- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Megszaladt az AMD új csúcsprocesszorának árazása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
No emberek, ez érdekes lesz....
Adott egy alaplap, jó régi Abit VH6, Celeron 1100-al. Az alaplapi IDE-vezérlője kinyúlt, mindkét csatornát rosszul kezeli, hibás az átvitel meg ilyenek. Hogy kikerüljem, benyomtam egy PCI slotos Kouwell 571b ATA133 RAID IDE vezérlőt, erre kötöttem 2 vinyót (primary) meg egy dvd-írót (secondary). Az alaplapi IDE csatornák üresek, csak flopi van.
Probléma:
Xp-t kéne telepíteni, de nem nagyon megy. Bootolni csak az 1. vinyóról akar, hiába teszem át a dvd-t a win cd-vel primary-ba, nem indul el. Bios-ban nincs nagy mozgástér, SCSI bootot tudok beállítani, azon belül semmit (pl. sorrend), a boot alatt a Kouwell raid-beállításait variálhatom, aztán annyi.
Win 98-at tudtam telepíteni, hogy flopi-ról bootoltam, aztán a 2. vinyóról setupoltam a felmásolt 98-at, de ez nem hiszem, hogy xp alatt kivitelezhető...
Megköszönném a konstruktív ötleteket...
Új hozzászólás Aktív témák
- Érik egy újabb balhé? Állítólag nem igazán fizeti alkalmazottait a Gunzilla
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óra topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- World of Warships
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - Samsung S27FG904XU Odyssey 3D IPS Monitor! 3840x2160 / 165Hz / 1ms / FreeSync
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest