- Androidos tablet topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Samsung LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- Az átlagnál nagyobb eséllyel pusztulnak el a Western Digital egyes HDD-i
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
válasz
promisz
üzenetére
Hát inkább magas FSB de igazából csak everest benchnél látod az eredmény gyakorlatilag minimális a különbség.
Szóval ott hajtod ahol jól megy
Példa: Ha mondjuk 800as ramjaid vannak akkor 400as FSB-n szinkronba megy a ram a procival így nem kell egyiknek sem a másikra ,,várnia"míg ha pl 300FSB-n hajtod a RAM vár a procira mert nem vannak szinkronba.
De ezek a procik általában nem tudnak 400at.de igazázból tényleg lényegtelen mert a benchmarkokon kivül sehol nem veszed észre a különbséget.
Remélem jól tudom
-
kriszbon
őstag
válasz
promisz
üzenetére
Nem nem volt felesleges, mert így tudod hogy mennyit bír a procid azzal a hűtővel! A többiről meg megírta americanidiot kolléga hogy mi van! Tök felesleges netezés közbe a húzott rendszer! Ha jól tom Giga lapod van, tehát tedd fel azt a nyavajás ET. progit, és ha szükséged van játékhoz a +Mhz-ekre, akkor abba feltolod és kész! Persze a biosba fixálj meg állíts be mindent, úgy hogy ha progival húzod akkor ne legyen gond, amúgy meg betöltéskor menjen csak alapon(egyébként ha ott elcseszel valamit, mármint a progiba, és újraindul vagy lefagy akkor a gép simán indul az alapbeállítással, nem kell bios reset meg anyám kínja!

-
South Velen
addikt
-
Dave™
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
Igen, az a segélykiáltás még egy kis áramért.
Nem tudom mit hallottál, de biztosan nem a processzort
A tápventi sokat nem számít, célszerű lenne oldallapi ventit ráfújatni, ha van hely az oldallapon, vagy esetleg lecserélni a hűtőt valami erősebbre. Vagy hagyni mindent így. Bár nyáron már kevés lesz ilyen tuning mellett. Szerintem már mondták mások is, de az új gomb mellett van a válasz, átláthatóbbá teszi a dolgokat, célszerű (lenne) használni. -
Dave™
nagyúr
válasz
promisz
üzenetére
1) 1.45V-ig biztosan nem, bár tartós használatra érdemes 1.36V alatt maradni
2) Mert 0.05V-al alatta van pl. Gigabyte lapoknál (gondolom ilyen tartományban nem lehet pontosabban, másik verzió szerint biztonsági okokból)
3) 70 fok alatt
4) Lehet több is, csak a hőmérséklet ne menjen 70 fölé, ehhez pedig többnyire kevés a gyári hűtő, ezért. Ha nagyon jó a szellőzés, beleférhet több is.
5) Elsősorban igen.
6) Igen, de csak mértékkel. Meg ha már gyári hűtő, akkor legalább irányíts rá egy ventit. -
kicsigeri
senior tag
válasz
promisz
üzenetére
- CPU CLock Ratio = 10X marad
- Fine CPU Clock Ratio = +0.0 marad mert nem minden lap szereti a feles szorzót
- CPU Host Freqvency(mhz) = 300 333
- PCI Express freqvency(mhz) = 100 marad
- System memory multiplier = 2.40 marad
(Memory freqvency(mhz) = 720) ~800 leszVid: ha gyári a hűtőd, akkor 1,32V többet ne nagyon, az kb 1,27V lesz valósba, ha az imént, 1,25V kapott.
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
promisz
üzenetére
alapfeszen, ami nálad ez a 1.2250 ennyi tud

mint, mondtam 1.36Vig viheted. ha kell neked az a 3,33ghz, akkor 333*10 és kb 1.3V. de probáld meg kisebbekkel is. 1,25ről indíts és vidd feljebb.
ramokat egyenlőre, meg ugy szorozd, h 800 körül menjenek. nem baj, ha kicsit több.
333 fsb esetén 2,5ös szorzo
és így probálgasd.de geri verzioja sem elhanyagolhato.

azt is probáld meg
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
promisz
üzenetére
system memory multipliert told feljebb. 2,5tel megy majd 750en, de 3as szorzoval is megnézheted. és akkor 900. 5-5-5-18ban vinnie kell. ha nem, adj neki feszt. 2-2.1Val vinnie kell

ha procinak nem akarsz több feszt adni, akkor vedd vissza azt a +0,5ös szorzot.
szvsz 3000en menni fog ennyi fesszel

autorol manualra, de izibe. huzva nem szabad ott hagyni.

a többi beállítás maradhat normalon.
-
fagy53
nagyúr
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
promisz
üzenetére
el vagy tévedve. nem azaonosak minden procnál a VIDek...
a te VIDed 1.2250V
legalábbis annyit ír neked everest.
de biosban is meg tudod nézni. kiírja neked alul, ahol a feszt állítod.
uccso képen látni is...1.2250V
a piros felirattal ne törődj.
nézd meg h így stabil e prime alatt. legalább fél orát futtasd small FFTs modbamennyire állíottad be az orajalet?
300*10?
-
zoo8800
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3662
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mivel hűtöd? 2800 RPM
A tápventi sokat nem számít, célszerű lenne oldallapi ventit ráfújatni, ha van hely az oldallapon, vagy esetleg lecserélni a hűtőt valami erősebbre. Vagy hagyni mindent így. Bár nyáron már kevés lesz ilyen tuning mellett. Szerintem már mondták mások is, de az új gomb mellett van a válasz, átláthatóbbá teszi a dolgokat, célszerű (lenne) használni.