Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
manchester85
veterán
válasz
R2D20208 #7669 üzenetére
Ezeket a kérdéseket már annyiszor feltették, hogy senkinek nincs kedve válaszolni rá. Ha meglesz az iPhone-od, mindenre rá fogsz jönni magadtól, ugyanis adja magát a készülék. Amire mégse (de látszik az igyekezet) arra meg úgyis válaszol valaki.
szerk: Misi1979 Passz, gondolom! Én csak a felsorolásszerű sablonkérdésekre reagáltam, most így kapásból nem vágom, mi megy a háttérben. Azt hiszem, az eladó azt javasolta R2D...-nek, hogy menjen nyugodtan ki Olaszországba, majd utána küldi a telefont.
(Nálam itt vágná el magát egy eladó kb, ha magánszemélytől akarnék vásárolni, de azért szorítunk neki, hogy minden rendben menjen.
)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Azt meg tudjátok mondani, hogy az iOS 5-tel illetve az iClouddal/vagy anélkül, lesz arra lehetőség, hogy egyenként beállíthassa az ember, miről készül backup? Tehát ha mondjuk csak az sms-ekről akarok, akkor az is megvalósítható? Köszi!
-
manchester85
veterán
Hát jah, végülis igaz. Csak mondjuk ha nem ugyanannyiért hívod az egyik illetve másik számot, esetleg ingyen beszélsz valakivel vagy valamikor, esetleg olcsóbban, akkor borul az egész. Persze nyilván lehetne bővíteni számos beállítási funkcióval, de akkor az már megint inkább alkalmazás gyanús. A nyugati társadalmakban nem ilyen lehúzós csomagok vannak, mint nálunk, de tény, hogy ha abból áll egy csomag, hogy x perc bárhova, x sms bárhova, x adatforgalom, akkor könnyen megoldható lenne. Csak mondjuk az AT&T-nél kapásból jár pl. 5000 perc minden csomaghoz csúcsidőn kívül és hétvégente. Így meg ugye borul az egész.
(és mielőtt Zack betámadna, hogy megint a külföldi példákkal jövök, megjegyezném, hogy az Apple-nél is nyilván a nyugati trendeket veszik figyelembe, ettől függetlenül persze lehetne rá vmi jó kis alkalmazás a store-ban.)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Az tök mind1, hogy mire gondolt, tudja számolni a perceket, látja az sms-eknél, hogy hány üzenetben küldi el és adatforgalmi számláló is van az iPhoneban (kb. a kezdetek óta.)
Ha egyben gondolta a hármat, olyan amúgy se lesz soha gyárilag, max. alkalmazás formájában. Gyárilag miért építenének ilyet bele? Akkor annak kéne egy külön ikon, hisz a telefon, az üzenet és a beállítások feature-eit is magában foglalná. Persze nem kizárt, de semmi nem indokolja. Amúgy meg mindháromra van lehetősége.
Egyébként aminek én személy szerint nagyon örülök, az a híváslista elemenkénti törlése, mert több emberrel is ingyen beszélek, őket leszámítva amúgy meg keveset, így viszont nem látom, ténylegesen hány percet beszéltem. Így ha törölhetem ezeket az illetőket a híváslistából, könnyen áttekinthető lesz, hány percet beszéltem. Na mind1, ez csak egy személyes preferencia volt.
FuriONight!
Gyári állapotokról beszéltem (beszéltünk), de azért köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
manchester85
veterán
Miért? Ő úgy gondolta, hogy mondjuk megjelenik valami pixelhiba a készüléken, és azt beviszi garanciáztatni. Nem csak a GSM funkció hibásodhat meg egy iPhone-ban. (De ha meg itthon nincs tiltva, és működik hazai hálózaton, akkor végképp nem értelek, hisz itt eleve nem volt arról szó, hogy csak iPod Touchként használható.
)
Mind1, 100 szónak is 1 a vége, szerintem szépen hazavágják a készülékével együtt, nagyon helyesen.
(Nehogy már a tiltott készülék helyett kapjon egy nem tiltottat, nonszensz lenne...)
-
manchester85
veterán
Kötve hiszem, hogy egy letiltott készüléket tudna garanciáztatni...
Magyarországi Apple garancia = készülékcsere. Majd a letiltott készüléket egy nem tiltottra cserélik, mi? Nehezen tudom elképzelni, és ne is legyen így.
Egyébként nem worldwide, csak Európában vásároltra van garancia itthon.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #7498 üzenetére
Nyilván nem is az volt a kérdés, hogy böngészőből ne lehetne teljes értékűen megoldani mindent, hanem, hogy az iPhone-ra kiadott OTP alkalmazás funkcionalitását tekintve végre használható lett. Jópár ezer alkalmazás van még az appstore-ban, ami semmi másról nem szól, mint a webes felület felhasználóbarátabb megvalósításáról iPhone-ra.
-
manchester85
veterán
"2 éves hűséged az előfizura szól elméletileg és nem a telefonra"
Ez nem teljesen igaz. Pont azért nem függetlenítik a hűség lejártáig, vagy a teljes összeg kifizetéséig a telefont, mert arra is vonatkozik a hűség. Ettől még eladhatod, persze, csak nem lesz függetleníthető a telefon a hűség lejártáig.
-
manchester85
veterán
válasz
cserry193 #7352 üzenetére
Hogyne lenne ingyenes. Eleve csak wifin működik, hogy számolhatna fel azért a szolgáltató bármit is, nem is az ő hálózatát használod.
Nyilván azért lett több a forgalmad, mert közben felkúszott mobilnetre is a telefonod. (Mármint a két my T-mobile csekkolás között.) Az pedig, hogy a díjcsomagodban van esetleg adatcsomag, az mit se számít, ugyanis a my T-mobile-ban a kedvezmények és levonások nélküli forgalmadat látod, tehát a felhasználók többsége nem annyit fizet, mint amit ott lát egyenlegként.
-
manchester85
veterán
válasz
runner 125 #7264 üzenetére
Remélem kamu, mármint hogy nem így fog kinézni, mert ez elég pocsék.
FuckeR19 +1
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Ismerős valakinél az a jelenség, hogy brutálisan merül a telefon, és a készenléti, illetve a használati idő percre pontosan megegyezik, annak ellenére, hogy a valóságban nincs így? Reggeltől 11-ig 40%-ra merült fullról.
iPhone 4, 4.2.1
Persze, azt tudom, hogy restore, de a keresőben találtam olyat, akinek ugyanez volt a baja, és cserélték a telót, úgyhogy a későbbi diagnózisok érdekelnének, aki hasonló cipőben járt, vagy tud a jelenségről, restore-olni amúgy se tudom most.
Köszi!
-
manchester85
veterán
válasz
FuckeR19 #7257 üzenetére
Én mondjuk azon a véleményen vagyok, hogy az i4 design-ja, formaterve maga a tökély.
Persze, ettől függetlenül finomítani lehet rajta, jobb helykihasználás az előlapon. (Valami ehhez hasonló, de a home gomb mérete ne változzon.) Vékonyabb semmiképp ne legyen, szóval a formavilágon én nagyobb változtatást nem is várok. (Azért jobban belegondolva, ilyen minimalista koncepciókkal érintőkijelzős telefonoknál az ember nem is várhat hatalmas újításokat design terén, hisz olyan, mintha egy labdától várnánk, hogy ne legyen gömb alakja.) De azért a különféle konfigurációk terén is illene partiban maradnia az iPhone-nak. Ugye az első két magos telefonhoz képest az iPhone 5 akkor már kb. 9 hónapos lemaradásban lesz, és ez a modell lesz a zászlóshajó még 1-1,5 évig. Persze, ilyenkor jön az (részben jogosan) hogy mit számít a ram, a proci, stb, ha a konkurencia még 2 maggal se hozza azt a szintet. Igazából sose fogja, mert egy androidos teló mindig akadósabb, nyűgösebb lesz, a szar optimalizálásnak hála, de azért a speedtest-ek terén el fog vérezni az iPhone, ha hardveres lemaradásban lesz. Bár a jó kezelhetőség, támogatottság, meg az olyan házi fejlesztések, amik tipikus Apple innovációk, és eltérnek az unalmas proci, megapixel ram, numerikus versengéstől, azokkal szokta általában magához csábítani az Apple a fél világot, nem is érdemtelenül. De azért nem lenne jó, ha akkor jönne ki egy két magos iPhone 5, mikor már kifutó konfigurációnak számít a specifikációja, még ha ez felhasználói élményben nem is mutatkozik meg.
-
manchester85
veterán
Azért arra kíváncsi lennék, hogy ez mennyire a tudatos fejlesztés eredménye és mennyire valami komplikáció következménye. (Hallottunk az A5 túlmelegedéséről híreket, stb) Hardveres specifikációk terén azért az iPhone mindig is a konkurencia mögött volt egy kicsivel, persze felhasználói élményben, optimalizáció tekintetében ezt mindig is tudta ellensúlyozni, sőt. De azért a RAM, proci, stb tekintetében is illene valamilyen szinten a konkurenciával partiban lenni. Azért az elég szomorú lenne, ha egy olyan konfiguráció kerülne piacra, ami csak pont a szükséges lépéseket teszi meg az előző modellhez képest, ugyanis ha a hírek igazak, közel 1,5 év lesz a két modell között. Persze, így is megy a szekér (mi az hogy!) de azért ez mégis csak nagy idő ebben az iparban. (Bár jobban belegondolva, lassan ez pont 1 hűségidő, szóval jó lesz ez akkor így.
)
-
manchester85
veterán
Elvileg az egyetlen létező megoldás az iPad BB, ami mellesleg visszafordíthatatlan, és használhatatlanná tesz a GPS-t. Ennek nézz utána szifon.com-on, mert itt már ez tényleg tiltott téma.
Ryu!
Nincs ötletem, már a google-ön is kerestem, de nem is dob ki rá nagyon találatot.
Szerintem ez valami hardveres gond lesz, vagy fene tudja..
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
FuckeR19 #7242 üzenetére
Lehet, gyakorlati tapasztalatom nincs az ilyen dolgokkal, de ha 3.1.3 volt a készüléken, és az ahhoz tartozó BB, akkor szükségtelen lett volna az iPad BB. De hát ha kezdetek óta recovery-ben volt a telefon, fene tudja, mit élt az át előtte...
Ryu!
Na de iTunes-on keresztül próbálod restore-olni? Ott elvileg egy bizonyos számú hibaüzenetet kellene kapnod, ha nem sikerül a restore. (error xx).
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Restorold a készüléket, ez a tanács.
(Ha pedig kell a függetlenítés, akkor keress egy firmware-t neten, shift+restore-ral tallózd be, majd tinyumbrellával vedd ki recovery módból)
Megjegyzem, a wifi valószínűleg tönkrement, gyakori hiba 3G-nél, ezt nem lehet szoftveres hókuszpókuszokkal orvosolni.
-
manchester85
veterán
Ajjaj, ez így elég gázos... Ha nem gyári független, akkor a restore-ral/update-tel automatikusan visszazár eredeti szolgáltatói függőségébe.
Sajnos 3-as iOS-hez is kell SHSH mentés 3GS esetén. Tehát már a kezdetektől fogva ki kellett volna ugrasztani recoveryből, már amennyiben engedte volna, mert SHSH nélkül semmi esély nem volt rá, hogy ugyanarra a rendszerre restore-olj, a frissítéssel pedig bukod a szoftveres függetlenséget.
Egyáltalán volt valami bizonyíték, hogy 3.1.3 volt a készüléken? Megvetted simán recovery módban a készüléket?
Azt hiszem, egy jó darabig függő marad a készüléked, a legelső hozzászólásodból nem derült ki, hogy nem gyári független, de mivel amúgy is recovery módban volt, SHSH nélkül, így gyakorlatilag erre a sorsra lett ítélve ez a készülék. Én a helyedben meglátogatnám szépen azt az illetőt, akitől vetted, és picit mélyebben elbeszélgetnék vele... Egyelőre lesz egy iPod Touchod...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Persze.
Használd egészséggel, ha pedig nem találsz valamit a keresőben, szívesen segítünk máskor is.
insomniac: csak a hivatalosan legújabbat. Persze pár nappal a legújabb megjelenése után még sanszos, hogy a korábbihoz is tud SHSH-t menteni, ez az Apple-től függ, hogy meddig írja alá. Viszont SHSH mentéshez nem szükséges az adott firmware-nek a készülékeden lennie, amihez lemented az SHSH-t, így mindenképp kényelmes "procedúra".
Májköl, légy szíves, ne informálj félre másokat. Azt menti le, amit az Apple aláír. És jelenleg a 4.3.5-öt írja alá. Ehhez még csak a készüléken se kell lenne ennek a firmware-nek, úgy is le tudja menteni. A félrevezető tanácsnál a néma csönd is jobb tanács...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Akkor most idézem önmagam:
"Sehogy. Marad ez, vagy a legújabb, ha nincs SHSH-d mentve." Fogadd el, hogy nincs JB, warez nélkül is van élet, mert mint kezdő iPhone-os, nem tudom, miért olyan létfontosságú neked a JB... (Egyébként is, idővel úgyis lesz újabb rendszereken is)
Mindhez kell...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
LordAxwell #7169 üzenetére
Pedig ne nagyon reménykedj, az iOS 5 csak az iPhone 2G-n fog futni, az iPhone 4 nem felel meg a hardveres követelményeknek.
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #7129 üzenetére
Semmi. kb. 300 teljes feltöltés után lesz a kapacitása 80%-on az új akksiéhoz képest. Tehát az üzemidő kb 20%-kal kevesebb lesz egy év múlva, ha naponta töltöd. Viszont, ha a felénél rakod a töltőre, az csak egy fél töltési ciklusnak minősül, és így tovább, arányosan számítva. Ha 1 nap alatt 100%-ról lemegy csutkára, akkor az minősül pont 1 teljes töltésnek, és abból van kb. 300 a 80%-os kapacitásig. 2 év után se fog tönkremenni az akksid, csak fele annyit fog bírni kb.
Misi1979:
Na ja, bár azért így is kell kicsit bűvészkedni, ahogy elnéztem a videókon. Mondjuk messze nem annyit, mint egy 3G/3GS-nél.
(Én egyelőre nem merném megbontani, az tuti) Bár lehet, hogy mire cserét igényel, bátrabban szét merem szedni.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
"Most telenoros lettem, gyári függetlenítés után. Hát akkor a navigont se tudom kihasználni, így hogy telenoros vagyok?"
Nem, de a vodánál pl. van iGO. Szóval, le tudod szedni a vodás iGO-t, és ha nagyon muszáj, beletehetsz egy vodás kártyát, és már megy is. Persze tartós megoldásra nyilván nem lesz jó. De amúgy meg szerintem tök mind1, hisz, mint írtam, a 3G GPS vevője használhatatlan. (Legalábbis ez az én tapasztalatom.) Ami autópályán, az alföld közepén se tartja a jelet, azzal szerintem nem igazán lehet számolni.
-
manchester85
veterán
válasz
eszgé100 #7110 üzenetére
Egyébként iOS 4-gyel gyárilag módosítottak a görgetésen, minél intenzívebben görgetsz, annál gyorsabban halad. Szerintem nincs ezzel probléma. Amúgy meg, a legtöbb fórumon be lehet állítani szerintem, hogy hogy jelenítse meg a hozzászólásokat. Így meg ugye meg is van oldva a probléma, mert az oldal tetejére mindig fel tudsz ugrani egy érintéssel, csak az aljára nem.
-
manchester85
veterán
"Egyik problémám, hogy kicsit mintha lassú lenne a telóm. Jelenleg 3.1.3 Melyiket érdemes felraknom hogy gyorsabb legyen?"
Semelyiket, ez a leggyorsabb. Most komolyan azt hiszed, hogy egy 3 éves telefonra ráteszel majd valamilyen szoftvert, és ezzel máris meg van oldva minden? Egy restore-t megpróbálhatsz, ha nagyon szét van gányolva a teló, de csodát ne várj, legalább is ne a 2011-es szinteknek megfelelőt.
Nem érdemes. Magyar nyelv, sms számláló, de a 3G semmi komolyabb funkciót nem kapott meg, de a legjobb az lett volna, ha már az iOS 4-et se kapja meg...
Nem lehet. Ha T-s vagy, akkor ott a navigon, bár az generál egy minimális adatforgalmat, hogy ellenőrizze, milyen szolgáltatónál vagy, viszont csak Magyarország térkép van hozzá, de legalább ingyenes. Ezen felül pedig számíthatsz arra is, hogy a GPS műholdvétel használhatatlan lesz, a 3G-ben található GPS chip ugyanis nagyon gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
steveistvan #6954 üzenetére
Tinyumbrella letölt, exit recovery-re katt.
-
manchester85
veterán
válasz
steveistvan #6949 üzenetére
Error 14: ezt az update elején kapod, tehát a frissítés nem lehetséges, mert például túl régi rendszerről (pl 3.1.3-ról) akarsz direktben túl új rendszerre (pl 4.2.1-re) frissíteni. Egy restore a legtöbb esetben megoldja, ami után a dolgaidat backupból vissza tudod tenni.
Inkább itt reagálok, mint privátban, hátha másnak is a segítségére lehet.
-
manchester85
veterán
válasz
Fityusz #6886 üzenetére
"Erősen gondolkozok egy I Phone 3GS vásárlásában a t-mobilnál mert most elég jó árban van."
Nos, a 3GS gyakorlatilag közel két éve ugyanannyiba kerül a T-nél. Ezt értsd úgy, hogy a bevezetést követő pár hónap után volt egy komoly áresés, még december előtt, és azóta csak a tárhelyet csökkentették a felére, (16GB-->8GB) az ára nem változott Teljesen jó hozzá a hagyományos sim kártya. Sajnos az anyaghasználatából eredően idővel hajszálrepedések jelenhetnek meg a hátlapon, illetve a némítógomb leesése említhető típushibaként, de általában utóbbi csak intenzív használat esetén, hosszabb idő után jelentkezhet, előbbi pedig abszolút nem feltűnő, csupán esztétikai jellegű. Összességében semmi komoly hátrány nem említhető, hacsak az nem, hogy egy több, min 2 éves konstrukcióról beszélünk.
Egyébként a 3GS forgalmazása nagy valószínűséggel pár hónapon belül befejeződik, ha az új modell megjelenik. Tavaly a 3G jutott erre a sorsra, akkor fillérekért szórták ki a fennmaradó készletet. (Persze csak megfelelő díjcsomagok esetén, ikon 200-ban pl. 30 ezer forintért)
Ha tetszik, mindenképp vedd meg, ellenérveket, lebeszélő tanácsokat semmiképp nem adok (csak ilyet tudnék) tekintettel arra, hogy ezzel tovább táplálnám azokat a topikban terjedő elméleteket, hogy irigységből eredően akarok másokat lebeszélni iPhone vásárlásról. Ha érdekel a tanácsom, privátban leírom.
-
manchester85
veterán
válasz
kleinguru #6830 üzenetére
Legalább 15-20 percet hagyj neki, ha még airplane módban is van, akkor nem kérdés, hogy több idő kell neki. Nálam ugyanez a helyzet egy 5800-val, és amióta nincs benne sim, nagyon sok idő kell a műholdvételig, előtte meg azonnal talált. Szóval türelmesen, ez a lényeg.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #6817 üzenetére
Horvátországra feltette, mi?
Azt írta, Magyarországon még működött tökéletesen. Tehát akkor Horvátországban gyorsan feltett egy fém bumpert.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
kleinguru #6813 üzenetére
Gondolom, külföldön ki van kapcsolva az adatroaming. Elképzelhető, hogy Magyarországon igénybe vesz némi adatforgalmat, hogy gyorsan pozicionáljon, illetve a hálózati tornyok is a segítségére vannak, hogy előbb találjon jelet. Külföldön lehet, hogy ez máshogy megy a roamingletiltás miatt. No meg az se mind1, hogy menet közben, vagy állóhelyzetben próbálod. Autópályán ugyebár elég nagy sebességgel haladsz, ez is hátráltatja. Én csak arra tudok tippelni, hogy több idő kell neki, várj 15-20 percet legalább, és lehetőleg állóhelyzetben. Ha ez is megvolt, akkor passz.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #6676 üzenetére
Tehát egy utolsó, pitiáner, kisstílű, ismeretlen (leendőbeli) i4 tulajokra irigy embernek tartasz. Engedd meg, hogy gratuláljak. Leírtam korábban azt is, hogy bármikor megvehetném függetlenül is, van rá pénzem, de nem teszem, mert sajnálom rá. (Főleg egy 1 éves modellre) Azt is leírtam, hogy ha valaki nem hivatalos forgalmazásból, vagy használtan veszi, az teljesen más, hisz ott már jócskán estek az árak, de hivatalos forrásból gyakorlatilag ugyanannyiba kerül, mint a premierkor, ezért se ajánlom, illetve a többi szubjektív érvemet is leírtam. Ha neked ebből valami beteges jellembeli irigység jön le, (ki a fene irigy idegenekre egy szakmai topikban, ahol többé-kevésbé hasonló cuccai vannak a felhasználóknak) akkor nálad nagyon komoly bajok lehetnek. Ezzel én be is fejeztem a témát, és mindenkitől elnézést, hogy leírtam a véleményem. Azt viszont kikérem magamnak, hogy bárki "irigynek" tituláljon főleg ilyen kontextusban, ahogy vadászcsiga tette. Ezzel az erővel azt is írhattad volna, hogy egy 4 éves kissrác vagyok, aki most vett egy GI Joe készletet, ezért nincs pénze i4-re, és most mindenkire haragszik, akinek van, vagy azt akar venni. OMFG, még mindig nem tudok ezen napirendre térni, de befejeztem...
-
manchester85
veterán
Atyaisten, azért megpróbálok reagálni.
Azért a dollárban való számolgatásnak nagyon is van jelentősége. Egyrészt a dollár-forint árfolyam nagyban meghatározza az iPhone hazai árát, másrészt az Apple is dollárban határozza meg a készülék kártyafüggetlen árát, melyből azért lehet következtetni valamilyen szinten a hazai árakra.
Mikor írtad, hogy szerinted nem lesz akkora hiszti a váltás körül, mint a 3GS-i4-nél volt, akkor azt hittem, globálisan értetted. Ez nem derült ki a hozzászólásodból, igaz, ha visszaolvastam volna, amire reagáltál, akkor egyértelmű lett volna. Ezt benéztem aláírom, nyilván a hazai piacot nem határozza meg, hogy külföldön mik a feltételek a szolgáltatóknál.
"Mi lesz 2 év múlva az i4-el? Qurva egyszerű, amire te is tudod a választ. 2-2,5 éves ciklusban érdemes iPhone-t cserélni, amit az Apple is pontosan tud, mivel az előfizuk 2 éves hűséggel a legkedvezőbbek."
Na, pont ezért nem éri meg egy 1 éves iPhone 4-et megvenni, remekül beletrafáltál.
(Nyilván használtan, olcsóbban már más kérdés, de hivatalosan, ugyanazon az áron, mint tavaly szeptemberben 2 év hűséggel nem nagyon) Persze, hogy kinek mi éri meg, az egy szubjektív dolog, de köztudott, hogy az Apple termékek az új generációig ugyanazon az áron kaphatók, és ugyanazt az árat kapja meg az új generáció. Generációváltás előtt 2 év hűséggel venni valamit nem túl jó biznisz szerintem. De egy szóval nem írtam, hogy senki ne vegyen, csak hogy szerintem rossz döntés
"Persze te az i4 áresését is megjósoltad szolgáltató szinten. Gratulálok."
És? Tehetek én róla, hogy itt elborultabb iPhone fanatizmus van, mint az USA-ban? Jó példa az első iPhone, ami 400$ volt, és bukás is lett összességében. A 3G óta tért észhez az Apple meg az AT&T, nem is mernek 200 dollár fölé menni, és azóta kezdett befutni az iPhone is... Na, te meg azt jósoltad meg, hogy az i5 jelentősen drágább lesz, mint az i4 most, és egy darabig az i4 ára se fog esni. Neked talán biztos forrásod van, vagy mi?
Tartom veled szemben, hogy nem megy 120 fölé ikon 200-ban az ára, az i4 pedig a bevezetőt követően a mostani 3GS árára esik.
Látom, fárasztó éjszakád lehetett, pihenj egyet, ide nem kell ennyi indulat, anélkül is meg lehet oldani a problémákat.
Szerk: Vadászcsiga, neked elment az eszed.
Komolyan azt hiszed, hogy azért nem ajánlom másnak, hogy i4-et vegyen, mert nekem még 3G-m van?
Atyaisten, hol nőttél te fel, Tijuanaban?
Messze áll tőlem az irigység, főleg, hogy látatlanban irigykedjek akárkire is. Elmondtam a véleményemet, tanácsomat, ennyi.
A másik kérdést is nagyon rosszul látod. Nem vettem volna 18 hónapra se iPhone-t, ha nincs kötbér, akkor se. Mindenképp fateron keresztül akartam új telót, épp azon voltam, hogy átviszem a T-hez, aláír, én meg veszek egy telót. Pont ekkor jött be a vodás akció, azt elszúrtam, ez tény. De annyira nem izgat, hogy emiatt hirdessem az igét, és másnak se legyen. Atyaég, miféle eszement marhaság ez? Irigységből, persze.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #6629 üzenetére
"Szerintem nem reklámozná a 4-gyel az új ios-t, ha azon annyira sz*r lenne."
Most még nem is lesz az, de iOS 6-tal már nem biztos, hogy annyira jó lesz. Márpedig mire kijön az iOS 6, még mindig lesz 1 év hűséged. Tehát mikor a hűséged félúton lesz, akkorra az iPhone 4-nél már két újabb modell lesz. Mondjuk, ha lepasszolod a párodnak, akkor mind1, de valaki mindenképp szarul jár, hidd el.
Én anno 3G-t vettem a 3GS megjelenése előtt, de az ugyanebben a konstrukcióban 60k volt, nem 110. Azt se birtokoltam túl sokáig csúcsmodellként, de 60-ért ez belefért, 110-ért viszont nem díjaztam volna, ha 1 év után új OS-szel használhatatlanná válna a telefonom. Én már a bevezetéskor is sokalltam ezt az árat, (t-mobile-nál, vodánál egyaránt) de közel egy év után egészen felháborítónak tartom. Ha ez a jövőben is így lesz, rögtön a megjelenéskor érdemes csak megvenni, nincs mese. (Nyilván a használt piacon vagy fekete importnál drasztikusan is eshet az ár, tehát csak a hivatalos beszerzésre gondolok, amibe a külföldi kártyafüggetlen ár is beletartozik, mert az se változott és nem is fog az új megjelenéséig...)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
DanielK #6623 üzenetére
Mindenesetre és továbbra is tartom, hogy már nem vennék iPhone-t az új megjelenéséig. (Korábban kifejtettem, miért) Mivel az Apple évente ad ki telefont, így nagyon logikusan fel van építve, hogy melyikre kb. mennyi support várható, a régebbi modellek pedig szépen-lassan egyre kevesebb támogatást kapnak, újabb firmware-ekkel lassulnak, stb. Nem véletlen, hogy mindenki őrjöngve rohan az első nap megvenni. Szerintem ezek közül rengeteg tudatos vásárló is van. Minél előbb megveszed, annál többet fog érni, mikor el akarod adni, annál hamarabb vehetsz újat, annál tovább lesz support, stb. Ez a logika az összes többi gyártónál nem működik, mert ott pont inkább az a jellemző, hogy a megjelenés után kicsivel már zuhan a készülékár. Ez az Apple-nél viszont nincs így, gyakorlatilag a bevezetés napjától a következő modellig ugyanannyi marad az ár, sajnos vagy nem sajnos. Viszont az új modell is a régi árán nyit, az Apple legalább is annyiért fogja adni. Persze, ha az első iPhone-od lesz, csapj bele, csalódni semmiképp nem fogsz, de racionálisan semmiképp nem jó döntés, mert ugyanennyi lett volna a bevezetéskor is. (Bár a vodánál azt hiszem, akkor még nem volt részletfizetés) Így pedig könnyen lehet, hogy 2-3 hónap múlva már bánni fogod a dolgot. Én pl. ennyi pénzért nem szeretnék nyár végére másodmodellt.
-
manchester85
veterán
Miért is? Ha 0% a THM, (márpedig annyi) akkor ugyanazt az összeget fizeted ki. Ha megvan a teljes összegre a pénzed, akkor beteszed a bankba, lekötöd, vagy csinálsz vele, amit akarsz, és mindig csak az esedékes összeget fizeted ki. Ennek mi köze az elkötelezettséghez? Ha amúgy is előfizuval veszed, akkor már nem mind1? Persze, nyilván abban is van logika, hogy az ember szeret valamin minél előbb túl lenni, ha tud, de semmi észérv nem szól az ellen, hogy mitől rosszabb 12 hónap alatt ugyanazt az összeget kifizetni, mint egyszerre, hogyha az összeg nem változik. Addig is nálad a pénzed...
-
manchester85
veterán
"Tehát a 3GS-i4 hisztéria szinte 100% hogy el fog maradni"
Ezzel kb. azt jósolod, hogy az i5 eladások elmaradnak majd az i4-étől. Hát, ez azért szerintem elég merész kijelentés, főleg, hogy még egyetlen modell után se kellett ennyit várni az új megjelenéséig, és még egyetlen modellnél sem csökkentek az eladások a korábbihoz képest.
"Bármit fantáziálhattok az i5 kapcsolatban, nem lesz akkor durranás i4-hez képest, hogy a jelenlegi i4 tulajok ár alatt megszabaduljanak szeretett telefonjuktól az i5 miatt."
Az állítólagos nagyobb kijelző szerintem eléggé húzóerő lehet. Arról nem is beszélve, hogy ez mind kondícióktól függ. A nyugati társadalmakban a szolgáltatók tudnak olyan upgrade lehetőségeket adni (i4 esetén is így volt) ami semmiféle áldozattal nem járt. Tehát innentől fogva hülyeség ez az elmélet, hisz ha csak egy aláírásba meg 200$-ba kerül az i5 (és az i4-et meg kétszer ennyiért eladhatod) akkor ezt nem nevezném áldozatnak. Ne a hazai kondíciókból indulj ki, mert nem ez a meghatározó piac.
"Aki iPhone vásárlását tervezi, annak még mindig jó választás lehet az i4"
Ugyanannyiba kerül, mint 1 évvel ezelőtt. A használt piaci ára már kb. 50 ezerrel kevesebb, mint egy éve. Óriási marhaság most i4-et venni szolgáltatónál. Egyetlen egy érv se szól mellette. Ha aláírsz két évet, azt is figyelembe kéne venni, hogy mi lesz 2 év múlva az i4-gyel...
"Az biztos, hogy az i5 ár magyar szolgáltatóknál nem lesz befolyással az i4-re, mert jóval drágább lesz."
Ezzel sem tudok egyetérteni. Hova drágább, bakker? 230Ft volt 1 dollár, mikor kijött az i4. Már ez az ár is irreálisan drága. Egészen biztos vagyok benne, hogy az i4 ára azonnal esni fog, amint forgalomba kerül nálunk az i5. Az i5 pedig egyszerűen nem mehet 120e (ikon 200) 80e (ikon 400) 40e (ikon 600) fölé. Ha az Apple nem adja drágábban, a szolgáltató miért adná? 2 éve ilyenkor a 3G 60 ezer volt ikon 200-ban. Az i4 most ennek a duplája. A fejemet teszem rá, hogy az i5 az i4 bevezető árán fog nyitni, ami sajnos gyakorlatilag megegyezik a mostanival.
Egyébként ezúttal teljesen egyetértek máyköllel.
-
manchester85
veterán
Nagyon zokon vetted, hogy egyszer rád szóltam, hogy ne írd be félóránként a kérdésedet. Az, hogy kb. 5x segítettem privátban, már mindjárt nem számít, mi? Ahogy az se, hogy kijelentetted, mekkora szar ez a topik, meg az egész fórum, és mész majd oda, ahol segítenek is, mert vannak ennél sokkal jobb oldalak is. Miért vagy akkor még mindig itt?
Voltam üf-ben, személyesen is, nem is így helyen, beszéltem már 1430-cal, sőt, be is másoltam az üf chat üzenetét. 180 fokban eltért attól, amit Kaszassz illetve Zack írt. Ettől függetlenül most már nagyon is úgy néz ki, hogy nekik lesz igazuk. (Tudom, elsőre is elhihettem volna, csak kicsit nehéz, ha a T-ben tök mást mondanak.) Akkor miért is lett volna egyszerűbb ott érdeklődni, amikor pont ott mondták rosszul?
Egyébként ez nagyon is szakmai topikba illő, hisz a T-mobile feltételek iPhone esetében ezekszerint nagyon is eltérőek, és csak az itteni tapasztalatok tudtak tényleges cáfolatot adni. Te pedig befejezhetnéd végre ezt a 10 éves kisfiúhoz méltó sértődékenységet, főleg, hogy nem is egyszer segítettem, holott nem tudom milyen alapon zaklatsz privátban azokkal a kérdéseiddel, amik a topikba valók...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Viszont pont a tarifahűség miatt kerül többe alapesetben a hosszabbítás. Hisz ha 18 hónap után írsz alá, akkor végül nem 48 hónapig köt a hűség, csupán 42-ig. (Ahogy JamesHun is írta.) És ugye az se mind1, hogy médiamánis S-ről vagy XL-ről van szó. Hisz aki XL-ben van, és fél évet lefarag, az sokkal jobban jár, mint aki S-ben pl. Ezért is egyénre szabottan drágább a készülék. (iPhone kivételével persze
)Szóval ez semmiképp sem légből kapott dolog, hogy a tarifahűség bekavar a 18 hónapba, csak azt nem vágja ezekszerint egyetlen egy T-s ügyintéző se, hogy iPhone téren nincs így, és április óta változott a helyzet a webshopban is. (Én infók terén jelenleg itt tartok, de baromira idegesít ez a kavarás, mert nem véletlenül jártam utána anno ezeknek, erre ezekszerint most tök máshogy van minden...)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Szerk: a hozzászólás 3. bekezdése, hogy egyértelműbb legyen.
-
manchester85
veterán
Én online érdeklődtem, ha rámész az iPhone webshopban, ott van egy live chat. Aztán felhívtam a 1430-at, de ott a csaj nem tudta megmondani, ekkor már kaszassz történetével jöttem. Azt mondta, kapcsol egy illetékeshez, de ahhoz meg csak akkor kapcsolódhattam volna, ha még aktuális lenne számomra a kérdés. Szóval oda jutottunk, hogy anélkül, hogy ebben a szituban lennék, meg se tudom érdeklődni, mi a helyzet. Én ugyanis 2 év után felmondtam az egészet a francba, és áttértem like-ra. Miután 18 hónap után mindenhol közölték, mikor érdeklődtem, hogy többe fog kerülni a telefon.
(Bár az is igaz, hogy határozott szándékkal upgrade-elni egyszer se mentem be, csak megkérdezni, hogy mennyiért vehetnék, ha akarnék.)
D@niel: na ez nagyon érdekes. Én júniusban vettem, de mikor márciusban néztem, akkor nekem nem engedte megrendelni. Aztán nem is néztem, mert úgy voltam vele, hogy majd csak júniusban fogja engedni. Erre a kérdésre a következő hozzászólás adhat magyarázatot. Akkor minden oké, változott a helyzet, én meg jól besz*ptam az egészet, mert pont azután változott, hogy nekem esedékes lett volna. Köszi az infót.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
kaszassz #6376 üzenetére
Értem, köszi, én csak örülök, ha így van. Ennek ellenére ez a fajta következetlenség (amit amúgy következetesen mondanak) kezd felháborító lenni, mert én is érdekelt voltam az ügyben, tehát nem viccből jártam utána a dolgoknak. Ha 100x nem mondták el, egyszer sem, tehát nem az a baj, ha nem minden T-s van tisztában a dolgokkal, hanem az, ha mind rosszul tudja...
-
manchester85
veterán
Na ezt magyarázza el nekem Zack vagy akárki:
Operátor
Üdvözlöm! Miben Segíthetek?
Ön
Tisztelt T-mobile! Igaz-e az, hogy amennyiben 24 hónapra aláírok iPhone készülékre, ikon vagy médiamánia díjcsomaggal, akkor 18 hónap után újból aláírhatok újabb készülékre legalább ugyanazzal a csomaggal? Korábban olyan információkat kaptam, hogy drágább lesz a készülék, ha nem várom meg a 24 hónap leteltét, de több ismerősöm is állítja, hogy 18 hónap után a hagyományos áron tudták megvenni a készüléket és hosszabbítani.
Balázs
Máris utánanézek.
Balázs
18 hónap letelte után készülékváltással vásárolhat új készüléket hűségnyilatkozat vállalásával, de így drágábban fogja tudni megvenni az új készüléket, mintha megvárta volna a 24 hónap leteltét.
Ön
De ez teljesen biztos, hogy iPhone készülékekre is igaz?
Balázs
Igen az iPhone-ra is igaz.
Balázs
Segíthetek még valamiben?Utóirat: senki szavát nem kérdőjelezem meg, de elegem van az ilyen következetlen faszságokból. Úgyhogy amíg zack, illetve a másik delikvens nem tud magyarázatot adni arra, hogy miért annyiért kapták meg a készüléket 18 hónap után, mintha új előfizetők lennének, vagy miért mondják egyöntetűen rendre mindenhol ugyanazt nekem, addig én ezt a verziót tartom hitelesnek. Az, hogy én ennyiért kaptam meg, higgyétek már el, az nekem kevés, addig amíg az egyik feketét állít, a másik meg fehéret. (És nem arról van szó, hogy a magam igazát akarom bizonygatni, egyszerűen szeretnék a végére járni a dolognak...)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Azért tölti újra, mert pár oldal illetve x számú futó alkalmazás után fogy a memória. Ez 3GS-nél is így van, csak ugye minél több a ram, annál nagyobb eséllyel nem tölti újra az oldalt. Egyébként meg mobilnetes hotspotnál is ugyanígy számít, azt meg wifis modellhez is vehetsz, vagy ha az iPhone-ból csinálsz hotspotot.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Annyira van értelme iPad-be másodlagos kamera, mint iPhone-ba. Ezzel az erővel a videóhívásnak sincs értelme, meg a facetime-nak se? Főleg egy gsm nélküli eszközbe. Mondjuk ha Daniel nem facetime-ozik, akkor mind1.
"A gyorsaság alig vehető észre"
Egyrészt nagyon is észrevehető, másrészt a RAM miatt nagyon nem mind1, hogy pl. állandóan betölti újból az oldalakat az iPad1-es. Ha 3G-s, és mobilnettel használod, akkor különösen nem mind1, hisz értelmetlenül fogyasztja az adatforgalmadat.
"A vékonyságért meg én nem adnék majdnem 2x annyit"
Azért én se, de szerencsére többről van szó. Persze, ha a használt árhoz mérjük, akkor lehet ekkora különbséget találni, amúgy meg ugyanannyiba kerül mindkettő új árát és a maga idejét tekintve.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Előtte milyen előfizetésed volt? Faszság, nem faszság, eddig még minden T-s ügyintéző megerősítette ezt, sőt, én is így hittem, hogy 18 hónap után gond nélkül aláírhatok. Aztán közölték, hogy a tarifahűség miatt borul a dolog, mert az is 2 év. Szóval ha faszság, akkor a T-mobile topiktól a T pontokon át mindenki hülye.
(Egyébként én se értem most ezt, és én se ok nélkül kérdeztem meg anno.)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
kaszassz #6263 üzenetére
Vagy neked volt valami hatalmas szerencséd, és benéztek valamit, vagy 100-ból 100 T-s alkalmazott hülyeséget beszél...
18 és 24 hónap között mindenképp drágább a készülék, mintha 24 hónap után írnál alá. Főleg azért, mert ikon csomagoknál nem csupán az előfizetésre, hanem a díjcsomagodra is van hűséged. Volt, aki azt mondta, hogy időarányosan tarifa kötbért kell fizetni, más pedig azt, hogy a készülék lesz így pár ezerrel drágább, de az kizárt dolog, hogy ugyanannyiba kerüljön, mint 24 hónap után. A kapcsolatpontok beszámítása is közre játszhatott...
-
manchester85
veterán
Nem mobilelőlegről beszéltem, hanem kötbérről. Ez egyfajta sarc, amiért az előfizetésedet nem a szerződésben foglaltak szerint töltöd ki. Na de akkor a lényeg, még egyszer:
24 hónap hűség meghosszabbítható 18 hónap után, amennyiben csak előfizetéses hűséged van. Ehhez díjcsomagra vonatkozó tarifahűség nélkül kéne megvenned az iPhone-t.
Az ikon csomagokban két év hűségidő mellett 2 év tarifahűség is van. Mivel a tarifahűségnél nem töltöd ki a 24 hónapot, pedig ott is ki kéne, így "büntetést" kell fizetned, ha előbb akarsz aláírni, mint a 24. hónap lejárta. 15-20-30 ezer forint körül van. Díjcsomagtól is függ, mert pl. aki ikon 600-ban van, az evidens, hogy többet fizet majd.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
18 hónap után csak akkor tudsz venni, ha nincs tarifahűséged. Pontosabban így is tudsz, csak ebben az esetben időarányosan van egy tarifakötbér is. Tehát ha simán 2 év hűséget aláírsz, akkor 18 hónap után újból aláírhatsz, ha pedig a hűséged tarifacsomagra is vonatkozik, akkor mindenképp számolnod kell extra költségekkel, ha 24 hónap lejárta előtt írnál alá...
-
manchester85
veterán
Hogyne lenne. Ugyanannyi, mint a bevezetéskor. És az Apple nem is szokott árat engedni egészen a következő modell megjelenéséig. Hogy nemhivatalosan mennyiért osztogatják, az egy más kérdés. Sajnos így, hogy késik az új modell, ez egy elég pofátlan hozzáállás az Apple-től, lévén 1 év alatt elég sokat fejlődik az ipar, még akkor is, ha még mindig az iPhone 4 tűnik a legjobb választásnak.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #5863 üzenetére
Reméljük több nem is lesz már.
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #5764 üzenetére
"Itunesben az AppStore-ban a lap alján kijelolod a román AppStore -t (ha van ilyen egyáltalán)"
Azért ebben éreztem némi iróniát.
-
manchester85
veterán
válasz
Ragnar95 #5698 üzenetére
iPhone 3GS 8GB AT&T 9$-ért Természetesen hűségszerződéses ár.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Nem tudom, mivel nem mertem sose adatcsomag nélkül iPhone-t használni. De az biztos, hogy a wifi jelenléte nem garancia arra, hogy a mobilnetet egyáltalán ne használja a telefon. Ha fel van ébresztve a telefon, nyilván azt preferálja, de alvó módban nem lennék meggyőződve róla, hogy néha nem játszik be a mobilnet is. Icecave írta korábban, hogy neki éjjelente szokott generálni némi adatforgalmat.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
És hogy miért nem indul újra a Starkingnál a garancia? Nagyon egyszerű. Mert ők a gyári függetlenek szervizelését vállalják. Ami gyári független, az nem Magyarországon lett megvéve, tehát nem is érvényes rá a magyar fogyasztóvédelmi előírás, és természetesen hülyék is lesznek bármiféle plusz garanciát adni. 2 hét után észreveszel, egy apróbb hibát, és ahelyett, hogy javítanák, kapsz egy lehet, hogy agyonhasznált szar alkatrészekből kipofozott iPhone 4-et, amire továbbra is az eredeti garancia lesz. Magyarán újért fizettél és refurbished szifonod lesz. És mivel több cég is árul (köztük az Apple is) refurbished termékeket ugyanúgy 1 év garanciával, jóval olcsóbban, mint a gyári újat, így ez nem más, mint egy szimpla kibaszás. De persze ezt csak az szívhatja be, aki gyári függetlent vesz külföldről.
-
manchester85
veterán
válasz
runner 125 #5685 üzenetére
"Az Apple refurbished opciója szerintem még mindig a legfelhasználóbarátabb.
Ahogy írtam már; a 3GS-t csont új házban kaptam meg fóliázva, ezért is hittem, h új készüléket kaptam. Ilyet a többi gyártó nem csinál."Te valamit félreértelmezel. Európában a legtöbb országban nincs Apple szerviz. A Starking szerint egész Európában nincs hardveres szervizelés, de ezt megerősíteni nem tudom, mert hordtak már össze annyi valótlan marhaságot, hogy a szavuk teljességgel hiteltelen a szememben.
Az USA-ban ha elromlik az iPhone-od, besétálsz egy Apple Store-ba, és odamész a Genius Barhoz. Előtte természetesen időpontot kérsz, és ha tehetik, ott helyben javítják a készüléket, vagy visszamész a megbeszélt időpontra, és átveszed a szifonodat. Ha már nem garanciális, akkor 200$ a szervizelés, még ha a némító pöcök tört le, akkor is. Bár azt nem tudom, hogy ezt mennyire veszik szigorúan, nyilván, ha önhibán kívüli a dolog, akkor lehet egyezkedni, de elvileg bármilyen javítás egységesen 200$. Ha meg garancián belül vagy, evidens, hogy ingyenes, a javított alkatrészre pedig újabb 3 hónap garit kapsz.
Azért kapunk mi "új" készüléket, mert Magyarországon nincs Apple szerviz. Magyarán van egy rakás refurb készüléke az Apple-nek, és egyet eljuttatnak hozzád, mert ha egyenként, személyre szólóan javítanák a készülékeket, felküldve az USA-ba, visszaküldve ide, az borzasztóan lelassítaná a folyamatot.
A készülékre pedig azért indul újra a garancia, mert ez magyar fogyasztóvédelmi előírás, hogy készülékcseréhez újrainduló garancia jár. Ehhez az égvilágon semmi köze az Apple-nek. Az USA-ban bemész, megmondod, hogy reped a hátlap, és tesznek rá egy új hátlapot. Semmilyen extra garanciát nem kapsz, csak a javított alkatrészre még 3 hónapot. Ugyanúgy javít az Apple, mint a Nokia, csak Apple szerviz nincs Magyarországon, ilyen egyszerű a történet. Tehát amit írsz, az teljességgel valótlan és félrevezető megállapítás, de már korábban is leírtam, hogy pl. a Starking nem indítja újra a garanciát, ennek semmi köze az Applehöz. Magyarul, ha gyári független telód van, akkor annak az életben nem indul újra a garija, ha meghal az egész magától, akkor se. Ha lenne Magyarországon hivatalos Apple szerviz, itt is csak javítanák a hibás alkatrészt, újrainduló gari nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
runner 125 #5680 üzenetére
"De, szerintem ez akkor lenne csak inkorrekt, ha nem indulna újra az 1év gar."
Pontosan ez a helyzet a független készülékeknél itthon, amit a Starking "szervizel".
-
manchester85
veterán
válasz
runner 125 #5670 üzenetére
Azért vmit csak változtat. Hiszen lehet, hogy agyonhasznált alkatrészekből gányolták össze a telót, és lehet, hogy garancia után is használni szeretné az ember még a telefonját... Bár szerintem, ha közel a garancia lejártakor hibásodik meg a teló, akkor 1 év újrainduló garival a refurbished is jó vétel, mert így már közel 2 évig használhatsz egy modellt garival, ami közelít a váltáshoz is. Tényleg kicsi az esélye, hogy váltás előtt fossa össze magát. De pl. ha az 1 hetes vadiúj telómat kellene egy refurb-re cserélnem, azt nem biztos, hogy díjaznám. Ahogy azt se, hogy a Starkingnál a független telóra nem indul újra a gari, cserébe kapnék egy összetákolt szart, amin nagyobb eséllyel megy gallyra valami, annak se örülnék. Szóval azért annyira nem mind1, szerintem.
De pl. egy szolgáltatófüggő, 7-8 hónapos telót újrainduló garival refurb-re cserélni, az rendben van, csak nem mindenki jár így, vagy van ebben a helyzetben.
pite4: Ezt mondd meg nekik is, ezzel szerintem jó eséllyel ki tudod forszírozni, hogy iPhone-t adjanak cseretelefonnak is. Illetve vannak microsim átalakítok, szerintem a szolgáltató is tud adni neked, de ha minden kötél szakad, akkor vegyél egyet itt hardverapron vagy a speedshopban pl.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Gyárilag felújítottat (refurbished) adnak. Ez gyakorlatilag újnak minősül, és a garancia is újraindul vele. (Bár csak, ha szolgáltatón keresztül intézed, nem a Starkingnál, vagyis csak függő készülékeknél. Küllemre lefóliázott, új készüléknek minősül. Nem tudom pontosan, hogy mitől lesz valami refurbished, de gondolom lehet pl attól, hogy a gyárban több alkatrészt cserélnek rajta a gyártósoron a megengedettnél, illetve ha visszavisznek egy telót, hogy mégse kell, az is ugyanúgy refurb lesz. A tiedet személy szerint azért nem fogják megjavítani, mert az elég hosszadalmas procedúra lenne. Csak ott javítanak iPhone-t, ahol van Genius Bar, illetve Apple Store, itt egyik sincs. Állítólag egész Európában nem javítanak, bár én már ezt se nagyon hiszem el, a Starking ugyanis annyi marhaságot összehordott már, hogy azt én nem adom tovább hiteles információként. Ahol van Genius Bar, ott elvileg helybeli szerviz is van szerintem. Viszont az, hogy más javított készülékét kapod meg a refurbished révén, az ebben a formában nem igaz, ugyanis küllemre (is) hibátlan készüléket kell kapnod, míg egy javított készüléket (az USA-ban pl. helyben javítják) nem karcmentesen, sterilen adnak vissza, csak a hibás alkatrészt cserélik benne.
runner 125: olyat kaptál, amilyet leírtam.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
runner 125 #5507 üzenetére
"Ne tessék nagyon kiröhögni, de még kezdő szifonos vagyok."
Azért ezzel vitatkoznék, nekem úgy rémlik, hogy már legalább 1,5 éve is szifonod volt. (Ezt nem a kérdéseddel kapcsolatosan degradáló értelemben írtam, csak ez a "kezdő szifonos" furán hangzik tőled, még ha közben más platformon is jártál
)
Egyébként a kérdésedre nem tudom sajnos a választ, bár nem is tapasztaltam a jelenséget, vagyis mostanában biztos nem.
-
manchester85
veterán
válasz
csokimikulas #5483 üzenetére
I4-ről 3GS? Vagy ajándékba lesz?
Ezt is csatold az ajándék mellé kis cetlire.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Miért, mi baja lehet bárkinek is abból, ha lementi az SHSH-kat, upgrade-el, és ha nincs megelégedve a sebességgel, akkor visszateszi azt a firmware-t, amivel a leginkább elégedett volt. Az, hogy ne csináljon semmit, mert úgyis szarabb lesz, azt nem nevezném konstruktív tanácsnak, főleg, ha az égvilágon semmit nem veszít vele.
-
manchester85
veterán
Az ikiegeszitok.hu-t senkinek nem ajánlom. Rendeltem tőlük egy tokot házhozszállítással, utánvétellel, de egy bumper érkezett. Közölték velem, hogy adjam postára, és küldik az eredetileg megrendelt terméket. Megmondtam nekik, hogy hagyjanak békén, nem azért fizettem a házhozszállításért, hogy a postára kelljen rohangálnom. Végül csomagcserés futárszolgálattal megkaptam a megrendelt tokot, és leadtam az általuk tévesen kiszállított bumpert. Ez nekem újabb 1000ft-omba került, mert ennyit kóstált, hogy a futár visszavigye a bumpert. Erről egyébként szintén senkitől nem kaptam felvilágosítást, csak utólag derült ki. Miután felhívtam az üzletvezetőt, még volt pofája közölni, hogy szerintük gálánsak voltak, amiért a 2. kiszállítást ők állták, és nekem csak a visszaküldést kellett finanszíroznom, ami mellesleg 100%-ban az ő hibájuk.
Ja nem, hibáztam én is: hagytam elmenni a futárt az első termék átvételekor, és nem boncoltam fele a szeme előtt, hogy nem egy doboz gyufa lesz-e benne. Ja, egyébként egy mérhetetlenül buta picsa intézi az egészet, mindenki ennek fényében rendeljen onnan...
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
-
manchester85
veterán
válasz
rolcsibácsi #5034 üzenetére
Hát de te roamingolsz, nem ők. Amúgy ha külföldről hívsz magyar számot, akkor nem csak a hívó fizet? Ha egy magyarországi hív külföldit, akkor fizet mindkettő szerintem (a hívó a hazai díjazás szerint, aki kint van, az meg a külföldit). De a skype ettől független. Az, hogy milyen kártyával mit csinálsz, annak "csak" adatforgalmi vonzata lesz, a skype-hoz a T-nek az égvilágon semmi köze.
-
manchester85
veterán
válasz
rolcsibácsi #5030 üzenetére
Ha skype-ról hívsz valakit, a fogadott fél nem fizet.
-
manchester85
veterán
Bár nem engem címeztél, de leírnám a véleményem. Azért letiltani a készüléket, vagy perre vinni az ügyet ugyanúgy tudják, ha nem fizeted amit aláírtál. Bár azt is hallottam, hogy a voda nem tilt.
(Nem tudom, mennyire igaz.)
Egyszerűen arról van szó, hogy ezekszerint a voda úgy gondolja, hogy a készülék a tied, azt csinálsz vele, amit akarsz. Ettől ők még ugyanúgy megkapják a pénzüket, nem a sim lock fog valakit meggátolni abban, hogy ne fizesse a havidíjat/törlesztőrészletet. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy a voda ettől függetlenül ugyanúgy hozzájut a szerződésben foglalt összeghez. (Szerintem a voda úgy van vele, hogy oly' mind1, melyik telefonban használod a csomagot, amire aláírtál, ez őket semmiben nem károsítja meg, és valljuk be, van is ebben némi ráció.)
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #5025 üzenetére
Látod, ezért mondják, hogy a tanulás megtérül.
Itthon lakom még, és feleségem sincs.
Költözz haza, és válj el, hidd el, mindenre lesz pénzed.
Meg fogalmazzunk úgy, hogy ezzel-azzal ügyeskedek is azért. (Pl. volt, hogy albi helyett barátnőnél laktam, de erről pszt.
) Nem verem el a pénzt kocsmára, cigire stb, ennyi. Ezzel bőven meg lehet spórolni egy iPhone árát pár hónap alatt is, meg még ott vannak a szülinapok, karácsony, stb. Mondjuk más pénzéből, de ez most mind1.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
vadászcsiga #5021 üzenetére
vadászcsiga: rohadtul sajnálok egy telefonra ennyit költeni. A 3G-t is úgy vettem, hogy kaptam ajándékba egy iTouch-ot, amit eladtam 40-ért, 63-ért meg megvettem a 3G-t. Gondoltam, 20 ezret megér, a Touchot úgyse használom, csak a polcon állt.
Előtte volt egy N95-öm, azt úgy vettem 40-ért, hogy állítólag elqrták a központban az árlistát a vodánál, (ezt egy bennfentes is megerősítette, akkor még vodás voltam) és a legolcsóbb előfizuval volt 40, miközben 100k volt vitamaxszal.
1 hétvégéig lehetett kapni, már másnap megvettem. Gyakorlatilag azt is az árában adtam el.
Na mind1, a lényeg, hogy eddig minden telóból jól szálltam ki, és jól is szálltam be. Ha faterom marad vip tag a vodánál, (évente vehet új készüléket 2 évre, és minden aláíráskor újraindul a két év, tehát nem halmozódik) és tényleg hűségidőn belül is lehet függetleníttetni, akkor eszem ágában se lesz csillagászati összegeket kifizetni egy iPhone-ért. Talán még úgy is megéri, ha 1 év után megkapom az övét, ha már a premierkor megveszi mondjuk.
Tény, hogy besétálhatnék, megvehetném (lenne rá pénzem, bár még tanulok, és nem is dolgozom), de sóherebb vagyok én annál, mint hogy ennyi pénzt költsek telefonra, akármekkora iPhone b*zi is vagyok.
Lalee, na ne is idegesíts, jó?
Apám épp dolgozott, munkából hívott, hogy "na meghozta a futár az i4-et, vigyem haza, csináljam vele, amit kell". 8000ft volt, díjcsomag nélküli hűségidővel egy különleges akció keretében, a régi, és durva számlákkal rendelkező ügyfelek számára. Úgy volt, hogy márciusban hozom el fatert a vodától, de erre nem lehetett nemet mondani. Azt se tudta mi az az iPhone, mondta, hogy nekem adja mittomén 30 ezerért, neki jó az 5800. Eladni nem volt pofám, arról meg fogalmam nem volt, hogy függetleníthető. Sőt, asszem kérdeztem is ezzel kapcsolatban az üf-et, hogy 1 év múlva függetleníthető-e, és mondták, hogy ha aláírunk, ez függetleníthetővé válik. Szóval irtóra megszopatta magam, ezek után eszem ágában nincs venni a T-nél, majd fateron keresztül, csak legyen már március.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
válasz
#35104512 #5020 üzenetére
Írták itt a fórumon is, illetve mikor felhívtam a voda ügyfélszolgálatát (azon belül iPhone-os "szakértőt") akkor a csaj azt mondta, hogy a készülék minden további nélkül függetleníttethető 9000 x forintért, ha igénylem. Külön kiemeltem, hogy így, az én esetemben, hűségidővel, mindennel együtt? Azt mondta, igen.
-
manchester85
veterán
válasz
icecave #5016 üzenetére
Az hagyján, de én még csak hírből se ismerem az elszürkülő no wifi szindrómát, (enyhe paradoxon) pedig már két éves is elmúlt a telóm. Kérdés, hogy az "1-2 év után tönkremegy" az nem azt jelenti-e, hogy "bőven volt idő elégszer földhözb*szni a telefont, hogy elszálljon benne a chip".
Egyébként ugyebár valami forrasztásbeli hibát írnak, ami túlhevülés után idővel leválik az alaplapról, ha folyton megy a wifi. Én speciel csak ha használom, akkor kapcsolom be, alapból kikapcsolt állapotban van nálam legtöbbször a wifi.
(Amúgy rohadtul kezdem már unni a 3G-t, egyre kezd elhatalmasodni rajtam a birtoklási vágy, hogy végre upgrade-eljek, de minden észérv ellene szól. )
- már a bevezetéskor is sokalltam érte ezt az összeget, (ikon 200) amennyiért a T adta, majd hülye leszek egy 1 éves telefonért ugyanazt az összeget kifizetni. (Most tekintsünk el az iPhone-ok amúgy páratlan értékállóságától, de ami műszaki cucc, illetve az ipar az csak előre tud fejlődni, értékében egy készülék pedig csak esni.
-mikor megvettem az omniát, új előfizut is kötöttem, mert szükségem volt a like díjcsomagra. Ezt azóta se bántam meg, a létező legjobb publikus csomag, amire szükségem lehet, ezek után eszem ágában nincs se ikonra se médiamániára váltani. (Pont 2-3 emberrel dumálok a legtöbbet, és mindannyian T-sek, így őket 100 óráig ingyen hívhatom havonta.)
-fater márciusban szépen aláír megint a vodánál, és vagy megkapom az i4-ét potom pénzért, és 10k-ért függetleníttetem, vagy megveszem az ő csomagjában (szerintem 80k lesz, smart 400-zal, ennyit még hajlandó vagyok áldozni) az i5-öt. (Ez az alternatíva azóta lépett be, mióta megtudtam, hogy a voda hűségidő alatt is függetlenít, és vertem utána a fejem, hisz így kezdetek óta enyém lehetett volna az i4, amit apám most már eladni se akar nekem, közben meg eredetileg nekem adta volna, csak mondtam, hogy úgyse tudom használni, tartsa csak meg.
)
Na mind1, szal már nagyon unom ezt az ócskavasat, gyakran elragad a vágy, hogy besétálok a T-hez, és veszek egy i4-et ikon 200-zal, de aztán megrázom és meggyőzöm magam, hogy valahogy kihúzom még márciusig.
[ Szerkesztve ]
-
manchester85
veterán
Remélem sehova, nagyon apró módosításokra van csak szükség. Pl. a telefon ne is nagyon vékonyodjon, rontana a felhasználói élményen. (Fogjon csak valaki kézben egy iTouch-ot). Szerintem max. anyaghasználat terén lehetnek változások, erősebb üveg, stb. Meg persze nőhet a kijelző is, bár nem tudom, hogy nem lesz-e zavaró, ha a készülék pereme is reagál majd az érintésre. (Vétlen érintésekre gondolok, amik könnyebben bekövetkezhetnek, ha az előlap nagyobb felülete lesz érintőkijelző.)
-
manchester85
veterán
Köszi a válaszokat, na mind1, majd ha kijön a végleges, kiderül, így van.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automata kávégépek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21+ 5g
- iPhone 11 Pro 64 GB, független, Midnight Green karcmentes állapot
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA