Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
Superhun
üzenetére
"
"a String az egy olyan állandó, amelynek értéke futás közben megváltozhatatlan"Valójában csak a mérete, a karaktereket módosíthatjuk benne a charAt metódussal, O(1) időben."
A String immutable, nem modosithatod, a charAt pedig pont visszaad egy karaktert es nem modositja azt.
"Valójában úgy áll a dolog, hogy a kódban definiált Stringek (String str = "abc") az úgynevezett literal pool-ban lévő elemekre fognak hivatkozni, ami a heap-től független, így a GC-től is."
Java 7-tol az interned stringek is atkerultek a permanent generationbol a young es old generationbe tehat nem igaz, hogy a heaptol fuggetlenek.
-
Lacces
őstag
válasz
Superhun
üzenetére
Módosítani lehet, de hozzáadni új karaktert is? Úgy hogy ugyanaz az objektum.
Na igen, az első variáció, azt tudtam... az a literal pool. Erről olvastam is.
A második jah, abban igazad van, azt most megnéztem anno kódot, és rosszul következtettem rá, mert ott nekem str1.equals(str2) van..., Igen, és az objektum a kupac memória kerül, ahol a gc garázdálkodik és csak a lokális változók és a tagfüggvények kerülnek a verembe.
Igaz, félre beszéltem, köszönöm a helyesbítést

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Eladó teljesen újszerű 4k 32 " Samsung S32A700NWP
- AMD Ryzen 5 7600 6-Core 3.8GHz AM5 Box (100-100001015BOX) Processzor új, bontatlan
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4408
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs