- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76
üzenetére
Buherált hűtés, tapasztalatok, 3. rész: a Wintel W8-on ugyebár van hűtőborda a procin, a doboz tetejének az alsó felén pedig van egy fémlemez, ami csak a hűtőborda egyik fele fölé lóg be és van köztük kb. 2 mm-nyi rés. A kis kütyü tetejének a fémlemeztől jobbra eső részét kivágtam (eddig csak lyukacsos volt), így a gyári borda egyik fele kilátszik (pontosabban kilátszott), a másik felét pedig teljes egészében lefedtem szilikonos hővezető lappal, ami nekifeszül a tetején lévő fémlemeznek. Emellett a gyári hűtőbordát meg is toldottam (hővezető ragasztóval hozzáragasztottam pár db, egyenként 2x2 cm-es kis bordát), aminek eredményeképpen a fentebb már linkelt, 1794-es hsz-ben említett 33 GB-os .mkv file lejátszása közben 70°C a maximum, a lejátszás és a hang is hibátlan és folyamatos. Fotókat munka közben sajnos nem készítettem, de talán sikerült világosan leírni, hogy miket csináltam (ha valaki szétpattint egy ilyen kis kütyüt, akkor azonnal látni fogja, miről beszéltem), a külsejét pedig egyelőre nem mutogatnám
, mert a kivágáson még finomítani kell, ill. nincs rajta az a sűrű fémszövet, ami a levegőt kiengedi, de a port - reményeim szerint - távol tartja a belsejétől. Ha kész lesz, lövök pár képet.Az előzményben szereplő kombináció (PMS + Tixati + a Chrome 8 megnyitott lappal) meg sem kottyan neki, 60-62°C a működési hőmérséklet. Mondjuk ugyanez a laptopomon csak 44-45°C-ot generál, de ne legyünk telhetetlenek!

ArGab írta itt korábban, hogy rézlapot tett a proci és a hűtőborda közé gyárilag applikált, szilikonos hővezető lap helyére. Teljesen láma vagyok a témában, segítsen ki egy szaki: a rézlapnak annyival jobb a hővezető képessége, hogy megéri beszerelni egy ilyet, vagy tökmindegy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC v5 , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Intel Core i9-9900K, Gigabyte Z390 AORUS Master, Noctua NH-D15
- Ryzen 7 kezdő 1080p játszós konfig
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB GameMax STORM Black Adata 600W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kèszleten levő VGA-k! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, mert a kivágáson még finomítani kell, ill. nincs rajta az a sűrű fémszövet, ami a levegőt kiengedi, de a port - reményeim szerint - távol tartja a belsejétől. Ha kész lesz, lövök pár képet.