Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
(ex)Cat #4217 üzenetére
nálam mindig az volt a nagy kérdés Asus vagy Gigabyte. A gigában az teszik, hogy default bios beállításokkal halál stabil tud működni nagyon sok féle memóriával, viszont manapság szerintem olyan bagatel hibákat követnek el, fizikálisan nem férnek egymástól az eszközök és a kábelek a lapon, mániájuk lett a PCIE csatik halmozása, hiába csak 4x sebességű. Az Asus elég ésszerűen helyezi el a csatikat a lapjain, viszont én személyszerint olyan asus lappal még nem találkoztam, ami default bioson tökéletesen működött volna, valamit mindig utánna kellett állítani, viszont a beállíthatósága finomabb, mint a gigáé, mondom ezt úgy, hogy megint asus deszkára adtam a fejem. Ja és kínlódhattam azon is XP ahci telepítéskor, hogy asuséknál már nem divat a floppy csatlakozó, persze a BIOSban a bootolható pendrive-ot be lehet kapcsolni forced floppy módba, a telepítés elején ez tök jól müxik is, aztán később csak kiirja kérem tegye be a lemezt a floppy meghajtóba
-
szasanyi
félisten
válasz
(ex)Cat #4217 üzenetére
Az alaplap valóban a rendszer alapja, a számítógép idegrendszere, ami a sebességét és stabilitását alapvetően meghatározza. Az ár nem mehet a minőség rovására, esetleg - a ki nem használt - extrák és perifériák "kárára". Esetleg itt még utána kérdezhetsz. Nekem nincs tapasztalatom a sajátom kivételével, ez viszont nyugodt szívvel ajánlom!
Memóriából 1333Mhz elég, de a sok esetben az 1600-as ár/érték aránya jobb, és ha mégis meggondolnád azt a tuningot, ez nem lesz akadály. Attól függően persze mi az igényed 2x1GB és 2x2GB is lehet. Mivel a kompatibilitás nem teljes körű, érdemes a kiválasztott alaplapnak megfelelő gyártót/típust választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 / 128 GB / 89% akkumulátor / 12 Hó Garancia
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest