Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

Becsatlakoztam én is a buherált hűtéssel rendelkező wintel w8-asok táborába! Mivel még nem jöttek meg a hűtőbordáim és a hővezető ragasztóm, ezért csak annyit csináltam, hogy lyukakat fúrtam a ház tetejére (szépen ki fogok vágni belőle egy kis téglalap alakú darabot és olyan sűrű fémhálót szerelek majd rá, ami a sztgházak oldalán szokott lenni), ill. szilikonos hővezető lapkát tettem a gyárilag benne lévő hűtőborda és a tetejére szerelt fémlap közé. Kb. 10 perces munka volt, és attól eltekintve, hogy a lyukak nem teljesen szabályos mintát követnek (úgyis kivágom majd a tető most kilyuggatott részét), nem is néz ki rosszul.

Az eredmény: nyugalmi állapotban 60°C környékén maradt, de amíg korábban egy tesztelési céllal letöltött és ráeresztett, 33 GB-os .mkv file-tól kb. 7-8 perc után 80°C-ra melegedett és irdatlanul belassult, addig most nem ment 72-73°C fölé és gond nélkül vitte a filmet. Mindezt pár lyuknak és egy 2 mm vastag, szilikonos hővezető lapkának köszönhetően.

Ha további legalább 5°C-ot nyerek azzal, amit még tervezek (egybefüggő lyuk a tetején és nagyobb hűtőborda a procira), azaz komoly terhelés alatt sem megy majd 70°C fölé, akkor lehet, hogy mégsem adom el.

Új hozzászólás Aktív témák