Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zso Ro

senior tag

válasz darál0w #14158 üzenetére

Na megvolt a tapogatás.

Kicsit értetlenül állok a dolog előtt,mivel az derült ki,hogy a gyári hűtővel hűvösebb a processzor,mind összességében,mind magokra lebontva.
    2800Mhz-en járatva a következő értékeket kaptam
    Min: 47-42-50-40fok (Everestben CPU: 55fok)
    Átlag ezeknél 1-2fokkal több.
    IBT alatt
    72-69-72-68

TX2 használatakor legalább 5fokkal voltak az értékek nagobbak.A fordulatszám továbbra sem emelkedik,viszont a TX2 bordái érzékelhetően melegebb volt,mint a gyári venti.
    A kondik alig voltak langyosak,csakúgy mint az északi híd(heat-pipenak hála).Viszont az alaplap alja(proci alatt) mindkét esetben meleg volt,de TX2-snél már szinte égetett.

Így most marad a gyári venti,és a már összeszerelt gépben való tesztelés 2800Mhz-en és azon túl.Megnézem mi a vége,bár itt a fórumban többen írták,hogy a P35 vége 2800Mhz az alaplapi korlát miatt,tegnap stabil volt 2850-en,ami még lehet majd 3Ghz.Sajna a memók 800-asok,így az biztosan korlátozni fogja a "tuning szabadságom"

Azért visszaraktam a jó kis E4300-at,3Ghz-en stresszelve,hogy a hűtő mit fog vele kezdeni,de semmi fordulatszám emelés,viszont a két mag szépen kúszott 75 fölé,ezért hagytam a dolgot.Ha rá akart volna kapcsolni a venti nagyobb fordulatra,akkor már itt megtette volna.
    Azt hiszem most nagyot csalódtam,csak nem igazán tudom miben,persze a TX2-őn kívül.
    Azt hiszem.megválok tőle hamarosan.
    Ti milyen hűtőt használtok 4magos procihoz?

Új hozzászólás Aktív témák