- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bambano #10814 üzenetére
"De az is látszik a párbeszédből, hogy sokan úgy programoznak linuxon, hogy fogalmuk sincs, mit jelent linuxon programozni. ha linuxon windowsosan akarsz programozni, akkor tegyél fel windowst."
Ebből nekem az jön le, hogy akkor linuxon mindent írjunk szerinted bash-ben. Én zsh-t használok és macet munkára. Ott mit kéne csinálni?
"Szerinted melyikben valószínűbb, hogy hiba lesz: egy két soros shell szkriptben vagy egy elastic-ban?"
Tudsz unit tesztelni bash-t és jávát is, a hiba valószínűsége ugyanakkora.
"És hiába fikázod a szkript nindzsákat, az objektív műszaki érvek ebben a feladatban nem a jáva mellett szólnak."
Abban igazad van, hogy talán nem a Java a legjobb megoldás erre, de szerintem még nem is a bash. Python például. Amúgy tipikus "szkript ninja" hozzáállás, hogy feszegetjük a jvm erőforrás felhasználását, ami tény, hogy több lesz mint egy szkripté. Cserébe nem lesz olyan lassú.
Egy szó mint száz, a kollégának kell tudnia, hogy miért akarja Javában írni. De szerintem ha Ő abban akarja és van alá vas akkor hajrá. Cron + CLI alkalmazás. Én viszont erre a feladatra a Python-t javaslom ha csak ennyit kell csinálni.
#10820: Full komolyan érdekel, mikor jó a 10k soros bash a javával szemben (én olyan szituációt még tényleg nem láttam. 10k soros szkriptet is csak azért mert ahhoz értett a költő)?
-
floatr
veterán
válasz
bambano #10814 üzenetére
Az ELK nem új. Van mire használni, leírtam, bár láthatóan nem sikerült beazonosítani a komponenseket. A logstash elég messze van a "ballisztikus rakétádtól".
Nem fog megállni a dolog egy property->insert trafónál, ezt nem akarod látni, nem veréb a célpont. A script nem két soros lesz, azt már most garantálom, nem rugalmas, nem használható tovább, csak egy darab script, ami szerencsés együttállásnál elég lehet workaroundnak. Rendszerszemlélet zéró.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Windows 10
- ASRock lapok általában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- Subaru topik
- Konteó topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest