Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
rolcsi099 #24941 üzenetére
BIOS stimmel, utasításkészletek és energiagazdálkodás is működik?
Milyen proci lett végül, E5450/E0? Általános tuningleírást tudok csak,
lévén nem ismerem a lapod BIOSát, neked kell kiismerned, mit bír ;p
A P43 chipset tud 400as FSBt, RAMokat mellé osztóval, amíg bírják.
Feszültség a procin múlik, steppingfüggően kezdésnek 1.3/1.2 elég,
aztán lehet finomítani, amíg stabil marad (tesztnek LinX 0.6.4 / 2G). -
Speed®
titán
válasz
rolcsi099 #24935 üzenetére
Alapvetően igen..nyugodtan leszedhetsz premod BIOSt, a kínai oldal nem valami pro, de nekem minden ment eddig onnan
Foglalatmod 775 procival ~2 perc, de ha nútolt procit veszel, nem kell ez sem. Én jobb szeretem a műanyagot bántani, mint a nyákot reszelni..még ha ésszel csinálva nem is para. Összességében: ne parázd túl, kis túlzással élve a fél fórum túl van rajta, nézd meg milyen aktív az írás hsz. szekciója ;p
-
Speed®
titán
válasz
rolcsi099 #24933 üzenetére
Akkor nem volt annyira filléres az a 9650 ;p
Xeon microcode legyen a BIOSban (vonatkozó logout írásban találsz kész BIOSos linkeket is), amit még a mostani procival tolj rá a lapra, aztán csere.
E0 stepping legyen, E5450, ne X5450, 80 vs. 120W TDP. A lapod jó esetben 400as FSBt tud majd, szóval told fel 3.6Gre legalább, hogy érezd a kiadás értelmét.
Ha nem akarod a socketed átalakítani, nútolt példányt keress, ill. lehetőleg forrasztott adapterest, ne kelljen a matricával tökölni. Persze utóbbi is működik, ill. részemről jobban kultiválom a moddolt socketet, mint a reszelt procit..de egyéni kényelmi preferencia.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
rolcsi099 #24930 üzenetére
én anno 8 éve pont egy q6600-ról mentem átt q9550-re, es észrevehető volt a különbség. a tápod bírni foglya simán, ugyanis az utóbbinak 10 wattal még kevesebb is a tdp-je
talán még azt hozzátenném hogy ha egy ilyen procit nem húzol meg egy picit legalább, az minimum vétek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged