Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr
    veterán

Van egy fieldem amiben az osztályom amiben generikusan másik osztály van, az abstract osztályban van deklarálva kell ennek a generikusban lévő osztály ősének metódusa, de a leszármazott osztályban már nem elég az őse, kellenek a fejlettebb metódusok is, de castolni nem tudom, nem engedi.
    Pl: nem optional az osztály, csak azzal tudom szemléltetni abstract class: protected Optional<AbstractOsztály> valami=new Optional<AbstractOsztály>();
    Leszármazott osztályban is használnám ezt Optional<LeszármazottAbstractOsztály> valami2= (Optional<LeszármazottAbstractOsztály) valami;

De nem engedi. Mi a megoldás ha egy ták projektnél, egy abstractban view osztályban deklarált abstract osztályú field, subclassban kiterjesztett metódusait használhassam a a leszármazott view osztályban, felüldefiniálás nélkül?

A generics kezelésnek kicsit nézzél utána, mert ez nem ilyen egyszerű. És tényleg mindenki jobban jár, ha egy kicsit érthetőbben fogalmazol, de ezt már mondtam korábban is.

• Szmeby
    tag

Van egy fieldem amiben az osztályom amiben generikusan másik osztály van, az abstract osztályban van deklarálva kell ennek a generikusban lévő osztály ősének metódusa, de a leszármazott osztályban már nem elég az őse, kellenek a fejlettebb metódusok is, de castolni nem tudom, nem engedi.
    Pl: nem optional az osztály, csak azzal tudom szemléltetni abstract class: protected Optional<AbstractOsztály> valami=new Optional<AbstractOsztály>();
    Leszármazott osztályban is használnám ezt Optional<LeszármazottAbstractOsztály> valami2= (Optional<LeszármazottAbstractOsztály) valami;

De nem engedi. Mi a megoldás ha egy ták projektnél, egy abstractban view osztályban deklarált abstract osztályú field, subclassban kiterjesztett metódusait használhassam a a leszármazott view osztályban, felüldefiniálás nélkül?

Kicsomagolod, castolod a belét, becsomagolod. Mondjuk, amit az Optional.map() csinál, ha már az Optional a példa.

disclaimer: Remélem azt nem kell mondanom, hogy ha a kalapács nyelével akarod beverni a szöget, akkor ne csodálkozz, ha körülményes. Ha mondanom kell, akkor egy java software design témájú könyv elolvasása szerintem hasznos lenne. Valami a nagyoktól: Josh Bloch, Bob Martin, Kent Beck, Fowler, ...

Ja igen, zavarbaejtően sok állítmány és szleng került a mondataidba, nem vagyok benne biztos, hogy jól értem a problémát, de van egy olyan érzésem, hogy máshogyan illene struktúrálni azt a kódot.

Új hozzászólás Aktív témák