Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• modder
    aktív tag

Én állást keresek Java-ban eddig nem sok visszajelzés. Így mélyítem a tudásomat.

Amit én állásportálokon észrevettem:
    Java: Webprogramozás (JSP, JSF)
    Pénzügyi/Bank szoftverek
    Üzleti szoftverek

C++ meg mindent lefed mint programozási nyelv. De én úgy mondom, hogy a Java-ra nem mint programozási nyelvre gondolj. Hanem mint programozási "környezet", platform-ra.

Úgy mint Microsoft oldalon, van a programnyelv: C# vagy VB. és aztán ott van mögötte álló hatalmas nagy .NET keretrendszer, és akkor már hoppá, grafika, web, adatbázisos dolgok. (és ez a Java-ra is igaz), bár úgy vettem észre, hogy a műszaki ipar a .NET-et kedveli inkább a Java-val szemben... de ez nem biztos (amúgy meg ott a C és C++ az egyeduralkodó).

Igen, ha Java, akkor inkább Java EE-re kell gondolni, ami mindenféle apit és szolgáltatást nyújt middleware rendszerek létrehozására, illetve webprogramozásra.

Szóval Javaval kapcsolatban elsősorban nem felhasználói programokra kell gondolni, hanem háttér rendszerekre.

Bár egyébként nem tudom, hogy miért nem használják gyakrabban felhasználói programokhoz. Én mostanában Eclipse RCP-ben fejlesztgettem SWT-vel, és nagyon használható, natív hatású felületeket lehet lérehozni vele, de tény, hogy az MS WPF-től elmarad sokban. Amúgy pl. a Vuze torrent kliens teljes egészében Javaban íródott, és SWT-t használ.

Új hozzászólás Aktív témák