- Gaming notebook topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
Becsatlakoztam én is a buherált hűtéssel rendelkező wintel w8-asok táborába! Mivel még nem jöttek meg a hűtőbordáim és a hővezető ragasztóm, ezért csak annyit csináltam, hogy lyukakat fúrtam a ház tetejére (szépen ki fogok vágni belőle egy kis téglalap alakú darabot és olyan sűrű fémhálót szerelek majd rá, ami a sztgházak oldalán szokott lenni), ill. szilikonos hővezető lapkát tettem a gyárilag benne lévő hűtőborda és a tetejére szerelt fémlap közé. Kb. 10 perces munka volt, és attól eltekintve, hogy a lyukak nem teljesen szabályos mintát követnek (úgyis kivágom majd a tető most kilyuggatott részét), nem is néz ki rosszul.
Az eredmény: nyugalmi állapotban 60°C környékén maradt, de amíg korábban egy tesztelési céllal letöltött és ráeresztett, 33 GB-os .mkv file-tól kb. 7-8 perc után 80°C-ra melegedett és irdatlanul belassult, addig most nem ment 72-73°C fölé és gond nélkül vitte a filmet. Mindezt pár lyuknak és egy 2 mm vastag, szilikonos hővezető lapkának köszönhetően.
Ha további legalább 5°C-ot nyerek azzal, amit még tervezek (egybefüggő lyuk a tetején és nagyobb hűtőborda a procira), azaz komoly terhelés alatt sem megy majd 70°C fölé, akkor lehet, hogy mégsem adom el.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged