- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- OLED TV topic
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mini-ITX
- Autóhifi
- UHD filmek lejátszása
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
helkis
veterán
de mire alapozod hogy annyival jobb lett?
mert nagyobbak a grafikonok mellette? mindegyik teszt ES procival készült, + ha egy 4770k-t is felhúzol 4400-re akkor valszeg ugyanott lenne, egyetlen előnye szerintem, hogy hűvösebb ugyanazon az órajelen/feszen, de lehet hogy nem paszta van alatta, hanem forrasztás (erről van már infó?), (bár lehet ez csak az ES -eket érinti), szóval amíg nincsenek retail példányok a boltok polcairól, addig ez nem más, mint marketing..
-
Imo85
tag
SRII:
Egy dologtól tartanék az x99-es alaplapokkal kapcsolatosan, bios orrba-szájba frissítések lesznek, és a ddr4-es memók 1. körben nem lesznek kiforrottak (sok lesz a hibás), mint ahogy a ddr2-nél és ddr3-nál is volt. sztem azzal még egy évet kellene várni, úgy gondolom. Viszont, 2015ben olcsóbb és jobb lesz a ddr4. Sajna nekem meg most kellene a gép.
Iszonyatosan jó kis proci lett a 4790k, nagyon bejön, csak ne kelljen várni egy hót, mire itt lehessen kapni.
-
SRII
őstag
egy kis finomság
-
Imo85
tag
sztem elírás az 5820k -nál, mert az csak 4 mag/8futószálas lesz. ahogy nézem a vga sli/cfx támogatását nézve spekulálok.
-
-
Imo85
tag
Lehet, hogy érdemesebb abba fektetni, mivel az már a köv. gen-nek felel meg. a ddr3 drágább lesz mint a ddr4. költséghatékonyabb lesz sztem, legalábbis ez az én véleményem. De ha választanom kellene lga 2011 nél, akkor már az i7 5930k lenne a választásom. Alaplapot nehezebb kiválasztani, mivel az lga2011 drágább felszereltségben, pedig gyengébb az árra való tekintettel, mind egy 1150-es fullos deszka.
-
Imo85
tag
Ha drágább lesz, mint 100 akkor 5930k-t veszek.
-
SRII
őstag
Jött egy kis videó is! [link]Intel 4790K Devils Canyon CPU Review & Overclocking
-
patronn
csendes tag
Játékokban biztos nem lesz problémám vele,abból is következtetve,hogy amikor az AMD 290X-et kiadta egy tesztel együtt,még ők is Intel procival hajtották meg a kártyát,hogy kihozzák belőle a maximumot.
Konvertálásnál,tömörítésnél meg az ehhez hasonló dolgoknál leszek kíváncsi,hogy mennyi időt nyerek.
-
patronn
csendes tag
Én Phenom II 955-ről fogok váltani.Nekem mindenféleképpen megéri majd a csere.
-
dept
csendes tag
Hát én is elgondolkodok rajta. Vízválsztó lesz a PROHARDVER elemzése a i7-4790K-ról
Az egyik legkomolyabb léghűtésem van,de ha nyáron a szobában van 36-37 fok akkor minegy.
Meg kenegetheted liquid ultrával is. -
SRII
őstag
-
SRII
őstag
i7 4790k vs i7 4770K Benchmark
Az i7 4790k 4,4Ghz fut (turbó frekvencia) viszonyítási alapként, több forrásból összesítve terhelve 75° C míg az i7 4770K 93° C
Látunk egy teljesen masszív teljesítmény növekedést, a számítási pontszám (mintegy 35%), ami magasabb, valamint egy teljesen elhanyagolható növekedését játékok terén (~ 1%), ami nem igazán meglepő.
Most az átlagos többmagos teljesítmény nőtt mintegy 15%-kal, míg az egymagos teljesítmény nőtt mintegy 17%-kal.
forrás: [link]ittMás: Ezt kuksi meg!
-
SRII
őstag
biztos nem lesz gond az i7-procival ott meg GPU limited lesz
a hero és a ranger különbsége, az (remélem jól emlékszem, ha nem ne kövezetek meg) több fázis, sata expresz támogatás, ami szembetűnő. A delux már drága szvsz .
hdekakas: a delux az egy nagyon jó felszeret lap, el is kérik az árát, de szvsz drága , nincs akkor eltérés felszereltség átlagfelhasználás során a többi 40k lapokkal szembe.(saját véleményem)
afrojack1: én úgy olvastam, látom, külföldi oldalakon ,előrendelhető és 2014.06.25 dátumra van kiírva, így ebből az infóból leszűrhető, hogy nem kell szeptemberig, őszig várni.(remélhetőleg!!)
-
patronn
csendes tag
válasz
afrojack1 #22 üzenetére
Akkor majd benézek majd abba topicba érdeklődni.
SRII:Vitát én sem akarok indítani,nekem jelenleg AMD procim van ami szerintem az áráért nagy jó választás volt,de meglátszik a 2 cég között,hogy ki gyárt régebb óta processzort.Most vettem egy 280X-et és elég csúnya CPU limitem van,Watch Dogs-ba csak 25%-on pörgött a kártya.No mindegy remélem az i7 majd meghajtja a kártyát.
-
afrojack1
senior tag
patronn: nem hiszem, de nézd meg az asus oldalán az összehasonlitásba! vagy ugorj be a milyen alaplapot vegyek! topicba és elmagyaráza bluyo
-
afrojack1
senior tag
ezek mikor is jönnek hazánkba ha jól tudom ősszel? és a broadswell 2015 elején? vagy végén?
bivaly procik lesznek!megy majd a játék!
patronn: Én meg egy i7-4970k-t egy asus z97 deluxe társaságában!
na meg egy titan-z társaságában!
-
SRII
őstag
Az egy nagyon jó lap szó se róla, sokat olvasom az alaplapos topikot, én is nézegettem, de lehet a kinézett Asus Z97 - A lapból (mely minden átlagos igényt kielégít!!) helyette nem Ranger lesz,(ez lett volna a köv lépésem) hanem Asus Z97 - PRO, számomra megfelelne a ranger is, de nincs olyan tápellátása (valós négy fázis) mint a PRO -nak, és hosszútávon tervezve a sata expresz és a 12 fázis és a többi felszereltség sem elhanyagolható. Árban nem sok a különbség, annyit megér számomra! ez csak személyes vélemény.
-
SRII
őstag
válasz
3.Aragorn #13 üzenetére
elnézést: [link]itt írnak róla
patronn : jobban jársz az intellel mindképp, még ha nem is i7 veszel elsőnek, mivel a Broadwel is ebbe a z97 deszkákba fog érkezni, minden tekintetben(írom mint laikus) az intel a jobb.
hát átlag felhasználást nézve még egy i5 is ott van a toppon az amd-vel szemben!nem akarok amd vitát!!! nincs értelme, az egyik drága de jó, a másik olcsó sokat eszik de elég, mind két megoldás elég jelenleg szvsz ennyi! az amd most kiadna egy újabb prockot akkor az árak nem lennének ennyire elmérgesedve az intel háza táján, nincs konkurencia, így vastagon folyhat az a bizonyos ceruza!
-
SRII
őstag
nem akarlak elkeseríteni, de árban nem lesz a kettő egyenlő! Drága lesz az intel, de cserébe gyors, erős újabb technológia és keveset eszik, és tán nem fűti be a lakást!
(ez csak poén volt)
De nincs értelme kettő között vacillálni, nem egy kategória a kettő!(sajna)[bár még mindkettő elég lesz jó darabig] -
SRII
őstag
Biztos ,hogy nem
Más:
Bocsánat a fordításért!
Hír: toms Hardware:
Egy mag feszültsége 1,25 V (ott, ahol már letelepedett a biztonság az overclocking Haswell) teljesen menetes terhelések bírság 4,4 GHz-es, míg a 4,7 GHz-es volt a csúcs a vizsgálatok, mint az iTunes és a LAME. Ez az, ahol futott a referenciaértékeket. Pushing-ig 1,31 V, bár lehetséges, hogy végigmenni a csomag 4,6 GHz, és egyszálú óra sebesség akár 4,8 GHz.Az i7 4770K és az i7 4790K minkét processzor azonos órajelen, nevezetesen 4.2GHz 100% terhelés mellet 6 ° C fokkal hűvösebb az i7 4790K.
A Core i7-4790K egy sajtó minta. Ennek ellenére ez nem egy felháborító overclocker. Tudtam, hogy ez akár 4,6 GHz-es mind a négy mag a 1,31 V, egyszálú feladatok felugrott 4,8 GHz.
-
SRII
őstag
Sajna, nem
[link]ilyen boltokban előrendelhető
Más:
nem is tudom melyik a jobb ha az ember megrendeli(ha van rá lóvé) és kifizeti a 77.970Ft ($339.99 = 77.970Ft )vagy vár és mire eljön magyar honban és minden polcon elérhető lesz addigra meg lesz vagy 90K abban biztos leszek.
-
-
3.Aragorn
addikt
Ezek szerint mégis lett külön topic a Devil's Canyon-nak. Éljen! Kár, hogy a Haswell Refresh kimarad a buliból - ők nem kapnak külön témát. Mindenesetre a többiek nevében is mondhatom, nagyon várjuk már az új processzorok eljövetelét.
-
SRII
őstag
Az Intel a Computex 2014 alkalmával bejelentette, még ebben a hónapban az üzletek polcaira kerülhetnek a Devil's Canyon processzorok, amelyek magas órajeleken üzemelnek és remek tuningpotenciállal rendelkeznek.
A Devil's Canyon modelleknél a gyártó egy új hővezető anyagot alkalmazott a processzor felülete és a hűtősapka között, amely nagyon jól vezeti a hőt, így nagymértékben hozzájárul a tuning sikeréhez.
A Devil's Canyon processzorok alján néhány extra kondenzátort is elhelyeztek, amelyek hatékonyan stabilizálják a processzor tápellátását.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest