- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Megjöttek az Endorfy Thock V2 sorozatú klaviatúrái
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gargouille
őstag
1. Tök egyetértek. Annyival kiegészíteném, hogy nem kell feltétlenül kézzel másolgatni, automatizálható sokféleképpen, hogy csak egy példát mondjak, az ingyenes Veeam Agent is képes például úgy menteni, hogy amikor épp elérhető az adathordozó (bedugod az USB-s HDD-t), akkor elindul a mentés automatikusan és ha végez akkor le is választja.
2. Csak példaként írtam a külön alhálózatot (mi általában így építjük fel) de logikailag hasonló a te megoldásod is, a lényeg az, amit írtál: "backupot végző eszköz elér mindent a hálózaton, fordítva viszont nem."
A read-only megoldás is egy jó példa rá, hogy mennyi mindennel lehet még "cifrázni" és védeni a mentést.
A snapshot akkor szokott jól jönni ha mondjuk egy nagyobb méretű VM-et kell visszarántani egy korábbi állapotba, mert ha van épp snapshot, akkor pár másodperc a mutatvány, de mondjuk lehet backup-ból visszaolvasni meg komplikáltabb és több óra vagy nap (jó tudom van instant recovery is ma már). De ez persze csak egy példa a sok közül.
Szerintem az a jó ha minél több lábon áll mentési szempontból az ember, mert amikor bekövetkezik egy incidens, akkor minden egyes külön mentés vagy megoldás egy eséllyel több, hogy helyre tudjál állni. Sok nagyobb cégnél láttam már a gyakorlatban, hogy az ilyen "mellékesen meglévő" plusz mentések vagy snapshot-ok mentették meg végül az életüket, mert az elsődleges megoldás élesben kudarcot vallott.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- PlayStation 5
- Ingatlanos topic!
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3445, 97% Akkumulátor
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Galaxy A53 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest