Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Ez nem egyéni preferencia kérdése. Letárolva jobban olvasható, gyorsabb és szebb. Nincs miről beszélni.
-
Szmeby
tag
válasz
Aethelstone
üzenetére
Bocs, hogy én is felhozom, csak szeretnék rávilágítani a különbségre.
Az, hogy mindkét esetben láncban hívogatjuk a metódusokat, csak egy aspektusa a problémának. Valaki korábban említette, hogy pusztán a metódusok láncban hívása az un. "Law of Demeter" megsértése. Én ugyan nem nevezném törvénynek, de nem tényleg ajánlanám. Annak ellenére, hogy nekem is sokszor rááll a kezem.

Viszont a builder pattern ettől gyökeresen különbözik, és ezért "veszélytelen". Leginkább abban tér el, hogy a Builder mindig ugyanazon az objektumon dolgozik, a metódusok ugyanazzal a típussal térnek vissza. Egy nem builder esetén viszont ez korántsincs így, a hívó nem ismeri, nem ismerheti azt az osztályt, amit egy metódushívás visszaad, amit pedig annak a metódusa adna vissza, azt mégúgyse, és így tovább. Persze lehet szeretni, meg használni, legrosszabb esetben megtanulod a magad kárán.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Linux kezdőknek
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ELADÓ - Apple iPhone 14 Pro - 128gb
- Kiváló Thrustmaster T248 kormány + Posta! PS5 PS4 PC
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17e 256GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ bontatlan Apple iPhone 17 Pro Max 256GB ! aktiválástól 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Aorus RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3333MHz GP-ARS16G33
- MSI Thin GF63 i5 / 16GB / RTX 3050Ti / 144Hz OLCSÓ GAMER!
- Panasonic Toughbook CF-XZ6-1,12",QHD,2 az 1-ben, i5-7300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- HP Omen 17 QHD 240Hz / RTX 4090 / i7-13700HX / 32GB DDR5 / 1TB SSD! BeszámíTOK
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10850H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T2000 W11
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 5th Gen. i7 10th, 16GB RAM 27% ÁFÁS (0329)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest