- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3 #4813 üzenetére
Akkor fogadj el pár tanácsot. Ha bármiféle szoftvert készítesz, kell lennie egy tervnek, hogy hogyan akarod használni. Ebből lesznek funkciók, azt összeírod bárhová, az alapján ki tudod találni -- ha nem adott -- hogy milyen technológiát érdemes használni. Ezekből már ki tudod sakkozni, hogy milyen részletei lesznek az egésznek, adatmodellel együtt. Aztán egyből összerakod az alapokat: projekt egy IDE-ben, adatbázis szigorúan TCP alapon projekthez beállított júzerrel. Ez utóbbi persze nem triviális, mert minden adatbáziskezelő máshogy települ. Az SQL Server domain alapon szeret beléptetni, az Oracle TNS listener-je alapból nem indult, amikor én használtam, a MySQL és PostgreSQL telepítéskor beállítható, a derby/javadb csomagjait sokáig meg sem találtam... ezeket mind tudni kell kezelni.
Ha ezekkel megvagy, akkor lehet folytatni minden mást, mert ezek nélkül még teszteket sem igazán lehet faragni, nemhogy komolyabb dolgokat. Ha nem megy a beállítás, akkor addig kell a google-t faggani, amíg meg nem lesz. Érdemes ezekre a dolgokra kifejezetten rágyúrni, és összeírni egy kis doksiba, blogba, mert el fogod felejteni. Érdemes lehet biankó projekteket készíteni, ahol ezek a dolgok már eleve benne vannak, és később elég csak kopipésztelni. Már ha komolyabban érdekel az egész...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest