Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
makoss
veterán
Akkor van benne kraft
(#1298) Gubek-Einste: Háát ha lehet hinni az adatoknak nállunk azért lehet konkurenciája akár a Telekomnak is
(#1299) taki01:
van benne sebesség, azért is kérdeztem, hogy kb mire számíthatok ha bevezetik a Telekomot, de így még akár maradhat is.
A mostani rádiós a régi rádiósnetemhez képest atom stabil. -
-
makoss
veterán
Üdv!
Tudja valaki mekkora lehet a rádiósnetnek a max határa? azaz mennyit adhat sávszélességet a rádiósnet maximum?
-
adika4444
addikt
Hali!
UPC:
Koax lesz a házban, lehet médiakártyával tv-zni, kapsz 30 körüli darab kódolatlan csatit, max 3 tv-n nézheted a kódoltakat kártyával vagy boxxal.Telekom:
Optika végpontig, jóval nagyobb feltöltési sebesség, IPTV (csak box lan kábellel), nincs kódolatlan koaxJelen helyzetben én talán UPC-t választanám, de ez nem 100%. Telekomnál optikán nagyobb a sáv, de mint ha DIGI felé kicsit ócskább lenne a teljesítmény koaxon legalább is volt ilyen irányú tapasztalatom a T-vel... Ha ez a hiba nem tapasztalható akkor netre mindneképp az optika, a tv az már egy fogósabb kérdés...
-
Sefter
veterán
Sziasztok!
Nyár végén váltanék szolgáltatót, telekom és upc van versenyben.
Mindkettő optikai kábelen hozná a netet/tv-t (Dunaharaszti). Van valaki a környékről? Melyikkel lenne kevesebb gond? -
Danecay
addikt
válasz
Gubek-Einste #1292 üzenetére
Így már nem kell kérnem senkitől valamilyen sebbésségmérésre alkalmas ftp elérést
mint eddig mindegyik letöltésem, az innen való letöltés is az én teóriámat látszik alátámasztani:Nem tud valaki olyan alkalmazást ami látványos grafikont tud készíteni? Bíztam benne, hogy a DuMeter tud ilyet, de egy mérés idejére szóló grafikonkészítési lehetőséget nem találtam, csak a fenti LOG mentési lehetőséget. A Windows-os feladatkezelőből elérhető teljesítmény monitornak pedig nem lehet beállítani az időfelosztását, itt maximum 1 percet lehet grafikusan monitorozni.
-
Én inkább az innen való letöltést szeretem valódi sebesség mérésre használni.
-
-
4Grider
félisten
válasz
Intruder2k5 #1289 üzenetére
120-as netnél az alap kérdés, hogy miért 233 Mbps-ról indul. Már induláskor megkérdőjeleződik a pontossága.
Mondjuk közben én is rájöttem, hogy olyan notebookon mértem, amin csak wlan csatlakozó van... -
Danecay
addikt
válasz
Danecay #1281 üzenetére
Találtam egy tesztoldalt ahol lehet választani letöltendő adatmennyiséget. Nos itt egy újabb teszt Északnet féle 25 Mbps-os netről, hétköznap reggel fél 8-kor:
Jól látható módon az történik itt is amit már többször leírtam, hogy a 200 Mb-osnak beállított adatmennyiség letöltésének a 45%-nál elkezd csökkenni a sávszélesség, 60%-nál már 15Mbps-re esik vissza, és kb. ennyit is marad a teszt végéig és így jön ki az átlag 18,3 Mbps sebesség. Természetesen amennyiben a teszt 3x ennyi adatmennyiség letöltését mérné vagy 3x ilyen hosszú lenne, az átlagsebesség még inkább a 15 Mbps-felé közelítene mintsem a 25 Mbps-felé.
-
Linem
senior tag
válasz
sziszi-fuszi #1284 üzenetére
Végre már valami pozitív változás az előfizetők számára is. Ideje volt.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Egy friss hír. Szerintem mindenkit érint. Csak egy éves hűség köthető, és fel lehet mondani az előfizetéseket ha változik csatornakínálat, ár stb. részletek itt:
-
makoss
veterán
válasz
Danecay #1281 üzenetére
Végre van aki Északnetes
(ne érsd félre!)
Persze jobb volna jobb, de az a szitu, hogy szerintem a konkurencia miatt nem is fogok többet kapni 30 megánál, de majd megkérdezem a Telekomot, most hétvége van, nem akarom zaklatni őket
Én kb 1 hónapja hívtam az Északnetet, 25/5 megás netet ajánlottak volna 2 év hűséggel 3990Ft-ért.
Most 5800Ft a 15/3
Régen nem tudom ismerted-e Tisser.hu volt a szolgáltatóm, na ahhoz képest gyorsabb és stabilabb.
Viszont kb 2 hete érzékelek valami fagyás félét az Északnetnél, a FullHD videók nagy része (youtube) nem töltődik be, aránylag sokat várakozik
Félek is ismételt hűséget aláírni, volt már nem egyszer
Kérdeztem a honlapjukat is miért nincs rendes, de ami van az nagyon kezdetleges, letisztult
Semmi, olyan mint az Onecom-nál volt, annál legalább kiírta milyen csomagok vannak, mennyi a havi adatforgalom, ennél semmi...pff -
Danecay
addikt
Ha rám hallgatsz egyelőre ne kötelezd el magad újabb 2 évre, főleg ne ezért a "25Mbps" netért amit most kínálnak. Nem akartam szolgáltatót írni, de én néhány hozzászólással fentebb éppen róluk beszéltem. A speedtest szépen lehozza majd a kívánt eredményt de a gyakorlatban ingadozva max. 2-5 Mbps-al lesz gyorsabb a neted. Nálam így néz ki az Északnet 25 Mbps-os szolgáltatása.
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #1277 üzenetére
Oké, ez eddig rendben, de ki tudná ezt megmondani ha az ügyfélszolgálatos is a gépből nézi mi a lehetőség?
-
Azért szerintem érdemes lenne rákérdezni, hogy bondinggal nem tudnának-e többet adni. Ha 30Mbps-re képes lenne nálad a vonal, és lenne még szabad érpár is, akkor bondinggal simán megkaphatnád az 50/15-öt. Az azért szerintem jobb lenne mint a mikrós net, és nem vagyok benne biztos, hogy erre minden ügyfélszolgálatos alapból gondol, ezért kellene konkrétan rákérdezni. A bonding ugye annyit jelent, hogy két DSL visznek be a lakásba, és egy arra képes HGW (modem) összegzi azok sebességét.
Hogy ezt csak csomagban adnák arról nem tudok, lehet csak rá akart beszélni a csomagra az ügyfeles, elvégre ő jutalékot kapna utánad, de erről a Telekom topikban biztos többet tudnak mondani.
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #1266 üzenetére
Ezen a listán rajta vagyunk, de mikor személyesen náluk voltam sem ajánlottak jobb netet
Max 30 Megás, de az is csomaggal -
makoss
veterán
válasz
headhunter #1273 üzenetére
Azzal nem sokra megyek
-
headhunter
addikt
válasz
Intruder2k5 #1270 üzenetére
Április= Március 22.
...Mikor várható a UPC hálózatának bővítése, fejlesztése Berettyóújfaluban a kertes házas övezetben?
Jelenleg csak József Attila és Bessenyei lakótelepen elérhető a Fiber Power 500 és Fiber Power 240 csomag.
Invitel szolgáltatását használom (60/5Mbit+Digitális családi TV+Start telefon) és a hűség idő hosszabbítás előtt állok, amennyiben a UPC ebben az évben kiépíti itt is (kertes házas övezet) a korszerűbb rendszerét, elgondolkozom a szolgáltató váltáson és nem hosszabbítom meg az Invitelnél a hűségidőmet.
.
.
Köszönjük az érdeklődést!
Kérjük, küldje el a pontos címét, hogy illetékesekkel egyeztethessünk.
.
.
Cím.
.
.
Az illetékes kollégáinktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy a közeljövőben nincs tervezve kiépítési projekt Berettyóújfalu kertes házas övezetére. Amennyiben ez módosulna, akkor hirdetmények által közzétesszük a településen.Köszönjük,
UPC Online csapat
.
. -
makoss
veterán
válasz
headhunter #1269 üzenetére
"2. 2016.06.06.-án elkezdték felrakni a tartókat a villanyoszlopokra.
2. 2016.09.18-tól megy a 240/20Mbit."Ez az infó melyik településre igaz?
-
válasz
headhunter #1269 üzenetére
Látnak, de nem az ügyfélszolgálatosok. Nekik megvan erre a sztenderd válaszuk, és kész. Én hasonlóképp voltam a DIGI-vel.
- 2017. januárban írtam nekik, hogy várhatók-e a településünkön
A válaszuk:
Tisztelt Érdeklődő!
Köszönettel vettük DIGI KÁBEL szolgáltatásaink iránti érdeklődését. Jelenleg nincs információnk arról, hogy mikor lesznek elérhetőek kábeles szolgáltatásaink (kábel tv, internet, telefon) az Ön lakóhelyén. Hálózatunk folyamatos bővítés alatt áll, amennyiben kiépítésre kerül sor lakókörnyezetében, szórólapokat fognak kapni.
Érdemes figyelemmel kísérni oldalunkat: http://digi.hu/
Műholdas televíziós (DIGI TV) szolgáltatásunkat igénybe veheti az ország egész területén.
- 2017. májusban megjelentek a kábelesek
- ezen a héten hétfőn megrendeltem a bekötést. -
headhunter
addikt
...De engem a közeljövő érdekellne, kb fél, 1 éven belül, hogy ne verjem a fejem a falba ha hűséget kötök 2 évre és pár hónapon belül jön vagy a UPC vagy végre valahára terjeszkedne vidékre is a Digi, esetleg a Telekom...
1. UPC-t 2016 áprilisában kérdeztem a lakóhelyemen lesz-e fejlesztés, válasz : nem tervezik...
2. 2016.06.06.-án elkezdték felrakni a tartókat a villanyoszlopokra.
2. 2016.09.18-tól megy a 240/20Mbit.2 hónapra sem látnak előre, nemhogy évekre...
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #1266 üzenetére
Akkor semmi értelme.
Amúgy a telekom még ennél is rosszabbat ajánlott személyesen, itthon még az irányítószámot sem hozta fel!
VDSL-t hogyan tudom megnézni? -
Bozek
nagyúr
Szerintetek mire kolonizálják a Marsot, addigra kifejlesztenek valami olyan adatátvitelt, amivel nem lesz magas a ping? Vagy húznak ki optikai kábelt?
-
VDSL nincs felétek? A Telekom oldalán ha beírod a lakcímed, milyen netet ajánl?
Sajnos ember nem lesz, aki 1-2 évre előre infóval rendelkezik, vagy aki mégis, annak titoktartási kötelezettsége van, és nem fogja azt egy fórumon szétkürtölni, mert ez az állásába is kerülhet. A fejlesztésekről többnyire akkor lehet infóhoz jutni, ha megjelennek a hálózatépítők, vagy ha azt közzéteszik a honlapon.
-
makoss
veterán
válasz
Intruder2k5 #1264 üzenetére
Nem tudom rá tudol-e keresni, Északnet a szolgáltatóm, és rádiósnet.
Ahol lakom falu, Tiszaújváros mellett.
Amit linkeltél a jelenlegi fejlesztés, amit sajnos nem hoz fel (talán nem is lepődöm meg)
De engem a közeljövő érdekellne, kb fél, 1 éven belül, hogy ne verjem a fejem a falba ha hűséget kötök 2 évre és pár hónapon belül jön vagy a UPC vagy végre valahára terjeszkedne vidékre is a Digi, esetleg a Telekom -
Üdv!
A Telekom (gondolom Telekom területről van szó) sok felé húz optikai hálózatot az országban. A maga területén az Invitel és a UPC is fejleszt, bár ezek nem érintenek téged.
Itt nincs valami infó a lakhelyedről?
Nem tudom a jelenlegi milyen net, gondolom valami kábelszolgáltató, de esetleg ha van VDSL bonding, akkor ott is kaphatsz 50/15-öt, ha nincs túl messze a DSLAM. Ez persze nem DIGInet sebesség, de több mint a jelenlegi.
-
makoss
veterán
Üdv!
Érdeklődnék, hogy várható-e talán még ebben az évben olyan internet az országban, ami korlátlan, lefedettsége nem csak városban ha nem videken is, és kb olyan magas sávszélességgel dolgozik mint a Diginet?
Azért kérdezem mert nagyobb sávszélességet váltanák a szolgáltatómnál, 15/3-ról 25/5 megára de a 2 év hűség kell hozzá.
Amúgy dél Borsodban lakom -
törölt tag
válasz
viktorhu #1261 üzenetére
Szomszédom például 2990 Ft-ot fizet az Invitelnek havonta 30 Mbps-os ED3-ért, nekem meg 4062 Ft a havidíjam UPC Fiber Power 240 ED3-as Internetért, ami ugye 8x gyorsabb
Igazán az enyém speciális ajánlat, mert a UPC frissen fedte le tavaly a kertes házas övezetet és kellett az Inviteltől elszipkázni az ügyfeleket.
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #1260 üzenetére
- Nem fizetnek elő átlagosan 120-as netre, a többség kisebb csomagot választ (kivéve, amikor valamelyik szolgáltató promócióban nyom egy nagyobb csomagot). (Tudom, hogy csak példa volt a 120, de pont ez a lényeg, hogy kevesen mennek rá a nagy sebességre).
- Nem használják egyszerre maxon a netet, még akkor sem, ha mindenki egyszerre online van,ez is sok tartalékot ad.Nekem a flip bármikor adja a max sebességet kábelen, de ha egyszerre hárman netezünk a routeren (mondjuk egy video stream, egy voip, plusz én a speedtest-tel), akkor is max-közeli értéket kapok, mert a két másik valós használat nem köti le a 120 mbps sávszélességet.
-
viktorhu
veterán
válasz
Danecay #1257 üzenetére
Tölts le valamit például egy gyors belföldi ftp szerverről. Egyébként nemcsak a telekomon múlik, hogy megvan-e a sebesség, hanem azon is, ahol letöltesz, illetve a két szolgáltató közötti összeköttetésen. Szóval egy dolog, hogy megvan mondjuk a telekomos speedtest szerverig a max sebességed, de ez nem lesz meg, ha pl. Kínából letöltesz valamit, mert bonyolult az útvonal, és a szűk keresztmetszetek útközben levágják a sávszélességet.
-
Danecay
addikt
válasz
#41133696 #1256 üzenetére
A speedtest nálam is lehozza a 25/5 Mbps-t de a gyakorlatban nem ennyivel megy, míg gondolom nálad ez a sebesség a legtöbb körülmény között megvan, nem csak arra az fél-egy percre amíg a sebességmérés általában tartani szokott. Ezért keresek olyan lehetőséget ahol ki lehet tolni a a sebességmérés időtartamát.
-
törölt tag
válasz
4Grider #1254 üzenetére
"Azt meg kell érteni, hogy sehol sem a maximális sávszélességre terveznek, arra csak a routereket állítják be adott előfizető felé."
Ez így egyfelől nem igaz, másrészt butaság. Újépítésű hálózatoknál bőven van kapacitás tartalék általában, és a sávszélesség is megvan. Pl UPC Fiber Power 240, nálam mindig hozza a 240-et.
-
Danecay
addikt
válasz
4Grider #1254 üzenetére
Tisztában vagyok azzal mait írsz, természetesen nem úgy van tervezve a hálózat és a sávszélesség, hogy az egy szélsőséges, elméleti esetben, amennyiben minden felhasználó egyidejűleg tölt valamit abban az esetben is meglegyen az előfizetett sávszélesség. Ez rendjén is van. Viszont az én gyanúm az, amennyiben figyelmesen olvastad a hozzászólásomat az, hogy az én szolgáltatóm úgy priorizálja a sávszélességet, hogy egy speedtest erejéig legyen meg amit bereklámoztak és amiért az ember aláírta a szerződést, amivel nyilván sok, vagy a felhasználók többségét be lehet palizni, ugyanakkor a gyakorlati felhasználás során lényegében sohasem áll rendelkezésre ~1 percnél tovább az a sebesség amiért az ember fizetés az ember egy sebességmérés során lemér. Ez nem időnként van így, hanem ez látszólag így van működtetve. Gyakorlatilag a speedtestre van kiélezve a szolgáltatás. Remélem így már érthető. Ez persze csak az én feltételezésem, ezt szeretném valamilyen módon bizonyossá tenni.
-
4Grider
félisten
válasz
Danecay #1252 üzenetére
Azt meg kell érteni, hogy sehol sem a maximális sávszélességre terveznek, arra csak a routereket állítják be adott előfizető felé.
Ha a maximális sávszélességre terveznének, akkor jóval drágább rendszereket kellene kiépíteni, amit az előfizetőknek kellene megfizetni. Mindenhol a garantáltnak kell meglennie, rosszul tervezett/túlterhelt rendszereknél időnként az sincs meg, ott kell a szolgáltatónak befektetnie. -
4Grider
félisten
válasz
Danecay #1250 üzenetére
Soha nem az előfizetett maximális sebességet kell nézned, hanem hogy az adott csomagban mi a garantált sávszélesség. Ha az nincs meg stabilan a szolgáltatód szervere felé, akkor a szolgáltatód felelősségre vonható. Minden más esetben maximum a szolgáltató jóindulatára támaszkodhatsz.
25 MB/s és 10 MB/s egyébként kb. 215 Mbps-nak és 85 Mbps-nak felel meg. -
Danecay
addikt
válasz
woodworm #1249 üzenetére
Nem akartam égetni magam
, papíron 25MB/s, ez lett 10MB/s-ről most megemelve, és ez az ami 12-15MB/s-re esik vissza ~1 perc elteltével. Értem a felvetést, persze, de közel sincs szó akkora sebességről, hogy a leírtak befolyásolnák. Amúgy is SSD és 8GB RAM van alatta, szóval nem hiszem, hogy problémát kellene, hogy jelentsen.
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Tud valaki olyan internet sebességmérő oldalt ahol lehet lehet konfigurálni a mérés időtartamát? Értem ez alatt, hogy pl. be lehessen állítani azt, hogy 2 percig mérje a letöltési sebességet. Van egy olyan gyanúm, hogy a szolgáltatóm csúnyán megvezet
Váltottam a nemrég beharangozott nagyobb díjcsomagukra mellyel párhuzamosan egy 2 éves hűségidőt írtam alá, de a szolgáltatás nagyon úgy néz, hogy szemfényvesztő módon csak egy egy sebességmérő teszt lefuttatásáig hozza a díjcsomagra vonatkozó sávszélességet. Egy-egy nagyobb fájl letöltésénél látható jól, hogy kb. 1 percig (de szerintem stopperrel mérhető, ellenőrizhető és reprodukálható a mérési eredmény) megközelíti a díjcsomagra vonatkozó sávszélességet, majd ezt követően visszaesik a 1/2 - 2/3-ára és e között ingadozik egészen a letöltés végéig. Az nem történik meg még véletlenül sem, hogy a letöltési periódus alatt akár egyszer is elérje az előfizetett sávszélességet, kizárólag csak megközelítőleg az első 1 percen. Most töltöttem le STEAM-ről 13GB-ot, ez idő alatt sem nőtt meg egyszeresem a letöltési sebességem, ami a letöltési grafikonon is jól látszik (tényleg ezt nem lehet valahogy lementeni?) de ugyanez a helyzet torrentnél is seederek számától függetlenül, és felhőből való letöltéskor is.
-
adika4444
addikt
válasz
Multibit #1246 üzenetére
A teljes kommentre +1!
Valóban területfüggő a dolog, és valóban lehet hely ahol ócska. De ez a többi szolgáltatónál is így van. X. kerületben rokonéknak kb. fél éve megy a gyötrődés a Telekommal mert nem képesek külső hálózatos szakembert küldeni és a jel kb olyan mint víz az elzárt csapból...
Ilyenkor zaklatni kell őket, először higgadtan, utána határozottan, utána meg jöhetnek a kulcsszavak: NMHH, felügyeleti szerv stb...
A Flip is úgy van ahogy írod, egy komolytalan röhely. Biztos van akit be tudnak vele palizni, de aki egy kicsit megnézi a garantált sebességeket az beláthatja hogy Digi-hez képest még így is gyötrelmes. Viszont ahol nincs DIGI ott a Flip érdekes lehet. 120 Mbps-nél technológiafüggetlenül legalább 60/5-öt kéne garantálni, engem nem érdekel a túlterheltség meg hogy rosszul van szegmentálva, oldják meg, őket se érdekli ha én nem tudok/akarok fizetni. Vagy olyan csomagokat adjanak pl koaxon amit bírnak is tolni legalább félgőzön... Mondjuk az azért elég ciki a Telekomra nézve hogy már a UPC is lehagyta őket koaxon. Tré-nél is egy legalább 240-es csomag elférne. Csak hát az a fránya költségcsökkentés miatt ugye nincs rá kapacitás.
Mondjuk az is igaz hogy a docsis nem flip, és optikán nem túl gyakran zuhan csak úgy be a sebesség, vagy ha igen akkor egyértelműbb talán a hibajavítás mint docsis-nál... -
Multibit
nagyúr
válasz
yetmanus #1243 üzenetére
B@szogatni kell a szolgáltatót! Ennyi. A kimaradás nem elfogadható.
Diginél erősen területfüggő a szolgáltatás minősége. Persze ez nem vigasztalja azokat, akik a "rosszabb" területet fogták ki. Több mint három éve vagyok Digi előfizető, semmi gondom nincs vele. Mindig megvan az 500/200 (kicsit felette), és amíg volt tévé előfizetésem, arra sem volt panaszom. Ezt csak azért tartom fontosnak leírni, hogy egy idetévedő tájékozatlan fórumozó nehogy azt gondolja, hogy a Te eseted az általános. Nagyon nem.
Flip. Vicc kategória. A feltöltési sebesség sovány, a garantált meg komolytalan. -
adika4444
addikt
válasz
yetmanus #1243 üzenetére
Digi kiesés egyedi lehetett, zaklatnod kellett volna őket. Nekem XVII. kerületben tavaly január óta volt egy fél órás szakadás amikor sokaknál lehalt, volt egy délután amikor 2 órán belül 2x megszakadt (legalább is PPPoE új ip-t kapott), meg egyszer nem volt tv vagy 3 napig csak ritkán mert az Elmű nem vacakolt olyanokkal az oszlopcserénél mint digi optikai doboz, rávágták az új oszlopra, az osztódoboz meg lógott, a kábelek tartották csak. Bejelentettük pár nappal később (tv nem létfontosságú), bejelentés volt délelőtt délután már az oszlopon másztak a DIGI-sek, megcsinálták, azóta legyen akármilyen vihar nem megy el a net, se csomag se sebességveszteség még csúcsidőben se. Digi 200/100.
(#1244) Intruder2k5:
Írd majd meg milyenek vele a tapasztalataidkörnyékeden kötöttek már be másokat vagy elsők között leszel?
-
DIGI okos extra csomag megrendelve. Két év hűséggel, két box-al első évben 3300Ft/hó, második évben 5100Ft/hó áron, plusz persze a telefon beszélgetések díja, de nálunk ez havi szinten 1-200Ft szokott lenni vezetékesen. Bekötés 30 napon belül, a többi majd meglátjuk.
-
yetmanus
tag
válasz
woodworm #1242 üzenetére
nekem kb 2 hónapos a T-s tripla előfizetésem, de mielőtt bekötöttem, rendesen körbeszaglásztam a témában
Én 'megversenyeztettem' a dolgot, ugyanis 3 évig volt digis netem egymás után 2 címen, optikán, 100/50-es, tv és telefon nem kellett, viszont azt vettem észre, hogy hétköznapokon 18-22 óra között a le/feltöltés 30-50/20ra esett, és mivel egy asztali gép, 3 laptop, 4 okostelo, 2 tab volt fenn a hálón egyszerre, így kicsit ideges voltam néha, plusz optikához képest igen szakadozva jött párszor a dolog, néha 1-2 órás kiesés, párszor szakadozás. Ezért 2700-2500 ft-ot fizettem, hűség nélkül.
Aztán 5k körül adták volna komplexen nálam a 3as tv tel net-et, viszont a csatornakiosztás nagyon nem jött be, és hiányzott a pvr is (ami miatt az asszony nagyon rágta a fülem), meg nem kaptam hozzá routert, azt is vennem kellett még korábban.
Volt T-s ismerősöm, utánakérdeztem, 7300ért adták a maxot koaxon, 120as net, kb 130 csatorna meg dísznek egy telefont felvétel funkcióval. Úgy érte meg, hogy az első 3 hónapot nem kellett kifizetni valami akcióval. Szuper a router, és az adás, én pozitívan csalódtam, bár még mindig szokom a sok interaktív érdekességet, a hbo maxpakkal meg még szemezek pár hónapig, valszeg a GOT-ig .
Ami érdekesség volt, hogy megcsináltam a régebbi routeremet switch-nek, így a lakás másik végében is van wifi, nem mintha a T-s routernek rossz lenne a jele, sőt! Egy Sagemcom típust kaptam, 480Mbps névleges teljesítménnyel. 2,4 és 5GHz wifi frekvenciasávja is van, a párom laptopja (asus) meg teloja (Lenovo) érzékeli, wifin simán kiad 60-70 Megát, az én telóm (Huawei P8L) meg csak 2,4-est látja, de azzal is 20-30 mega lefele mindig megvan. Egy hetet méregettem estefelé az asztali gépen, 100 alá nem esett sosemMondjuk a gépemen nincs hdmi kimenet, ugyh ha uhd filmet akarok, akkor letöltöm, és a routerrel megosztom az okos tv-n, azt is viszi a wifi simán, akadozás mentesen, plusz a netflix uhd-k is zavartalanul mennek. Pár héttel később nálunk is jött a flip is, de mindenképpen kellett a megállítható adás, na meg a lejáró mobilomhoz is pont kapóra jött. Ezt nekem nem tudta a digi. Van még Invitel a címen,de rézen 15 megát ad. Az vicc
Összegezve:
- digi optika: nem volt vele különösebb bajom, olcsó net, gyors volt, azonban nem szeretem a kieséseket és a lassulásokat, nagyrészt wifin használunk mindent, arra pont jó volt
- T ED3 koax: azt adta amit vártam, sőt többet. Páromnak már volt tapasztalata velük több címen is a családban, hiányolt volna pár funkciót, ugyh az extrák döntötték el végleg a kérdést
- Flip, ha még egyetemista lennék, nekem a tökéletes választás lenne, azonban kiegészítók nincsenek, azt hiányolnám, de olcsó meg jó, kicsit utűnaolvastam, ha meglesz itt is a 250mega, akkor méltó versenytársa lesz a diginek
- UPC: ha tv, ez lett volna a másik választás, de nálam nem volt
- Invitel: a városban optikán feljeszt, de nagyrészt még reze van max 5-15 megás csomagokkal, ugyh labdába sem rúgott nálam. -
yetmanus
tag
válasz
Intruder2k5 #1048 üzenetére
hát abban a városban ahol a szüleim vannak, megvették a helyi szolgáltatót (nagyon rinyáltak miatta az ott lakók h a tulaj eladta), rakott bele egy kis pénzt a Telekom, és ED3-ra feltolta. Nekik nincs még semmijük, de agyalok rajta hogy megrendelem nekik a nevemre a tv-t és a telefont, mert úgy olcsóbb. Egyébként olvastam vmelyik héten egy telekomos interjút, és idén plusz 250ezer háztartásban startol a gigabit. Kíváncsi leszek!
-
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #1238 üzenetére
Azért nem mindenki, én pl nem
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
viktorhu #1234 üzenetére
A Világgazdaság szerint szeptember 13-at jelentettek be. (Bár most valamiért nem akarja megnyitni a cikket, amikor néztem, még jó volt.)
-
viktorhu
veterán
Egyelőre 2018-at ígértek, mármint hogy akkorra várható. A hivatalnak meg be kell jelenteni valamit, amit lehet akárhányszor változtatni, de a befektetőkkel közölt 2018-on kívül más dátum nem hangzott el.
Én 2015-ben gondolkoztam, hogy aláírjak-e két évet a vodával, mert jön a digi... De gondoltam, hogy mire elindulnak, kiépül a lefedettségük, kiküszöbölik a kezdeti problémákat, addig úgyis eltelik a két év, szóval mire lejár a hűségem, akkor majd már érdemes lehet váltani. Hát lejárt, és aláírtam még két évet. Ha tényleg elindulnak végre jövőre, meg sikerül még frekvenciákat is pályázniuk a jövő év végén, akkor két év múlva már lehet értelme digi mobilban gondolkozni.
-
bopeti98
őstag
válasz
takacsbotond #1231 üzenetére
Még nincs, majd elvileg ősztől lesz, de a bázisállomásokat már építik, plusz Pesten teszthálózatokat is találni itt-ott.
Flottával kapcsolatban nézz be ide: [link] -
BB9000
senior tag
válasz
takacsbotond #1228 üzenetére
"Mit tudnátok ajánlani ?"
- Várd meg a Digit. Őszre ígéri, hogy beindítja a szolgáltatását.
Addig nézd meg ezt: Fradi Sas
Ez csak 1GB netet ad, viszont nem kell hűségidőt vállalnod és mégis korrekt percdíjon tudsz beszélgetni. -
válasz
takacsbotond #1228 üzenetére
Itt mindenképpen flottában kellene gondolkodni, 5k-ért publikus csomagot nem kapsz ilyen feltételekkel.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok! Szeretnék mobil szolgáltatót/szolgáltatást váltani.
Minimum 2GB netet szeretnék egy hónapban (de a több jobb) és kb 100-200 percet szoktam havonta telefonálni (ennek a nagyrészét egy személlyel, akivel előny ha korlátlanul tudnék beszélni). Hűségidőt nem szeretnék vállalni. Legfeljebb 5000Ft-ot tudok erre szánni egy hónapban, de jobb lenne még kevesebbet. Mit tudnátok ajánlani (flották, virtuális szolgáltatók, és bármi más is szóba jöhet)? -
BB9000
senior tag
Digi ügyfélszolgálat- hibaelhárítás pozitív tapasztalat: Kedden a vihar miatt, (vagy fene tudja hogyan) leszakadt az optikai kábel ami a házunkba bejön. Délután fél hatkor telefonáltam a Diginek. Felvették a hibajegyet és tájékoztattak, hogy 72 órán belül megkezdik a javítást. Másnap délben hív a szerelő, hogy konkrétan rákérdezzen a hibára és hogy időpontot egyeztessen. Mondom neki, hogy bármikor jöhet, akár már most is. Egy órán belül ott is volt, és újra húzta a bejövő kábelt az oszlopról. A régi szakadt kábelt kibontotta, átkötött az újra és minden szolgáltatás működött. Optimista vagyok, de azt azért még álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan meg fogják ezt csinálni.
Nagy nagy piros pont a DIGI-nek! -
-
Kbali
nagyúr
Sziasztok! SAT TV kínálatban szerintetek melyik szolgáltató lehet most a legjobb (mondjuk 1 év hűséggel).
Jelenleg Telekom Családi + HD van. UPC/Digi mellett ki jöhet még szóba? Felvételi opció fontos, egy készüléket használunk csak.
Köszönöm! -
taki01
őstag
válasz
Gubek-Einste #1222 üzenetére
XIII. kerületben van. Ez egy mellék épület amit átalakítottak és kiadtak irodának. Csak a főépületig húzta UPC a koaxot a földbe így más alternatíva nagyon nem volt.
-
-
taki01
őstag
10/10 Mbps-es Mikros net az Ace telecomtól tesómék irodájában Budapesten:
-
-
törölt tag
-
taki01
őstag
Szerintem most már nyíltan kijelenthejük hogy a Telenor az elmaradt régiókban versenytárs lett a vezetékes szolgáltatókkal szemben és hiába hang alapú a szolgáltatás. Egyre több helyen írják hogy vezetékes szolgáltatásukat cserélik a Telenor Hello Data csomagjára. A saját tapasztalatok szerint semmivel nem rosszabb a válaszidő a DSL hálózatoknál. Egy hátrányt azért van hogy nincs publikus IP cím. Már 5 napja használom és több mint 100 GB-ot leforgalmaztam és senki nem szólt semmit. Ebben volt torrent, PS4 játék letöltés és multi, böngészés stb.
A végszó, ha ilyen iramú lesz a fejlődés akkor veztékes szolgáltatóknak fel kell kötni a gagyájukat hogy az elmaradott régióban lépést tudjanak tartani. Nem vizionálom hogy mindenki mobilnetet fog használni mert az szinte fizikai képtelenség, de szerinte jelentős változások lesznek a piacon. -
törölt tag
Vannak késleltetett hasznok. Amikor a szolgáltató belép egy zsúfolt piacra - mint városomban a UPC - és olyan áron adja az Internetet 2 év hűséggel, hogy azon túlságosan sok haszna nem igen van (4062 Ft), egy olyan felhasználónál aki igen aktívan használja is a hálózatot. Ilyenkor az a cél, hogy elcsábítani a konkurenciától 2évre, utána meg valamivel a konkurencia árszintje alatt maradni, hogy az ügyfél is meg legyen tartva.
-
makoss
veterán
válasz
Gubek-Einste #1210 üzenetére
Szomorú!
Az a kifejezetten haszonra hajtós cégek -
válasz
Gubek-Einste #1206 üzenetére
De hát ez még avíttabb
-
törölt tag
Szomszédomnak 2010-2015 között ez volt. Aztán váltott Invitelre, de a Mezei is az Inviteltől közvetítte a netet csak a sebesség meg a platform volt más
Viszont volt olyan, hogy 6 hónapig nem tűnt fel nekik, hogy nem fizette be a számlát
Előtte meg fraktáltól volt Internete.
-
-
taki01
őstag
válasz
Ahhogy olvastam a szolgáltatásaikat olyan volt mintha 10 évet vissza repültem volna az időbe.
Hol élnek hogy korlátozzák a video stream és fájlcserélő szolgáltatásokat. Ilyet kb 10 évvel ezelőtt láttam.
-
törölt tag
válasz
Kezdőoldalon futurisztikus, már-már űrtechnika
-
törölt tag
Van még hasonlóan informatív szolgáltató
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest