- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Philips LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
M3nyus
aktív tag
Na már megtaláltam a készenléti mód üzenetét, de aszt nekem bekapcsoláskor irja ki, azaz amikor elinditom a programját.. amikor kilépek magából a programból (IMON) akkor azst kéne utoljára kiírnija?
-
M3nyus
aktív tag
Hmm addig ok, hogy eljutok az auto mód ig, deha rákatintok, akkor ugyebár megy rendesen a kijelző, azaz válltoztatja a képernyőket.. városinformáció, gép adtai stb...
A készeneléti üzenetet holállitom be?
Meg olyan gondom van még, ha nem aktiv ablakban van a winamp, akkor neműködnek a kapcsolók.Pl számváltás. -
M3nyus
aktív tag
Hali!
Nemrég vettem egy thermaltake media lab ot , és olyan gondom van, hogy amikor kikapcsolom a gépet, akkor az utoljára jelzett kép marad rajta.Nincs rá valami mod, hogy nejelezzen semmit? -
törölt tag
-
s8109csa
tag
válasz
#72042496 #91 üzenetére
Szia
1. Szét kell vágnod, vagy elektronikai boltban, pl Lomex venned kell vezetékeket, csatlakozókat.
2. Hajtogasd össze a hosszú kábelt, dugd rá az átalakítót, és hajrá.
A Soundgraph szerint ők Hauppage-re fejlesztettek eredetileg, úgyhogy jó esély van rá, de ha ahhoz van külső szoftver, akkor azt is el tudja indítani a progi. -
tsilver
aktív tag
Jól értem? a mediportal minden funkcioja jól vezérelhető a távvvezérlővel IMOD VFD esetén?
-
törölt tag
Sziasztok!
Kinéztem magamnak egy iMON VFD-t, segítségével többek közt azt szeretném elérni, hogy a távirányítóval be tudjam kapcsolni a számítógépet.
A kábelezéssel kapcsolatban lenne két kérdésem:
- A házam LED, Power, Reset, stb... kábelei gyárilag össze vannak fogatva, viszont a Power és Reset kábeleket az iMON egységre kell kötni. Lehet venni külön ilyen kábeleket, vagy szét kell vágnom a gyárit? (Ezt nem szeretném.) Esetleg létezik egyéb megoldás?
- Mindenhol úgy láttam, hogy a panel USB kábele egy külső USB csatlakozóban végződik, amit csak átalakítóval lehet ''rászenvedni'' a belső USB-re. Le lehet húzni ezt a kábelt az egységről, s le lehet cserélni egy belső USB-s vezetékre, vagy marad az az ormótlan átalakító?
szerk: Részben waverider kérdéséhez csatlakozva érdeklődném meg, hogy a Hauppauge PVR-150 tunert kezeli-e a szoftvere.
[Szerkesztve] -
waverider
senior tag
-
s8109csa
tag
válasz
waverider #88 üzenetére
Sajnos nem tudom. Csak a Hauppage kártyákban vagyok biztos, meg hogy a Leadtekeket nem igazán támogatja.
Azonban egy biztos: A frontend szoftver képes rá, hogy elindítsa a TV alkalmazást, amit a tunerkártyához adtak. Így gyakorlatilag nem szenvedsz hiányt, elindul a külső alkalmazás és azt kezelheted az iMON távirányítóval ha hozzáprogramozod, azaz az alkalmazás vezérléséhez szükséges billentyűparancsokat az iMON távirányító gombjaihoz rendeled.
Ha pontos választ vársz, tedd fel a kérdésed a fórumukban. -
waverider
senior tag
támogatja az ASUS WiFi TV kártyáját a szoftvere?
vagy hol lehet megnézni, milyen TV kártyákat támogat?
a honlapján ilyet nem találtam!
vagy csak én voltam figyelmetlen?
KÖSZI! -
s8109csa
tag
Alapválaszok:
1. Hardver, szoftverinformációkat (CPU, memória, HDD, Windows verzió, belépett felhasználó), dátum-idő, e-mailek, hírek, grafikus equalizer, média információ (WMP, Winamp, iMEDIAN, Windows Media Center).
