Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- VR topik
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
janek69
senior tag
Ha a készülék nem vastagabb legalább 3mm-el mint a V3,akkor tutira kamu a 2600mAh. Az is kérdéses,hogy azon mennyi a bug,ha van,akkor foglalkozik-e vele a gyár,vagy majd egyszer kihal a készülék.Engem személy szerint a kamerája is érdekelne,hogy ez a Sony sensor van-e benne,vagy valami 8Mpx-es,amit 13-ra interpolálnak.Egyenlőre ezért még meg sem fordul a fejemben a csere,meg azért sem mert 2 hetes a teló és az áfa miatt eladhatatlanul drága lett.

-
janek69
senior tag
Ha a hívás hangerejét full felnyomjátok és valaki olyan hív,akinek kellően jó mikrofon van a telójában,akkor nektek is torzít a hangszóró? Nem mondom,hogy érthetetlen amit a másik fél mond,de kicsit csörög.Lehet kifogtam egy kicsit gyengébb hangszórót.
-
janek69
senior tag
válasz
mrgymisi
üzenetére
Erti ő,de te is tudod,hogy a marketing az ilyen,a nagyobbak is hazudnak,a sony meg a többi is szépíti. Ha megnézed a sony reklámját ugyanarról a kameráról az is ilyen lesz.Annyi van itt még,hogy a Sony még hozzáteszi a saját zajszűrési és képjavítási algoritmusait és ugyanez a szenzor szebb képet ad.Ha kipróbálod a better kamera progit az is jobb,mert zajszűrés van benne.Én nagyon szkeptikus voltam,hogy nem-e elkutyultak és csak elejében tettek bele sony kamerát,de meggyőztem magam,hogy ez sony,ugyanis ha bemész a /dev könyvtárba ott vigyorog az imx135 eszköz,sőt az első kamera is sony az egy imx111 ami egy 8Mpx-es kamera. Valóban lezárhatjuk azzal a dolgot,hogy ezért a pénzért ez a telefon szuper.Kamera,gorilla glass,HD kijelző,4 core és gyönyörű.

-
janek69
senior tag
Azért a mobil kamera értékelésnél ne a Sony legyen az etalonod.A Nokia N8,808 és 1020 kamerája az kamera és azt lehet hasonlítani egy középkategóriás kompakt géppel is. Az ebben levő sony kamera meg ilyen,mert a sony ennyit tud és ezzel az élmezőnyben van,a nokia meg fényévekkel járt előttük ebben is,de az ő sorsukat meg tudjuk.
-
janek69
senior tag
Az oroszoknál találtam egy patch-et a gps-hez. Semmit nem tudok róla,még a modem drivereket is cseréli,ha valakinek van kedve kipróbálni felteszem az ftp-mre. Hátha még a telenort is javíccsa.
Ez a neve: INewV3PatchGpsBaseband_02.05.14 CWM-el lehet feltenni. -
janek69
senior tag
Hát ez fura. Vagy a Nokia fényévekkel a Sony előtt jár CMOS kamera szenzorok terén,vagy ennek a kamerának semmi köze a sony-hoz. Ezzel gyenge fény mellett lehetetlen jó képet csinálni. Ennyit a hangzatos marketingről. Xmor R nesze neked.
-
janek69
senior tag
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Nos én 1.1.1 FW-el kaptam és igazból nem értem mi gond lehet vele,ha valaki nem telenor-os.
-
janek69
senior tag
válasz
balaaa88
üzenetére
Nekem hétfőn jött meg a teló 1.1.1-el,de eddig semmi olyan dolog nem történt,amit hibának neveznék. Telenoros vagyok,de még nem tettem bele a kártyát.Nyilván csodát nem várok,vagy fel kell tennem a régi 1.0.1-et majd,vagy megoldom a régi nagy problémát. Vagy letöltök egy 2G/3G widgetet,azt azt mondom,hogy e-mail szinkronizáláshoz elég az edge,ha meg 3G kell,akkor addig nem hívok és ne is hívjanak addig.

-
janek69
senior tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
A Hely Wi-Fi és mobilhálózat alapján ki volt kapcsolva? A Sygic-ot nem érdekli,a WAZE tudom,hogy hülye tőle az izrael kedvelő ingyenes 3 betűsről nem tudok infót.
-
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Csak a régebbi verziók használták? Ezeket mát ki sem olvassa az a-gps,hiába teszem bele?
NTP_SERVER=hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.hu.pool.ntp.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.orgAz aksi kalibrálás tudom,hogy hülyeség.
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Az nekem is megy rendesen,hivatalos is és free,kivéve a térképet,de mivel mi magyarok vagyunk nekünk nem jár ingyen navi egy magyar cégtől.Erről ennyit.
Nekem 1.1.1-el jött,ami fura volt,hogy a system/etc-ben nem volt gps.conf,de tettem neki,gyorsan talál holdat net nélkül is és had tegyem hozzá,hogy eddig egyik telefonom sem mutatta pontosan a magyasságot,na ez tudja,hogy 89m és nem 105-120. -
janek69
senior tag
Az a nagy igazság,hogy ezek a BT GPS-ek autós navigációra vannak kitalálva.Régen nagyon sokat foglalkoztam vele és mivel régen volt így elnézést ha a technika nevére tévesen emlékszem,de ezek statikus? módban mennek,ami azt jelenti,hogy ha a jármű ~3km óra alatt megy és nem haladt el talán 200m,ami azt jelenti,hogy áll,akkor tartja az utolsó pozíciót fixen,nem mocorog,ha 3km/h felé emelkedik a sebesség vagy elmozdul 200? m-t,akkor ad újabb adatot. Ez arra jó,hogy a gps pontatlanságból adódóan a pozíció állandóan változik és mivel itt még a pozíciók alapján az irányt is meg kellene határozni ezért a szoftver forgatná egy lámpánál állva a térképet,de a statikus mód miatt nem teszi.Ellenben ezekkel a gps-ekkel meg nem nagyon kell menni geocachingelni,meg túrázni is 3km/h felett érdemes. :-) Nekem is van egy royaltek-em,jóval régebbi,az nem statikus módban ment,de nagyon érzéketlen volt,ellenben van agy MSI sirfstar III-asom is,azon meg az istennek nem tudtam kikapcsolni a statikus módot,pedig jól széjjel konfigoltam. :-)
-
janek69
senior tag
válasz
tepimartin
üzenetére
Faragtak már bele thl w8 aksit amivel többet bir,de szerintem vagy vegyél pótaksit hozzá,vagy egy power bankot és amikor csak tudod rádugod. Sajnos a vékonyság ezt hozta.Nem tudom valamelyik kínainak miért nem jut eszébe egy olyan hátlapot csinálni,ami kicsit vastagabbá tenné ugyan,de belemenne egy nagyobb aksi.
-
janek69
senior tag
Melyik fájlokat kell kicserélni ahhoz egy ROM-ban,hogy a 900MHz-es sáv menjen?
-
janek69
senior tag
Ma kicsit elkezdtem piszkálni a gps-t. Semmi mást nem tettem,minthogy felraktam rá egy gps.conf-ot amiben a magyar és europai szerverek vannak és elsőre kb. 5 perc után 9 holdat látott,amiből 7-et használt szabad ég alatt. Persze a stabilitásról pontosságról még nem tudok semmit. A hot start utána már egészen gyors volt.
A bolti 1.1.1 ROM van rajta,én eddig hibát nem találtam.A telenoros dolgokat még nem néztem. -
janek69
senior tag
Az 1.1.1-hez milyen CWM-et lehet feltenni,ami működik is?
-
janek69
senior tag
A voice search nektek is lehal az 1.1.1-ben? Hibaüzivel leáll.
-
janek69
senior tag
Erre valakinek 5lete?
Miért van az,hogy USB-n mint média eszköz felcsatolódik,de usb háttértárként nem.Vagy csak akkor megy ha sd kártyát teszek bele és akkor is csak azt látná?
USB debug meg ilyenek hol vannak,vagy nincsenek az 1.1.1-ben?. -
janek69
senior tag
Miért van az,hogy USB-n mint média eszköz felcsatolódik,de usb háttértárként nem.Vagy csak akkor megy ha sd kártyát teszek bele és akkor is csak azt látná?
USB debug meg ilyenek hol vannak,vagy nincsenek. -
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
Lesz ebből jó telefon jó gps-el,mert az oroszok nekiestek és arra jutottak,hogy a Neo M1-ben ugyanez a gps és ott tökéletes,így kiszedegették abból a hozzá tartozó fájlokat. Amint lesz időm játszok egy kicsit vele.
[link] -
janek69
senior tag
Ma megérkezett végre az én telefonom is. 1.1.1-es rommal fekete színben. Holnap elkezdem tesztelgetni. Az 1.1.1-es ROM-ot mivel tudom rootolni?
-
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
Még most sem világos. Miért ír neki a screenshoton 5,8,12,18Mpixelt? Miért 12???? Elmondom én mitől félek,hogy ezek a szemetek spórolásból már nem a Sony CMOS szenzort teszik bele,hanem egy szar omnivision kamerát.
Keeperv85
Na erre kíváncsi vagyok mi a redva ez a 862MB,már töltöm is. Ennyiben a Full SDK is elférne. -
janek69
senior tag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Igen,ez junkpod-nak szólt. Egyébként kíváncsian várom már ezt a telefont,mert amikor a ZGPAX S5 karóra mobilt megkaptam,akkor az is igen gyengén muzsikált és én semmi nagy trükköt nem csináltam,csak a gps.conf-ot írtam át,hogy ne kínában keressen,azóta net nélkül a hidegindítás Letöltött EPO fájlal valóban még mindig 4-5 perc is lehet,mert nem használom csak max havonta 1x,de utána a warm start 10mp-en belül meg van,pedig egy kis karórában nem viszik túlzásba az antennát helyhiány miatt.
-
janek69
senior tag
Ritkán látni kínai gyártótól ilyet,szinte az iNew az egyetlen,aki kiírja,hogy 13Mpx a kamera fizikailag és 18Mpx interpolált képet lehet csinálni.No ez utóbbinak nem sok értelme van,de bevett gyakorlat,csak a többi gyártó kiírja bazi nagy vastag betűkkel,hogy 13Mpx-el kamera,aztán ha van kedvük később kisbetűkkel kiírják,hogy 8Mpx camera 13Mpx interpolated. Na szóval ez az egyetlen dolog,ami miatt ezt a telót rendeltem meg,hátha nem lesz akkora űr a volt Nokia N8-am és ennek a kamerája közt.(de lesz,jó nagy)
U.i.: Ja,hogy 12Mpx-et ír. Ez 16:9 képaránynál van? Remélem 4:3-nál 13Mpx-et ír. -
janek69
senior tag
-
-
janek69
senior tag
Én nézegettem ezt a ROM-ot,most emlékezetből írom,de talán az tűnt fel,hogy a modem fájlok azonosak az 1.0.1 (900/2100MHz)-el,ami megy a telenorral és ez is megy (concorde 1.0.6 900/2100MHz),mert a fórumtárs azt mondja,hogy a concorde ezt teszi fel a telenorosoknak,ellenben az mtk-ril.so megegyezik az 1.0.8-ban levővel,amivel nem megy a telenor. Itt csak a méretek alapján írom,hogy egyezik.Az 1.0.1-ben a ril.so eltér,tehát nem ettől függ ,viszont a build.prop ril-re vonatkozó bejegyzése ezen 3 verzióban azonos,így a megoldás sem itt lesz.
-
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Én szereltem a telenornak,de ott nem volt semmiféle minőségbeli különbség,mindenhova ugyan azt a gyártmányt vittük mindenből.Tervezve van a lefedettség.Nem akarom ragozni,de nincs különbség,max annyi,hogy ritkábban vannak az állomások,egy faluban, ott nincs minden 10 emeletes épület tetején. :-)
-
janek69
senior tag
válasz
kissgeri11
üzenetére
Az A-GPS csak a starot gyorsítja,a pozícióra nincs hatással. A Google helymeghatározás a problémás.
-
janek69
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
Az NVRAM tartalma nem firmware függő,hanem telefon hardver,mert az IMEI és a MAC cím ..... is "egyedi",tehát szerintem elég csak az NVRAM tartalmát feltenned és kipipáltad a problémát,mert ügyes voltál és mentettél. Ha tévednék,akkor remélem kijavítanak a gyakorlottabb fórumozók.
-
janek69
senior tag
válasz
soundman1
üzenetére
Háát először is a -30dB-nél nagyobb jel kb. azt jelenti,hogy a telód összeér a wifi routered antennájával,magyarul a jel nem gyenge sőt kib...tt erős. Alól az az NVRAM warning és utána a 00:00:00:00:00:00 MAC address az gáz,mert az nem valós MAC address és az elvileg a routered MAC address-e ott. Nézd meg,hogy a routerben nem kapcsoltad-e be a clone mac address opciót,mert oda szoktak alapból 00:00:00:00:00:00-t írni,gondolván,hogy majd te oda beírod azt amit klónozni akarsz.
A rosszabbik eset az az,hogy ha a hiba miatt nem a routered MAC-je,hanem a telódnak veszett el a mac-je az NVRAM-ból és ez szintén lehet,bár szerintem,akkor az IMEI-d is eltűnt és nem megy fel a mobil hálóra sem. -
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Már írtuk,hogy kapcsold ki a google helyszolgáltatást,mert a cella infók alapján beleszól a pozícióba.A sygic azért teljesít jól,mert az leszarja a google 80m-több km-es pontossággal dolgozó helymeghatározását ha bekapcsolod ha nem,ellenben vannak progik amik használják.
-
janek69
senior tag
válasz
Caprice
üzenetére
A rootolás nem kritikus a számodra ezek alapján. Sajnos én még ezt csak úgy írom,hogy sokat olvastam a fórumokat így a konkrét fizikai tapasztalatokról mások írnak neked.A probléma sajnos létezik a telenorral,ami abban nyilvánul meg,hogy ha 3G hálózatot talál,akkor tudsz netezni,de nem tudsz hívást fogadni és kezdeményezni,magyarul használhatatlan.Itt ismét az jön elő,hogy vagy megtiltod neki,hogy 3G-t használjon és akkor minden megy,csak a net lassú,vagy firmware csere kell.
Én vettem egy ilyen telefont kínából lassan 1 hónapja tart felém,most vámolják,tehát 27% ÁFÁ-t + 1500 ft-ot kell rá fizetnem.Sajnos ha rámegy az áfa,akkor már nem nagyon éri meg kintről venni,mert 50 000ft körül lesz,annyiért meg itthon is kapsz. Ha sikerül olyantól venned,aki mókolja is ezeket,akkor az tuti felteszi neked rá azt a szoftvert,amivel a telenor 3G-vel is megy rendesen. Sógornőmnek ilyen telója van,ő imádja,de neki nincs semmi gondja,mert vodás. -
janek69
senior tag
Próbálni még semmit nem tudok,de annyi biztosan látszik,hogy a /system/lib/mtk-ril.so a telenorral működő 1.0.1-es firmware-ben 174576 byte a többiben,amik nem mennek azokban 182956 byte méretű.(minden firmware-t nem néztem át: 1.1.1, 1.0.8)
A build.prop erre vonatkozó bejegyzései teljesen egyformák. Túl szép lenne,hogy a megoldás ennyire egyszerű legyen,mert szerintem ezt már voltak akik kipróbálták,de ha nem,akkor egy próbát megér. -
janek69
senior tag
válasz
Attis Radeon
üzenetére
A telenorral van ilyen gond,van rá firmware amivel megy,de csak 1 ilyen van. :-)
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Ne mááár. Te nagyon régi motoros lehetsz. Utoljára a Ni-Mh akksikat kellett formázni a Li-Ion teljesen más technológia és nem kell formázni sem.Összesen annyi,hogy majd úgy 3-4 feltöltés után fogja elérni a max. kapacitását. Magyarul ne ijedj meg,először még nem a végleges kapacitását fogod látni.
-
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
No az 1.0.1 telenorral is működő system.img-t kipakoltam már,de egy eredeti ROM-ot is le kellene töltenem,csak a gyártó oldaláról nem lehet leszedni az 1.0.8-at. Nagyon jó supportnak nézek elébe. :-)
Egyébként azt meg tudja valaki erősíteni,hogy a systemben van differencia és nem esetleg máshol?
-
janek69
senior tag
válasz
raulicio
üzenetére
Ezek szerint a systemben lesz és akkor valamelyik lib is esélyes,de a röhej az lenne,ha valamelyik config fájl lenne és csak át kellene írni pár sort. Ha levámolják és végre megkapom,akkor nekikezdek játszani vele,mert így áfával már annyira drága telefon lesz ez nekem,hogy tuti nem adom el egy darabig.
-
janek69
senior tag
válasz
laci laci
üzenetére
Be volt-e kapcsolva a hálózat alapú helymeghatározás? Nekem még mindig nincs ilyen telóm,mert a vámon nézegetik,de az androidos órám szintén MTK gps-es,bár ehhez épp semmi köze az MTK-nak,de ha a hálózat alapú megy,akkor csúnya dolgokat művel.A legfőbb ismertető jele,hogy a helyet még talán jól is mutatja,de az irányt nem,magyarul ide-oda dobál,mert nem tudja melyik irányba mész. Ha egy kis időre kiesik a gps jel,akkor azonnal hamis értékeket kap,pedig a program enélkül azt a kis kiesést észre sem venné. Ez csak tapasztalat alapján gondolom így,nem olvastam utána.
-
janek69
senior tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Engem személy szerint érdekel a vélemény,mert az valamit már mond,hogy az asszonyé az x6. Ő a kütyümániás? Engem pl. érdekel,hogy egy normál használatnál egyáltalán észrevehetőe bármi különbség vagy sem,a kamera összehasonlítás is érdekel,csak úgy szóban,mert emlékeim szerint az x6 8Mpx-es....
-
janek69
senior tag
válasz
bálint56
üzenetére
Pont az a szép a dologban,hogy nem a frekvencia a gond. A telenor 2100MHz-en adja a 3G-t,ahogyan a T-mobile és a Vodafone is. A Vodafone ezen felül nagyobb távolságokra (vidéken,erdős területeken) Használja a 900MHz-et is,mert az kevésbé csillapodik a fák lombozatán és egyéb tereptárgyakon mint a 2100MHz.Ha a frekvencia lenne a gond,akkor csak annyit vennél észre,hogy nincs 3G szolgáltatás,de ha jól tudom,akkor itt van kapcsolat a toronnyal,van térerő is rendesen,csak az adatforgalom nem megy,így se net se hívás nincs.
Azért arra még kíváncsi lennék,ha egymás mellé tennénk 2 telót,1-et amin megy a telenor és 1-et amin nem,hogy az engineer menüben a rádióra modemre vonatkozó paraméterek megegyeznek-e. Mi van,ha nem is a firmware a megoldás,hanem valami beállítás. Ha végre a posta nem ül a készülékemen és kihozzák,akkor tuti ezt az irányt is megnézem,mert én pont telenort használnék és szeretem a kihívásokat. -
janek69
senior tag
válasz
raulicio
üzenetére
Már azt hittem baja lett a telódnak,pedig ez nem hiba hanem tulajdonság. Sajnos a kínaiak szeretik ezt a ragasztást,de a minőség nem nagyon akar nekik jóra sikerülni. Szokták javasolni,hogy vegyél 2-3mm széles 2 oldalas 3M ragasztószalagot és azzal ragaszd meg. Persze ehhez kell egy kis műszaki érzék,mert igazán jól csak akkor lehet megcsinálni,ha teljesen szétbontod letakarítod és úgy ragasztod meg. Ebayen lehet szalagot kapni. [link]
Ha a hajszárítót választod mint gyors megoldást,akkor azért nagyon óvatosan azzal a melegítéssel.Egyéb ragasztókat ne próbálj,pl. pillanatragasztó...... -
janek69
senior tag
-
janek69
senior tag
válasz
junkpod
üzenetére
Már bocs,de úgy írogatni én is tudok,hogy más ne értse: tw reco meg MUT,így ha egy kezdő olvassa fingja nincs semmiről és utánna ha kérdez mindenki lebassza,hogy olvasson vissza,na de mit?
Gondolom a tw reco = TWRP és ezt már a google is metalálná,hogy team win recovery.
A MUT meg ugye a mobile uncle tools.
Javaslom,hogy mindent annyira rövidítgessünk,hogy abból más is értse. Én ilyeneket az angol nyelvű forumokon soha nem láttam. -
janek69
senior tag
Magyar nyelvvel használja,de nem tudom,hogy teljesen magyar-e,viszont erre tudnak neked válaszolni itt mások. Az üzemidőt kérdeztem,mert én is rendeltem magamnak egy fekete példányt. Ő folyamatos bekapcsolt wifivel használja,viber és whatsapp-al kommunikál viszonylag sokat,ellenben keveset telefonál.Azt mondta,hogy 2 max. 3 napot bir így is. Játszani videót nézni nem igazán szokott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Milyen monitort vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Suzuki topik
- iPhone topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Facebook és Messenger
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Eladó Nvidia GTX 650 1GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest