Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Úgy érted, hogy 1.2V MCH fesz mellett nem indul el? Mert azt valószínűtlennek tartom....hiszen minden más fesz marad, max az MCH hőtermelése nő meg...

-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
1.2V-on nem indul el?

-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
A magok 50 fokosak, a proci 33. Az soknak számít?
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Alacsony az MCH fesz......
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Ha még mindig BS-ezik, akkor kell még a CPU-nak feszültség. Az egyébként tényleg normális, h olyan 0,01 V feszültséget változik terhelés és alaphelyzet között. Tehát ha még mindig kékhalál van akkor adj neki biosban 1,30000 V-ot.
-
válasz
hoditogame
üzenetére
A terhelés alatti feszültség-esés normális jelenség.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Win alatt idle-ben és terhelés alatt (pl ibt, everest stress test) cpu-z szerint mennyi a vcore voltage?
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Ja és két oprendszerem van, egy 32bites XP, és egy 64es win 7. Eddig az XP vel próbálkoztam, mert azon vannak a főbb programjaim.
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Processzor: Dual Core Intel Pentium E5200
Alaplap: Gigabyt GA EP43 S3L,
tápom Gigabyte SUPERB 550W p 450W c.
RAM: 2x 2GB 1066 Kingmax CL6
Videó kártya: NVIDIA GeForce GTX 460 SE 1GB GDDR5
Winyó: SAMSUNG HD322HJ (320GB 7200RPM SATA 2)
SAMSUNG DVD író
+ egy rakat hűtés minden alkatrészen -
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame
üzenetére
milyen konfig ez pontosan?
illetve milyen beállításokkal vagy most?
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Valaki véletlen nem gödöllői?

-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Lehet meggondolta magát és sokallta azt a voltage droppot
vagy így reagál a hirtelen melegre, több "folyadékra" van szüksége. -
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Ki lett tesztelve a beállítás?
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
valszeg feszültséget kér a CPU, ha a memóriáidat nem használod a gyáritól alacsonyabb időzítésen, vagy magasabb frekvencián.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Érdemes szerintem everesttel letesztelni melyik beállításnál a gyorsabb a memória. Alacsonyabb órajelen, alacsony időzítéssel, vagy magasabb órajelen nagyobb időzítéssel. Én arra tippelek, hogy magasabb órajel, magasabb időzítés, de egy próbát megér.
-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Ugyanilyen kingmaxom van sztem.
5-6-5-15-be megy 1066-on. -
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Én úgy tudom, h ha az időzítéseken módosítasz, az nem befolyásolja a memória frekvenciáját. Esetleg annyiban, hogy nem fog elindulni úgy. Ha gyárilag 1066-os cl6-os időzítésekkel, akkor nem biztos, hogy menni fog most cl5-ön. Bár 1 próbát megér, pl. beállítod 6 6 6 18-ra, aztán megnézed egyesével, melyik mennyit bír. Tehát 5 6 6 18; 5 5 6 18. Ha valamelyiken nem megy akkor vissza 6-osra és onnan a következő számmal próbálkozni.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Az nem olyan rossz a 2,5 GHz-hez és a 800 MHz rated FSB-hez képest. Most 3,4 GHz-n, azaz +900 MHz és 1080 MHz FSB-n azaz +280 MHz-et nyertél.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Hanyas szorzóval?
-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
valóban a 340 et bírja, a 350 et nem. A memóriával nincs gond, amíg 1050 alatt tartom a frekijét.
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Sok az FSB a feszhez. Elképzelhető, hogy 350 alatt wall-os a proci! Mondom, hogy apránként indulj felfelé egy legalább fél óráig stabil Prime95 blend beállításról...

Valószínűtlen, hogy CL6 840MHz-hez 2,1V-ot kérjen a Kingmax....
Főleg Standard Perf. level mellett... -
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Úgy nézem 1050 en stabil a beállításokkal amit mondtál. 1,2 északi híd fesszel, és 2,1 V os ramfesszel nem bukik meg a teszten.
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
CL5-ös memóriák? A Perf. enhanche-et (a RAM késleltetését befolyásolja) vedd standard-ra ezért nem stabil! Pontosan milyen RAM-ok? CPU-Z RAM screenshot jóljönne.
Mentek valaha 1066-Turbo beállítást a RAM-jaid?

Első körben pedig a Manual-t olvasnám el (esetleg tölteném le pdf-ben), de lehet hogy ódivatú vagyok...

-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Tudsz csinálni képet a bios beállításaidról? Közben nézegettem tube-on giga biost, talán most okosabb vagyok e téren is
. tehát képeket kérnék az M.I.T. beállításaidról 
-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Probáld meg Standardon hátha.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Nem találtál a biosban valamilyen memory overclocking opciót? Nekem Ami biosban van pár olyan beállítás, amit ki/be kapcsolok, akkor jobban lehet húzni a memóriát, FSB-t és CPU-t.
Időzítéseket hagyd auto-n a memóriáknál, állítsd 1066 környékére és 2,1V-ot neki. Eddig egyébként 1066-on mentek a memóriáid? -
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Kérdezz be tuning topikba hátha van valami tipp. Én nem értek intelhez sajna..

-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
Lapod is tud 1066 MHz-t ramod is és csak 840MHz-en stabil ez a szitu?
-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
2.1V 1066-hoz még bőven belefér.

-
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Hát ennyi volt, és megannyi amper.
Ha csak egy picit is 840 fölé emelem a frekit, el se indul, de 840en stabil. (Ezért vesz az ember 800 as helyett 1066 os ramokat ch!
)
Köszönöm mindenki segítségét! De ha van még okosság, küldhetitek. -
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Stabil a 3,5 GHz-n, 840 fsb-n, ami teljesen jó, de az 1066 még jobb lenne. Próbálom is, csak ramszorzót és ramfeszt kell állítani? Úgynézki nem, mer így nem indul. xd
Ramfesznél 2,1 voltot már rózsaszínnel jelöli. Vagy ennek az ijesztgetésnek nem szabad bedőlni?
Amúgy a sajátgép jobbegér tulajdonságok 4,3 GHz-t ír xD
-
bolcsodal
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
10x300-ról indulj 10 MHz-enként. 320-környékétől Prime95 blend-del tesztelj minden beállítást legalább 10 percig....
Türelemjáték.
A RAM-ok maradjanak 800 közelében, de vigyázz, mert nem biztos, hogy minden Latch-et szeretni fognak órajeltől függetlenül (FSB
RAM arány). 
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Akkor megtudnám mondani, hogy miket is kellene állítani. Ott a memória beállításaival van a gond, valszeg az emlegetett DRAM : FSB arány miatt.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Akkor 350-re az FSB-t 10-es szorzóval, Vcore feszültség maradjon. PCIE-t azért kell lefixálni 100 MHz-re, hogy ne emelje annak a busznak is a frekvenciáját, nem mindegyik VGA/alaplap szereti.
Nézd végig a biost, és ha látsz valamelyik állítási lehetőségnél olyat h enhanced fsb/cpu/memory azt kapcsold be, ill. amit megkövetel a beállítás. Lehet valami lekorlátoz.
Northbridge az még MCH néven lehet (Memory Control Hub). -
hoditogame
csendes tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Nah

Elindult, mert 800 alá vettem a ramokat. De winbe belépve kékhalálozott.Ha befényképezem ide a biost, meg tudjátok mondani a pontos átállítandó értékeket?

-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
alap Vcore-t állítsd 1,3-1,31V környékére. Esetleg northbridge-nek is adj kis feszültséget ha még mindig nem indulna.
-
rumkola
nagyúr
válasz
hoditogame
üzenetére
kevés a fesz a procinak vagy nem jó a rambeállítás, ennyiből nehéz ezt kisakkozni

-
ETOM
addikt
válasz
hoditogame
üzenetére
2.2V max DDR2-nek hűtés nélkül, 2.1V simán mehet neki.
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
1066-on 2,1V kell neki. Ha ez a value szériából való memória, tehát nincs rajta +hűtőfelület akkor próbálj meg a gyári frekvencia környékén maradni, az sem baj, ha csk 1000MHz-en sikerül megállapodni.Elszállni nem nagyon tud, de egy erősebb OC-nál már figyelni kell a hőmérsékleteket. Igaz ilyen 0,1-0,2 Volt nem okoz olyan nagy hőtöbbletet, bár azt még nem tudjuk milyen CPU hűtőd van.
FSB speedet kell állítani
szorzót
memória időzítéseket
DRAM : FSB arányt, ha túlléped az 1100 MHz-es memória sebességet
CPU voltage
a többi feszültséget (FSB, NB,SB) pedig állítsd be a defalult (legalacsonyabb) értékre. Általában jobb oldalt kiírja a biosban, hogy mennyi.
PCIE frekvenciát pedig 100-101 MHz egyikére lődd be.
És mehet az alap CPU feszültségről, FSB frekvenciáról, 10-11-es szorzón a malmozás
-
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Nekem világ életemben Asus lapjaim voltak Ami biosszal, így nem nagyon tudom mi merre van a Gigabyte Award biosában, ha addig nem ír valamelyik szaki, megkeresem hogy mi merre van. Érdemes defaultról kezdeni a CPU OC-t szerintem, mivel nem lehet tudni, pontosan melyik chipnek kell a + feszültség, ha nem vagy elég gyakorlott a dologban
.
Kingston hivatalos oldalán megtalálod a gyári értékeit a memóriádnak, esetleg ha a doboza meg van még, azon is rajta szokott lenni.
A DRAM része csak annyi, hogy lehet állítani ezt az arányt, hogy ha megnöveled az FSB-t akkor azzal ugye párhuzamosan nő a memória frekvenciája is. Ha túl magas a memória frekvenciája, adhatsz neki akármit, nem Fog elindulni a gép. Ezért lehet állítani ezt az arányt, hogy ha túlléped akkor ennek módosításával lentebb veheted a órajelet, majd onnan mehet tovább a móka. -
balage.
tag
válasz
hoditogame
üzenetére
Heló.
Én úgy tudtam átlépni a "bűvös" 3,4 GHz-et, hogy a szorzót vettem lentebb, majd alap CPU voltage-on az FSB-t mindig 10-zel növeltem, továbbá ügyeltem arra, hogy a memóriák ne nagyon lépjék túl az 1100 MHz-es határt, mert volt, hogy ez miatt nem ment a további OC.
Tehát sztem először kezd el 11-es szorzóval lépegetni az FSB-t, DRAM : FSB arányra meg ügyelj, hogy ne lépje túl az említett értéket. Én alapból a memóriákat a gyári értékekre állítottam, tehát 2,2V, időzítések 5 5 5 15. Ha bebootolt, Windows is elindult, akkor Intel Burn Testtel 5 sorozatot futtattam 1 GB-os memóriával. Ha lefutott gond nélkül, akkor újraindítás, bios, +10 MHz az FSB-re. Ha kékhalálozik, vagy IBT hibát ír, akkor plusz feszültséget kell adni a CPU-nak. Én a CPU voltage-on kívül mindent az alapfeszültségre állítottam, nem autora. Azért IBT, mert az a leggyorsabb ilyen stabilitás teszter (szerintem), és az fűti fel a legmelegebbre a CPU-t.
Nekem most 380x10 @ 1,3175V-on megy a CPU.Milyen alaplapod és tápod van?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame
üzenetére
igen

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame
üzenetére
felesleges...
nem éreznéd a különbséget.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame
üzenetére
system memory multiplier ( SPD )
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame
üzenetére
ezzel is fel tudod.
ha emeled az FSBt, akkor nő a ram orajele...
szal ha visszaveszed a szorzot, akkor FSBvel szépen fel tudod emelni az alaporajelig a ramot, miközben a proci orajele is nő.
ezért nem kell uj ramot venni.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
hoditogame
üzenetére
vissza kell venni a ramszorzot.
Új hozzászólás Aktív témák
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7600X AM5 processzor eladó doboz+gari
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3432
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 WIFI i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 Trinity OC 24GB LIAN LI PC-O11D 750W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

vagy így reagál a hirtelen melegre, több "folyadékra" van szüksége.