2. Mármint összefésülni, effektek, feliratok? Sehogy.
3. Nem.
4. Nincs. -
Ben96
tag
Sziasztok! Most tervezek vásárolni egy IMON Inside-ot és egy Hauppauge PVR 150 250 vagy 350-es tuner kártyát /mivel itt valahol azt írták azzal működik megfelelően/. Igen de ezekből is többféle van: mce-s illetve annélküli kártya. Melyiket kell vennem? Melyiket támogatja teljeskörűen? Azon izgulok hogy ha mce-st, veszek /Windows Media Center Edition/ akkor esetleg a tunert nem tudom használni xp alatt. Ha pedig nem mce-st veszek akkor az imonnal nem tudom kezelni a kártyát, csak a kártyához mellékelt progival, vagy egyáltalán nem fog menni xp alatt a kártya.
Más kérdés, nem tudja véletlenül valaki azt hogy a 150, 250, 350 között mi a különbség? Csak annyiban térnek el hogy az egyik csomagban van fm rádió, szoftverek, + ki/bemenetek, de amúgy teljesen megegyeznek /egyforma kép/hangminőség és hardveres mpeg2/, vagy más is van. /Minek vegyek 350-et ha nem kell fm rádió, s-video,rca ki/be, szoftver, vagy az imon csomagban már benne van./ Szóval, egy PVR 150-es MCE fut IMON-al minden gond nélkül xp alatt? -
lyon21
csendes tag
Csá!
Nem volt kedvem és időm végig olvasni a fórumot, így lehet olyanokat kérdek, amik már előfordultak.
Az első: Honnan a fenéből lehet ilyen iMON VFD-t venni? Én már egy nagy csomó boltban megnéztem, de nem volt. Volt egy-kettő, ahol hírdetik, és szerepel az árlistában, de mikor megrendeltem vagy rákérdeztem volna, akkor azt mondták, ''hogy sajnos nincs''.
Egyenlőre ennyi a kérdésem, mert nagyjából tudom, hogy milyen ez a hardver.
Csá -
s8109csa
tag
Szia
Mindegyik kiszereléshez jár a Front-end.
Abban a programban nincs lehetőség egyéb fájlok futtatására, van viszont a távirányítón egy app launcher nevű gomb, mely előhoz egy menüt amiből bármit futtathatsz amit előzőleg oda betettél.
Nyomás a boltba!(Ha van pénzed rá, vedd az iMON VFD-t.)
-
Stirlitz
senior tag
Mindegyik kiszereléshez jár a saját front-end programjuk? Van lehetőség ebben a programban arra, hogy elínditsak egy másik programot:pl egy játékot? Vagy csak a media fileok és a rádió meg tv adások közt lehet választani?
Azért kérdezem, mert szuper, hogy van kijelző, gusztusos távírányító, és jogtiszta program (aminek a képességei nekem megfelelnek) ezért az árért. Ha így nézem akkor nem drága (11000-20000Ft), és veszek is. -
s8109csa
tag
-
Trava
tag
A vfd az irányítás közben állandóan ''zenél'', egér mozgatásánál kimondottan idegesítő!
Ezt a hangot hol lehet kikapcsolni? -
s8109csa
tag
Szia
A ?:\Documents and Settings\All Users\Application Data\SOUNDGRAPH\iMEDIAN\RSSFeed\custom_feed.xml-t tanulmányozd által.
Kézzel kell bemásolni, és iMEDIAN alatt olvasható.
Ha iMON VFD-d van és a VFD-n akarod olvasni a magyar híreket, akkor várnod kell a következő frissítésig, abban benne lesz. (Én fordítom nekik a szoftvert magyarra, úgyhogy tudom.)
Remélhetőleg 1-2 héten belül meglesz. Persze a karakterkezelés kérdéses. -
DLDKox
aktív tag
Kipróbáltam a codeckek nélkül is és szintén ugráltak az mp3-ak már majdnem windows reinstall lett mikor kipróbáltam az asszony profiljába is és ott tökéletesen működött. Úgyhogy kitöröltem az összes beállítás filet és azóta jó
-
s8109csa
tag
válasz
Sentinel80 #66 üzenetére
Kösz a segítséget, de igazából így nem érdekel a MediaPortal. Tegnap este kipróbáltam, igazából minden működött, csak 5 percenként kilépett a windowsba a szokásos ''hibát okozott a windowsban, hibejelentés küldése, stb.'' Főleg a tuner használata esetén.
A beállítása nagyon felhasználóbarát, majd lesz ez stabilabb is, akkor biztos jobban fog érdekelni.
Egyébként Codec pack-em nincs, egyszer már nagyon megszívtam vele, nem is lesz.
Én a bekapcsolom és működik híve vagyok.
Egyébként a kinézete alapján nekem is tetszett volna nagyon. -
DLDKox
aktív tag
Próbálgattam ma huzamosabb ideig a cumót és azt vettem észre hogy ugrálnak az mp3-ak
Leszettem a k-lite ot majd felraktam a legújabbat de továbbra is csinálja nincs valami ötletetek?
Meg felraktam a legújabb Winfast PVR-t de csak németül megy valamiért. Hol lehet nyelvet váltani?
[Szerkesztve] -
Sentinel80
aktív tag
Lehet elnézetem a Winfast PVR 2000 hardware kártya, de akkor is segíthet ha új driver van fent a tv kártyádnak. Fel kell tenni a CCCP codec packet ez is segíthet.
http://cccp-project.net/ ez tartalmazza az MPV codec -et
És a TV beállításnál, a Video kodekre MPV -t az audióra MPA t választani. -
Sentinel80
aktív tag
Igy távolról nehéz segíteni, de esetleg ha megmondod mi a hibaüzenet talán tudok valamit mondani rá.
véletlenül nem egy ilyen a hibaüzenet:
''Unable to create graph for this device'' message a beállításnál
használat közben ''Failed to start timeshifting, Card definition does not contain any filters''
van egy srác hasonló kártyával:Winfast TV 2000 XP Expert
A gond sokszor a sok kodek, a másik gond a MediaPortal küzködik a szoftveres rögzítő kártyákkal. Nekem is sokáig pinnacle 110i volt, de megszenvedtem vele csak a saját szoftverjével volt hajlandó menni.
Két dolgot szoktak javasolni ami segíthet, valamilyen mpeg2 kodek legyen intervideo vagy cyberlink powerdvd. A másik probáld meg ne a legujjabb RC4 et hanem az RC2 -t az jobban támogatja a szoftveres kártyákat. Le lehet szedni frissítést is az RC2 höz
itt szed le a legkésőbbi dátumut és másold rá a feltelepítettre majd indisd el a start.bat-ot a könytárából az MP nek.
[link]
Sajnos azt láttam a jövő nem a szoftveres tv kártyáké. A timeshift-időcsusztatás elég nehezen oldható meg anélkül h ne fogja le a gépet.
Probáld meg hátha sikerül beüzemelni. -
s8109csa
tag
válasz
Sentinel80 #63 üzenetére
Biztos jó a mediaportal, de az én gépemen 5 percenként hibaüzenettel kilép.
Athlol Xp3200+, 1Gb Corsair memória, Chaintech 6600GT, iMON2,4G DT, Audigy, Winfast PVR 2000 -
Sentinel80
aktív tag
még valami. A MediaPortal a Wheater Channel ről szedi az időjárást és pontos is mint a halál
, csak meg kell adni, hogy mely városra van szükséged lekérdezi és ugyanazokat az infokat jeleníti meg mint az imedian, sőt többet tud. Napóra, ha megadod műholdképet is mutat. Mellesleg szebb is. Eredetileg se kivántam használni az imedai-nt mert már a képen se tetszet se a lehetőségei, se a kezelése. Még a gyűrűs változat elment de ez a Windows + os szörnyű.No meg ez a scanlés hülyesége. A Mediaportal a megadot könytár aktuális tartalmát jeleníti meg.
-
Sentinel80
aktív tag
Hi
MediaPortal
http://www.team-mediaportal.com/
a programnak van magyar menűje is, én fordítottam, javitottam ki nekik. Mostmár a fejlesztők felfrisstették a az én nyelvi fájlommal. Az hogy sikerült hogy magyarul szóljon bárkihez az köszönhető annak is hogy a fejlesztők nyitottak, ugyanis sérült volt és hiányos az eredti nyelvi fájl. Tagja vagyok a testcsapatnak is, a legtőbb hibát sikerült kijavítani és nagyon sok tuner kártyát támogat már, köztük a winfast kártyákat is. Most dolgozok azon hogy a szélirányok ne NW EEW hanem ÉK és társai legyenek.
Sentinel over and out
[Szerkesztve] -
s8109csa
tag
válasz
Reinhardt #56 üzenetére
Ugyanott van egy customcity.xml is, ahova hasonlóan kell beírni, mint az alapfájlba. A gond csak az, hogy ha jól tudom csak ugyanazt a kódot tudod megadni nekik, mint Budapestnek.
Ez úgy van, hogy ahonnan a progi szedi az infót, ott kódok alapján tájékozódik, pl Budapest=hu0002
Úgy tudom ott nincs Debrecen, meg Esztergom kód. -
Gordiann
őstag
Jah és még vmi:
Hálózatban lenne egy másik gép (wireless) és onnan fogom stream-elni a filmeket pl.
Olvastam vmi progiról imon-éknál, ami képes valahogy ezt segíteni.
Tényleg lehetséges a network file-ok megnyitása a menüből? -
Gordiann
őstag
Hm...köszi, bár én olcsóbbra számítottam, mert hát mégiscsak egy másolat, bár tény, hogy tökéletesített is egyben.
Én egy IMON Inside-on gondolkozom,, ami tulajdonképpen a VFD kijelző nélkül. (11k Ft)
Lenne a progival kapcsolatban egy kérdésem még:
A képek megjelenítése milyen gyors? Van egy csomó frontend, aminél nagyon sokat gondolxik már 1db kép betöltésénél is. Ennél ugye nincs ilyen probléma? -
Reinhardt
őstag
Köszi a rádiós beállításokat.
Lenne még 1 problémám. Leggyakrabban filmet/sorozatot nézek most, az iMedian tökéletesen megfelel a célnak. Megnézek pár rész, aztán fogom és letörlöm a HDD-ről mert úgyis megvan DVD-n vagy nem kell. Ezután a köv. bekapcsolásnál az iM. frissíti az adatbázist a filmek listájáról. Na most ezért vagy nem tudom miért a film mappák közé bekerült még egy RP22, egy RP23, egy RP24 és egy számsoros mappa. Az RP-s mappákban mindben van 1 change.log. A számosban nincs semmi. Total Commanderben nem látszik ez a könyvtárszerkezet. Mi ez? miért van? Hogy lehet törölni? Hogy lehet megmondani neki, hogy nem kérek új mappákat? Érthető -e a problémám?
[link]
[Szerkesztve] -
s8109csa
tag
válasz
canniball #42 üzenetére
A 14-es hozzászólásban megmagyaráztam, hogy a szoftver beépített TV nézőjével nem sikerül a kártyát rendesen működésre bírni (egyébként ha lehetne a csatornákat finomhangolni, és rendezni akkor jó lenne, mert kép van, csak a hangolás nem OK.). Viszont a szoftverben van olyan opció is, hogy a kártyához adott alkalmazást indítja el, én így használom, és tökéletesen működik.
Remélem így már mindenkinek tiszta a dolog. -
DLDKox
aktív tag
Mediaportal
[link] -
s8109csa
tag
válasz
Sentinel80 #35 üzenetére
Privátban küldök egy hátteret, amit esetleg berakhatsz, de a kinézet nem változtatható. A menühang kikapcsolható, már leírtam hogyan.
Küldhetnél 1-2 képernyőfotót a mediaportalról, nagyon érdekelne. -
Sentinel80
aktív tag
Sziasztok
Hát hosszú vacilálás után, összehasonlítva a házi megoldásokat a kulcsrakész dolgokkal vettem egy thermaltake Bach házat, médiakittel (imon vfd). Leteszteltem minden magyar ékezetes betű megjelenik a kijelzőn miután nem a saját hanem a felfrissített szoftvert, drivert használtam hozzá. A régi driver szoftvert nem ismerte fel a MediaPortal.
Picit nem ide illő vélemény:A ház nagyon stilusos látszik miért kell annyit kiadni érte. Sajnos a fedlap festése nem a legjobb könnyen lejön ha ütés éri és már hátsó rögzítőcsavaroknál eleve le volt pattanva picit a festék. Ezt leszámítva szép ház és nagyon jól működik a beleépített kijelző i, a hozzákapot kiegészítés.
A kijelző nem kapcsol le mikor leáll a gép, gondolom ez annak tudható be hogy be is kell tudni kapcsolni ezért kell áram alat lennie a kijelzős szenzornak.
Leteszteltem a kijelző funkcióit, sajnos az EQ mód csak a Winamppal volt hajlandó működni, a mediaportalban gondolom a Plug in mode miatt nem lehetett használni.
Kérdés: Lehet változtatni hogy ne ez a imedia felszín legyen? nem tetszik ez a windows jellegű menü. Tetszet ez a ,,karikás''menű felül kis ikonok, közében nagy körökben a menű ikonok és alatta a nevek.
ui: nekem se tudot mit kezdeni a TV kártyámmal: AverMedia m150 HW MPEG2, de amúgy is a MediaPortal t használom, és tényleg szörnyű ez a menühang -
DLDKox
aktív tag
Miért nem lehet Winfast PVR-el összehozni? Én ma vettem 1et igaz Thermaltake Media Lab-ot és nekem megy PVR-el csak pixeles a kép de holnap próbálgatom még kicsit.
Amúgy az első benyomás nagyon jó a kütyüről -
Reinhardt
őstag
Esetleg megoldás az új rádióadók felvéteélre?
-
Reinhardt
őstag
Na jó, bevallom csak átmozgattam máshova
Már épp azt akartam írni, hogy én valami újabbat használok, vagy nem tudom mi van, de nekem nincs ilyen a beállítások menüben, mikor végre felfogtam, hogy az iMEDIAN is egy menüpont, ezer köszönet.
Az időgond valóban csak kukacoskodás volt.
Még egyszer köszi. -
s8109csa
tag
válasz
Reinhardt #27 üzenetére
A hangproblémát nem úgy kellett volna megoldani.
Ne haragúdj, de nem szokás programok könyvtáraiba csakúgy beletörölgetni, akár hibát is okozhat, de ezt te biztos ugyanúgy tudod.
A menühang megoldása: iMEDIANban: Beállítások->Általános->iMEDIAN->Alap->Hangeffekt használata
Az időprobléma nálam is megvan, lejátszás közben jól jelzi, de időjárás esetén 1 órával többet mutat.
Gratulálok a probléma felderítéséhez. -
Reinhardt
őstag
Ez már csak apróság:
[link]
szépen írja oldalt, hogy mennyi az idő, erre azt írja, hogy Budapesten már egy órával tovább járnak. Megnéztem a Windows a Belgrád, Budapest,Ljubljana időzónába van állítva... Erre esetleg egy megoldás? -
Reinhardt
őstag
Na a hangoproblémát megoldottam, megtaláltam a könyvtárát és egy laza mozdulattal töröltem (lehet, hogy nem szép megoldás, de csak erre futja
)
Jó mégsem jött össze teljesen, csak a iMEDIAN-on kívüli hangok szüntek meg, az iMEDIAN menüje még mindíg zakatol...
[Szerkesztve] -
Reinhardt
őstag
Hali!
Ma megvettem az alapot, a Station-t. Hazajöttem, fel is dobtam rögtön, gyorsan átfutottam, elég hamar rájöttem a lényegre (szerintem), tetszik is jó is meg minden. Aztán letöltöttem 4.51.0202-es driver-t ez még szebb, még jobb, de nem találom sehol a menühang kikapcsolását, és ez na meg a hang marhára idegesít...
Ahogy nézem neked kicsit régebb óta van. Te tudod hol kell kikapcsolni? Te melyiket használod?
Előre is köszi.
Ja mégegy, hogyan tudok saját internetes rádióadókat felvenni?
[Szerkesztve] -
s8109csa
tag
Fogalmam sincs, hogy ez milyen kódkészletű, de egy biztos: ennek is megvannak az átdefiniálható karatkerhelyei, azonban a firmware alapból beállítja ezeket, így jeleníti meg pl a grafikus equalizert.
Ezt a hardver gyártója jelentette ki, egy hasonló hozzászólásra válaszul. Azt is kijelentette, hogy a mostani hardverrevízióban a felhasználó ezeket a helyeket nem programozhatja. -
Xantomas
őstag
-
s8109csa
tag
válasz
Sentinel80 #20 üzenetére
Szia
Sajnos rossz hírem van. Illetve félig rossz.
Ha jól emlékszem, (nekem egy iMON VFD, meg egy iMON 2,4G DT van csak most a DT van a gépemben) akkor a VFD-nek nincs gondja az á, é, ö, ü betűkkel, de az í, ő, ű-vel van. Ha jól emlékszem rövid magánhangzóként jeleníti meg ezeket a karaktereket, de az is lehet, hogy szóközként. -
Sentinel80
aktív tag
Sziasztok
Már régóta építgetem a htpc met, segítem a MediaPortal-osok munkáját. Már megépítettem egy hagyományos kijelzőt, egy PLED-et ami nagyon jól néz ki és hasonlít is az imon VFD re. Ami viszont gondot okoz az az,hogy csak úgy képes az ékezetes karaktereket lekezelni a kijelző ha átdefiniálom azokat ékezet nélkülire.
A MediaPortal-nak van imon drivere is. Amit viszont nem tudok és emiatt vacilálok a VFD megvételén az az, hogy imon VFD lekezeli rendesen az ékezetes karaktereket? tehát ha magyar MP3 számról van szó és mondjuk van benne é,ő stb megjelenik rendesen a VFD-n?vagy itt is valahogy félmegoldással van?
előre is köszönöm a választ -
canniball
nagyúr
''Azt jelenti, hogy...''
Így már leesett.
''Valószínűleg én már nem írok teszteket ezzel kapcsolatban...''
Nem arra gondoltam, hogy ismét a fent linkelt cikkhez hasonlót ''dobj össze''. Csak valami olyasmire, hogy ''gyerekek kijött az új progi, ezt és ezt kijavították benne és nagyon frankó, de ezt és ezt még meg kéne oldani''.
''...mi magyarok, olcsót, és tökéletest akarunk.''
Ha gonosz lennék azt mondanám, hogy ez se nem olcsó se nem tökéletes... Mivel sokat segítettélés egyébként sem akarok gonosz lenni csak ennyit mondok: hát bizony nem olcsó, még jól meggondolom.
-
s8109csa
tag
válasz
canniball #17 üzenetére
''Akkor ezt nem igazán értem, kifejtenéd mit jelent pontosan? (A cikkben az olvasható, hogy a WinFast kezelésére is betanítottad az eszközt/a progit.)''
Azt jelenti, hogy akkor még a frontend nem tudta kezelni a Winfastot, hanem külön a frontend nélkül el kellett indítani, és kezelni.
Az új programban meg lehet adni, hogy ha TV nézést nyomok, akkor milyen program induljon el automatikusan.
Valószínűleg én már nem írok teszteket ezzel kapcsolatban, tehát ismertetni sem fogom a progit.
Persze ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.
Szerintem egyébként van van ilyenre pénzed, és nem kínkeserves összekuporgatásra gondolok, akkor vegyél ilyent. Ha csak egy kicsit is sajnálod rá a pénzt (vagy sokallod) akkor ne.
Azt már több fórumban is megfigyeltem, hogy mi magyarok, olcsót, és tökéletest akarunk. Mindenben! Ez sajnos nem megy. -
canniball
nagyúr
''Csak a hardvereim dobozán találtam rendszerkövetelményt...''
Erre vártam!Tökéletes!
''...külső programot használni TV üzemmódban.''
Akkor ezt nem igazán értem, kifejtenéd mit jelent pontosan? (A cikkben az olvasható, hogy a WinFast kezelésére is betanítottad az eszközt/a progit.)
''Nem csak a Leadtekkel van gond, hanem egyéb kártyákkal is...''
Egyik szemem sír a másik nevet...de azt hiszem az egyik jobban...
''...sokan sűrgetik, hogy ebben az irányban történjen valami lépés, előbb-utóbb fog is szerintem.''
Remélem előbb mint utóbb!
''Hát hogy őszinte legyek nem hiszem.''
Ez mire érkezett?
''Arra meg rájöttem, hogy...''
Hát igen... Nekem is van infra vevőm, távirányítóm (ha nem is Videoton), meg Girderem, csak be kéne lőni és találni egy jó front endet hozzá. De utóbbit még nem sikerült találni, a Girderrel nekem kicsit nehézkes az ismerkedés, így ha nem lennének olyan ''bugok'' a progiban amiket írtál (pl. tuner ''nem teljes körű'' támogatása, ''ha egy zenekar több albuma van egy könyvtárban, akkor ez eltűnik, és csak az albumok között váltogathatsz'', stb.) ha nehéz szívvel is de már mennék megrendelni a cuccot. Így viszont nem olyan egyértelmű hogy meg akarom-e venni...
[Szerkesztve] -
s8109csa
tag
válasz
canniball #15 üzenetére
Csak a hardvereim dobozán találtam rendszerkövetelményt, de az kimerül a P3 1GHz-ben. Szerintem tökéletes egy mostani Core-os P4, meg 1G RAM, WinXp
A régi program nem tudott külső programot használni TV üzemmódban.
Nem ismeri a Winfast-ot, de kb 10 perc megtanítani.
Nem csak a Leadtekkel van gond, hanem egyéb kártyákkal is, pl Pinnacle. Igazából legjobban a Hauppage kártyákkal van jóban, de sokan sűrgetik, hogy ebben az irányban történjen valami lépés, előbb-utóbb fog is szerintem.
Hát hogy őszinte legyek nem hiszem.
Most már van magyar importőre a cuccnak [link]
Arra meg rájöttem, hogy Magyarországon sajnos kevesen szánnak ennyi pénzt ilyen hardverre, inkább soros barkácsolt infra, meg Videoton távirányító a menő. -
canniball
nagyúr
''Egyéb kérdés?''
Ha már így felajánlottad élek a lehetőséggel.
''...ha egy zenekar több albuma van egy könyvtárban, akkor ez eltűnik, és csak az albumok között váltogathatsz...''
''Megmondom őszintén nem is értem a kérdést. Ha a számítógépeden fut ez a szoftver, akkor úgyis csak azzal foglalkozol...semmi extra gépigénye nincs.''
Azért leszokták írni, hogy pl. min. 1GHz proc, 256MB RAM, stb. Na erre a részére lennék kíváncsi. És hogy miért? Ha összerakok egy HTPC-t akkor az legyen minél halkabb (enélkül ugye kevésbbé tudja betölteni célját). Mivel játékokkal nem foglalkozom csak olyan alap feladatokra kéne, mint filmlejátszás, zenelejátszás, tv-adás rögzítése (hw-s kártyával), stb. Ezek nem igényelnek erős gépet, ezért össze is lehetne hozzá rakni egy alap konfigot, de ha olyan front endet választok ami több erőt igényel akkor ezen borult az egész...
''Nekem is Leadtek PVR2000-m van már, de sajnos nem lehet összehangolni.''
''Amit viszont lehet, az az, hogy többek között az új szoftverben már lehetőség van TV esetében külső program (Winfast PVR) elindítására, és azt pedig az iMON távirányítójával lehet irányítani.''
Ezt a régi progival is meg lehett tenni, nem?Teljes körűen ismeri a WinFastot? És be kell-e neki ''tanítani'' vagy ''tudja'' magától is? Egyébként csak a Leadtek kártyákat nem ismeri vagy másikakat sem?
''Az iMON VFD és az iMON 2,4DT igen.''
Na ez végre egy pozitív dolog.
''...a szoftver legújabb változata, ami a nyáron jön ki...''
Remélem beszámolsz majd róla! -
s8109csa
tag
válasz
canniball #13 üzenetére
Szia
Én is örülök, hogy végre valakit érdekel ez a hardver.
Az új szoftver teljesen más. Fa szerkezetben lehet menüket kiválasztani, több beállítás van, stb.
Kérdéseidre válaszolva:
1. Hangerőszabályzó, ha tekered, mute, ha nyomod, és VFD menü a számítógépen, ha hosszan nyomod.
2. Nem tapasztaltam sípolást
A fájlokat tartalmazó könyvtárakat csak egyszer nézi végig, utána ha változás van érzékeli, és csak a változást szkenneli. Nem rossz, de nem is az igazi, mert eltűnik a könyvtárszerkezeted, pl ha egy zenekar több albuma van egy könyvtárban, akkor ez eltűnik, és csak az albumok között váltogathatsz. Biztos érted...Egyébként a szoftver legújabb változata, ami a nyáron jön ki már fába rendezi a könyvtárakat.
3. Semmi extra lassulás nincs.
4. Biztos leterheli, de egy HTPC-nek ez a fő feladata. Megmondom őszintén nem is értem a kérdést. Ha a számítógépeden fut ez a szoftver, akkor úgyis csak azzal foglalkozol. Nekem Athlon Xp3200+ van 1G RAM, nincs probléma, de semmi extra gépigénye nincs.
5. Rengeteg mindenben. Nem is tudom leírni.
6. Nem ír ki minden információt, de a legfontosabbakat (album, szerző, stb) igen. Nem javítottak rajta.
7. Nekem is Leadtek PVR2000-m van már, de sajnos nem lehet összehangolni. Amit viszont lehet, az az, hogy többek között az új szoftverben már lehetőség van TV esetében külső program (Winfast PVR) elindítására, és azt pedig az iMON távirányítójával lehet irányítani. Én kibírom így.
8. Az iMON VFD és az iMON 2,4DT igen, a többi nem.
9. EPG-t nem kezel, időpont alapján megy.
Egyéb kérdés? -
canniball
nagyúr
Na igen, én anno letöltöttem, de ha emlékeim nem csalnak azt közölte hogy nem talál kompatibilis hw-t így nem hajlandó elindulni. Pedig én is szívesen teszteltem volna...
Először is grat. a cikkhez! (De azért valami elérhetőséget meghagyhattál volna az oldalon, mert azt már korábban is megtaláltam, csak a kérdéseimmel nem tudtam kihez kéne fordulnom. Ezek után hijjde örülök hogy rád találtam!!)
Akkor sorolnám a kérdéseimet:
1, Lehet én olvastam figyelmetlenül, de mi célt szolgál az a nagy gomb a panel elején?
2, A kijelzős ventiszabályzó paneleknél állítólag általános tapasztalat, hogy sípol a panel - ennén tapasztaltál-e ilyet?
''A beállításoknál meg kell adnunk, hogy hol tároljuk zenéinket, filmjeinket, fényképeinket, ezeket a szoftver végignézi, és készít egy listát.'' - na ezzel a megoldással nincsenek pozitív tapasztalataim... (A GB-PVR-ben szerintem ez sokkal elegánsabban van megoldva - igaz kevésbbé látványos, de spec. ez engem nem zavar.)
3, Mennyire lassítja ez le a szoftvert (indulás/működés)?
4, És mennyire terheli le a gépet? Le van egyáltalán valahol írva hogy milyen a MultiMedian gépigénye (vagy csak én nem találtam/kerestem eléggé)?
5, Miben más-jobb az új sw? Ami ezek szerint már tud magyarul is?
6, ''...csak részben kezeli az ID3 Tag-eket...'' - ez mit takar, ki lett-e javítva az új verzióban?
7, Sikerült-e már ''összehangolni'' a progit a tunereddel? (Történetesen nekem is Leadtek kártyám van -csak PVR2000- és ha ez nem megy akkor valószínűleg eleve felejtős az egész.)
8, Ha időzített felvételt állítassz be akkor felébreszti-e ehhez a gépet (pl. hibernált állapotból)? Egyáltalán hogy működik az időzítés: időpont vagy EPG alapján?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Van itt még valaki, aki használ ilyet?
-
kisho
senior tag
Létezik olyan leegyszerűsített oprendszer amit kimondottan ilyen gépekhez találtak ki?
-
dabadab
titán
Hopp, es meg Linux driver is van hozza:
Bővebben: link -
s8109csa
tag
válasz
doglotthal #2 üzenetére
Ez biza kb 100USD.
+ postaköltség.
Bármilyen szoftverhez beállíthatod, ahol billentyűparancsokkal is lehet vezérelni a szoftvert.
Nekem pl Winamp, WMP, Internet Explorer, Leadtek tuner szoftvere, powerpoint, stb. -
s8109csa
tag
Sziasztok!
Gondoltam HTPC-t akar sok mindenki építeni, de nem tud jó távirányítót hozzá.
Na, én kutakodtam jó ideig, aztán vettem egyet.
Úgy hívják, hogy IMON VFD.
Bővebben: link
Hátha érdekel valakit.
Egyébként egy haverommal csináltunk egy HTPC-vel foglalkozó honlapot, de megálltunk vele...egyenlőre. Oda csináltam egy tesztet a készülékről.
Bővebben: link
Aztán hátha érdekel ez is valakit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest