    Pl. csinálsz egy EJB szolgáltatást ami JPA-n keresztül elvégzi az authentikációhoz szükséges ellenőrzést. A loginmodule-ból pedig JNDI-n keresztül lookupolod az EJB-det. A loginmodule-t csomagolhatod az alkalmazásodhoz is, nem muszáj külön modulként telepíteni.
    Belépés után httpservletrequestből (JSF-ben facescontexten keresztül) elérhető a felhasználó a getUserPrincipal metódussal (getName normálisan a felhasználó nevét adja vissza), ezzel bekérdezhetsz az adatbázisodba. Van még isUserInRole is ugyanitt.

Új hozzászólás Aktív témák