Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Besz@rok, vak vezet világtalant.
-
VaniliásRönk
nagyúr
A Windsor a CPU-d tipusának kódneve. Mire jók a nevek úgy általában?
A kisebb a jobb, mert kevesebb feszültséggel üzemel, kevesebb áramot is vesz fel, így kevésbbé melegszik vagy magasabb órajelek érhetőek el azonos fogyasztás mellett, nézőpont kérdése.
Ha nem tuningolsz, akkor édesmindegy, hogy 90-es vagy 65-ös, AMD-nél a 90-esek sem fűtenek sokkal többet, mert nem olyan magasak az órajelek.
szkorhetz: Kicsit több infó srác, szerinted látnokok is vannak itt?Mennyire fontosak az anyagiak, akarsz-e tuningolni, mire kell a gép, stb.
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
hello!
intel e4400 vagy amd 5600+? -
<cafat>
senior tag
hello mindenkinek
nekem van egy amd 5200+om windsor maggal és 90nm-es
2 kérdésem lenne:
mi az a windsor mag és mire jó?
melyik jobb? a több nm-es (90), vagy a kevesebb (65)
és ez mért jó?
előre is köszi a velvilágosítást -
gamer_hun
tag
szerintetek játékra melyik lenne jobb választás egy
amd am2 4600+
vagy intel core2duo 4300-as, vagy 4400-as -
Zeratul
addikt
válasz
Yushchenko #885 üzenetére
Mert vesz egy P4 és semmivel nem lesz előrébb a fogyaztáson kívül. Haveromat alig tudtam rábeszélni hogy szánjon egy kicsit több lét a Core2 a P4 helyett és vegyen normális memóriát, de megérte most van egy gyors és stabil gépe.
-
Yushchenko
őstag
válasz
VaniliásRönk #888 üzenetére
mind1, áemdé 4eva
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #887 üzenetére
Látom neked felesleges bármit írni, úgyse fogod fel amit olvasol, de én voltam a hülye hogy megint reagáltam a hsz-edre.
-
Yushchenko
őstag
válasz
VaniliásRönk #884 üzenetére
pff... bill gécc meg aszonta hogy 640k mindenre elég... ez van...
az meg, hogy pereltek... nézz körbe, mindenki mindenkit perel, de komolyan -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #881 üzenetére
Pl. az Intel a K8 megjelenésekor kijelentette, hogy az integrált memóriavezérlő baromság, most meg gőzerővel fejlesztik, ugyanezt mondták az integrált CPU-GPU-ról is, most meg Nehalemet hegesztenek, vagy menjünk visszább, mikor megjelent a Willamette P4, azt állították, hogy az a leggyorsabb CPU, miközben a Tualatin P3-ak is rongyá verték, az Athlonok meg... Az egész azzal kezdődött, hogy beperelték az AMD-t a 486 lemásolása miatt, és hamistanuztak a bíróságon, ugyanis nagyon jól tudták, hogy az AMD-nek szerződéses joga volt Intel-kompatibilis CPU-kat gyártani. De vég nélkül lehetne folytatni a sort.
-
Zeratul
addikt
válasz
Yushchenko #882 üzenetére
Gratulálok neki a Darwin díjhoz.
-
Yushchenko
őstag
válasz
VaniliásRönk #879 üzenetére
Mind1 így legalább nem megy csődbe az áemdé. Bár nemtom intel PR-ral mi a bajod
Engem ez nagyon megfogott: [link] színvonal a vodafone reklámokat tükrözi (főleg ami a legelején volt)
Ammm mióta megy a duma már, hogy az ibm kidob nekünk halandóknak is valami procit, aztán nem történik semmi. -
Zeratul
addikt
válasz
Andrewhouse #875 üzenetére
Miért az intel használtan ér egy kalap szamócánál többet? Ugyan már. Pl neke ha fizetnének se tudnáknak eladni netburst alapú procit. A Core2 más tészta, de nem akarjon már senki egy használt prociért bolti árat kapni mert csúnya ledöbbenés lesz a vége. Apeh szerint évi 33% az számtech avulása, amit el lehet számolni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Yushchenko #878 üzenetére
Nem az AMD-ért rajongok, csak az Intelt utálom, nagy különbség.
Ha mondjuk az IBM is gyártana x86 procikat, vagy a VIA C7-D nem lenne 32bites és olyan botrányosan lassú amilyen, akkor nem csak az AMD maradna mint alternatíva.
-
Yushchenko
őstag
válasz
VaniliásRönk #876 üzenetére
Jajjj de jó, hogy betévedtem megint ide. Látom tartja még magát az áemdé fan club topic
-
dokar
addikt
ez mekkora kép:
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Andrewhouse #875 üzenetére
A Bartonok még mindig 10k környékén mozognak, nagyon jól tartották az árukat, egyedül az Athlon 64-ekkel van most nagy szívás, sajnos az én procim is lassan Bocicsoki kategória, pedig 18-ért vettem.
Egyébként így is van igazság abban amit mondasz, a laikus tömegeknek könnyebb Intelt eladni, a vevők nagyrésze meg khm... de én akkor sem fogok hozzájárulni 1 Ft-tal sem egy végletegig hazug, köpönyegforgató cég osztalékához, az AMD-nél sem kiscserkészek dolgoznak a PR osztályon, mégis egész más kategória. -
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
Én most gép vásásrlás előtt állok, és ez lessz vagyinkább ez volt az utolsó Amd gépem:
Régebben egy k6-2 550mhz procim volt ami anno elég jónak számítot....
Aztán utána következőre sorra váltottam mindig Ahtlon, Thundebird, AthlonXp, Barton,A64.
De most úgy döntöttem hogy Intelbe fejlesztem bele eddigi zsémet!
OKa:
Elegem lett abból hogy miután elakarom adni a procim ''Amd'', és már xart se ér magyarán szólva.....netom ki hogy van ezzel de nekem elegem lett abból.....hogy 1 év után az Amd procim már kb 5000ft se ér.....na mindegy.....ez egy magán vélemény volt
Üdv! -
Az lehet, de az ára is növexik - a cache ára ugyanis magas. Érdekes egyébként, hogy az intel mind a mai napig nem tudott ebből a mellékutcából kijutni, miközben AMD oldalon nincs nagy különbség a 256-os, az 512-es, vagy az 1 megás (van ilyen?) CPU-k között teljesítményben...
-
Ennek az E2160-asnak a teljesítménye tuningolva elképesztő. Szvsz az intel megtalálta a legújabb slágertermékét.
-
-
Devid_81
félisten
válasz
robyeger #860 üzenetére
Huhh,köszönöm mindenkinek a választ!
Barebone ban gondolkodom mindenképp mert a ház a ''majdnem a kezemben van''
De még tudok változtatni hogy milyen is legyen benne, Intel vagy AMD?
Eddig egy 3Ghz es p4 (630) volt a gépbe ,ezért gondoltam maradok az intelnél.
Viszont az amd olcsóbb és még a barebone házban is olcsóbb.szóval ezért nem tudom pontosan mitévőt egyek
Teljesítmény az kell,mert olyan progikkal foglalkozom amihez kell,de ha este ledőlök filmet nézni akkor ne egy 120 dbi - es mini kazánról nézzem.
Húzni természetesen nem fogom a gépet,abszolúlt minden alapon,mert stabilnak kell lenni akár több napon keresztül.
A birsbane magos AMD-k a kisebb fogyasztásuak?(amd-k közül) -
robyeger
addikt
a képlet nagyon 1xű, lajikus felhasználónk hall valahol egy tesztet, hogy milyen jó a Pentium E vagy a Celeron 4xx procik, aztán mire eljut a boltba vásárolni, elfelejti pontosan mi is volt a neve ezeknek és az eladó még simán rá tudja sózni a régi PentiumD és Celeron 3xx procikat is, ő meg nyugodt szívvel hazamegy, hogy milyen jót vett.
Ez marketing, Intel helyében én is ezt tettem volna
-
debut12
aktív tag
válasz
Devid_81 #854 üzenetére
Biztos vagy a döntésedben?
Egy Intel E4700 kicsit megpöckölve, és hozzá egy középkategóriás lap. P5B, és mehet az AMD oda ahonnan jött! És szerintem nem annyival drágább, mint amennyivel jobb!
Én egy E6400at hajtok 7950GT videokarival, és a NAGY AMD-s haveroknak úgy kell összeszedniük az állukat. -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Melyik brand a nagyobb áramzabáló?
Barebone pc-be gondolkodva melyik az amelyik nem olvassza meg a házikót?
Minimum ilyeneken gondolkodom :
AMD 4000+ x2 / am2
Intel core 2 duo E6300 / LGA 775
Ár szempontból az AMD nyert de fogyasztás?
Előre is thnx! -
Deathmatch
tag
Zeratul... hogy neked mi jut erről eszedbe az különösen nem érdekel!
Meghát nem nagyon látom a realitást a hasonlatodban...
Attól hogy te K8-at vettél volna, az nem azt jelenti hogy feltétlen jól járok én is a cuccal... én most az ASRock-al jártam jól, mert megvoltam a szempontok hogy mi szerint veszek alaplapot... -
válasz
Killerking #840 üzenetére
Leülhetsz, kisfiam, egyes!
Ennyi hülyeséget régen beszélt vki egy ilyen témájú topicban... -
Zeratul
addikt
válasz
Deathmatch #839 üzenetére
ff '' Vehettem volna AMD-t ha nagyon akartam volna, de kíváncsi voltam az Intel produkciójára is... és nekem bejött. ''
Erről nekem az jut eszembe mikor vki azzal győzködi magát hogy milyen jól járt az újonnan vett 3 hengeres jürgenvágenjével. Hogy meggyőző, meg neki bejött stb. Meg sz@r nem lehet mert német,. közben meg ipari hulladék az egész. -
Zeratul
addikt
válasz
''
Killerking
(újonc) INTEL VS AMD. Ez itt a reklám helye: Ha játszani akarsz amd vegyél és sok sok ramot, ha dolgozni , grafikázni számolni a géppel, akkor intelt vegyél. Grafikusoknak csak is az intel, max, maya nagyon stabil alatta. Részemröl az amd leszerepelt bárki bármit mond sohasem lesz elég stabil, mondjuk egy óriási hütö turbina combinálva az amd cpu val csodákra képes ez tény ''
George Lucasnak erről el felejtettek szólni. Szegény, AMD renderfamon csináltatta a SW1-3 grafikai effektjeit.
Nem tudom melyik cég emergency edition duplamagos CPUja volt képes akár 300Wot megzabálni és így is lassabb volt a X2 vetélytársánál.
Intel rendszerekről is lehetne bogárregényeket írni. -
kicsitomi88
őstag
[link]
Nem megy 800 Mhzen se autora se 800ra allitva. Most emeltem az alapfeszkot így 667re visszaosztva procit huzva megy 800on de mindennap mas a baja. Sztem a lapom sem tetszik neki. Illogikus dolgok tortennek amely a ramokat birizgalva elmulnak.
Djuree kollega is szívott velük rendesen. Sok helyrol panaszkodtak rajuk. Ha most vennem a konfigom Kingstont, esetleg Kingmaxot vagy A-DATAt vennék. -
chop
őstag
válasz
kicsitomi88 #845 üzenetére
Apropo, alairas: miert is nem jo a Geil? Most A-data Vitestam van, de upgrade elott allok es Geil ramot akarok a gepbe. Miert is nem kene?..
-
chop
őstag
válasz
Killerking #841 üzenetére
Mar bocs, de teged mutogatni kene, akkora hulyesegeket beszelsz.
-
Thrawn
félisten
válasz
Te hol jártál az elmúlt 1-2 évben?
-
kicsitomi88
őstag
válasz
INTEL VS AMD. Ez itt a reklám helye: Ha játszani akarsz amd vegyél és sok sok ramot, ha dolgozni , grafikázni számolni a géppel, akkor intelt vegyél. Grafikusoknak csak is az intel, max, maya nagyon stabil alatta. Részemröl az amd leszerepelt bárki bármit mond sohasem lesz elég stabil, mondjuk egy óriási hütö turbina combinálva az amd cpu val csodákra képes ez tény
MEGALOL
Nem tudja valaki mikor jönnek a 3DsMaxra optimalizált C2D-k? Csak mert nem szeretem a Mayat
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Killerking
csendes tag
Na de ugye a nasa nem ad kölcsön ijet, vagy ha még is borsos az árrrrrrrrrrrrrrrrrrr
-
Killerking
csendes tag
INTEL VS AMD. Ez itt a reklám helye: Ha játszani akarsz amd vegyél és sok sok ramot, ha dolgozni , grafikázni számolni a géppel, akkor intelt vegyél. Grafikusoknak csak is az intel, max, maya nagyon stabil alatta. Részemröl az amd leszerepelt bárki bármit mond sohasem lesz elég stabil, mondjuk egy óriási hütö turbina combinálva az amd cpu val csodákra képes ez tény
-
robyeger
addikt
PentiumE <nem egyenlő> PentiumD
A Pentium E procik Core2 alapokon nyugszanak, eddig két féle példánya létezik E2140 és E2160
A K8 témát sikerült elég részletesen kivesézni, a crossbar-nak semmi baja (magórajelen futkosó 64bit széles fullduplex drótozás), a 200Mhz alapórajel és 128bites cache együttes hatása a baj forrása a k8-nál -
-
-
robyeger
addikt
válasz
Deathmatch #828 üzenetére
majd veszel bele egy PentiumE procit és röhögsz egyet a K8-on
-
Zeratul
addikt
válasz
Deathmatch #828 üzenetére
10K ért adtam el egy K8N + A64 3000+ combot ami feszemelés nélkül vitte a 2400MHz-t. Had ne részletezzem mennyivel gyorsabb mint egy celeroncs.
-
ftc
nagyúr
Toshiba notebookok AMD CPU-al?
[link] -
Zeratul
addikt
válasz
Deathmatch #825 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni de 20 ropiért K8 alapra is cserélhettél volna az meg celeroncsodat körberöhögi, még aktív CnQ pihizős állapotában is. A netburst alapú processzornak kinéző áramzabálót vesz manapság annak neurális CPUjával van valami baj.
-
Deathmatch
tag
Jóvan röhögjetek csak ki
Nekem bejön naDehát erről szól eza topic, hogy leírd a véleményed... akkor is ha jót lehet rajta nevetni...
[Szerkesztve] -
Deathmatch
tag
20 ropit hagytam ott a boltban
Az nem baj hogy jön, S478 is évek óta van és még mindíg lehet kapni lapot meg procit.... de már nem annyit mint 775-öst... 2-3 évig tuti lesz cucc!
De mondom, nem akarok uszítani senkit, hiszen én is voltam AMD-s és az a cucc jó szolgálatot tett... csakhát már kicsi volt már.. Inteles cucc meg olcsó volt ahhoz képest, de megérte.
[Szerkesztve] -
Gyuri27
félisten
válasz
Deathmatch #821 üzenetére
A kérdésre nem válaszoltál. Az évekigről annyit, hogy jön az intelnél az új platform. Proci-chipset-pci2-ddr3.
Ha a tartósságott szereted volna elérni akkor az amd-vel jobban jársz. Mert az am2 deszkák hajtják az am2+ procit és náluk még marad a ddr2. -
Deathmatch
tag
válasz
VaniliásRönk #820 üzenetére
Képzeld el játszom eléggé intenzíven és szerintem jobb mint az előző konfig
De azt is vedd figyelembe hogy az a Barton 3200+ a plafon Socket A-nál, ezért nem akartam már rá költeni, meg alaplapot meg procit használtan nem merek venni. Ezt a cerkát kezdésként vettem, és szerintem ebbe évekig lesz proci meg minden... szóval az a 3200-es Barton majd homályba vész
DE nem vagyok uszítós típus -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Deathmatch #818 üzenetére
Próbálj majd játszogatni vele.
Nameg az NF7-be ment volna Barton 3200+ (már ha 2.0-s), ami nagyon csúnyán megalázza azt a cerkát.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Deathmatch #818 üzenetére
Gondolom nálad szempont volt, hogy a ramokat és vga-t megtarsd.
Mennyi volt a lap + proci? -
Deathmatch
tag
Sziasztok!
Friss Intel tulajdonos vagyok és meg kell hogy mondjam nekem nagyon is bejön ez a cucc, pedig csak Celeronom van.
Bár az az igazság hogy az előző konfig egy Abit NF7 lap+ Athlon XP 1800+ volt (valós órajel 1533MHz)
Azt simán odaveri, de ahogy az Everest-ből kiszedtem a vele egy kategóriába sorolt AMD cuccokat is elveri.
Szóval nekem bevált az Intel, bár ha egy átlagos felhasználásra kell az embernek a gép, akkor szerintem mindegy melyiket választja. -
Oliverda
félisten
Azért mert egy 5600+ alapon járatva gyorsabb mint egy E6420. Tehát ha nem húzod akkor így jársz jobban.
A jelenlegi AM2-es lapok többsége támogatni fogja egy BIOS frissítéssel az AMD új K10 alapú natív 4 magos procijait, amelyek előreláthatólag sok tekintetben jobbak lesznek a jelenlegi Kentsfield 4 magos Intel prociknál.
Ha az AMD mellett döntesz és baromi olcsó de jó lapot akarsz akkor Abit KN9S (15-16K), ha pár fokkal jobbat szeretnék akkor ASUS M2R32-MVP (~25K).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest