Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz opr #8 üzenetére

"10 ev baromi sok ido a tech iparban."

Az IT-ban pont az érveléseddel párhuzamosan 10 év nem középtáv, hanem inkább távoli jövő. 20 éve azt hallgattam, hogy az AMD halott. 10 éve azt hallgattam, hogy az asztali PC halott, csak a notebook. 5 éve azt hallgattam, hogy a tablet piac halott. Érdekes módon létezik mindegyik. Szerintem ha a telefonok mérete nő, a tabletek is tovább fognak. Őszintén szólva én azt várom, hogy legyen egy A4 print méretű tablet végre, hogy nagyítgatás, meg mókolás nélkül lehessen úgy olvasni rajta emagazinokat, mint anno a print formátumot. Az külön öröm, ha ehhez nem lesz nehezebb 1 kilónál. Remélem, 10 év múlva elérjük ezt is.

@Alaaf Pi: OnePlus Pad 2?

• Timer

veterán

válasz opr #1 üzenetére

"Teljesen halott kategoria, aminek raadasul jovoje sincs mar kozeptavon (~10 ev) se."

Ez azért elég szűklátókörű komment volt, már ne is haragudj! :N Igenis van az android tableteknek piaca, még ha szűk is. Most vettem egy Oneplus Pad-et, de eddig is volt a családban tablet, több is. Mivel jelennek meg új tabletek, sőt, idén több jelent meg szerintem, mint tavaly, azt mutatja, hogy van ezekre a cuccokra fizetőképes igény. A gyártók sem hülyék. Ráadásul, én például egyszerűen hányok az iPad OS-től, plusz azok az appok, amelyeket megvettem androidra, így használhatók jórészt tableten is. Az, hogy az Android szegmens inkább a középkategóriára és az abszolút belépőszintre lő a prémium árazású modellek piaca helyett, egy sajátosság, többnyire telefonban is ez a réteg megy. De az Apple is kínál olcsóbb tabletet, gyaníthatóan ott sem a félmillás példányok fogynak a legjobban, hanem a Minik.

A Google tabletekért mondjuk nem kár, bár a Google Home rendszerbe nagyon szépen tudták volna integrálni őket (az állvány egy tuti ötlet!) , már ha nem lenne az egész egy foshuzat. Két Nest Hubbal, chromecast audiókkal és tévékkel megpakolva is agyf@szt kapok néha az egésztől, pláne a magyar nyelv asszisztensen belüli támogatásának hiányától.

"Droid oldalon meg jonnek szepen lassan a mindenfele nyitogathato/hajtogathato/tekergetheto telefonok'

Mert 12-es, 14-es méretre nyitható telefon nem igazán lesz a közeljövőben. Pláne nem annyiért, amennyiért ma egy 12-es tabletet veszel. Ezek kiegészítő eszközök, és attól, hogy Neked haszontalanok, másnak még lehetnek hasznosak.

Új hozzászólás Aktív témák