Új hozzászólás Aktív témák
-
neverless
tag
UP
másik videókártya a gépemben tejjesen okés (Geforce3 TI200)
mivel minden jel arra mutatott, hogy a cucc túlmelegszik, ezért, raktunk hűtést a kártyámra itt van link, lehet röhögni : Bővebben: link
a poén sajnos az hogy így is ugyanúgy fagy.... és itt megállt a tudományom. egy még hátra van. másik gépbe kipróbálni a kártyát. ez is hamarosan megtörténik -
neverless
tag
hehe, ez poén volt. erkélyes venti teszt megvolt...
eredmények : alapfrekiken tejjesen ok volt a 3dmark és az nfs is. ut2k4et nem tudtam tesztelni mert aztmondja hibás az iso. pedig nem is. na mindegy. tehát akkor valszeg túlmelegszik. ez okés, ezellen akkor tok mit tenni. tehát nem szar semmi a gépben. hogy a prime mért hibázott.. aztat nemtom. de nem is érdekel annyira. a gép az erkélyen ment mint a golyó. -
neverless
tag
válasz
Il Padrone #43 üzenetére
nem hagy nyugodni.. így tovább csesztettem a cuccot, érdekes fejlemények:
-új vga bios felrakása - ugyanúgy fagyogat a dolog
-mag és memória freki visszább állítása alapértelmezettről (275/552) kb (200/450) re...
3dmark2003 eredmények:
-alapértelmezett frekiken : fagyás
-kevesebb frekiken : teljesen ok.. lement az egész fullmax grafikon
tudom, azt mondtam, túlmelegedés kizárva.. de most meg kezdek erre gyanakodni...
kirakom az erkélyre, és egy 30 centis szobaventivel kombinálva a kinti alacsony hőmérsékletet fogom most tesztelni ezt a mikkamakka vasat -
neverless
tag
válasz
Il Padrone #41 üzenetére
feldobtam egy milleniumot. 3dmark-al nyomattam
3dmark2000 - minden ok
3dmark2001 - minden ok
3dmark2003 - a repülőknél egy kis idő után fagyott (a már megszokott módon)
de az istenért megy akkor a 2001 ???? -
Il Padrone
senior tag
válasz
neverless #40 üzenetére
Teszteld ki de en mar mint fenntebb irtam, vegigjartam ezt az utat:
Nvidia legalabb 15 driveret kiprobaltam, Omega Startstorm driverek tomkelege, directx 8.1 tol felfele osszes beta gamma , alaplapi driverek, hangkartya driverek, SP1, anelkul. Microsoft support page inteziv olvasasa.
A jatekok patchelgetese stb...
A vas csere utan megoldodtak a problemak.
ui: A prime95 a memoriat es a procit teszteli, ott nem segit a drivercsere....
[Szerkesztve] -
neverless
tag
válasz
Il Padrone #39 üzenetére
most néztem 3dmark 2003at fulll maxon minden, ugyolyan fagyás lett az eredmény
viszont lehet felkéne dobni egy sp1es wint; gyanús nekem ez az egész.. még mindig úgy gondolom, valójában nem rossz a vas -
Il Padrone
senior tag
válasz
neverless #38 üzenetére
A rossz, az azt jelenti, hogy nem mukodik rendesen, hibazik, rosszul szamol
Latod, hogy mar a benchmarking reszenel hibazott a Prime95. Vagy azert, mert a memoriaresz, ahova ir Prime hibas, vagy egyszeruen rossz a processzor maga (ALU, Regiszterek, vagy barmilyen resze). Lehet hogy csak bizonyos esetekben, nalad ritkan jon elo de hibazik. Ez teny.
Nekem csak 1 heten egyszer fagyott le a gepem, de engem mar az is idegesitett.
Sok embernel nem jon elo a hiba, mert csak szoveget szerkeszt, es lefagy neki 2-3 naponta, es nem erdekli.
A prime95-nek orakig kellene futnia, hiba nelkul, ez teny.
En nem hasznalnam igy a gepemet, mert csak egyszer vesztesz el fontos informaciot, mar az is gaz (szakdolgozat, munka stb).
Azert teszteld le meg a memoriat, hatha az a hibas.
Leirom okkulaskent az entrotenetemet:
2 eve vettem a gepemet. 2000+ Palomino, Msi KT3-as alaplap, fagyogatott egy honap utan, eleinte csak ritkan, majd kesobb egyre surubben. Vissza a gep, procicsere,. Procicsere utan is fagyogatott, hetente egyszer, de csak jatekokban, 8-7ora utan. 3dmark ment orakig, prime95 napokig. A pohar akkor telt be, amikor ujraraktam a windowst, de a telepites csak 3x-ra sikerul. Vissza a gep, alaplap csere. Prime tovabbra sem fagyott, 3dmark sem. Windows pikk-pakk felment. A jatekok tobbsege sem: DOOM3 addig jatszom ameddig tetszik. BFV neha kidobott, de a FAQ-jaban benne volt, hogy ilyen elofordulhat, tehat hagyta. HALO is csinalta ezt, de annak a FAQ-jaban is bennevolt ez, nem erdekelt- De a SOF2 csontra fagyott. Ekkor vittem vissza, ujbol procicsere, es csodak csodaja, a jatekok megjavultak, most mar (lekopogom), nem dob ki a gep.
Eredmeny: 2x procicsere, 1x alaplap. Szerencsere mind gariido alatt.
[Szerkesztve] -
neverless
tag
válasz
Il Padrone #37 üzenetére
a garancia még a nyáron lejárt
a memtestet leszedtem.. emuláltam és asszem ki kéne írni cdd re, de nincs írom, kislemez meghajtómat meg már 1000 éve kiszedtem a gépből... másik mem tesztelő progi nincs..?
amúgy meg mi az már hogy rossz.. de csak kicsit rossz, mert régebbo játék megy rendesen, meg némelyik új is ha kicsi a felbontás..ehh ha valami rossz akkor meg se nyikkanna, el sem indulna -
neverless
tag
válasz
Il Padrone #35 üzenetére
prime95 : results.txt :
AMD Athlon(TM) XP 2400+
CPU speed: 1999.95 MHz
CPU features: RDTSC, CMOV, PREFETCH, MMX, SSE
L1 cache size: 64 KB
L2 cache size: 256 KB
L1 cache line size: 64 bytes
L2 cache line size: 64 bytes
L1 TLBS: 32
L2 TLBS: 256
Prime95 version 23.7, RdtscTiming=1
Best time for 384K FFT length: 34.023 ms.
Best time for 448K FFT length: 39.865 ms.
Best time for 512K FFT length: 42.724 ms.
Best time for 640K FFT length: 56.675 ms.
Best time for 768K FFT length: 67.725 ms.
Best time for 896K FFT length: 80.706 ms.
Best time for 1024K FFT length: 90.686 ms.
Best time for 1280K FFT length: 122.421 ms.
Best time for 1536K FFT length: 147.240 ms.
Best time for 1792K FFT length: 185.762 ms.
Best time for 2048K FFT length: 211.391 ms.
FATAL ERROR: Rounding was 0.4999995232, expected less than 0.4
Hardware failure detected, consult stress.txt file.
[Fri Nov 19 01:58:22 2004]
FATAL ERROR: Resulting sum was 1.312574335429937e+017, expected: 1.312574334758849e+017
Hardware failure detected, consult stress.txt file. -
neverless
tag
válasz
Il Padrone #33 üzenetére
na már töltöm, rakom, tezstelem. majd írom az eredményt. asszem nem garanciális már
-
neverless
tag
A közönség segítségét kérném
konfigomat előre leírom:
windows - integrált SP2es (directX9.0c alapból vban benne)
alaplap - ASUS A7V8X (BIOS - legújabb)
proci - amd athlon XP 2400+ (nincs, és nem is volt húzva)
ram - 1 darab 512MB DDR
VGA - ASUS Geforce4 TI4400 tipus asszem v8440/TD (BIOS eredeti. Ez sincs és nem is volt húzva) itt van link, szép lila Bővebben: link
hang - alaplapi integrált realtec ALC 650
vinyó - 80 gigás seagate barracuda
táp - 360Wattos chieftec
dvd rom - pioneer nemtomhányas
és a probléma :
egy ideje, (tehát mondjuk féléve még full jó volt) fagy néhány játék. mivel nem nagyon jáccom, ezért 3 játékot tokpéldának felhozni : doom3, nfsu2, unreal tournament 2004
úgy fagy le ezen mindhárom játék esetében, hogy pár másodperc után szétesik a képernyő, és az adott képkocka szétkrixkraxolódik, összeszineskockázódik, és csak resetet tok nyomni. Poén, hogy az utólag sp2 vel frissített vindowsban nfsu2 fagyogatott, de kicsit tudtam vele jáccani.. Aztán a zsír új integráltas sp2es windowsban meg már a menüben lefagy szinte rögtön, tehát ha nagyon gyors vagyok SE jutok el a grafikai beállításokhoz. Ezenkívül megsasoltam, hogy az ut2004 min grafikán (640x480) nem fagy, max grafikán, de még mindig (640x480) ban SEM fagy, de amint felállítom a felbontást 1024x768 ra, szinte 1 másodpers és és kifagy. 800x600 ban nem próbáltam, de asszem fölösleges. nfsu2 nél nem tudok ilyesféle megfigyelést tenni, mert mint mondtam még a menüben behal. Szintén poén, hogy teszem azt mondjuk a sima unreal tournament tehát a legelső, az meg gond nélkül hasít, és fejemet rá, hogy minden más ilyen kaliberű játék is futkosna rendesen fagyás nélkül
Kérdés : miért, és mit lehet tenni ellene ?????
következőket már megtettem, de eddig nincs eredmény:
-túlmelegedés ellenőrizve
-vga venti olajozás, portalanítás, meg ilyen hülyeségek
-vga driver (régi / legújabb / nemolyanrégi) kipróbálva
-hang''kártya'' driver (legújabb / eredeti) kipróbálva, sőt, biosban letiltva
-Új windowst már raktam
-DirectX ben a hankártya gyorsításának kikapcsolása
HELP okos emberek, én kifogytam az ötletekből, thx
[Szerkesztve] -
-=Ghost=-
őstag
nemtudom mitől van de mióta a az uj vga t mikor beraktam
mielőtt a win bármit is elkezdene tölteni akkor a kép el van csúszva
tehát amikor irogatja ki hogy mennyi mem van meg mien proc meg a hdd ket meg egyeb ide cuccokat ismeri fol...
meg abios is olyan fura pici a kepernyo kozepen nem teljes kepernyon van hanem 2cm van belefele minden oldalrol
de miután betolt a win tokeletes minden es nincs elcsuszva semmi
akkora vga a hibás? -
a FAST WRITES az az atinál a gyors írás funkció? és mire jó?
-
-=Ghost=-
őstag
na most szedem a legújabb drivert de ahogy elnézem azt iríják az oldalon ittene hogy valami microsoft net 1.1 framework nek fen kell lennie
ugyhogy azt is lehúzom.... hátha
mit gondoltok lehet ennek a xarnak a hiánya a fagyim oka? -
tierbatyo
senior tag
Milyen drivert használsz? Catalyst 4.10 nálam igencsak fagyogatott...
-
-=Ghost=-
őstag
az én prblémámra visszerérve akor szerintetek vigyem vissza a 9600xt t hogy csereljek ki?
-
pBandi
tag
Nekem meg újraindul bizonyos játékokban de elég random.
Konfig: p4 3GHz MSI 865PE alaplap, 1GB Geil RAM, Ati 9800pro, enermax 350W-os táp stb...
Memteszt futott 2 órát semmi, prime futott 3 órát semmi 3Dmark futott 1,5 órát semmi.
Amit sikerült megállapítani:
Átlagban 1 óra játék után resetel,
proci nem meleg (max 50°C)
alaplapot nem tudom mert az olyan 35-45 fok
akkor csinálja ha meleg van a szobában kb 26°C-tól, ekkor megy az mb temp 40 fölé, ami nekem gyanúsan összefügg a dologgal.
Nyáron csinalta gyakrabban mikor hőség volt most meg újra elkezdte szerintem a fűtés miatt, de nem tudom minek van melege. -
Gleatcher
aktív tag
válasz
-=Ghost=- #18 üzenetére
Nekem egy picit magas volt az utsó II II üzenet, de sztem is érdemes a vga és a ram körül kutakodni, de mint említetted kékhalas, tehát mindenképpen érdemes elkezdeni a garis bevizsgálás folyamatát, hátha valami beteg lett ebben a hidegben. Más nem igazán szokott ilyesmi fagyásokat produkálni. Más felhasználói programok, amik esetleg zabálják a ramot meg a vga-t mennek vagy egyáltalán használsz-e ilyet? Érdemes esetleg azokkal is megnézni, hátha csak game közben jön elő a probléma. Több 5letem már nekem sincs. Ilyenkor szoktam én is telefonos segíséget kérni a haveroktól.
-
-=Ghost=-
őstag
negatív
a vga val együtt jött 2*256 ram is
akkor a memtest pozitiv volt
vissza kékhalba
mert a 2 modul még másképp is nézett ki
''||''=ram chip ''-'' nemtommi de olyan alakja van mint egy diódának csak nem világít
ezt jól megaszontam
na szal egyik:
|| || || || - || || || ||
másik:
|| || || || || || || ||
és a régiek is mint az utóbbi
namost adkat 2 ugyanojat a || || || || || || || || fajtából
az is xar volt
vissza megint
akkor adtak 2t a || || || || - || || || || fajtából így 3.ra a memtest negatív -
Bash
őstag
Címet pontosítottam.
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
Gleatcher #10 üzenetére
aktív játék után fagyizik
a tünetek:
ha éppen lövök akkor a hang megáll (egyfojtában hallom hogy lövök de nem ujra meg újra mintha egyás után lövöldöznék hanem mintha ugynazt a 1-2 tizedmásodpercet hallanám egyfojtában) a kép is megáll és a power gombra asszem nem is reagál de ez nem biztos
ja és nem igazán tudom kipróbálni a régi karival mert már megváltam tőlle -
Gleatcher
aktív tag
Olyat csináltál már, hogy csak az alap XP/SP1 +vga+alaplap+mittoménmi driverek után a játékokat egyesével próbáltad?Hátha valamelyik kutyul vmit a xpvel.Nemtom.
Esetleg az is segíthet h lehúzol minden fölöslegest a gépről (pár winyót, néhány ramot stb.), ekkor kiderül mi lehetett a ludas a gépben. Az utóbbit mindenképpen ajállom, nekem bejött.Bővebben mit értesz az alatt, hogy lefagynak??
A game bejelentkezésekor fagy le vagy akkor, amikor már aktívan jáccanál? -
-=Ghost=-
őstag
az egész winfost ujraraktam
sima xp helyett alapbol sp1 est raktam föl....
amúgy a fénycsőhöz annyit hogy havernak ha be van dugva a fénycső iszonyatosan visitozik a gépe... de nem tudjuk mitől...
semmi fesz nem alacsoy meg semmi
tulajdonképpen semi oka nincs arra hogy visítozzon de ő biztos jobban érzi magát ha nincs benne aza rózsaszín (''piros fénycső'') -
-=Ghost=-
őstag
igazábol azért ide csináltam ezt a topicot mert nem tudtam máshova...
az lenne a prblémám hogy van egy használható gépem...
abit ic7-g
1gb hynix 400as mem (4*256)
1 80gb seagate barracuda
1 20gb quantum fireball
1 120as sata s seagate
club 3d radeon 9600 xt
1 fénycső
4 venti
420w os chifi táp
és csinál olyanokat hogy játékok közben lefagy
doom 3 fagy
c&c generals fagy
ugyanez a zero hour kiegeszitovel is
warhammer 40k fagy
battlefield nem fagy
battlefield - desert comat nem fagy
battlefield desert combat fnal nem fagy
mitől lehet? segytsetek én már nem tudok mit kitalálni
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mandragora: Whispers of the Witch Tree teszt
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- ZIDOO médialejátszók
- Sorozatok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest