- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ASUS ROG Ally
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
magasabb FSBhez (és alacsonyabb szorzóhoz) több fesz szokott kelleni. előny a magasabb fsb, bár az a alpot is jobban szokta terhelni.
szerintem tuningot addig ne erőltesd, amíg veszel egy normális tápot. FSP PNF350/400 már van olcsón apróban, bár igazából egy Corsair CX400 illetve FSP 500GLN/APN az elfogadható minimum q6600 alá.
-
proci985
MODERÁTOR
feszek biosból ennyik, vagy smallFFT alatt?
droppal együtt 3.2@1.35 még elfogadható érték lenne.
"mikor ez a proci akár 4,0Ghz-et is kivisz jó hűtéssel az olvasott tesztek alapján."
topikban talán két ilyen volt négy év alatt, mindkettő 60-80ezres (high end) vízzel hűtve. meg talán volt egy kompresszoros megoldás is. mindhárom proci válogatott darab volt, és tesztbeállításokkal.egy erősebb léghűtéssel kb a q6600ak fele elviszi a 3.6ot. a H60 tudásra nem minősül vízhűtésnek, kb a léghűtéses felsőkategóriában van, valahol a Hyper 212evo/AC13pro/Mugen2 szinten. a csúcsléghűtők elverik, egy Noctua D14től már kikap.
északi híd fölé rakj ventit. fetbordákat szintén ellenőrizd kézzel, lehet azok fölé is fog kelleni venti.
HKCvel örülj a 3.0ának. ezek a procik 3.6on 140-180W körül esznek (extremitásokat is figyelembe véve 120-220), annyival egy HKC kinyírható. egyébként lehet a táp is limitáló, 10 ampernél többet nem vagyok benne biztos, hogy az a táp egy ágon le tud adni, 120Wos fogyasztás meg ennél a procinál normális.
Laci2277: tuninggal kapcsolatban ebben a topikban is tudunk segíteni
. nem olvassuk sokan, de pár embernek nagyon régóta megvan a procija, tehát tapasztalat van bőven.
1.38 3.2re 8x400on sajnos reális, nekem is annyi kell (bios 1.44). igaz nekem p35öm van, de az nem limitáló q6600nál.
-
Laci2277
senior tag
Hali!
Nekem 1.325V(VID) q6600-am volt, ami alapon ment 3Ghz-et, a 3.2Ghz-hez(8x400) viszont már kellett neki 1.3875V, persze a ram visszaosztva és pci-e freki fixálva 100-ra. Igaz ezt x48-as lapban értem el, de a tiedben talán még jobban is menne. Amúgy bios1.55V adható neki maximum intel szerint. Azért nem megy mindegyik 4Ghz körül, sőt, ahhoz már kíváló proci szükséges, de a 3.4-3.6Ghz elérhető.
A tápod nem egy élet biztosítás ehhez a procihoz, húzva, feszelve igencsak megnő az étvágya.Inkább menj ebbe a topikba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Flint 2 OFF topik
- Lightyear - befektetési app
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest