Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Superhun
üzenetére
"
"a String az egy olyan állandó, amelynek értéke futás közben megváltozhatatlan"Valójában csak a mérete, a karaktereket módosíthatjuk benne a charAt metódussal, O(1) időben."
A String immutable, nem modosithatod, a charAt pedig pont visszaad egy karaktert es nem modositja azt.
"Valójában úgy áll a dolog, hogy a kódban definiált Stringek (String str = "abc") az úgynevezett literal pool-ban lévő elemekre fognak hivatkozni, ami a heap-től független, így a GC-től is."
Java 7-tol az interned stringek is atkerultek a permanent generationbol a young es old generationbe tehat nem igaz, hogy a heaptol fuggetlenek.
-
Lacces
őstag
válasz
Superhun
üzenetére
Módosítani lehet, de hozzáadni új karaktert is? Úgy hogy ugyanaz az objektum.
Na igen, az első variáció, azt tudtam... az a literal pool. Erről olvastam is.
A második jah, abban igazad van, azt most megnéztem anno kódot, és rosszul következtettem rá, mert ott nekem str1.equals(str2) van..., Igen, és az objektum a kupac memória kerül, ahol a gc garázdálkodik és csak a lokális változók és a tagfüggvények kerülnek a verembe.
Igaz, félre beszéltem, köszönöm a helyesbítést

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - OnePlus Nord 4 5G 16/512 GB Használt, karcmentes 3 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi