Új hozzászólás Aktív témák
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Az előttem kettővel szólóval hasonló a problémám, de nekem azért valamivel (konkrétan 2Gb DDR3 1600MHz rammal) nagyobb. Akár mit csinálok, a BIOS 2GB-ot lefoglal az integrált sz*rjának...
Alaplap: Asrock A75M-HVS
CPU: AMD A4-3300
Memória1: Patriot Memory PC3 12800 2Gb 1600MHz DDR3
Memória2: OCZ PC3 12800 2Gb 1600MHz DDR3
VGA: Gigabyte AMD Radeon HD6670 2Gb GDDR3 PCI-Expess -
NEOka89
csendes tag
Sziasztok,
olyan technikai hibával találkoztam ami kifogott rajtam (persze ez nem nehéz).
Nem rég vettem egy gépet, alkatrészek formájában, vagyis én raktam össze. Mindent összedugtam, ahogy azt kell (vagyis ahogy adta magát), de hiába kötöm rá a monitort az integrált videókártyára, nem kapcsol be. Mivel minden új benne, így op-rendszerem sincs és még annyira sem vagyok képes életet lehelni bele, hogy legalább a bioszt megnézzem.
a főbb adatok a következők:
-asrock fm2a55m-vg3 - vga: AMD Radeon HD 7000 -
- amd A8 5600K 4 magos proci.
- monitor: LG 700B studioworks (kb 10 éves, és ez van most kéznél. Jelenleg is működik, mert használom)
Amit eddig próbáltam:
-Biosz reset,
-elem kivétel,
-pánikba esés
-egy éjszakára áram alatt hagytam, hátha csak ez a baj,Mivel sok mindent nem tudok csinálni vele amíg a bioszt nem érem el, ötletem sincsen.
Köszönöm, ha foglalkoztok velem
Üdv.
-
atis888
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy ki segítség amennyiben valaki tud?
Vettem egy MSI GE 60 tipusú notebook-ot i7-3630QM 4 mag 8 szál, Nvidia Geforce GTX 660M/2 GB GDDR5, 8 GB DDR3 1600 Mhz, és van benne egy integrált Intel HD 4000 vga kártya.
Nem Tudom bios-ban kikapcsolni az integált kártyát nincs rá lehetőség, ha eszközkezelőben letiltom akkor nem érzékeli a gtx 660-at sem, van a gépen egy ventilátor fordulatszabályzó gomb, ha azt bekapcsolom csak akkor futnak jól a játékok.
Külömben lefagy, na ez miért van? Meg a integált vga-t miért nem lehet kikapcsolni??
Várom a válaszokat!
-
gorb
csendes tag
hali sziasztok arra szeretnék fényt deriteni hogy hogyan tudnék felhuzni egy processzort a bios-ban 1.60 a proci most nemigazán értek hozzá de valami jó ötlet jól jönne előre is köszönöm
-
Bishoop
tag
Szevasztok !
Van egy olyan problémám, hogy az integrált videokártyával nem működik a win7 x64. Azt csinálja, hogy amikor a BIOS-ban átállítom, hogy az integrált videokártyáról induljon a gép, akkor azt csinálja, hogy megjelenik az indítóképernyő, és miután eltűnik, azonnal újraindul. Érdekes, hogy ha az Sapphire 4850-es videokártyával indul, bejön a rendszer, és akkor dugom át az a alaplapi videokimenetbe a monitort, akkor működik. Azt nem tudom, hogy a most a BIOS-ban lehet valami probléma(BIOS a legújabb, CMOS reset volt), vagy a win7 hülyül, bár az win7 indítómenü sem jelenik meg.
Van valakinek esetleg valami ötlete? -
atti1848
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy Abit alaplapom.A pontos nevét most nem tudom,de integrált videokártyás.Tettem bele egy GeForce Fx 5200 VGA-t és nem tudom miért,de néha a GTA san andreas-ban mikor beülök az autóba szaggat.Az a gondolatom,hogy az integrált videokártya miatt.Az a kérdésem,hogy hol lehet letiltani az integrált VGA-t?Biosban vagy windows alatt?
Előre köszönöm a segítséget.
-
nmoreKharon
csendes tag
válasz
Patrillator #49 üzenetére
Sziasztok. Rendeltem egy Acer Aspire 5755-os laptop-ot.
Spec. Acer Aspire 5755-2334G50MN Intel Core i3-2330M, 4GB, DDR3 és bele pakolták ezt a kis újdonságot. Intel Graphics HD 3000-et. - Kérdésem a következő:
- Bővíthető lenne-e egy különálló videókártyával ?(Hasonlóan, mint egy asztalinál..) Mivel, szintén azt a technológiát használják, mely a GPU-ba van beágyazva a vidikari, ezért érdekelne, hogy lehetséges lenne-e a bővítésre. Ebből gondolom, hogy "szabadon hagytak" egy PCI-E ajzatot vagy valami hasonlót. (Első LapTop-om lesz, ne nézzetek nagyon hülyének, köszönöm!
) Erősnek elég erős ahhoz képest, hogy, úgy mond integrált, de nem csak a monitort akarom nézni.
-, ha a fentire negatív válasz érkezne, akkor érdekelne, hogy mennyit várhatok ezzel a VGA-val ezekből a programokból.
- Adobe PS CS5
- Adobe AE (cs4 vagy cs5 - Alkalmas lenne-e renderelésre?)
- League of Legends(Igen, jó játék
és már igazán vágyom rá, hogy fullgraffon futtathassam, már ha ez lehetséges lesz. (No shadow persze bele fér
)
-
Patrillator
csendes tag
Nekem van egy 32mb-os Nvidia kártyám, OpenGL egyes részei nincsennek támogatva! Nincsennek butitott játékok amik elfutnak pl: OpenGL butitások, Ggrafikai butitások vagy hasonló?
-
- = Zk = -
félisten
Ide is bekérdeznék, hátha.
Radeon hd4200 int vgat ki nyüstöl? Részben 2 játékhoz kéne. Nfs carbon, stalker soc. És laptop lenne az alapgép ;RSzerk.
Carbon megválaszolva -
erick_b
tag
ATI Radeon HD 4200-am van egy asrock M3A785GM-LE/128-as lapon, benne egy AMD Athlon II X3 425 és 2 giga DDR3-as (1333) ram. Gondoltam felrakom a Lineage2-őt, mert azzal tuti elboldogul ez a gép is de nem sokkal a játék indítása után újraindul a gépem.(mielőtt a kis töltés képernyőről átlépne teljes képernyőre) A legújabb catalist van fent, proci hőmérséklet 40 C alatt. A NFS Carbon-nal gond nélkül boldogult a gép ott nem tapasztalok semmilyen hibát se. Felraktam XP után win 7-et is hátha úgy megy de csak annyi változott, hogy ott nem indult újra a gép hanem csak lefagy.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond? -
tim555
csendes tag
Sziasztok
Jelenleg melyikek a legjobb integrált VGA-s alaplapok ?
Elsősorban olyanok érdekelnek amelyeken csak passzív hűtés van.
Lehet Inteles vagy AMD-s is.
Egy olyan munka géphez kellene amin lehet játszani és filmet nézni is,lehetőleg minnél jobb minőségben.
Különálló VGA nem lenne hozzá egyenlőre,csak az integráltról menne.
-
lazarius
csendes tag
Köszi a választ csak azt szeretném még megkérdezni h hogy is kell kikapcsolni?
hogy ha letudnád írni vagy msnen...
Köszi elöre is
-
ha a bios adott beállításában van lehetőség az alaplapi vga kikapcsolására, akkor tedd meg, hogy kikapcsolod!
ha a bios beállításaiban (csak) a használt/használni kívánt videókarik használati sorrendjének beállítására van lehetőség, akkor állítsd be a megfelelő sorrendet! -
lazarius
csendes tag
sziasztok azt szeretném kérdezni h integrált VGA-m van de most rakok bele másik karit és h valamit kell csinálni az integráltal mármint valami beállistnál kikapcsolni? vagy az új kari 1ből átveszi a helyét?
előre is köszi
-
gejjjza
csendes tag
válasz
greatchaos #40 üzenetére
Köszi, én egész részletesen gondoltam. Hallottam vmi olyasmit, hogy nincs saját memóriája, hanem vhonnan kivan neki vágva, meghogy megosztott memória, arra vagyok kíváncsi, hogy pontosan hogy van ez? pl: megtudom-e én szabni, hogy mekkora legyen, és honnan?.......
-
greatchaos
addikt
-
gejjjza
csendes tag
Lelkesen belevetettem magam a hardverek világába, de még eléggé hiányosak az ismereteim, főleg e téren.
Szeretném, ha valaki (hozzáértő) részletesen elmagyarázná nekem (laikusnak, úgy hogy megértsem
) részletesen, micsoda is tulajdonképpen az integrált videókártya? Milyen lehetőségeket kínál? ..........
-
Pikkolo^^
addikt
GMA950-nél hogyan lehet változtatni az osztott memória méretét? A biosban nem találtam ilyen lehetőséget, egyéb helyen? FuSi Amilo Pro V3505-ről lenne szó.
-
Rover623
félisten
válasz
próbakocka #35 üzenetére
Közben letettem az X3000-ről, de főleg amiatt, hogy nagyonsok cikk az első driverekkel azt irta, hogy a GMA950-nél is lassabb, és korrekt januári tesztet 3dmark-al sehol sem találtam, szóval így nem mertem ajánlani senkinek.
Minél komolyabb 3D-s funkciókat használsz, annál jobb lesz a teljesítménye...
De valóban a 950 ''alól'' indul...jelenleg...
3DMark03: [link]...gyatra
3DMark05: [link]...egál
3DMark06: [link]...kétszer jobb...
[Szerkesztve] -
próbakocka
senior tag
A belső 3d motorral még 6600GT-vel is lassú egy belvárosi 4-5 szintes társasház modelljénél ... ezért van (talán nem véletlenül) az OpenGL gyorsított megjelenítés, mert ez az ami kihasználja a videokártyát. Kevesebbet tud, pontatlanabb, de gyors legalább. Többnyire ez kell
A celeron M nem éppen céleszköz archicadhez, itt azért ezzel is gond van szerintem, 2. említett gépen. Hiába plusz memória ez a gép vért izzadva sem lesz alkalmas komoly munkára. Persze a szükség nagy úr, tizenvalahány évvel ezelöt én is dolgoztam 15''-os monitoron archicaddel és photoshoppal, de azért igencsak kényelmetlen volt.
Poweruser ... khm, ezt nehéz definiálni, de mondjuk; aki regiszrált tag az archi-talk.org-on, vagy aki tudja hogy nyelvfüggetlen e a 10es archicad exe-je.Vagy csak bill. kombókkal tolja. Képes volt megszokni a 8.1nél a CTRL+D+CTRL-t a CTRL+SHIFT+D helyett. Tudja mi az eltérés a 9 és a SE 2007 között. De mondjuk mitől photoshop poweruser valaki ? (Szerintem nem definiálható ilyen egyszerűen ez a kérdés.)
Közben letettem az X3000-ről, de főleg amiatt, hogy nagyonsok cikk az első driverekkel azt irta, hogy a GMA950-nél is lassabb, és korrekt januári tesztet 3dmark-al sehol sem találtam, szóval így nem mertem ajánlani senkinek.
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
válasz
próbakocka #33 üzenetére
Hú, de sok kérdés.
Én az ArchiCAD 9-et használtam/használom, 1,73 Pentium M-mel, X700/128 MB-al, és eddig 512 MB RAM-mal (egy hete 1024 MB van). Hogy mekkorák a modellek? Családi háztól kezdve a társasházon át a csarnokig van minden. OpenGL helyett én a belső 3D-s motort használom.
És mijaza pávörjúzer?
Mod: Ha féreértettelek volna, és a haveromat kérdezted volna, akkor szintén ezek igazak, csak az ő gépében Celeron M, X200M és 1024 MB RAM van, és a VGA miatt felejtős a CAD.
[Szerkesztve] -
Rossi
addikt
válasz
próbakocka #31 üzenetére
Integrált VGA nem viszi az ArchiCAD-et. Haver ASUS-ában X200M van, azt mesélte, hogy ha 3D-ben meg akarja forgatni a képet, iszonítosan belassul. Vizsont nem integrált VGA esetében már egy régebbin (pl Mobility Radeon 9600) is gond nélkül megy.
Az X1300 ahogy írtad bőven elég, ajánlott 1 GB RAM, de 512 MB-on is vígan megy. -
próbakocka
senior tag
válasz
(Kolombusz) #30 üzenetére
Mondjuk nem játékhoz kellene, olyan tervezőprogramhoz, ami használ opengl gyorsítást.
Archicadben amennyire észrevettem teljesen felesleges 6600GT-is, mert egyáltalán nem használja ki. x1300 is bőven elégnek látszik, szóval ezért érdekelne egy integrált változat.
Aztán ha kell késöbb, akkor bele lehet tolni egy rendes kártyát. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
próbakocka #27 üzenetére
Szia!
A februári chip magazinban volt róla egy cikk, még a geforce 7300le is lealázta.
Minimális felbontáson kapsz vele használható fps-t, ott , ahol egyáltalán elindul. -
C4mp3r
addikt
válasz
próbakocka #27 üzenetére
Szerintem azért nincs ehhez külön topic, mert a videokártyáknak elenyésző hányada van az alaplaba integrálva. Viszont itt felteheted a kérdésed és többen is fognak rá válaszolni.[link]
-
próbakocka
senior tag
meglep hogy nincs igazán nagy topic ehhez a témához, főleg hogy a tudatlanokat elriassza egy-egy rosszabb termék megvásárlásától.
kérdésem a következő: G965-höz tartozó GMA X3000 vajon mit tud? Van e olyan hogy GMA 3000 (nemcsak X3000), és van e valahol összahasonlító teszt normáli vga kártyákkal ? -
Egy kérdés erejéig felhoznám a topicot. Int. VGA-knál van tuning? Tudom, hogy röhejes, és akinek integrált videoja van az nem játszik, irodára meg elég alapból, csak érdekel, hogy van-e erre lehetőség.
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
Mindenki el van ájulva a +d-től....
tszhöö...
nekem sosem volt még 3d kártyám... régen s3 trióm volt 1 megával, most meg egy 32(?)mb os intell integrált vga-m van!!
ezen elfut ami nekem kell!
nem csak 2d...
simán megy rajt a q3 arena!
igaz nem tud sokat, de egy ijen ''irodai'' célra megfelel!! aki meg a gépet csak játékra használja az H*J3!!
...szerintem -
pampika
őstag
válasz
steve@prhw #21 üzenetére
Nálunk nem igazán van nagy játék a koliba (CS partyk szoktak lenni,de mi nem).Én se sokat játszom rajta,csak néha NFS U 2-vel,mert amúgy eleve nem vagyok nagy game megszállott.Ezért írtam,hogy mivel ott nekem csak az van,így mással nem tudnék játszani.
Mondjuk ebbe a koliba se a lopástól kell különösebben félteni az asztali gépet,mivel a mi ajtónk szeptemberben kinyílik és júliusig kb 0-szor lát újra kulcsot,de eddig egy szál gyufa el nem tűnt onnan. (ezt lekopogom) Inkább a ''természetes'' és a kolis életből adódó amortizációnak vannak kitéve erősen (a szoba egy átjáróhoz+bulik+etc
)
-
steve@prhw
őstag
Sz@r lehet....
Hát nem tudom, nem hiszem, hogy magunkat ismerve be mertem volna vinni oda laptopot.. (nem, nem lopásra gondolok). Most vettem baráti áron használt masinát unokahúgoméknak játszani (30eHUF, PIII1000, 20GB vinyó, TNT2M64, 17''monitor). Ez bőven elég. Mi a koleszban sohasem a legújabb játékokat nyomtuk (mindig volt, aki nehezebb körülmények között élt, és olyat játszottunk, ami neki is elment). 850-es, 1000-es procis gépeken marha sokat ment a Duke, meg a doom2, mivel volt 233-as cerka is a csapatban... És mi ettől voltunk jó csapat... No mindegy nem lovallom magam jobban bele, át is teszem offba. -
pampika
őstag
válasz
steve@prhw #15 üzenetére
Az jáccik laptopon,akinek nincs más gépe a koliba
-
simonzé
addikt
válasz
kapcs-ford #18 üzenetére
Nem fogod elhinni, de otthon 1024*768@32-ben nyomom a HalfLife2-t egy röccenés nélkül egy AMDXP1800-on egy GF4MX440-nel... Ha más mondaná én sem hinném el, pedig de.
-
kapcs-ford
őstag
Igen azóta volt időm letesztelni: NFSUnderground 2 is elfut effektek nélkül. Most a doom3-al játszom (full screen,medium quality, néha dob frame-et de nem vészes).
-
simonzé
addikt
válasz
steve@prhw #15 üzenetére
Wow! WLAN? Akkor te hálózatban nyomod az NFSU2-t?
Jól mondod, aki játszani akar, ne vegyen notebookot. Vagy vegyen, de akkor majd nem akar játszania rajta. -
steve@prhw
őstag
válasz
kapcs-ford #7 üzenetére
Mi köze a VGA kártyának a Photoshop teljesítményéhez?
Szvsz semmi köze a VGA-nak ezen progikhoz...
Ha nem akarsz játszani, akkor akármilyen integrált VGA elég (ki az az elvetemült, aki laptopon játszik?). Az enyémben pl. valami S3-as osztott memóriás kütyü van, de k*vára nem érdekel, amire kell (gépszervizelésnél adatmentés, office, net, kis programozgatás), arra tökéletes, és br 200e HUF alá befért... Ja, és ~4 óra egy töltéssel, ami nekem fontosabb... És beépített WLAN.... -
simonzé
addikt
válasz
kapcs-ford #7 üzenetére
Látom, nem mai a topic, de a kérdésem attól még aktuális:
Mi köze a VGA kártyának a Photoshop teljesítményéhez? -
bzoley
veterán
Az elmúlt napokban nélkülöznöm kellett a gépemet(nem voltam otthon) és mindössze egy Amilo volt a közelemben. Pontos parmétereket nem ismerem, de Inteles vga-val volt szerelve. Unaloműzés képpen felraktam a NFSU2 demót és egész jól szórakoztam, igaz 640*480-ban. Szóval mértékkel, de azért majdnem használható.
-
yerico
senior tag
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Kicsit felhozom a topicot, mivel leteszteltem az Acer 2303LC-met, ami egy 1.5-ös Celeron M + egy Intel Extreme2 / 16 MB alapbeállítással bír (Intel 852GM a chipset).
Ez a konfig képes volt 1508 pontot kierőlködni magából 3DMark 2001SE / 330 alatt. Tehát a játék nem reménytelen, de nem feltétlenül a Doom3 vagy a Halflife 2 kell, hogy a cél legyen. Egy pár éves játékkal még egészen szépen képes elboldogulni. -
Flashy
veterán
válasz
kapcs-ford #9 üzenetére
a Wolfenstein3D biztosan
de talán még a RTCW is valahogy.
-
Keitaro
addikt
válasz
kapcs-ford #7 üzenetére
szvsz akkor ne aggódj, megfelelő lesz
-
kapcs-ford
őstag
-
Flashy
veterán
általában arra jók, amire annakidején a videokártyát kitalálták: képet kiadni monitorra. főleg ''irodai jellegű'' használatra jók, a 3D képességek általában csak marketing okból vannak. persze kivételek minden irányba vannak...
-
twollah
nagyúr
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Nem sokra.
Filmet tudsz nezni vele, de azon kivul jatekra hasznalni mero mazochizmus. -
Viktor77
titán
válasz
kapcs-ford #3 üzenetére
Szerintem nem, de ennyire nem értek hozzá. Ebben a tesztben egy elég erős proci van alatta, szal ennél sztem rosszabbra számíts.
-
Viktor77
titán
válasz
kapcs-ford #1 üzenetére
Nagyjából ennyire. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Ha valakinek van tapasztalata pl. ezzel akkor kérem, hogy írjon pár sort!
- Intel® 855GME 3D AGP Intel® Extreme Graphics 2 64 MB VRAM, -
Gondolom a legújabb játékok nem futnak rajta de mondjuk nem is arra kell...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest