Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesss
addikt
Köszi.

Ilyesmire gondoltam, a lényeg az hogy milyen alacsony feszen tud elindulni a proci.
Létezik egyáltalán olyan lap, amivel 100Mhz-es FSB-nél kevesebb is beállítható ?
De igazából ennél már nem érdemes nagyon lejjebb menni. 0,65V-nál kevesebbel nem nagyon fog elindulni szerintem, akár hány MHz-en van. A 0,65V már elég közel van a tranzisztorok küszöbfeszültségéhez is.
Amúgy a lapodon mi a legkissebb beállítható ?
Van ötleted, hogy milyen lap lehet az, amelyiknél az északi híd feszültségét is tudnám csökkenteni - Biosból ?De nem az alulfeszelés a lényeg, illetve nem az hogy meddig lehet lemenni a proci feszültségével, mert ebben a tartományban már úgyis olyan keveset fogyaszt maga a proci, hogy azon már nem nagyon lehet nyerni.
Az lenne a lényeg hogy a proci tápellátás ebben a tartományban a lehető legjobb hatásfokú legyen. Az pedig nem gyakori. És óriási különbségek tudnak lenni, lásd pl: [link]. Itt azért nem kis különbségek vannak köztük Idle-ben. Konkrétan közel 30W a 2. legjobbhoz képest.
És akkor még a feszt nem is csökkentették a procin. Jó, mondjuk ez nem Penryn, de a proci tápellátásért felelős MosFET-ek gondolom alapvetően ugyanazok. Ilyesmi teszt kellene nekem P35-ös/P45-ös (bár a P45 elvileg többet fogyaszt) /G31-es lapokról.
A "kiindulást", az Idle-ben AC oldalról 8,5W-ot fogyasztó desktop alapú i5-ös gépről olvastad ? [link]Ez kissé más kategória, mint hogy egy 300-as FSP elég lenne ide.
Az eredeti tesztben egy szétmoddolt AC-DC konverter + paneltáp van.
Csak említés szintjén: kiszedte belőle a PFC-t is, mert az is fogyaszt 1W körül. Ja meg a ledet is.
De még én is csak átfutottam, valószinűleg a legtöbbet a lap nem gyenge átalakításával nyerte. Azt írja, hogy a procival nem nagyon lehet mit kezdeni, az maga már gyári esetben is csak 3W körüli fogyasztás. Ez azért részben igaz a Penryn-re is. Csak ott még külön van az északi híd, benne a PCI-Express vez., stb.
Szóval a legtöbbet a tápellátásnál lehet nyerni - és itt annak minden szintjére kell gondolni.
Én csak annyit tennék az alaplap árammal ellátása terén, hogy simán kiválasztanám az ebben a tartományban legjobb hatásfokú AC-DC adaptert + paneltápot.
De az alaplap moddolása a proci, MCH, ICH, PCI-Express tápellátás szempontjából is közel ilyen fontos.
Na meg a VGA, amiből pont hogy jobb lenne a kisérlet izgalmassága miatt a diszkrét.Azon kívül hogy Bios szemponjából jók ezek a Giga lapok alulfeszeléshez, mi bizonyítja hogy ebben a tartományban nekik a legjobb a tápellátási hatásfokuk, és az egyéb részek fogyasztása ?
Asszem MSI-nél körbenézek mindenképp.
A teszben ahol ez jött ki messze a legjobbnak hatásfok terén: [link] azt írják, hogy már nem ez az első hasonló lap az MSI-től:
MSI continues in its dominance of idle/light load power saving performance by using buck controllers that support low switching speeds and allow phases to be turned off in light load conditions.
A fázisok kikapcsolására elvileg úgy tudom van valami GB-nál is.
De hogy mennyire működik az hatékonyan ehhez képest, az már jó kérdés.
Ehhez az alkatrészek pontos típusát is ismerni kéne - és körbenézni az adatlapokban, próbakapcsolásokat szimulálni vagy még inkább meg is építeni velük. Meg ugye még komolyabb elektronikai ismeret kellene, ami egyenlőre még nekem sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Milyen videókártyát?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Path of Exile (ARPG)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest