Új hozzászólás Aktív témák
-
PELLE
tag
intel deszkát érdemes venni multimédiára vagy nézzek mást?Milyen tapasztalatok vannak az előbbivel?
-
Oraculus
tag
Sziasztok!
Konfiguráció váltásra készülök és teljesen mindegy nekem, hogy Intel vagy AMD csak nem tudok dönteni hogy ezek közül melyik alaplap legyen, tudtok segíteni
Intel Pentium konfiguráció esetén (s775):
-ABIT AB9
-ABIT AB9 Pro
-ASUS P5B
-ASUS P5B Deluxe
-ASUS P5K
-ASUS P5K Deluxe
-GIGABYTE 965P-DS3
-GIGABYTE 965P-DS4
-GIGABYTE P35C-DS3R
-MSI P35 Platinum
-MSI P35 Neo
-MSI P35 Neo Combo
AMD konfiguráció esetén (sAM2):
-ABIT K9N-SLI
-ASUS M2N32-SLI Deluxe
-GIGABYTE GA-M55S-S3
-GIGABYTE GA-M55SLI-S4
-GIGABYTE GA.M57SLI-S4
-GIGABYTE GA-M59SLI-S4
-MSI K9N Platinum
Elsősorban játék-ra használnám a gépet, tuning nem fontos. -
Bocaa
senior tag
válasz
VaniliásRönk #991 üzenetére
Ha tudnám
-
Bocaa
senior tag
Hi!!Valaki elmondaná a dualcore-os CPU-k sorrendjét.Please
-
Arena87
aktív tag
Én nem tudom. De szerintem AMD és INTEL közti ár küllönbségben inkább amd-t veszek, mert mondjuk asszem 5200+ és E6700 2.67GHz 4Mb BOX közt közel 35k ár küllönbség van
És annyiért már közel egy Vízhűtést veszek!és azzal már elég ''keményen'' meglehet tunningólni! ;)
-
F.B.I.
veterán
válasz
VaniliásRönk #986 üzenetére
Nagyon nem is akarom nem vagyok én tunningőrült és még zseretném használni jó pár évig a procit.
-
F.B.I.
veterán
Megvettem a költségkimélő konfigot végre
:
-C2D 2160, Gigabyte 946GM-DS2, 2X1Gb Samu DDR2 667Mhz, 200Gb Samu sata, Pio 112, Chieftech 400W, mindez 73600,-Ft-ocska volt.
Alapon a procihűtő 1600-at pörög és 40 fokos a proci egy szellőztetés nélküli házban, a szobában 29 fok van.Amint lezs vidkari meghúzom a procit.Most a lényg a csend és hogy minden flottul müxik.
Még 1x kösz a válaszokat a választásom segítéséhez. -
robyeger
addikt
válasz
VaniliásRönk #979 üzenetére
az én szemem kitisztult pillanatában talán 20-25 képkockát felismer másodpercenként, de ha a tiéd jobb, esküszöm elmegyek a szemészetre
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
robyeger #977 üzenetére
A Pentium D 930 (3GHz) pl. 30-50%-kal gyenkébb értékeket produkál mint az X2 4800+ (2.4GHz) de ez alig érzékelhető.
Zadia: A Pentium D-t azért fikázza mindenki, mert egy hibás elgondolásra épített architektúra, rengeteget fogyaszt, multimédia számításokban úgy-ahogy működik, de alacsony késleltetéseket igénylő feladatoknál a hosszú utasításvégrehajtó láncia csődöt mondanak, pl. játékokban egyértelműen.
Azonos órajelen átlag 50-60%-kal gyorsabb a K8, amit 20-30%-kal ver a C2D. -
robyeger
addikt
[link], tuningal bármelyik fölékerekedhet a másiknak, játékok alatt alig érezhető a különbség, mivel a tesztben is jól látszik, közel sincs kihasználva a processzor teljesítménye, még 1magra vetítve is tikán közelíti meg a 100%-t. Client játékokra egyáltalán nincs szükség csúcs procikra.
-
Zadia
senior tag
Sziasztok!
Nem hagy nyugodni az a kérdés,hogy a Pentium D procikat 100 emberből 80 miért fikázza?Ha A C2D-t nem vesszük figyelembe,akkor az AMD X2 megveri?
Konkrétan a PentiumD 935 vs. AMD AM2 x2 4200+ -ra gondolok. -
F.B.I.
veterán
válasz
VaniliásRönk #972 üzenetére
Azonban a 2140 és 60 eléggé jól mennek
.Csak hát pénz beszél
.X2 lesz a vége ha csak holnapra drasztikusan nem megy le valami lap ára, ami szerintem kizárva
.
-
siriq
őstag
válasz
VaniliásRönk #969 üzenetére
Anno Robynak mondtam meg hogy 939 es ment 400 ''fsb''-n. Az ujjabak nana hogy jobban mennek.
-
F.B.I.
veterán
válasz
VaniliásRönk #968 üzenetére
Akkor AM2 X2 lesz már csak a 4 magos csere miatt is!Még 1x kösz!
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek!
Most beszéltem a barátommal a D805-ős proci 9eFT-ba fájna+5400 FT rá egy Zalman, aztán meghúzom mint a lovat ha nem marad más választásom, mivel sajna anyagilag tartanom kell a 32-35eFT-ot ( lap+proci).Ilyenkor van az ha volna egy kicsit több pénzed, akkor....
Sajnos azonban nincs, a gépemet már elvitték, a laptop meg máshova kell.Mindegy ,holnap jelentkezek és megírom mi lett vagy mi nem lett.
Még 1X kösz mindenkinek! -
erdey_a
addikt
Bár már beírtam az azonnaliba is, hátha itt jobb helyen van:
Üdv.
Az utóbbi időben nem követtem nyomon a processzorgyártók versengését, és bajban vagyok, hogy mi felel meg minek AMD ill, Intel fronton.
Konkrétan az érdekelne, hogy az alábbi két AMD procinak teljesítményben melyik az inteles megfelelője kábé.
1. AMD Sempron 3200+ AM2
2. AMD Athlon 64 3200 AM2
köszi -
robyeger
addikt
válasz
VaniliásRönk #957 üzenetére
a E2xxx és E4xxx procinak 200Mhz az FSB-je, és egy átlag lap tudja gyárilag a 266Mhz FSBt, így 33% tuning a garantált. (az Asrock átlag alatti tuning terén) , amúgy megnézném azt a AM2 procit ami legmagasabb szorzón bírja a 300Mhz feletti alapórajelet
-
VaniliásRönk
nagyúr
3800+-ból csak Windsor magos 90nm-es van, 3600+-ból és 4000+-ból van 90nm-es is, meg 65nm-es is (Brisbane), a régi felejtős, kisebb csoda ha megy 2800MHz-et, a Brisbane-ek 1.4V-on szinte biztos mennek 3000MHz-et, kis szerencsével 1.35V-on is összejöhet.
A 2140 ára nagyon komoly, csak mint mondtam a megfelelő alaplappal van a legnagyobb gond, int. VGA-val nincs rendes 775-ös tuningalaplap 20k környékén.
Ha tudnál VGA-t is venni, akkor egy GigaByte 965P-DS3 a legjobb választás lenne, 23k. -
F.B.I.
veterán
válasz
VaniliásRönk #956 üzenetére
AMD X2 3800+-os is 65nm-es?Vagy olyan kicsiben már ne gondolkodjak?Most igen jó áron kapnám.Mondjuk a C2D 2140 mellett szól a 15200,-Ft-os ár.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azzal a VIA-s vacakkal úgyse tudnál tuningolni.
Van normális GigaByte alaplap int. VGA-val, 965G-DS3, 28k.
A G945 chipsetek elavultak, azokkal lehetne 20k alatt is kapni alaplapot, de tuningban azok sem jeleskednek.
Az AM2-es alaplapokban fognak menni az AM2+-os CPU-k is, egy-másfél év múlva olcsón cserélheted négymagos CPU-ra. Az ajánlott GigaByte AMD690G-s alaplap pedig egy kiváló tuningdeszka. -
robyeger
addikt
ha már adott a ram, inkább Intel válasszál, mert az AM2-es procik a 667mhz rammal gyengén muzsikálnak. 33% tuningot garantáló olcsó deszka. pl: Asus P5L 1394, az integrált VGA megoldásnál, ha ideiglenes úgy is, szerintem jobb egy PCI VGA kari átmeneti megoldásnak vagy Asus P5L-VM1394 (ami integrált VGA-s), vagy megtartod a régi VGA karid egy Asrock 4CoreDual-VSTA deszkában, de ezzel csak minimális a tuning.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
VaniliásRönk #949 üzenetére
...de a 2140 valószínűleg elég gyengén muzsikál ha tuningra kerül a sor, nem mellesleg alacsony a szorzója, komoly alaplap kell alá még ha bírja is szuflával....
Ezt honnan vetted, a E2140-es kitünően húzható és a szorzója is magasabb, mint pl. E6300 vagy E6320-nak.
-
F.B.I.
veterán
Köszönöm válaszodat!
Az egésszel csak annyi bj van, hogy a memóriák már megvannak véve és gondolom az évek múlásával még ha most el is cserélném 2GB jobb minőségüre, az is kevés lesz.Akkor X2-t ajánlasz.Elgondolkodok.Köszönöm!
Várom mások segítő válaszát is. -
VaniliásRönk
nagyúr
A 667-es Samsung felejtős, a Kingmax 800 alig valamivel drágább, és hát khm, azért van ''némi'' különbség.
A C2D elvileg jobb videókonvertálásra, de a 2140 valószínűleg elég gyengén muzsikál ha tuningra kerül a sor, nem mellesleg alacsony a szorzója, komoly alaplap kell alá még ha bírja is szuflával.
Amit ajánlok költséghatékonyan:
GigaByte MA69G-S3H 20k
2x1GB Kingmax 800 16k
AMD Athlon 64 X2 4000+ (65nm!, 2100MHz, 2x512kB L2) 17k
Ezen az alaplapon van Firewire, és egy használható int. VGA, Intel vonalon nem nagyon van int. VGA-s alaplap, amivel tuningolni is lehet, ha van is 20k felett, ill. a CPU is min. 22k egy E2160 személyében.
K8 tuningról itt olvashatsz. [link]
Tápból nehogy valami 450-550W noname csodát vegyél, egy FSP 350PNF pl. tökéletes, de erről [link] a listáról bármelyik jó vétel.
Szerk.: VGA-nak inkább egy Sapphire HD2600XT-t ajánlok, persze majd a megjelenés után kiderül jó vétel lesz-e. 7900GS-sel semmiképpen nem tervezhetsz hosszútávra, a konfig pedig jó ha 1.5-2 évig kihúzza, egy Phenom X4-gyel és egy 2. generációs DX10-es VGA-val talán 3 évig.
[Szerkesztve] -
F.B.I.
veterán
Kis segítséget kérnék uraim!
Gép váltás előtt vagyok és teljes a tanácstalanság, mivel holnap már meg kellenne rendelnem a konfigot.Ami szinte biztos, hogy már benne lesz az 4GB Samsung 667Mhz DDR2-es memó, mivel nagyon olcsón jött.Sajnos nem állok a helyzet magaslatán anyagilag csak a régi gép ára lesz benne kb.55e Ft.Ebből a proci+ lap olyan max.32e Ft-ba tud fájni (mindent beszerz áron kapok).
Integrált vidkaris alaplap megoldás lesz most, a komolyabb kártya majd augusztus vége felé.
Amire kellenne a gép:
-DV kameráról konvertálás dvd-re
-avi csomagolás
-filmvágás
-és természetesen játék de csak kis mértékben.
Kérdéseim:
-Intel vagy AMD?
-Co2D 2140 vagy X2 3800+ (ezke szeretném majd húzni és a melegedés is számít)
-elég lesz majd egy 7900GS vagy várjak Dx10-re
-Esetleg a fenti 2 procihoz tudnátok ajánlani alaplapot 20e Ft-ig, ami nem hal egy kis húzástól?
Ennek a gépnek, ami hétfőn kerül megrendelésre vagy 4-5 évig mennie kellenne fejlesztés nélkül.
A segítő vlaszokat előre is köszönöm!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Mark__o
csendes tag
Hali mindenkinek! Proscesszorvásárlás előtt állok. Én egy 6420-al szimpatizálok de két haverom is azt mondaj hogy inkább egy 5600-os Amd vegyek mer az áuk nagyságrenfileg megegyezik ahogy néztem . Nálam okosabbak tanácsát várom vagy ha van ami ebben az árban jobban megéri arra is kiv lennék
-
Ribi
nagyúr
Pont azt irta hogy a P4 meg 4Ghz-n is lassabb egy alapon futo E4300-nal.
En es csodalkozva vettem eszre, hogy nehany proci igenyes jatekban rongyosra verte az E6300-am a regi D820@3.5G-t. Onnantol hogy egy 7600GT-t is epp kihajtja, meg sok minden mast is kellene csinalnia. Most van a Two Worlds jatek aminek biza az E6300 sem eleg alapon. Neked azt a 7900gs-t sem hajta ki rendesen a procid par jatekban. Oblivionban is azt hittem hogy a 7600 a lassu. Aztan jott a c2d es ra kellett jonni hogy nem a vga volt a lassu. Addig nemtudod, hogy mi a lassu amig nincs viszonyitasi alapod. -
Zeratul
addikt
válasz
Komplikato #939 üzenetére
Ezt is megértük Intel alá AMD chipset kell
-
Komplikato
veterán
válasz
VaniliásRönk #938 üzenetére
690-es GigaByte 18K itt a PH-n, arra apellálok, ha kijön pár hét múlva a 790-es, akkor augusztusra csak lemegy az ára picit. Viszont a P35C-DR3S meg most 33K, és az csökkenés után is drágább lesz, mint a P35C. Szerintem. Persze proci szinten nem gáz, ha vagy E2000-et veszek vagy addigra beesik az E4300 20K körülire (júli 22) ...
Nem, nem várom meg az AM3 deszkákat, sem a 8 magos Intelt támogató lapokat sem! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #937 üzenetére
790 vagy P35, 965 már felejtős, szerintem.
-
Komplikato
veterán
Nálam most már nem az a kérdés, hogy Intel vagy AMD, hanem az, hogy i965/P35 vagy AMD790-es deszka? (A gyártó pl. már biztos!)
-
@Mézga@
csendes tag
Nem rossz a C2D De én maradok a jó öreg AMD-s confignál. Nekem volt annak idején ez is az is, sőőőt volt hogy eccere 2( intel + Amd) szerintem mind a kettő jó proci!
Itt mindnekinek magának kell eldönteni mire használja.. mennyit akar rá költeni.. és hogy nemes egyszerűséggel melyik számára a szimpatikusabb
Egyébként ugy tudom (olvastam vagy hallottam valahol) hogy az amd is akara ilyen quad-os csodát.. és hogy nem szurjon ki megint a néppel.. ezért egy átalakitóval 2 2 magost fog adni 1 árárért am2-es foglalatba, igy átmenetileg.. aztán majd gyárt rendeset isUgy láccik ráébredtek hogy ha sokszopr kiszurnak az egyszerű emberrel a folytonos foglalat váltással.. előbb utobb besokallnak
Nah mind1. Szóval Bármelyik remek választást jelent egyik sem szorul a favorizálásra, mindenki döntsön belátása és pénztárcája szerint
Hali mindenkinek! -
gamer_hun
tag
válasz
Armando_19 #931 üzenetére
Köszi, biztos jó a Core2Duo, sokan mondják nagyon gyors
-
Zájec
veterán
válasz
Komplikato #929 üzenetére
én pont az első mondatod miatt nem váltok core2-re.
mert nem hajtja jobban ki a vga.mat.. -
gamer_hun
tag
köszi a válaszokat akkor marad a c2d, vagy amd x2
-
Komplikato
veterán
válasz
gamer_hun #926 üzenetére
Hát ha azt vesszük alapúl, hogy egy E4300-as Core2 is elver egy kétmagos 4GHz-re hergelt P4-et, akkor ez egy maggal sehol sincs, valószinüleg egy 16.000Ft-os E2140 is körberöhögi.
Memória vezérlő? Nem tudom jól értem a kérdésedet, de ha nem húzod és szinkronban megy, akkor biza 400MHz-et jelent a ramnak. (Aszinkronban meg ált. ugye lasabb.)
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
gamer_hun #926 üzenetére
pl. Rome Total War játéknál két 4ezres sereg találkozásánál már 3.73Ghz 1magos P4-nél is beszagat, persze ha lekapcsoljuk a rezidens progikat, mint antivirus és tűzfal, javíthatunk a helyzeten. A mai játékoknál (Supreme Commander,stb...) gondolom még kritikusabb lehet a helyzete egy 1magos procinak. Szerintem aki nem sajnálja a VGA karira a pénzt, annak bőven futja belépő szintű dupla magos procikra is (pl: E2140 vagy X2 3600+)
Amúgy egy 800Mhz FSB procit 400Mhz-es dupla csatornás memória tud megfelelő mennyiségű adattal ellátni, ergo 1csatornán 800Mhz memória szükségeltetik, ha ennél több a memória órajele az javít a dolgokon, de ha kevesebb akkor nagyban ronthat a dolgon. -
gamer_hun
tag
szeirntetek egy 775ös pentium4 egymagos 3,4Ghz-es 2mb cashe-el, kb játékok alatt mekkora teljesítményt tud leadni, pl core2duo-hoz képest?
Milyen memória vezélője van (533,667,800)? -
Oliverda
félisten
Egyrészt az Socket F volt, szerverplatform, és nem AM2. Nyilván módosítani kell a BIOS-t, ehhez meg azért idő kell.
Szóval úgy néz ki a K8L-t és a chipseteket alaplapokat is jelentősen módosítani kell. - Nem hiszem.
Gondoljunk csak hogy tápfesz kellene a IMCnek. - Mé'? Most langyos tejjel műküdik? -
Zeratul
addikt
válasz
VaniliásRönk #919 üzenetére
Azért a bukiknál erre nem fogadnék. A Computex bemutatón a Barcelona rendszer bugzott mint az állat. Anandtechék elárúlták hogy nem elég hogy nem ment csak 1.6 GHz a barcelona, még deszka birósát is jelentősen módosítani kellet, a HT link se működött rendesen, 3Dben ezért meg se próbáltak benchmarkolni. Szóval úgy néz ki a K8L-t és a chipseteket alaplapokat is jelentősen módosítani kell. Gondoljunk csak hogy tápfesz kellene a IMCnek.
-
robyeger
addikt
válasz
VaniliásRönk #919 üzenetére
ennyi erővel a következő lottó nyerő számait is leirhatnád
-
Vandit.
addikt
válasz
VaniliásRönk #911 üzenetére
'' Persze ha 5600+ helyett 4400+-t vennél (szigorúan csak 65nm-eset), akkor bőven maradna 8800GT-re, és az említett KN9-S-ben ez a CPU is lazán megy 3000MHz-et,''
Ezt Én is alá tudom támasztani. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #918 üzenetére
Intelnél a Penryn és esetleges kétmagos leszármazottai P35 nélkül bukta, AMD vonalon viszont a Phenomok akár egy ASRock AM2NF3-VSTA-ban is menni fognak.
-
Komplikato
veterán
Nekem is lenne kérdésem:
Eddig úgy gondoltam, hogy a következő gép a következő felállásban lenne nekem jó:
GigaByte P96-s3/DS3 vagy erős áresés esetén P35C-DS2R, 2GB DDR2 800MHz ram, és (pnztárcafüggően) E2160, E4300/4400 (vajh mennyi lesz nyár végén a 4500?), esetleg 6320 jól meghúzva (de semmiképpen csúcsrajáratva!)
De azért esz a penész, mert ilyen kombinációban is gondolkodtam:
GigaByte 690-es deszka (áresés esetén ennek megfelelő 780/790-es chipsetes verzsön) és egy jó kis Brisbane 4000/4400+ 3GHz körül. Azt hiszem, hogy igaziból az én rövid és hosszútávú céljaimra mindkét proci bőven megfelel még 2,6Ghz körüli órajeleken.
Viszont ha ''elkötelezem'' magamat AM2+ vagy s775 ''kóróóó'' felé, akkor nem nagyon fogok tudni könnyedén váltani a nextgen procikra, már ha egyáltalán lehet majd, lásd socket és VRM szivatások.
Szóval full tanácstalan maradtam.
HELP! HILFE! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Komplikato #916 üzenetére
Ha már a te verziód, akkor X1950Pro vagy Galaxy 7900GS Super, ezeknek a legjobb az ár/teljesítmény aránya (32-34k), bőven elegek lesznek, és kevesebbet fog bukni rajtuk cserénél.
-
Komplikato
veterán
válasz
szkorhetz #912 üzenetére
Nézd, jelenleg van kemény 3db ''már félig DX10'' játék. Meglehetősen sz*rul futnak még egy atomdrága GF8800 vagy HD2900Xt kártyán is. Éppen ezért én még nem vennék, majd köv. körben DX10 vasat. Ez szigorúan magánvélemény. 40-50K között egy jó X1950Xt vagy GF7900GT (kinek mi szimpi) és kivárásra játszanék.
-
szkorhetz
őstag
válasz
akkor vegyek inkább gyengébb procit erősebb vga-t?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szkorhetz #913 üzenetére
Ha azt akarod, hogy 2 év múlva is gép legyen, akkor DX10 VGA, és ott kell spórolni ahol lehet, a CPU-n és az alaplapon, vagyis amít már írtam, X2 4400+ (65nm-es!), az garantáltan menni fog 3000MHz-et mikor szükség lesz rá.
Szerk.: Ha a játék az elsődleges szempont, és nem kódolsz/tömörítesz rendszeresen, akkor mindenképpen.
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
válasz
úgy szeretném megépíteni hogy még pár év múlva is elég jónak számítson.
így is lesz 2 giga ram -
szkorhetz
őstag
válasz
szerinted érdemes vagy sem dx10-be áldozni?
a játékok még nem hiszem hogy dx-10 esek lesznek egy darabig vagy igen? -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szkorhetz #910 üzenetére
Simán.
Egyébként jobban jársz ha CPU helyett másra költöd a fennmaradó összeget, +2GB RAM-ból vagy egy X-Fi Xtreme Gamerből többet profitálnál később.
A 8600GT/GTS felejtős, semmire se lesznek jók DX10 alatt, és ha valami csoda folytán a játékipar az ATi koncepciója felé mozdul el, akkor a 8800GTX is átmegy a kalap kaki szegmensbe, de ez szinte kizárt, így egy 320MB-os 8800GT másfél évig biztosan kiszolgálna, az viszont 63k. Persze ha 5600+ helyett 4400+-t vennél (szigorúan csak 65nm-eset), akkor bőven maradna 8800GT-re, és az említett KN9-S-ben ez a CPU is lazán megy 3000MHz-et, így pont egy E6600-zal egyenértékű. (tudom az E6600 viszont megy 2400 helyett 3200-at akár alulfeszelve is, de ára is van, játékok alatt pedig semmi szükség ennyi erőre, sem most, sem másfél év múlva)
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk #908 üzenetére
a dx 9-es játékok elfutnak rajta?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szkorhetz #907 üzenetére
Nem tudom hogy érdemes-e DX10-ben gondolkodni, ez még nagyon képlékeny, fél évig még biztosan nem érzed szükségét, meg ha nem kell 1-2 DX10 only stuff, akkor akár 1 évig vagy tovább is simán ellehetsz DX9-es VGA-val. (eleve Vista nélkül semmi értelme DX10-ben gondolkodni, meg akkor OpenAL-es hangkari is kell, különben csak software-es stereo hang lesz Vista alatt, mivel nem támogatja a régi DirectSound szabványt)
Én a 6600GT-met egy 2600-ra szeretném majd cserélni, de ha neked nincs VGA-d a gépbe akkor nem tudsz várni, az X1950Pro jó választás, 8600GT árban van és erősebb mint a 8600GTS.
Szerk.: Egy GigaByte 965P-DS3 [link] vagy egy Abit AB9 [link] (mindkettő 24k) lenne jó választás egy E6600 [link] [link] alá, amit 46k környékén tudsz beszerezni, ez összesen 70k, de ha nem tuningolsz, nem lesz érezhetően gyorsabb a C2D, játékok alatt meg egy sokkal kisebb X2-nél sem a CPU lenne a szük keresztmetszet. Neked kell döntened.
Szivesen.
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk #906 üzenetére
érdemes dx10-ben gondolkodni?
mert én egy asus x1950pro-t néztem ki mellé.
mennyi lenne hasonló erősségben egy e6600-al?
nagyon meg akarnak győzni hogy az jobb.
ja és kössz
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
szkorhetz #904 üzenetére
Akkor amit ajánlok:
Abit KN9-S [link] és Athlon 64 X2 5600+ [link], ez a CPU 3100-3200MHz-re is képes, ha tuningolni akarsz majd (igaz eleve 2800MHz-en jár), így 57000Ft-ért megkapod kb. egy E6600 (tuningolva E6700) teljesítményét, konvertálásban kicsit gyengébb, de ha csak néha csinálod, akkor ez nem érzékelhető difi.
RAM-nak megteszi 2x1GB Kingmax 800-as, 2.1V-on 4-4-4-12-2T-ben bírják a 800-at. [link]
Egy ilyen konfig mellé akár 8800GTX-et vagy HD2900XT-t is pakolhatsz, elég lesz neki.
[Szerkesztve] -
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk #903 üzenetére
ok:
tuningolni nem nagyon szeretnék, sokat semmiképpen sem.
Játékra meg netezni néha konvertálgatni kéne.
80-ból kéne kijönni alaplappal együtt -
szkorhetz
őstag
válasz
VaniliásRönk #900 üzenetére
szerinted melyiket vegyem?
e6420 vagy 5600+? -
<cafat>
senior tag
válasz
VaniliásRönk #900 üzenetére
köszi az infót
jó elismerem kicsit viccesen jött ki ez a lépés, de attól függetlenül h nemtok ennyire részletesen mindent még tisztában lehetek fps, memória írás/olvasás és tesztek eredményeivel
ezeket is csak onnan tom h mielőtt vettem a procim (meg az egész gépem) utánnanéztem ezeknek és rájöttem h annó mikor az e6600 ~70 000 ft, az 5200+ ~50 000 ft volt, nem járnék sokkal rosszabbul ha az amd mellett döntök, mert nemsokkal van lemaradva, de viszont olcsó és nekem bőven jó ennyiért
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple asztali gépek
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Processzor Intel Core Ultra 9
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Intel Core i7-13700K Processzor
- Xbox Ultimate előfizetések
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest